Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam je ostavila medju temama koje pratim da mogu lako da je nadjem kad mi zatreba. A zatrebala mi je već danas da vidim šta se pisalo o Kinesko-engleskom rečniku za ljubavnike. Nije se baš puno pisalo. Meni dobro ide, prešla sam polovinu.

hehe, znam da se tebi svidela, pa da i drugima je, ali je nije mnogo žena čitalo.
Nego, šta mi izadje kad idem u pretraživanje. Ukucam naslov knjige i onda mi izadje nečiji spisak da je kupio (u ovom slučaju je bio tvoj spisak najtop knjiga za 2010.) i onda gomila forumašica citira taj isti spisak da prokomentarišu šta su kupile, šta imaju, i poneka šta je čitala i onda ispadne da se knjiga puno puta pominjala, a u stvari nije i čitalo je samo 2-3 žene. Sada sam možda malo iskomplikovala.

I meni je stara biblioteka ostala u temama koje pratim.
Stara ljubav zaborava nema.
O Kinesko-engleskom recniku za ljubavnike sve najbolje.
Uzivaj u tome kako junakinja sve bolje govori engleski ;) :) kako se roman priblizava kraju.

I meni je stara biblioteka ostala u temama koje pratim.
Stara ljubav zaborava nema.
O Kinesko-engleskom recniku za ljubavnike sve najbolje.
Uzivaj u tome kako junakinja sve bolje govori engleski ;) :) kako se roman priblizava kraju.

Uživam, uživam, žao mi je što moram da radim neke druge stvari pa ne mogu potpuno da se posvetim njoj. Sad sam stigla do onog dela kad je krenula na put po Evropi (koji ste jedini kritikovali).
Mislila sam da mi ta knjiga bude samo za autobus, jer za po kući imam jednu debelu, hm,pardon, obimnu, ali vuče me pa je čituckam i kod kuće.

Citam Prodavnicu sarija.
Bolje reci cituckam :confused:

Tanka je, brzo se pročita. Meni je bila baš divna, komentarisali smo je ranije.

Zbirka priča Ne mogu da se setim jedne rečenice Mihajla Pantića zanimljivo je delo.

Zanimljive, pitke, ali sa mogućnošću da se lagano čitaju, ali i usmereno, koncentrisano sa pokušajima da se odgrne talog onog površinskog sloja postojanja u kojem svi neretko tavorimo.

Meni je Pantić predavao na fakultetu, kul lik :) Samo što naslove njegovih knjiga nikako ne mogu da popamtim.

Ja zavrsila prvu Kupoholicarku. Najslabija od svega sto sam procitala od Kinsele (Domacicu, umes li da cuvas tajnu...)

Sad citam Ljubav u ranjenoj zemlji - Dz.Sason..divna knjiga, istinita i tuzna prica..(mozda malo zap. propagande, ali ne mari,
knjiga je dobra)

ZAvrsila pre neki dan "Shadow family", Miyuki Miyabe. Fin krimic, odlican bi bio za ekranizaciju (ako to vec nije napravljeno), prava policijska drama. Sve se desava u policijskoj stanici pre za vreme i posle saslusavanja svedoka. Polako saznajemo detalje o ubijenom sredovecnom coveku i njegovoj prethodno ubijenoj, mnogo mladjoj ljubavnici. Interesantno preplitanje virtuelnog i realnog zivota, tj porodica (shadow family je njegova internetskaporodica). OK knjiga, malo mi na pocetku nije drzala paznju, mada je kasnije postala interesantnija, jedino sto sam na polovini vec naslutila ko je ubica, al dobro nije mi smetalo.

A danas zavrsih i najnoviju knjigu Jane Green, "Another piece of my hearth". Obecavala je tema na pocetku, prica o zeni koja se udaje za coveka koji vec ima dve cerke iz prethodnog braka, isad nesuglasice sa jednom od pastorki. I dok je prica isla u tom pravcu jos mi je i imalo smisla, ali onda...

Onda ta starija cerka koja je porodicni problem i nikako ne prihvata macehu ostaje u drugom stanju sa 17 godina. Maceha pri tome ima preko 40 i bezuspesno pokusava da dobije dete, ili bar da usvoje ali muz to odbija posto on vec ima dve cerke i ne zeli vise malo dete u kuci. I sad! Cerka ne prihvata svog novorodjenog sina, i dete ostaje njegovom ocu i macehi koji ga na odgajaju i dete macehu zove mama :shock: pa onda kad se ova Emili (cerka) vrati posle tri godine dalje komplikacije i sukobi jer dete je sad macehino. Na kraju ga oni i usvajaju (deda i maceha) posle mnogo drame i svadja, i posle svega sve se zavrsava srecno, svi se vole u familiji a Emili i maceha postaju super jedna sa drugom....

Retko kad mi se desi da me skoro svi likovi nerviraju, a ovde je autorki to sasvim dobro poslo za rukom.

A danas zavrsih i najnoviju knjigu Jane Green, "Another piece of my hearth". Obecavala je tema na pocetku, prica o zeni koja se udaje za coveka koji vec ima dve cerke iz prethodnog braka, isad nesuglasice sa jednom od pastorki. I dok je prica isla u tom pravcu jos mi je i imalo smisla, ali onda...

Retko kad mi se desi da me skoro svi likovi nerviraju, a ovde je autorki to sasvim dobro poslo za rukom.

:zcepanje: Verovatno će ista knjiga uskoro da se pojavi kod nas (u Laguni, naravno), dakle, da je zaobiđemo u širokom luku. Inače mislim da knjige Džejn Grin nisu za kupovinu.

Ja sad pogledala moje beleške, čitala sam od Džejn Grin Gospodin možda (jel' možda treba velikim slovom? To mu dodje kao ime ili zanimanje?:zcepanje:) Slabo se sećam sadržaja, ali po ovome što sam zapisala, vrlo verovatno da su i mene svi likovi nervirali. Naročito glavna junakinja koja nije mogla da se reši da li da se uda za siromašnog pisca s kojim se lepo slaže ili za bogatog finansijera koji je nervira. Pa je valjda kombinovala. Baš plitko. Čitala sam i Istinite priče. Tu ništa nisam zapisala.

' bar dan, devojke :)

danas mi je b-day, pa malo da se posluzite. znam da ovo nije kafana..ali eto..pazite da ne umazete knjige ;) :lol:

3092_MEDIUM.jpg

E sto se tice Jane Green, ja sam mislim sve procitala, al kao da nisam, vecine se ne secam uopste pa moram da guglam da vidim sta to bese. Tog gospodina mozda znam pouzdano da sam citala posto se secam da sam cekala da vrate knjigu u biblioteku, ali se ne secam apsolutno nicega.
Jedino su mi ostale u secanju Jemima (o onoj debeloj devojci koja najzad smrsa), Bookends (posto su otvarale knnjizaru pa mi je to bilo interesantno) i ona kad su Amerikanka i Engleskinja zamenile posao, stanove i uopste zivote na neko vreme

Nisu za kupovinu, to je kao sa junk hranom, moram da probam povremeno al ne treba mi u kuci :)

Srećan rođendan, Waterfall! :vatromet:

Moj zec ovih dana puni 1 godinu i težak je 1kg. :zcepanje: Smešno mi je što jedno kilce može da napravi toliko posla (razbacuje piljevinu i sl.)
O čemu sam ja počela da pričam :eek:

Stvarno, šta je s Esteritom, poslednje što sam čula je da je otišla u Novi Sad? Ona kad god ode negde, ne javlja se nedeljama...
Počela da čitam 3. deo Pesama snova, da zaokružim trilogiju... inače slabo čitam u poslednje vreme, pitam se šta tražim ovde...

VanZandt, ja sam čitala Istinite priče (ili kako se već zove, bilo je davno, još u srednjoj školi, moja drugarica prevela. U stvari, sad se sećam da su se zvale Ženske priče, isto Džejn Grin napisala), Bookends (svidela mi se), i tu s Engleskinjom i Amerikankom (Menjam život). Možda sam čitala i Gospodin Možda, zvuči mi poznato...:think:

Poslednja izmena:
' bar dan, devojke :)

danas mi je b-day, pa malo da se posluzite. znam da ovo nije kafana..ali eto..pazite da ne umazete knjige ;) :lol:

3092_MEDIUM.jpg
:cmok:
Kud bas ovu cokoladnu, umazah sve knjige
girl.gif

Moj zec ovih dana puni 1 godinu i težak je 1kg. :zcepanje: Smešno mi je što jedno kilce može da napravi toliko posla (razbacuje piljevinu i sl.)
O čemu sam ja počela da pričam :eek:
:zcepanje:
Pozdrav zeki
smilie_tier_217.gif

Samo da ne pocne da gricka knjige :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back