Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
krasuljak, a ovo si gore okačila onda sa sajta da me impresioniraš? lol Valjda svakog čoveka zanima šira slika, društvo u kojem živi, pa je tu i neka, kao, kultura bitna...
Oni izdaju sve što može dobro da se proda. Da li je Pekić ili Đoković u pitanju njima nije važno. Nije baš da imaju neku kulturnu i prosvetiteljsku misiju, ali normalno je da postoje takvi izdavači.
Oni peru pare... sa trešom, sa prostorom, za poznatog naručioca...i to je to
A pri tom se svi žale da su knjige skupe, iako su u Srbiji nove knjige među najjeftinijima u Evropi. Već u Bosni u kojoj je životni standard sličan, knjige su oko 30% skuplje. Hrvatsku ne smijem ni da spominjem.
Paperback izdanja su svuda od 6-11$
Takva vrsta literare nigde nije skupa. Meni nije frka da platim 15 evra za neke "hrvate" i dosta toga sam kupio na vreme, više u Srbiju neće stizati, zbog poreza i jake cene.

Daaa, ima u Laguni svašta osim knjiga - rokovnika, šolja za čaj i koješta još - ali je meni i dalje fascinantno da se, u ovoj državi gde ljudi relativno malo čitaju, a relativno mnogo kubure s novcem, ove knjižare proširuju i niču i to sve na nekim prometnim (tj. skupim) lokacijama. Mislim, bilo bi lepo da naši ljudi toliko kupuju i čitaju, ali mi i dalje teško u to da poverujem (verujem da ljudi masovno čitaju te naslove koje ste naveli gore - pisanija Pinkovih voditeljki itd, ali da ih zaista i kupuju u tolikom broju, hm).
Kupila sam danas mužu ''Oficir i špijun'' (voli Roberta Herisa, a i oficir je; možda i špijun, supruga uvek poslednja sazna).
Počela sam da lupetam, odoh da gledam seriju.
Ne samo to.
I ne znam da li si primetila. Toliko im dobro ide, da su počeli i na kioscima da prodaju svoje knjige. Paterson je negde oko 500-600din na kiosku lol

Poslednja izmena:
Znači, Laguna neme veze sa izdavaštvom nego peru pare od nekih narko-klanova i tako to? Dobro, svaki dan nešto novo naučim.

Ne, to nisam napisao, gde si pročitao da sam ja napisao "oni nemaju veze sa izdavaštvom". Nešto od ta dva pojma ne razumeš, pranje para ili izdavaštvo. A naučio si koliko koštaju ovakve vrste knjiga u inostranstvu...

Nisam kupila nista.. Jedan savet, nemojte nervozni ulaziti u knjizaru...
Ja ceo dan po lekarima, salterima, izgubili mi doznake, pa me zvali isla vadila druge, pa nosila.. i bas mi ruzan dan, udjem u knjizaru mislila tu cu da se zabavim opustim... a neka prodavacica(koja uzgred cita SVET! Sta ona mucenica sa tom mozgoispirajucom literaturom da mi pomogne?!)trcka zamnom i kao da sam u butiku sta vam treba itt.. Ja volim da pipnem, okrenem neku stranu, a i jesam bila besna na veo svet pa mi je trebao mir.. i izadjem, sta da je pitam.. Zato su bolje vece knjizare gde imas "prostora" i sa uzivanjem obavis kupovinu..

Ne dopada mi se tvoj ton uopšte, posebno što si još i moderator. Ne poznajem te kao takvog...
Ti nemaš takta i dobro je što više nisi moderator....
Ne znam zašto si se ti našla prozvanom da odgovoriš na moju konstataciju da ne kupujem knjige u Laguni, na kiosku svejedno, tamo kupujem kondome i žvake, da bi me na kraju pitala za koga radim, pominjući i to da sam moderator.

Ja danas počeo da čitam Kurta Vonegata i roman Klanica 5. Puče trećina knjige kao od šale.

Obožavam tu knjigu :)))

- - - - - - - - - -

Ma Razvigore znamo te kao ljubaznog, predusretljivog, šaljivog, pa nam neobično da tako prozivaš i kritikuješ... ali dobro... niko nije uvek isto raspoložen

Dobro, izvinite na smetnji. Došao na temu da bi me neka krasuljka ispitivala "za koga radim" i sa kojim motivima sam ovde došao :lol:

Poslednja izmena:
Ja u svojstvu padobranca i spamera..

Samo da kažem da sam u hotelu u Sopoćanima, da sam danas bila u manastiru Sopoćani (logično), u Đurđevim stupovima i u Petrovoj Crkvi u Novom Pazaru. I družila sa nekim finim ljudima. Predivan dan... I kiša nas je poštedela. Pre par godina bila je ona akcija "Podignimo Stupove", tako su ih lepo obnovili, baš milina jedna. Kakva je ruina bio, nije ni čudo, XIII vek, a sad su sve lepo sredili.

Baš, baš mi je sve super.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back