Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za one koji nisu citali (ne mogu da ostanu ravnodusni ni oni koji je posle duzeg vremena citaju ponovo):

gladna_plima-amitav_gos_s.jpg

Potpuno nepoznati svet benagalskih ravnica(mnogo vode, slane, slatke, bara, jezera..) i susret dvoje potpuno nepoznatih ljudi koji se, kako protice vreme, sve vise zblizavaju iako su sami dva razlicita sveta...Da li postoji veca dzungla od covecije duse?

Kako je istraziti, kako ce nadolazeca plima, sila prirode protiv sile poslednje zajednicke borbe za zivot onog drugog, koja spaja nespojivo i protiv koje nijedna sila prirode nema sanse...
Ili nestaju zajedno ili ostaju zajedno, kazem, ko nije procitao toplo preporucujem, neobicna i nesvakidasnja:)

Poslednja izmena:
Decak u prugastoj pidzami je po meni bolji film od knjige.
A Čitač mi je i kao knjiga i kao film odličan.
Lovac na zmajeve je meni takođe savršena kopija knjige, a mnogima sa ove teme se ne sviđa.

Sve u svemu, raznoliko smo mi društvance ali veoma poštujemo tu različitost. Verovatno zato i trajemo :zaljubljena:
Ono o čemu drugi samo trućaju, mi spontano sprovodimo u delo :D

dobro zene, ja pokusavam da popricam o mojim knjigama, a niko me ne zarezuje!!!!

je l' to lepo?!?!
:rida:
:cmok: :lol:
Izvini. Izgleda da mora da se podvikne! Moja ćerka je trenutno u Pragu.
Ne znam šta to znači fucked up? Za.ebano? Kakva je to knjiga? Pisac neki Španac? Pa kaži nešto više ako si već htela da pričaš. Nije neka poznata knjiga da bismo je znali.
Ali zato Opsada jeste. S njom sam se malo mučila, ali sam zato u Sitničarnici uživala u potpunosti.
Izgleda :lol:

Citam Opsadu, i mnogo mi je zabavno..potpuno se uzivim u knjigu...mada je ponekad tesko da pohvatam sve likove, posto ne znam istoriju...:(

digresija: kad citate je l udjete u knjigu? kao u sitnicarnici? :lol:
Pa nije da baš uđem, ali ima ih u koje se uživim samo tako :D

Decak u prugastoj pidzami je po meni bolji film od knjige.
A Čitač mi je i kao knjiga i kao film odličan.
Lovac na zmajeve je meni takođe savršena kopija knjige, a mnogima sa ove teme se ne sviđa.

Sve u svemu, raznoliko smo mi društvance ali veoma poštujemo tu različitost. Verovatno zato i trajemo :zaljubljena:
Ono o čemu drugi samo trućaju, mi spontano sprovodimo u delo :D

pa to je zato sto citamo i kulturno smo i otvorenio za razlicite ideje....:P

Citam Opsadu, i mnogo mi je zabavno..potpuno se uzivim u knjigu...mada je ponekad tesko da pohvatam sve likove, posto ne znam istoriju...:(

digresija: kad citate je l udjete u knjigu? kao u sitnicarnici? :lol:

Ima knjiga koje kad čitam ...mislim o njima.
Nosim ih sa sobom dok kuvam , peglam , hodam ulicom ...i jedva čekam ponovo da nastavim.

Videla sam se juče sa Radom ...prosledila mi je Imenjaka i Tri čoveka u čamcu.

Ima knjiga koje kad čitam ...mislim o njima.
Nosim ih sa sobom dok kuvam , peglam , hodam ulicom ...i jedva čekam ponovo da nastavim.

Videla sam se juče sa Radom ...prosledila mi je Imenjaka i Tri čoveka u čamcu.

citala sam imenjaka davno, davno...
secam se da mi se dopalo. prilicno zanimljiva knjiga i nekako toplo (zenski) napisana. :)

Devojke sinoć nisam imala konekciju i vreme sam utrošila na knjigu,pozajmljenu od koleginice sa posla...Knjiga za nas..prava,ljubavna..meni se jako svidela..
mada je tužna do bola..
BOG MALIH STVARI -Arundati Roj

Prenosim samo deo iz predgovora..
"BOG MALIH STVARI je jedna od najlepših knjiga o ljubavi i gubitku. To je tužna priča kroz koju je prošao ceo naš vek, u njoj se Arundati Roj igra sa vremenom kao sa kućnim ljubimcem. Autorka na senzacionalan način, natopljen bojama, mirisima, svetlošću, otkriva gole kosti čovečanstva, uspešno ljušteći slojeve nacije, kaste, religije, viđene očima svoje dece, na njihovom putu kroz svet Malih stvari. Dug put je prevalila ova knjiga od zemlje večito ukopane između užasa rata i strahote mira, do zemlje njoj slične. Izdavač je s velikom radošću poklanja jugoslovenskim čitaocima. Za svoj prvenac Bog malih stvari, danas već čuvena, prelepa indijska spisateljica Arundati Roj dobila je prestižnu Bukerovu nagradu za književnost. Gotovo da nema zemlje gde ova knjiga već nije bestseler. Salman Ruždi tvrdi da je Arundati Roj među najboljim indijskim piscima današnjice.":)

Žene drage
Izgubila sam bebu. Malo sam odahnula otkad sam ušla u drugi trimestar, misleći kako je najkritičniji period iza mene. Prevarih se.
Posle dva dana u bolnici, došla sam kući i zatekla zeku na samrti. Veterinar nije mogao više ništa da učini. On mi je bio velika uteha u svim teškim trenucima i ovo me je dotuklo.
Neću vam se javljati neko vreme, dok se malo ne oporavim.
Pozdravljam vas.

Žene drage
Izgubila sam bebu. Malo sam odahnula otkad sam ušla u drugi trimestar, misleći kako je najkritičniji period iza mene. Prevarih se.
Posle dva dana u bolnici, došla sam kući i zatekla zeku na samrti. Veterinar nije mogao više ništa da učini. On mi je bio velika uteha u svim teškim trenucima i ovo me je dotuklo.
Pozdravljam vas.
Au, kakva tragedija...:( Mila, moja, mlada si, bice dana za sve, samo ostani jaka. Uz tebe smo svim srcem.
Suvisne su reci, znam... :(
Zelim ti brzoporavak i ne brini... Posle kise dodje sunce.

:cmok::heart:

Žene drage
Pozdravljam vas.

:zag: :cmok2:

Žene drage
Pozdravljam vas.

:( :sad2::sad2:

Drzi se :cmok:

Žene drage
Pozdravljam vas.
Mnogo mi je žao što ti se ovo desilo:sad2:

Želim ti da se što pre oporaviš:heart: :cmok:

Žene drage
Pozdravljam vas.

Mnogo mi je zao sto to cujem. Bas tuzno...beba, bolnica, zeka...mogu da zamislim koliko ti je tesko....

Žene drage
Pozdravljam vas.

:( :(Ne znam sta bih rekla... Drzi se i cuvaj se :zag: :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back