I da prijavim procitano.
Čekanje, Ha Đin - Clio, 289 strana
Poenta zivota nije da dobijes ono sto zelis, vec da to zelis i kada ga dobijes. Ovo je recenica iz nekog filma koji sam gledala pre dosta godina, ali mi je ostala u secanju i bila mi je prva asocijacija nakon sto sam procitala knjigu do kraja.
Stil je zaista dobar, knjiga se lako cita, i ono sto mi se najvise svidja je da nas stvarno baci u neko sasvim drugo vreme, u jedan sistem nama nezamisliv.
Ali junaci.......Glavni lik sve radi po inerciji, zivi u ugovorenom braku, ima ljubavnicu sa kojom takodje ne znam zasto je, osim sto misli da je bolja opcija za prikazivanje u javnosti. Zena ga postuje a mozda i voli na neki nacin kako se vole nametnuti muzevi, ljubavnica ga valjda isto voli ali vise zato sto joj je to poslednja sansa da sredi zivot. On je obrazovan, lekar, cita brdo knjiga, ali mu je emotivna inteligencija ravna nuli i to me je dosta nerviralo.
Uglavnom, brak se nije mogao razvesti bez pristanka zene, i jedina opcija je da se ceka 18 godina i onda se moze razvesti i samo voljom jedne strane.
Moja ocena je 3.5 od 5.
Atlas opisan nebom, Goran Petrovic - Matica srpska, 240 strana
Ja cu opet da ponovim - citajte Petrovica

On je sa svakom knjigom potpuno drugaciji i sad vec jedva cekam da citam jos nesto od njega i da vidim u kom ce me smislu iznenaditi.
U Sitnicarnici je akcenat bio na divnoj prici i pre svega dobroj ideji.
U Tavanici je akcenat na nasim ljudima i na nasem mentalitetu.
A u Atlasu je sve u recima i masti.
Na prvih par strana sam bila nepoverljiva, mislila sam da ce me odbiti forma knjige, ali to se nije desilo.
Magicna knjiga, vrlo je tesko opisati je.
Kako Goran prikazuje boje: dalekoblakbela, morskodnoplava, basuzascrna, orosentravnjakzelena, smirajsuncazuta
Pa zatim: osmeh lak kao oveca sreca, poljubac jednostavan kao kolac posut secerom u prahu
Ovde imate i dva citata iz knjige
http://forum.krstarica.com/showthread.php/286382-Lepa-tema-odlomci-iz-va%C5%A1ih-omiljenih-knjiga?p=21839740&viewfull=1#post21839740
Ocena naravno cista petica
Ulica kamelija, Merse Rudureda - Laguna, 225 strana
Koja je poenta ove knjige? Zasto je ja uopste citam?
Valjda samo zato sto je tanusna pa cu brzo da je zavrsim, inace bih je ostavila posle 30 strana.
I od sad cu da budem posebno oprezna sa knjigama koje imaju lepe pocetke. Gotovo uvek me najvise razocaraju.
Ostalo mi je jos 50-ak strana do kraja, ali verujem da mi se utisak nece promeniti.
Dakle, na Laguninom sajtu imate o cemu se radi, a sto se mog utiska tice smeta mi stil, smeta mi to puko nabrajanje sa kojim muskarcem je bila i tako dalje. Ako je vec pisala u prvom licu mogla je da ukljuci malo i osecanja, unutrasnja razmisljanja, eventualno neke dileme, da nam malo 'sebe' priblizi, da je i mi razumemo...
Ako do kraja navuce dvojku bice dobro, a ja jedva cekam da je zavrsim i da predjem na nesto kvalitetnije