snežna pahuljica
Aktivan član
- Poruka
- 1.388
HvalaNe mora da bude učlanjenje u Gradskoj. Učlani se tamo gde ćeš najviše pozajmljivati knjige. Ne znam uopšte kako u Gradskoj gledaju na ove naše starinske kartončiće, a i u običnim bibliotekama na tu njihovu elektronsku karticu ili šta je već. U svakom slučaju, sa bilo kojim od tih kartona Imaš pravo da pozajmljuješ u bilo kojoj gradskoj biblioteci na teritoriji Beograda (ne možeš u Narodnoj, Univerzitetskoj, školskim...), ali moje iskustvo je da pomalo neblagonaklono gledaju kad dodješ s kartonom iz nekog drugog ogranka. A ja sam se još ograničila samo na Zemun. Ali šta te briga, imaš pravo.
Meni juče istekla članarina, ali u mojoj biblioteci je revizija, pa ne rade, pa sam pozajmila lektiru iz druge i dozvolili su mi da zadržim do 13.
Sad ćemo sin i ja da upišemo tu porodičnu članarinu u glavnoj zemunskoj, dogovorili smo se. On ionako ide tamo da uči, a za mene ima mnogo veći izbor knjiga.

Dooobro, Martin će uskoro biti u mojoj biblioteciKronina ja prosto obozavam!
Sto se tice Pesme leda i vatre, prosto sam morala da probam, jer sam o serijalu cula sve najlepse: da se ne ispusta iz ruku, da je zanimljivo, da nije neka smorna epska fantastika, vec bas da je u ``turn the pages`` stilu...
Ne znam da li ce se tebi dopasti tematika, ima kraljeva, princeva, cak se kasnije pojavljuju i zmajevi, ima ljubavi, mrznje, zaista lepo napisano, ja sam posle procitane prve knjige bukvalno otrcala da kupim i sve druge nastavke, toliko sam bila odusevljena... Ima puno likova i pratimo razlicite sudbine junaka. Da sad ne otkrivam sve, ali zaista je serijal citljiv i svima bih preporucila da procitaju, naravno ko voli epsku fantastiku.

I kad pričam o kupovini, od 10.4. do 15.5. popust u Laguni na 3 kupljene knjige je 15% https://www.laguna.rs/v2719_vest_dodatnih_15_popusta_na_sve_lagunine_knjige_laguna.html
- - - - - - - - - -
Ja sam čitala i Romea i Juliju , i Hamleta. Beše period gimnazije, ali ne sećam se da li je bila lektira ili sam to samoinicijativno čitala