Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam ....
Dobra je Đampa Lahiri.
Lagano piše. Nema naglih skokova kad su emocije u pitanju.
Istim ritmom opisuje i radosne i tužne trenutke.
Zato volim da je čitam
Da, tačno tako.
To mi uglavnom prija, ali mi po nekada i zasmeta.

- - - - - - - - - -

Čitam po malo Čehova. Pripovetke. Nisam ga dotakla još od srednje škole.
(To moj sestrić ove godine ima profesorku koja im traži da po malo nešto i čitucnu pa mu ja pravim društvo. A baš je bilo teško žabu u vodu naterati :lol: )

Forward – Slobodan Vladušić, Stubovi Kulture 400 str.
http://www.stubovi.co.rs/vladusic.html

“Dešava se u bliskoj budućnosti kojom vladaju genetske modifikacije i rijaliti šoui, korporacije i poplava informacija novog globalističkog sela.
Narator je kamera, a njene cinične opaske o ljudima i pojavama koje beleži, prilično su zabavne”.

Ovo sam o knjizi negde pročitala (pokušala sam da nađem opravdanje zašto je ostavljam nepročitanu :lol: ).
A dodala bih, povremeno zanimljivo a povremeno pretenciozno štivo i u smislu rečnika i u smislu pogleda na svet pred sobom.

Sve u svemu ostavljam je nekome ko ima više strpljenja/pameti/volje...

Da, tačno tako.
To mi uglavnom prija, ali mi po nekada i zasmeta.

- - - - - - - - - -

Čitam po malo Čehova. Pripovetke. Nisam ga dotakla još od srednje škole.
(To moj sestrić ove godine ima profesorku koja im traži da po malo nešto i čitucnu pa mu ja pravim društvo. A baš je bilo teško žabu u vodu naterati :lol: )

I moja ćerka je pominjala Čehova, ali ništa više. Ja imam na ruskom. Možda ću uzeti da čitam kad opet dodjem do svojih knjiga.

Bas me zanima sta mislite o knjizi ``Kci direktora cirkusa``?
Nasla sam je u biblioteci, umalo nisam pala u nesvest kada sam videla da je ima(ju).
Inace, nigde ne moze da se nabavi.
Doticnu knjigu sam procitala, ima nekih zivotnih istina, ali tema kao tema... paaa... vise sam ocekivala.
.

Od koje knjige si vise ocekivala? "Kci direktora cirkusa" ili od neke druge?
Citala je, ne secam se da li sam je komentarisala ovde. Mislim da sam nesto vec rekla..

Cestitam sneznoj, reputacije ne mogu da dajem. :confused:

Procitala Moj krivotvoreni zivot - Piter Keri.
Nije za bacanje. :mrgreen: Nekako "ziva", neobicna.
Pisac je kao pocetnu tacku uzeo dogadjaj koji se desio u Australiji davnih dana ( pisac izmisli osobu i posalje njene stihove izdavackoj kuci), pocinje citatom iz "Frankenstajna".
Slikoviti opisi Malezije, dinamika ne popusta, ali isto tako je razvucena, sa fabulom koja se razvija, razvija i na kraju se ne vraca na pocetak i kakvo_takvo razresenje misterije, vec se naglo i na neocekivan nacin zavrsava.
Na goodreads-u sam je ocenila sa liked it, sto bi bila trojka. Dobra, ali je moglo bolje, i sto se tice razvoja dogadjaja, i samih likova i zavrsetka.

]Od koje knjige si vise ocekivala? "Kci direktora cirkusa" ili od neke druge[/B]?
Citala je, ne secam se da li sam je komentarisala ovde. Mislim da sam nesto vec rekla..

Cestitam sneznoj, reputacije ne mogu da dajem. :confused:

Procitala Moj krivotvoreni zivot - Piter Keri.
Nije za bacanje. :mrgreen: Nekako "ziva", neobicna.
Pisac je kao pocetnu tacku uzeo dogadjaj koji se desio u Australiji davnih dana ( pisac izmisli osobu i posalje njene stihove izdavackoj kuci), pocinje citatom iz "Frankenstajna".
Slikoviti opisi Malezije, dinamika ne popusta, ali isto tako je razvucena, sa fabulom koja se razvija, razvija i na kraju se ne vraca na pocetak i kakvo_takvo razresenje misterije, vec se naglo i na neocekivan nacin zavrsava.
Na goodreads-u sam je ocenila sa liked it, sto bi bila trojka. Dobra, ali je moglo bolje, i sto se tice razvoja dogadjaja, i samih likova i zavrsetka.

Vise sam ocekivala od ``Kcerke direktora cirkusa``.
Ne kazem da je ne vredi procitati, ali nekako sam vise ocekivala da cu dobiti.

Vise sam ocekivala od ``Kcerke direktora cirkusa``.
Ne kazem da je ne vredi procitati, ali nekako sam vise ocekivala da cu dobiti.

Ma kažem ja da je taj Gorder problematičan. Sve je tako super, ekstra, hvaljen, a u stvari dosadan i pomalo neshvaćen, bar s moje strane.

Nego da vam se hvalim malo. Nije da je moja zasluga, ali mi je mnogo drago. Koleginici je juče izašao novi roman Vazdušni ljudi, pa nas je častila.
A meni je dala da čitam jedan od njenih ranijih romana Narandže za Božanu, koji je bio i najčitaniji.

Parka! Pa sećamo se, kako ne. Zar nije ona imala i onaj super blog sa receptima, sve sa slikama korak po korak!

- - - - - - - - - -

Nije važno kolika su nam deca, važno da je jedna od nas izdala knjigu!

Bila danas u biblioteci.
Zamenila Saramagova Sva imena za Saramagova Sva imena :mrgreen:

Elem, uzmem ja prošli put Sva imena, kad ono hrvatsko izdanje.
Znate vi da ja volim da čitam hrvatske pisce na hrvatskom, ali mi je Saramago u hrvatskom prevodu bio naporan.

I tako ga zamenih. I uzeh još puno lepih knjiga :manikir:

Evo me kako pregledam Lagunin spisak :evil:
Rada je kriva
smilie_girl_093.gif

Parka! Pa sećamo se, kako ne. Zar nije ona imala i onaj super blog sa receptima, sve sa slikama korak po korak!

- - - - - - - - - -

Nije važno kolika su nam deca, važno da je jedna od nas izdala knjigu!

Jeste,Parka je imala blog s receptima..zlo prase...
E pa bas lepo...

- - - - - - - - - -

Joj, ne mogu da izaberem tri...:( Sve koje bih htela, već imam. Već viđeno. Iste knjige vrte godinama...

Joj,jeste...izbor jadan...a bice tuca,osecam..
Čarobna knjiga ima neke silne popuste...sve knjige su im fino snižene,a imaju i akciju 45 naslova po 100 rsd...mada, nisam osdusevljena...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back