Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја сам Хобит покушавао 5 пута да читам. Дођем до 34 стр. одокативно и - сморим се. И скинем још пре пар година, као сад ћу ја то електронски и да имам за плажу и опет окренем пар листова, електронски, и сморим се. И имам 3 непрочитана и неотворена примерка КК (код куће) и, шта се дешава, неке књиге никад нећу прочитати јер су ми смор у било којој форми.

Ja sam podlegla nekim akcijama 10 knjiga za 999 dinara i 5 za 499, prosto nisam mogla da odolim, jeftinije od novina. Ili ovo s novinama, uglavnom knjiga i novine za 200 dinara, a same novine 100. Ne znam sta cu s njima kad procitam. Mozda cu i ja da se aktiviram na vockicama, pa ako ih vise ne bude u prodaji, mogu i da zaradim.
Pre par godina sam gomilu knjiga poklonila biblioteci. Nisam imala gde da ih drzim, bio je tu i komplet Mirjam i jos neke za koje sam racunala da ih vise necu citati, a ako bas pozelim, bice u biblioteci.

Е, а Иво Андрић романи за сома у Лагуни. Како то може, зар нису права Задужбине ИА.

Видим, имају новог Патерсона у Лаџуни, ал нећу да купим из принципа.

Има нас, и није нас мало, који уопште тамо не купују књиге, што је и очито код попуста и кршева које не могу да распродају годинама, па их дају уз дезодоранс и кило кафе :) Ко Аца Лукас и Ћола ЦД уз детерџент....још ће очајним домаћицама и да плате, само да их носе лол

Има нас, и није нас мало, који уопште тамо не купују књиге, што је и очито код попуста и кршева које не могу да распродају годинама, па их дају уз дезодоранс и кило кафе :) Ко Аца Лукас и Ћола ЦД уз детерџент....још ће очајним домаћицама и да плате, само да их носе лол

Laguna? Pa kako od mene uvek uzimaju silnu lovu, a ne daju mi nista?

Pa tamo ima samo knjiga, akkve sad pa hemijske olovke?
Mnogo knjiga samo oni izdaju pa ako hoces knjigu moras kod njih.

Не, држе како се то зове, папирну галантерују, оловке, фасцикле и слично. Мислим у свим књижарама. А Нивеу, лосион за тело, то ваљда добију жене кад је нека манифестација типа 8. март, Ноћ књиге, Ноћ вештица, Весело вече и посело о томе слично.

Баш се мислим шта морам да купим код њих. Ништа. Оне водитељке са Пинка не читам, шта ту има нешто да пропуштам, осим некултуре и кича. И огавних превода. И клозетске опреме за књиге. И све најгоре, дабогда цркли лол

Баш се мислим шта морам да купим код њих. Ништа. Оне водитељке са Пинка не читам, шта ту има нешто да пропуштам, осим некултуре и кича. И огавних превода. И клозетске опреме за књиге. И све најгоре, дабогда цркли лол
A bre,sta su ti ljudi uradili?:D

Не, држе како се то зове, папирну галантерују, оловке, фасцикле и слично. Мислим у свим књижарама. А Нивеу, лосион за тело, то ваљда добију жене кад је нека манифестација типа 8. март, Ноћ књиге, Ноћ вештица, Весело вече и посело о томе слично.

:zcepanje: Razvigor baš ume da me razveseli i nasmeje

Što ste ljuti na Lagunu? Ljudi se samo tržišno ponašaju. Opredijelili su se da dominiraju jednim segmentom tržišta (komercijalna beletristika) i dobro im ide. Povremeno objave i poneku vredniju knjigu, mada je omjer možda jedan naprema pedeset u korist šunda. Ja mogu da se ljutim na Geopoetiku ili na LOM kad objave neku lošu knjigu, ali sa Lagunom mi se putevi vrlo rijetko ukrste. Sad sam gledao, od oko 800 knjiga imam samo šest njihovih izdanja.

Što ste ljuti na Lagunu? Ljudi se samo tržišno ponašaju. Opredijelili su se da dominiraju jednim segmentom tržišta (komercijalna beletristika) i dobro im ide. Povremeno objave i poneku vredniju knjigu, mada je omjer možda jedan naprema pedeset u korist šunda. Ja mogu da se ljutim na Geopoetiku ili na LOM kad objave neku lošu knjigu, ali sa Lagunom mi se putevi vrlo rijetko ukrste. Sad sam gledao, od oko 800 knjiga imam samo šest njihovih izdanja.
Ja tamo uvek nadjem neke knjige, kupila sam kod njih i celog Pekica, Selenica, mozda prodaju i tudje knjige, i ne obracam paznju da li je Laguna izdavac.
A danas svi stampaju ove ( kako ib ih nasa drugarica nazvala visokotirazne;)) knjige, biografije fudbalera, Novaka Djokovica, nekih grand zvezda
jer ljudi to kupuju.

Ja tamo uvek nadjem neke knjige, kupila sam kod njih i celog Pekica, Selenica, mozda prodaju i tudje knjige, i ne obracam paznju da li je Laguna izdavac.
A danas svi stampaju ove ( kako ib ih nasa drugarica nazvala visokotirazne;)) knjige, biografije fudbalera, Novaka Djokovica, nekih grand zvezda
jer ljudi to kupuju.

Oni izdaju sve što može dobro da se proda. Da li je Pekić ili Đoković u pitanju njima nije važno. Nije baš da imaju neku kulturnu i prosvetiteljsku misiju, ali normalno je da postoje takvi izdavači.

Zar Basara svoj poslednji roman nije objavio u Laguni, recimo?
Mislim, opredelio se za Lagunu, ja sam danas narucila "Jedro nade" Nikole Malovića, zanima me prosto zbog cega je dobio prestiznu nagradu "Pero despota Stefana Lazarevica", mada zapravo znam, ali, eto, radoznala sam da procitam...
Kao sto rece quentin, oni se trzisno ponasaju, to je njihov nacin da se ostanu na trzistu, ima toga gde god se moze.

Zar Basara svoj poslednji roman nije objavio u Laguni, recimo?
Mislim, opredelio se za Lagunu, ja sam danas narucila "Jedro nade" Nikole Malovića, zanima me prosto zbog cega je dobio prestiznu nagradu "Pero despota Stefana Lazarevica", mada zapravo znam, ali, eto, radoznala sam da procitam...
Kao sto rece quentin, oni se trzisno ponasaju, to je njihov nacin da se ostanu na trzistu, ima toga gde god se moze.
Da, ja sam bas zbog Tushta i tma i usla u Lagunu pa kupila jos kojesta.
Sad listam ove svoje knjige ( Saramago takodje) pa to bre sve Laguna:D
Velmar-Jankovic, Dragan Velikic, svi Lagunashi:D

Daaa, ima u Laguni svašta osim knjiga - rokovnika, šolja za čaj i koješta još - ali je meni i dalje fascinantno da se, u ovoj državi gde ljudi relativno malo čitaju, a relativno mnogo kubure s novcem, ove knjižare proširuju i niču i to sve na nekim prometnim (tj. skupim) lokacijama. Mislim, bilo bi lepo da naši ljudi toliko kupuju i čitaju, ali mi i dalje teško u to da poverujem (verujem da ljudi masovno čitaju te naslove koje ste naveli gore - pisanija Pinkovih voditeljki itd, ali da ih zaista i kupuju u tolikom broju, hm).
Kupila sam danas mužu ''Oficir i špijun'' (voli Roberta Herisa, a i oficir je; možda i špijun, supruga uvek poslednja sazna).
Počela sam da lupetam, odoh da gledam seriju.

Daaa, ima u Laguni svašta osim knjiga - rokovnika, šolja za čaj i koješta još - ali je meni i dalje fascinantno da se, u ovoj državi gde ljudi relativno malo čitaju, a relativno mnogo kubure s novcem, ove knjižare proširuju i niču i to sve na nekim prometnim (tj. skupim) lokacijama. Mislim, bilo bi lepo da naši ljudi toliko kupuju i čitaju, ali mi i dalje teško u to da poverujem (verujem da ljudi masovno čitaju te naslove koje ste naveli gore - pisanija Pinkovih voditeljki itd, ali da ih zaista i kupuju u tolikom broju, hm).
Kupila sam danas mužu ''Oficir i špijun'' (voli Roberta Herisa, a i oficir je; možda i špijun, supruga uvek poslednja sazna).

A pri tom se svi žale da su knjige skupe, iako su u Srbiji nove knjige među najjeftinijima u Evropi. Već u Bosni u kojoj je životni standard sličan, knjige su oko 30% skuplje. Hrvatsku ne smijem ni da spominjem.

Kupuju ipak ljuid knjige,mnogo njih dodje u Beograd samo da bi kupovali knjige. U manjim gradovima knjizara i nema uopste,
ili postoji jedna koja prodaje kojesta, uglavnom knjige za decu koje se kupuju za rodjendane, a ozbiljnih knjiga i nema.

Pronašao mi sin patent za čitanje...:)

10525716_578467008942383_1843095668552003228_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back