Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svrati slobodno, ne ujedamo nečitače. :lol:

Pročitala sam ovde na poslu Danijelu Stil , Odjeci (koleginica je kupila uz Blic)
I naravno , iznervirala se.... nisu te knjige za mene zabranila sam ih sama sebi
Ma sve je tako divno , prelepo kao u ljubavnom romanu ...
Kako se njima baš sve desi kad treba.
I naravno čitam knjigu i nakon pročitanih 56 strana kao debilu mi objasni šta sam prethodno pročitala i to u dve rečenice.... i tako iznova.
Sreća, pa nisam imala koncentraciju tako da mi nije mnogo krivo.
Tema je dobra, to me je privuklo.Volim istorijske romane.
Opisuje I i II sv. rat... kasnije stradanje Jevreja, Kristalnu noć i logore.
Meni je deda bio u Dahau-u, volim da čitam o tome.

jel i vi na pola knjige ne mozete da izdrzite,pa okrenete poslednju stranu da procitate,samo da vidite ko je ziv ko mrtav ko je s kim....?
citam krvavu zetvu,strah mi se uvukao u kosti

Ja to nikada, ali bas nikada nisam uradila.
Pa ni kada sam imala obaveznu lektiru u skoli.
A pogotovo sada... To je nezamislivo u mom slucaju. Onda unistavam magiju citanja...
Mada znam mnoge koji to rade, npr. moja majka. ;)
Naravno da ne osudjujem, ko kako voli...

jel i vi na pola knjige ne mozete da izdrzite,pa okrenete poslednju stranu da procitate,samo da vidite ko je ziv ko mrtav ko je s kim....?
citam krvavu zetvu,strah mi se uvukao u kosti

A zašto bi čekala pola knjige da pogledaš kraj? Pogledaj odmah!

Meni se ranije dešavalo da pogledam, ali u poslednje vreme ne. Čak i kad rešim da ostavim knjigu, ne pogledam. Šta me briga šta će biti na kraju ako je cela dosadna.

Ni ja nikad ne zavirujem da vidim kraj knjige. Par puta me je ''zasvrbelo'', ali sam odolela.
Ema je dobro, hvala na pitanju tj. razmažena je i cvili čim joj nešto nije po volji, a mi smo meka srca pa nam bude žao kad se izvičemo na nju.
Pod orlovom zastavom sam i ja čitala i dopala mi se, pa sam uzela i Centurion (to je valjda nastavak), ali mi stoji već par godina na polici i nikako da ga pročitam. Danas sam čekala 2.5 sata da dođem na red kod doktora i za to vreme pročitala pola Zemaljskih dugova. Onda sam ogladnela i izvadila jabuku da pojedem, na šta je moj muž konstatovao ''Pa ti si se baš opremila''. Nego šta. Bila je tu i neka trudnica koja je gadljivo okrenula glavu od moje jabuke, ali me baš briga.

Završila sam Tito je umro, Mirjane Novaković, Laguna, 413 strana. I setila sam da je neko napisao nešto o kraju i nadjem. I pošto se od reči do reči slažem sa Mirkom, citiram njen post. Nemam ništa da dodam niti da oduzmem.

Tito je umro - Mirjana Novakovic

Sta znam, ok...citala sam i drzala mi je paznju i strasno me zanimalo ko je i sta je i kako je sve to ...i sve se razresilo malo neocekivano, malo ocekivano i bila bi to jedna laganica knjiga - nazovimo srpski trilercic da nema poslednje glave. Ta poslednja glava najkraca u knjizi dosla mi je nekako kao samar. U svega par recenica opisana nasa realnost. Prosto mi se cini da autorka nije htela da kritikuje kroz celu knjigu nego se izrugivala politici, politicarima, proslosti, sadasnjosti a onda na kraju nije mogla da precuti i da pusti da to tako prodje kao sprdnja, nego je nakon sto je napisala roman dopisala i tu poslednju glavu sa kojom sputa citaoca medju oci :(

Mozda je ovo sto sam napisala o poslednjoj glavi bio neki moj subjektivni dozivljaj koji proistice iz niza stvari koje se desavaju a koje me cine nekako zabrinutom i zamisljenom nad situacijom i zemljom u kojoj zivim....Ne mora nuzno i vama da se desi da vas kraj tako ostavi sa gorcinom u ustima....mene jeste iako cela knjiga nije gorka, naprotiv.

Ukratko : Ko voli trilercice nasmejace se i zabaviti.

Da li neko od vas zna gde mogu da nabavim knjigu Sta god Lola pozeli (Whatever Lola wants)?
Pogledala sam film, dopada mi se (moze svako da ga skine) ali bih volela da do Nove godine nabavim knjigu - poklon za prijateljicu!

Procitala sam je, juce sam to napisala.

Pocela sam danas Dark places, od istog pisca.

Tog romana jos uvek nema u Srbiji, ili ja ne znam, sad moram da proguglam sta je sve prevedeno od nje...
Procitaj Ostricu obavezno, kad procitas Dark places, ne znam kako bi to nasi prevodioci preveli... Mracna mesta ili tako nesto...

Ja sam uzivala, nisam mogla obe njene knjige da ispustim iz ruku dok sam ih citala. Naravno, prvo Iscezlu, pa tek posle Ostricu.

- - - - - - - - - -

Da li neko od vas zna gde mogu da nabavim knjigu Sta god Lola pozeli (Whatever Lola wants)?
Pogledala sam film, dopada mi se (moze svako da ga skine) ali bih volela da do Nove godine nabavim knjigu - poklon za prijateljicu!

Pokusaj na vockicama... Nisam cula za tu knjigu.
Sad sam tamo pogledala. Nema je. :(

Poslednja izmena:
Gde ste zeMske?:)

Slabo pisem,al vas zato pratim.

Procitala sam Hitlerova violina- Igal Šamir.

Gal Knobel, bivši obaveštajac Mosada, zajedno sa kardinalom Alfons de Morijonom pokušava da otkrije razlog zašto je ubijen Gustav Šulc, violonista i pripadnik vermahta tokom drugog svetskog rata.Radio je na slučaju Salomon Rosi, jevrejski kompozitor i violinista koji je nečujno nestao sa scene. Rosi je radio za Monteverdija, pisao mu je dela te je time Monteverdi postao poznat. Navodno je bio pripadnik italijanske loze Rotšilda i da je Šulc takođe vukao iste korene, kada je Hitler saznao za njegovo poreklo naredio je da ga ubiju. Gal Knobel uspeva da sazna istinu, ali put do istine je trnovit, istina je toliko jaka da iza nje stoje tajna društva, svako ko pokušava da otkrije istinu bude ubijen ili napadnut od strane njih. Na kraju Gal otkriva istinu ali ostaje sam, Eva, žena u koju je bio do ušiju zaljubljen poginula je u Sevilji tokom izvršenja zadatka (isto pripadnica Mosada) i kardinal umire,takodje. Ubrzo i po njega stize plaćeni ubica...

Kraj knjige mi je bzv,zato ocena 3.:D

Tog romana jos uvek nema u Srbiji, ili ja ne znam, sad moram da proguglam sta je sve prevedeno od nje...
Procitaj Ostricu obavezno, kad procitas Dark places, ne znam kako bi to nasi prevodioci preveli... Mracna mesta ili tako nesto...

Ja sam uzivala, nisam mogla obe njene knjige da ispustim iz ruku dok sam ih citala. Naravno, prvo Iscezlu, pa tek posle Ostricu.

- - - - - - - - - -

Pokusaj na vockicama... Nisam cula za tu knjigu.
Sad sam tamo pogledala. Nema je. :(
Hvala na preporuci, nisam se setila, inace ja sam knjigu procitala, neko mi je jednom posudio pa sam vratila, ali sam film odgledala. Dopada mi se, mada ne kao knjiga, a bas tu zelim da poklonim prijateljici, nekako nju pronalazim u njoj iako je drama po zanru, ali..
:)

Samo da vam mahnem :uja:
Pri kraju sam sa Plamen istoka..uh, nikad ne bih volela da sam zivela 30-ih god. proslog veka u Rusiji, gde i zidovi imaju usi..grozno vreme..
o knjizi cu vise kad je zavrsim.

Sad sam drugacije raspolozena pa mi se, ne znam zasto, ne citaju knjige koje sam uzela iz biblioteke - Istina o tebi
i Knjizar iz Kabula..
+ me nerviraju pojedini sto rade tamo, mislim kad se javljaju na tel. Nekad hoce da ti produze iako malo prekoracis (sto se meni ne desava cesto)
a nekad ''vec kasnite par dana vratite je sto pre'' :dash: :dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back