Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
autopsija :lol:
ma mogu to da podnesem, al ako krene da davi kako je dan bio divan, jesenji, dok su se boje lišća prelivale od zlatno-žute do vatreno bakarne, a ispod drveta veverica lovila lešnik ne sluteći da će da naleti na leš i kontaminira mesto zločina :lol:, onda ću da preskočim opise

je l smara sa opisima?
:lol:

Aj da dodam i ovo: verno opisuje seckanje zrtava takodje, meni je to vec u prvoj knjizi - Hirurg - odmah upalo u oci, bilo mi je muka na momente.

- - - - - - - - - -

autopsija :lol:
ma mogu to da podnesem, al ako krene da davi kako je dan bio divan, jesenji, dok su se boje lišća prelivale od zlatno-žute do vatreno bakarne, a ispod drveta veverica lovila lešnik ne sluteći da će da naleti na leš i kontaminira mesto zločina :lol:, onda ću da preskočim opise

Da da da da da autopsija je rec koju sam trazila :super: :klap:

(akupunktura :mrgreen: :lol: )

Imenjak – Đampa Lahiri, Politika 290 str. 9/10

Ova knjiga mi je savršeno prijala. Ono… prava knjiga u pravom trenutku.

Indijska emigrantska porodica u Americi, njihova vezanost za Indiju, indijsku tradiciju i kulturu, i uklapanje i neuklapanje u novu, drugačiju sredinu.

Jel znate da ima i film!? Ja sam prvo gledala film, ali nisam znala kako se zove. (Kako to već biva, uključim se u nekom momentu, a ne na početku). I posle kad sam uzela knjigu odmah sam se setila. Lepo je uradjen film, zanimljiv i dosta veran, osim što je meni sve vreme izgledalo da je majka glavni lik. A glumila je neka mnogo lepa glumica.

Imenjak – Đampa Lahiri, Politika 290 str. 9/10

Ova knjiga mi je savršeno prijala. Ono… prava knjiga u pravom trenutku.

Indijska emigrantska porodica u Americi, njihova vezanost za Indiju, indijsku tradiciju i kulturu, i uklapanje i neuklapanje u novu, drugačiju sredinu.

U knjizi središnji lik ima jednu sličnost samnom :malav:
Ima dva imena. Zvanično ime i ime pod kojim ga zna samo njegova porodica i porodični prijatelji.

Laki , završavam Imenjaka...
Dopada mi se , ne verujem da će biti nekih promena do kraja.

ja čekam amin da počpenm čitati onaj 3.deo :lol:
nešto mi se ne da opet krimić i neka ubistva:think:

Izvini sto kasnim!
Ja ne bih pocinjala od treceg dela jer mi je to kao da sam zavirila na kraj knjige da saznam sta se dogodilo.
Ja sam citala u cugu sve tri tako da ne mogu tacno da se setim da li bi moglo da se cita pojedinacno.
Kad ti je biblioteka tu u blizini potrudi se da nadjes prva dva dela, veruem da neces zazaliti.

Bas me zanima sta mislite o knjizi ``Kci direktora cirkusa``?
Nasla sam je u biblioteci, umalo nisam pala u nesvest kada sam videla da je ima(ju).
Inace, nigde ne moze da se nabavi.
Doticnu knjigu sam procitala, ima nekih zivotnih istina, ali tema kao tema... paaa... vise sam ocekivala.
Dobila sam preporuku za Anu Gavaldu i njenu ``Zajedno, to je sve``. Pocela sam da je citam i za sada mi je sasvim OK.

Citanje dok pada kisa..:)

large.png

donela na posao Damasko sečivo-Barbara Kleverli
i vunicu, pa počinjem kapu :strika:
bolje da jedno od ta dva odstranim jer niti čimat, ni štrikam...

sad tek videh šta sam napisala :lol:
završila sam knjigu i preporučujem je :)
ima 270.str, drži pažnju, opisi su taman dovoljni da vam dočaraju predele, dok sam čitala već sam zamislila film kakav bi bio...nešto u fazonu Agate Kristi u Indiji :D
i nema nerazjašnjenih detalja:rtfm: niti nedoslednosti

Bas me zanima sta mislite o knjizi ``Kci direktora cirkusa``?
Nasla sam je u biblioteci, umalo nisam pala u nesvest kada sam videla da je ima(ju).
Inace, nigde ne moze da se nabavi.
Doticnu knjigu sam procitala, ima nekih zivotnih istina, ali tema kao tema... paaa... vise sam ocekivala.
Dobila sam preporuku za Anu Gavaldu i njenu ``Zajedno, to je sve``. Pocela sam da je citam i za sada mi je sasvim OK.

Ja mislim da sam čitala Kći direktora cirkusa, ali moram da proverim kod kuće u spisku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back