Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Počela Školice - po njegovom predlogu od 73 strane, odustala posle druge glave. Treba mi mozak za tu knjigu a on je trenutno zauzet.

Prešla na Slika Dorijana Greja. To mi je kraće i lakše.

Usput kupila na Kupindu Umestnost voznje po kiši - fajnali.

Na poslu mi stoji Kako Bog zapoveda, al ne počinjem na pravdi Boga mrza sam :)

Sve u svemu bar 10 knjiga sam počela a šta ću pročitati - videćemo.
Znala sam za Školice...:zcepanje: Ja sam malo kasnije odustala.:)

Umetnost vožnje po kiši ću i ja morati da kupim kad tad. Mnoooogo lepa knjiga.:zaljubljena:

Bi, preporucujem ti ``Iskonski strah`` Vilijama Dila. Tek tu ces se na kraju ``najeziti``. Neocekivani obrt.
Ima i film. Istoimeni. Glavnog advokata branioca igra Ricard Gir.

Ja sam mislila da sam to gledala, ali kad pročitam sadržaj, nije mi poznato. Imam čitav spisak krimića, videću šta ću naći.
Počela sam Leon i Luiz, Aleksa Kapija (iz kafe). Prvih 20-30 strana mi nisu nešto posebno.

Školice neću ni da tražim, vidim da ste oduševljene :roll:

Pozz svima :)

Nemam sta pametno da napisem, lagano citam i dalje isto..

Ova slicica mi se ucinila zanimljivom i da bi vam se dopala..:)

large.jpg

Poslednja izmena:
Devojke moje, hvala vam svima na čestitkama (izvin'te što kasnim).
Čitam Privatnu kolekciju Jasmine Mihajlović (Dereta) - zapravo, postoji i Putna kolekcija (koju je izdao Alnari) koju sam već čitala i pominjala je ovde, a u ovoj imam ponovo sve to + još nekih delova (npr.o Parizu) kojih u onoj prvoj knjizi nema. I tako, čitam ovo na preskoke jer ima nekih delova koje sam već čitala ili smaraju (npr. ona priča o tri stola). Nisam od onih koji veruju u vizije, horoskope itd. tako da su mi ti delovi nategnuti.
Nemam jutarnje mučnine uopšte, ali bih spavala po ceo dan, tako da ne mogu da čitam s punim kapacitetom.

Devojke moje, hvala vam svima na čestitkama (izvin'te što kasnim).
Čitam Privatnu kolekciju Jasmine Mihajlović (Dereta) - zapravo, postoji i Putna kolekcija (koju je izdao Alnari) koju sam već čitala i pominjala je ovde, a u ovoj imam ponovo sve to + još nekih delova (npr.o Parizu) kojih u onoj prvoj knjizi nema. I tako, čitam ovo na preskoke jer ima nekih delova koje sam već čitala ili smaraju (npr. ona priča o tri stola). Nisam od onih koji veruju u vizije, horoskope itd. tako da su mi ti delovi nategnuti.
Nemam jutarnje mučnine uopšte, ali bih spavala po ceo dan, tako da ne mogu da čitam s punim kapacitetom.

Je l' to beše Pavićeva žena? Mnogo mi je odvratna, msm, vizuelno. :(

Lepo je što nemaš mučnine. Ja sam imala sve vreme. A to što ti se spava, proveri pritisak, možda ti je nizak. Sa sinom sam čak padala u nesvest na početku trudnoće. Kasnije sam ukapirala da treba da čučnem. Posebno mi je smetala promena temperature, recimo, kad uđem u neku prodavnicu.
Evo, i danas, ulazila sam u tri banke da uplatim ove knjige što sam sinoč nakupovala, samo što se nisam srušila. Klimaks ne popušta, ovog meseca imam drugi put menzis, danas sam se treći put utopila.

Gde ste, čitačice? Niko nije ušao u ovu našu Biblioteku čitava 24 sata!

U regularnoj biblioteci, kod moje omiljene bibliotekarke, danas gužva. Bilo nas je četvoro!!! Ništa nisam našla od krimića sa spiska. Verovatno su svi noviji, a toga malo slabije ima po bibliotekama. Btw, kakve je razlika izmedju krimića i trilera? Nova sam i neukusna u toj oblasti, mlada i zelena.

Onda sam bibliotekarki dala spisak u ruke i ona mi našla Vodenicu na Flosi. Ej, bre, pa to ima 600 strana. Ko će to nositi za čitanje u busu. To je knjiga za more. Ali, ajd sad, šta je tu je! Mora ionako nema ove godine. Naravno odmah sam počela da čitam. I već mi se dopada. :)

Gde ste, čitačice? Niko nije ušao u ovu našu Biblioteku čitava 24 sata!

U regularnoj biblioteci, kod moje omiljene bibliotekarke, danas gužva. Bilo nas je četvoro!!! Ništa nisam našla od krimića sa spiska. Verovatno su svi noviji, a toga malo slabije ima po bibliotekama. Btw, kakve je razlika izmedju krimića i trilera? Nova sam i neukusna u toj oblasti, mlada i zelena.
Onda sam bibliotekarki dala spisak u ruke i ona mi našla Vodenicu na Flosi. Ej, bre, pa to ima 600 strana. Ko će to nositi za čitanje u busu. To je knjiga za more. Ali, ajd sad, šta je tu je! Mora ionako nema ove godine. Naravno odmah sam počela da čitam. I već mi se dopada. :)
E, pa, nek smo makar negde :lol:

- - - - - - - - - -

Rekla bih (mada takođe mlada zelena :malav: i neiskusna), da je recimo triler brutalnija verzija krimića.
Da li sam u pravu drage naše trilerašice?

:uja:

Kad vec pominjete trilere
u poslednje vreme (koje traje malo duze :lol:) nemam volju da ih citam...Sad bi mi leglo nesto tipa Svetlo izmedju okeana.
Gledala sam na Lag. sajtu nesto tog tipa...
Citao neko ''Istocno od sunca"'?

Drage moje, kad se samo setim koliko sam plakala posle Umetnosti voznje po kisi.

Hvala ti :) Btw, knjigu i jeste pisao istoricar a sada pisac..Vidim da je dosta pisao o Rusiji
http://www.laguna.rs/a366_autor_sajmon_sibag_montefjore_laguna.html

sad me nešto ova dva podsetila da je danas na polilci biblioteke bio Dečak u prugastoj pidžami, Džona Bojna. To je isti onaj što je pisao Zimski dvorac koji sam nedavno čitala. Pa isto je tako nekako kvaziistorijski, ali u stvari i lep je. A za Dečaka sam se setila da ste pričale da je tužno. Dogadja se u logoru? Pa sam odustala. Meni je i onaj italijanski film Život je lep Roberta Benjinija mučan, iako je kao komedija. Sve mislim, sad će da ih otkriju, pa stalno strepim i brinem. Ne volim, sestre slatke, kad moram da brinem.

sad me nešto ova dva podsetila da je danas na polilci biblioteke bio Dečak u prugastoj pidžami, Džona Bojna. To je isti onaj što je pisao Zimski dvorac koji sam nedavno čitala. Pa isto je tako nekako kvaziistorijski, ali u stvari i lep je. A za Dečaka sam se setila da ste pričale da je tužno. Dogadja se u logoru? Pa sam odustala. Meni je i onaj italijanski film Život je lep Roberta Benjinija mučan, iako je kao komedija. Sve mislim, sad će da ih otkriju, pa stalno strepim i brinem. Ne volim, sestre slatke, kad moram da brinem.

I ja sam Decaka cesto vidjala u biblioteci ali nisam htela da ga uzmem bas zato sto je tuzna knjiga..nekad posle takve knjige ne mogu da dodjem sebi..
Htela sam i Kradljivicu knjiga ali kad sam videla da pricu pripoveda smrt odustala sam.
Mogu da podnesem izvesnu dozu tuge, tezine, ..itd ali ne mogu kad je pretuzno...(posebno kad su deca u pitanju)

Ja sam plakala kao kisa kad sam citala Parsonsa ''Za moju malu'' a to je bilo neposredno posle smrti moje nane..
Plakala sam i na kraju knjige Marli i ja, ali je ipak uvek preporucujem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back