Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prodavnica sarija – Rupa Bazva, Laguna, 220 str, 8/10

Jedna relana prica iz Indije. Moram priznati da malo izbegavam indijske teme, ali ova je dosta dobra.
Govori o tome kako se obican covek u Indiji bori sa zivotom, egzistencijom, nepravdom, nasiljem…
O njegovoj zelji da napreduje, uci… O mirenju sa neminovnim…

Moram jos i ovo da vam kazem. Dobila sam pre par meseci jedan e-mail, uporedo fotografije Indije za turiste i fotografije stvarne Indije.
Od tada se stalno pitam da li je to moguce (mislim na ove realne fotografije). Ne izlazi mi to iz glave. I sada kad god vidim knjigu o Indiji, meni je to laz. Jednostavno sve mi je laz kada se setim tih slika.
Da se razumemo, nisam ja zivela do tog e-maila u neznanju i u uverenju da tamo tece med i mleko.
Znala sam ja sve to negde. Ali kada se suocite sa takvom slikom :eek:
Eto, zbog toga nekako izbegavam indijske teme.

Lamar, najbolji su Deciji biseri. :super:
Haljine za izvesne godine me jos uvek ne interesuju, jos nisam u izvesnim :butkice:, a i vise volim suknje (narocito zimi sa cizmama).
Ovo je sala za butkice! :malav: a sad odoh da zavrsim knjigu.

Zdravo drage moje čitalice:heart:
Nisam želela da se javim dok ne završim knjigu.
Pročitala sam Otmenost ježa, Mjuriel Barberi.
Svoje utiske sam podelila sa vama još odavno , nakon pogledanog filma.
Ne želim da se ponavljam ali meni je ovo još jedna knjiga koju ću dugo pamtiti.

Kod mene u biblioteci je nema vec duze vreme. :(
A danas sam uzela Otac nepoznat (Lesli Pirs).

Pročitala 54 strane J.ebo sad hiljadu dinara i odustajem. Znam da ću razočarati moju drugaricu Lamar i neke druge drugarice, ali ne prija mi i neću da čitam. Nije mi smešno, nije mi ni zanimljivo, mučno mi je. Kao i Sarajevski Marlboro, kao i filmovi Lepa sela, lepo gore i slično.
Nisam još odlučila šta ću sledeće. Verovatno ću do one "nove" biblioteke da vidim šta imaju sa mog spiska, a možda ću i Vivegu u originalu.

To definitivno nije tematika koju ti mozes da svaris. Kako god je upakovali.
Ali koliko pisaca pise bas za tebe! Zato batali ovo, i baci se na ono sto ti prija.

Prema tome, ovu knjigu koju trenutno citam, ni ne pipaj!
Radnja je u okupiranom Sarajevu '92. god. :(

To definitivno nije tematika koju ti mozes da svaris. Kako god je upakovali.
Ali koliko pisaca pise bas za tebe! Zato batali ovo, i baci se na ono sto ti prija.

Prema tome, ovu knjigu koju trenutno citam, ni ne pipaj!
Radnja je u okupiranom Sarajevu '92. god. :(

E upravo tako. Hvala na razumevanju. Bibliotekarka me skoro izgrdila. (To nije moja bibliotekarka, nego ona u drugoj biblioteci). Odmah me je pitala kako mi se svideo Dežulović, a Kinesko-engleski rečnik za ljubavnike je potpuno ignorisala (valjda ga nije čitala). I ja sam morala da priznam da ga nisam pročitala, kao i vama ovde i sve sam isto rekla da ne ponavljam. A ona onda počne kako je to drugačiji pogled na rat i tako to .... ali džaba, ne volem, pa ne volem. Bez obzira, što kaže Lamar, kako je upakovano.

Onda je bibliotekarka uzela moj spisak, pa krenula redom i donela Tajni zapis - Sebastijan Bari, Vita Brevis - Justejn Gorder i Prodavnica sarija - Rupa Badžva.
Nisam baš imala nameru da uzmem toliko knjiga, mada nisu obimne, sve zajedno imaju ukupno 628 strana. :). Pa nije ni malo. Odmah sam u busu počela Tajni zapis.
A dok je bibliotekarka šetala izmedju polica s mojim spiskom, ja sam na pultu našla Pa šta ako imam koji kilogram viška - Meg Kabot. Ali sam morala da odustanem, bilo bi mi previše. :zper:

Gde ste zene :cvet:

Sto bi rekli Grci - Kalo mina, tj. neka vam ovaj jun bude divan, uzivajte u njemu :)
Ja sam ga jedva docekala, mesec sa najvecom i najlepsom promenom u mom zivotu, i saljem vam svima pozitivnu energiju i zelju da vam se ovog meseca nesto znacajno a lepo desi :)

Inace, zakacili smo neku prehladu pa sam sva kilava poslednjih dana, nije mi se dalo sedeti za kompom. Sad sam procitala propusteno pa da vam napisem par komentara.

Od Amanitija sam citala samo 'Poslednju Novu godinu' i svidela mi se. Sad ste mi dale ideju da potrazim jos nesto od njega u biblioteci.
Kinga nisam citala, mislim da mi se ne bi svideo taj zanr.
'Prodavnicu sarija' sam citala ali se secam samo dobrog utiska a ne i detalja.
Inace volim indijske teme :)

Arvena, kako si ti? I mi tebe volimo i ja licno ti zelim da sto pre udjes u neku pozitivnu fazu :heart:

Lamar, hvala za linkove ka nekim divnim temama, meni su bas zanimljive Lepi enterijeri i Gnezdo, to cu da pratim i da prelistam kad budem imala vise vremena. Inace, sama retko izlazim van biblioteke pa ne znam ni sta se zanimljivo desava po forumu.

Waterfall, srecan ti rodjendan sa zakasnjenjem :)

Minafina je dala predlog da Lamar ovde ostavi svoj spisak. Moze, naravno, samo sto ja ipak moram sama da pregledam celu proslu temu, jer meni naslovi nista ne znace, moram da procitam zasto je neko predlozio bas tu knjigu. :)

Kad pominjete Mekol Smita, pre neku noc sam dugo ostala budna pa videh na FoxCrime neku seriju 'Ubistvo sa pogledom' i dosta me atmosfera podsetila na Prvu damsku detektivsku agenciju. Mislim da je nemacka serija, ima divnih prizora, ali je prikazuju samo u jednom terminu i to oko 3-4 nocu, dakle nista...

Da se upisem i u klub jugonostalgicara :)

Bi, odlican ti je ulov iz biblioteke, sve sam citala i sve su dobre. :ok:

I da prijavim procitano.

Čekanje, Ha Đin - Clio, 289 strana
Poenta zivota nije da dobijes ono sto zelis, vec da to zelis i kada ga dobijes. Ovo je recenica iz nekog filma koji sam gledala pre dosta godina, ali mi je ostala u secanju i bila mi je prva asocijacija nakon sto sam procitala knjigu do kraja.
Stil je zaista dobar, knjiga se lako cita, i ono sto mi se najvise svidja je da nas stvarno baci u neko sasvim drugo vreme, u jedan sistem nama nezamisliv.
Ali junaci.......Glavni lik sve radi po inerciji, zivi u ugovorenom braku, ima ljubavnicu sa kojom takodje ne znam zasto je, osim sto misli da je bolja opcija za prikazivanje u javnosti. Zena ga postuje a mozda i voli na neki nacin kako se vole nametnuti muzevi, ljubavnica ga valjda isto voli ali vise zato sto joj je to poslednja sansa da sredi zivot. On je obrazovan, lekar, cita brdo knjiga, ali mu je emotivna inteligencija ravna nuli i to me je dosta nerviralo.
Uglavnom, brak se nije mogao razvesti bez pristanka zene, i jedina opcija je da se ceka 18 godina i onda se moze razvesti i samo voljom jedne strane.
Moja ocena je 3.5 od 5.

Atlas opisan nebom, Goran Petrovic - Matica srpska, 240 strana
Ja cu opet da ponovim - citajte Petrovica :ok:
On je sa svakom knjigom potpuno drugaciji i sad vec jedva cekam da citam jos nesto od njega i da vidim u kom ce me smislu iznenaditi.
U Sitnicarnici je akcenat bio na divnoj prici i pre svega dobroj ideji.
U Tavanici je akcenat na nasim ljudima i na nasem mentalitetu.
A u Atlasu je sve u recima i masti.
Na prvih par strana sam bila nepoverljiva, mislila sam da ce me odbiti forma knjige, ali to se nije desilo.
Magicna knjiga, vrlo je tesko opisati je.

Kako Goran prikazuje boje: dalekoblakbela, morskodnoplava, basuzascrna, orosentravnjakzelena, smirajsuncazuta :heart:

Pa zatim: osmeh lak kao oveca sreca, poljubac jednostavan kao kolac posut secerom u prahu :)

Ovde imate i dva citata iz knjige http://forum.krstarica.com/showthread.php/286382-Lepa-tema-odlomci-iz-va%C5%A1ih-omiljenih-knjiga?p=21839740&viewfull=1#post21839740

Ocena naravno cista petica :)

Ulica kamelija, Merse Rudureda - Laguna, 225 strana

Koja je poenta ove knjige? Zasto je ja uopste citam?
Valjda samo zato sto je tanusna pa cu brzo da je zavrsim, inace bih je ostavila posle 30 strana.
I od sad cu da budem posebno oprezna sa knjigama koje imaju lepe pocetke. Gotovo uvek me najvise razocaraju.
Ostalo mi je jos 50-ak strana do kraja, ali verujem da mi se utisak nece promeniti.
Dakle, na Laguninom sajtu imate o cemu se radi, a sto se mog utiska tice smeta mi stil, smeta mi to puko nabrajanje sa kojim muskarcem je bila i tako dalje. Ako je vec pisala u prvom licu mogla je da ukljuci malo i osecanja, unutrasnja razmisljanja, eventualno neke dileme, da nam malo 'sebe' priblizi, da je i mi razumemo...
Ako do kraja navuce dvojku bice dobro, a ja jedva cekam da je zavrsim i da predjem na nesto kvalitetnije :)

Jasas Kanela :cvet: Daksi?
:flert:

Eto, upotrebila sam svoje celokupno znanje grckog jezika :lol:

Poenta zivota nije da dobijes ono sto zelis, vec da to zelis i kada ga dobijes.
Savrsena recenica :zaljubljena:

PS. Posle prvog tvog posta taman mislim: Smirila se Kanela, ne cita, samo dosla da nam se javi...
Kad ono... medjutim... Cita ona sve u 16 :lol:

Lamar, svaka cast i na tolikom znanju :)
Jos smo na broju i sve je super, evo pravim i jedan lep kolac za veceras.
A inace, kad najvise mirujem tada i najvise citam.

Rado, lepo se provedi veceras :)

E zeMske,ko ono voli knjige o Africi?
Elefterija?
Da se prijavim i ja prosto obozavam Afriku,i tako uzeh u biblioteci Kamenje predaka-Aminata Forna.
Jos uvek citam Milenijum i lepo mi ide.Tako da ga slobodno preporucujem.
I jos da kazem da obozavam moje dve bibliotekarke,a i one vole mene i mm,i tako nam daju knjiga koliko hocemo i da vratimo kad hocemo.:heart:

Bambika voli knjige o Africi :D
Ali ona sada ima puno obaveza pa retko navraca ovde, i nema vremena da cita :(

Kamenje predaka sam citala davno i bas je lepa.
A ja ti preporucujem ako nisi citala jos jednu africku, Ne idimo nocas psima.
Meni najbolja africka do sada :)

Triput ura za bibliotekarke
smilie_girl_014.gif

Pozz svima :)

Divim se vecini bibliotekarki kako umeju da daju dobru kritiku iliti opis, utisak o knjizi..
za razliku od mene :rumenka: (*bg, sta cu kad ne znam )

Vidjala sam Kamenje predaka u biblioteci ali mi je uvek nekako izmicalo..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back