Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, i sam put i boravak je lep, nije sve u shoppingu :-)

Nego, da vas pitam nesto - videh na Kupindu Krovovi Teherana
a placanje je pre slanja?
Koliko je to pouzdano, platiti pre slanja?

- - - - - - - - - -

Kazem ja Kaneli - prepoznaces Radu po punoj kesi knjiga :lol:
Za malo da me ponese emocija pa da kupim na grčkom...:rotf:

Inače, plaćanje je uvek unapred, ređe pouzećem, ali onda je to rizik za prodavca da mu se roba vrati. Sve je na poverenje, ali ja nikad nisam izneverena. Članovi su registrovani, podaci postoje u bazi, tako da nema za'eba... Slobodno kupi.

Za malo da me ponese emocija pa da kupim na grčkom...:rotf:

Inače, plaćanje je uvek unapred, ređe pouzećem, ali onda je to rizik za prodavca da mu se roba vrati. Sve je na poverenje, ali ja nikad nisam izneverena. Članovi su registrovani, podaci postoje u bazi, tako da nema za'eba... Slobodno kupi.

I ja nisam imala nikada problema ni kao prodavac, a ni kao kupac.
Slobodno kupi ako se slazes sa uslovima prodaje. Dobro pogledaj kako knjiga izgleda, ako ti odgovaraju uslovi, kupi.
Znaci, slazem se u potpunosti sa Krasuljkom.
Ja sam kupila preko 70 knjiga, a prodala preko stotinu i nikada nisam imala problema ni sa placanjem od strane kupaca, a i ja kao kupac sam odmah uplacivala novac na tekuce racune prodavaca i knjige su mi bez problema stizale.
Kad knjigu dobijes, das lepo komentar i ocenu za Kupca, napises kakva je bila saradnja, posle ti prodavac kao i ti njemu da ocenu i na tome se zavrsi.

- - - - - - - - - -

Rado, jel` ce biti neka slicka iz Grcke?
Nisam ti ni pozelela srecno putovanje, imala sam nekih problema juce... a i prekjuce.

Ja sam ove nedelje pazarila na Kupindu dva Šerloka Holmsa, za ćerku. Bogami su bile po 300 din, ali jedna je još bila u najlonu, a drugoj je samo skinut najlon, mislim da je niko nije čitao. Kao iz knjižare su. I uvek sam plaćala unapred, nije bilo problema.

- - - - - - - - - -

plus troškovi poštarine

Rado, jel` ce biti neka slicka iz Grcke?
Nisam ti ni pozelela srecno putovanje, imala sam nekih problema juce... a i prekjuce.

Bilo jutros na dvvd...
Evo još

28kiyc3.jpg

Jao, Šeširdžijin zamak :heart:

Pročitala sam Gojine utvare po 2.put (prvi put sam ih čitala pre 5 godina i skoro ništa nisam zapamtila jer sam tada bila zaokupljena drugim stvarima), sada sam zaista uživala u knjizi.
Vraćam se Vrtu večernjih magli, a nakon toga ću da se bacim na knjige iz biblioteke.

Moj tata je hteo da odemo ovog meseca u Solun na vikend - on, sestra i ja - ali se njen verenik nije složio :roll: pa nas je to ukočilo, a onda je i tata imao nekih sitnih zdravstvenih problema, pa ništa od toga, izgleda. Sad gledam gde bih mogla s mužem u maju (samo ne znam kako da uvalimo Emu mojima, neprijatno mi je kad samo pomislim da ću morati da im tražim tu uslugu). Hoće li neka od vas da je uzme? :mrgreen:

Kamenita, sjajno poređenje knjiga i hrane :D

Poslednja izmena:
Bilo jutros na dvvd...
Evo još

28kiyc3.jpg
spoiler]
Rado, super slika :ok:

Btw, pitah vas za cenu knjiga jer, na jednom drugom sajtu, devojka trazi Kinselu, ponudih cenu - tvrd povez 350 i mek 250 - knjige su kao nove, iz Bgd-a je,
ona kaze da je to skupo..zato pitam..

Rodo
sto se tice cena, ovaj decko mi rece da je preporučena tiskovina je 99 dinara po novim cenama koje važe od prosle nedelje.

Ja nisam čitala Kronina uopšte. A vidim sad da ga nema u prodaji, što znači da mi ostaje biblioteka kao rešenje (kad god se ja učlanila u nju...). I kad smo kod biblioteke, da li učlanjenje mora da bude u Gradskoj, pa onda mogu da uzmem knjige iz bilo kog ogranka, ili mogu da se učlanim i u nekom ogranku?

Ja sam nastavila da čitam Grof Monte Kristo, ostalo mi je još malo da je dovršim, jedva čekam kraj. Divna knjiga zaista.

I jedno pitanje vezano za serijal Pesma leda i vatre, rekle ste da je dobar. Je l za kupovinu? Opet me je uhvatila manija kupovine knjiga, pa samo gledam šta ću, kad ću... i tako...

Jao, Šeširdžijin zamak :heart:

Pročitala sam Gojine utvare po 2.put (prvi put sam ih čitala pre 5 godina i skoro ništa nisam zapamtila jer sam tada bila zaokupljena drugim stvarima), sada sam zaista uživala u knjizi.
Vraćam se Vrtu večernjih magli, a nakon toga ću da se bacim na knjige iz biblioteke.

Moj tata je hteo da odemo ovog meseca u Solun na vikend - on, sestra i ja - ali se njen verenik nije složio :roll: pa nas je to ukočilo, a onda je i tata imao nekih sitnih zdravstvenih problema, pa ništa od toga, izgleda. Sad gledam gde bih mogla s mužem u maju (samo ne znam kako da uvalimo Emu mojima, neprijatno mi je kad samo pomislim da ću morati da im tražim tu uslugu). Hoće li neka od vas da je uzme? :mrgreen:

Kamenita, sjajno poređenje knjiga i hrane :D

Izvini sto cu sebi dati slobodu,ali sta on ,mislim verenik,ima da se slozi da putujete sa ocem..
Mnogo volim da putujem i zao mi je kad ljudi propuste priliku,.

Nama je iskrslo da cemo za Uskrs moći na neko putovanje,ali malo smo se kasno setili,pa je ono sto nas interesuje popunjeno..On bi ponovo u Istanbula,a ja bih nekud gde nismo bili...

Ja nisam čitala Kronina uopšte. A vidim sad da ga nema u prodaji, što znači da mi ostaje biblioteka kao rešenje (kad god se ja učlanila u nju...). I kad smo kod biblioteke, da li učlanjenje mora da bude u Gradskoj, pa onda mogu da uzmem knjige iz bilo kog ogranka, ili mogu da se učlanim i u nekom ogranku?

Ja sam nastavila da čitam Grof Monte Kristo, ostalo mi je još malo da je dovršim, jedva čekam kraj. Divna knjiga zaista.

I jedno pitanje vezano za serijal Pesma leda i vatre, rekle ste da je dobar. Je l za kupovinu? Opet me je uhvatila manija kupovine knjiga, pa samo gledam šta ću, kad ću... i tako...

Ne mora da bude učlanjenje u Gradskoj. Učlani se tamo gde ćeš najviše pozajmljivati knjige. Ne znam uopšte kako u Gradskoj gledaju na ove naše starinske kartončiće, a i u običnim bibliotekama na tu njihovu elektronsku karticu ili šta je već. U svakom slučaju, sa bilo kojim od tih kartona Imaš pravo da pozajmljuješ u bilo kojoj gradskoj biblioteci na teritoriji Beograda (ne možeš u Narodnoj, Univerzitetskoj, školskim...), ali moje iskustvo je da pomalo neblagonaklono gledaju kad dodješ s kartonom iz nekog drugog ogranka. A ja sam se još ograničila samo na Zemun. Ali šta te briga, imaš pravo.

Meni juče istekla članarina, ali u mojoj biblioteci je revizija, pa ne rade, pa sam pozajmila lektiru iz druge i dozvolili su mi da zadržim do 13.
Sad ćemo sin i ja da upišemo tu porodičnu članarinu u glavnoj zemunskoj, dogovorili smo se. On ionako ide tamo da uči, a za mene ima mnogo veći izbor knjiga.

Sjajna je slicka, Krasuljak! Hvala ti sto si nam priustila delic Grcke.
Joj, kad vidim palme i lepu travu (kao da sam krava ;) - ali to je zbog Milice i njenih ``potreba`` za cistom travom), sva se rastopim.
Obozavam tu klimu.

Za Bi: U pravu si, bas ne gledaju blagonaklono kad dodjes iz manjeg ogranka. Mene je ova iz zemunske bas ``pogledala`` kad sam prvi put dosla pravdajuci se revizijom u mojoj biblioteci, a ona mi rece - pa sad ce im se zavrsiti revizija i jos dodala - sad moram da vas ubacim u kompjuter... kao da radi rudarski posao.
Na kraju sam ja morala da joj se izvinjavam sto mora da ``odradi`` taj poslic.
Ali bas me briga, u staroj sam sve procitala sto me je zanimalo, u biblioteci u centru Zemuna je veci izbor i moje je pravo da idem tamo gde je veci izbor.

Poslednja izmena:
Jao da, i mene je ubacivala u kompjuter. Što kažeš kao da je celu mene s mojih 65 kg morala da diže i ubacuje ... :zcepanje: Još ja otišla sa ćerkinim kartonom, koju ovaj put nećemo uključiti u porodičnu članarinu, pa je džaba unosila njene podatke.
Verovatno ću morati da imam očitanu LK pošto mi je čipovana, pa se ne vidi adresa. Da pripremim i to, ne verujem da imaju čitač. I valjda će moći jedno od nas to da odradi sa LK ovog drugog. I te upise u biblioteku su iskomplikovali.

Kronina ja prosto obozavam!

Sto se tice Pesme leda i vatre, prosto sam morala da probam, jer sam o serijalu cula sve najlepse: da se ne ispusta iz ruku, da je zanimljivo, da nije neka smorna epska fantastika, vec bas da je u ``turn the pages`` stilu...
Ne znam da li ce se tebi dopasti tematika, ima kraljeva, princeva, cak se kasnije pojavljuju i zmajevi, ima ljubavi, mrznje, zaista lepo napisano, ja sam posle procitane prve knjige bukvalno otrcala da kupim i sve druge nastavke, toliko sam bila odusevljena... Ima puno likova i pratimo razlicite sudbine junaka. Da sad ne otkrivam sve, ali zaista je serijal citljiv i svima bih preporucila da procitaju, naravno ko voli epsku fantastiku.

Ja imam karticu iz Gradske biblioteke..plastificirana, nista posebno..

Ti kartoncici, ako se secam, su oni na kojima se upisuje kad ste uzeli knjigu i kad treba da vratite, jel to?

Secam se da su takvi bili davno, kad sam bila mlada :sad2: i kad sam preko raspusta isla u biblioteku u jednom malom mestu blizu Valjeva..:aha:
Sad mi nedostaju ti dani..

Pahuljica i Roda su danas pominjale serijal Pesme leda i vatre. A pominjale smo i Kupindo, pa rekoh, ajde da vidim koliko tamo traže. Ostadoh zbunjena, pa cene su kao u Laguni, bez popusta. Još plaćaš i poštarinu, a ne znaš u kakvom je stanju knjiga. Znam da ne moram da uzmem, ali nije mi baš jasna takva računica.

Ne, nisam. Probaću i tamo, al' nije baš zapelo. Nego se samo čudim tim prodavcima. Zašto ne bismo kupili lepo novu knjigu za manje novce.

(Pomislila sam da obradujem ono dete koje čita. Ono koje ne čita, trenutno čita Romea i Juliju. Samo što ne plače, razvukao je na nedelju dana... Šta da mu kažem, razumem ga, i meni je RiJ bila grozna knjiga.)

Ne, nisam. Probaću i tamo, al' nije baš zapelo. Nego se samo čudim tim prodavcima. Zašto ne bismo kupili lepo novu knjigu za manje novce.

(Pomislila sam da obradujem ono dete koje čita. Ono koje ne čita, trenutno čita Romea i Juliju. Samo što ne plače, razvukao je na nedelju dana... Šta da mu kažem, razumem ga, i meni je RiJ bila grozna knjiga.)

Kad sam ja prošle godine ćerki donela Romea i Juliju iz biblioteke (pošto ona tamo ne svraća) samo je pogledala i rekla "Ja ovo da čitam!? Nema šanse!"
I ja nisam čitala Šekspira, ne znam kako sam se izvukla od toga. Zar nije bio za lektiru 80-ih godina?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back