Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam Decaka cesto vidjala u biblioteci ali nisam htela da ga uzmem bas zato sto je tuzna knjiga..nekad posle takve knjige ne mogu da dodjem sebi..
Htela sam i Kradljivicu knjiga ali kad sam videla da pricu pripoveda smrt odustala sam.
Mogu da podnesem izvesnu dozu tuge, tezine, ..itd ali ne mogu kad je pretuzno...(posebno kad su deca u pitanju)

Ja sam plakala kao kisa kad sam citala Parsonsa ''Za moju malu'' a to je bilo neposredno posle smrti moje nane..
Plakala sam i na kraju knjige Marli i ja, ali je ipak uvek preporucujem.
Dečak u prugastoj pidžami je meni mnogo bolji film od knjige. Ali je težak, i što bi rekla Bi, sve vreme brineš. I to brineeeeeš :fdlan:

Kradljivicu knjiga ni ja nisam htela da uzmem iz istih razloga. Ali veruj da knjiga nije takva da sve vreme osećaš tu neku brigu ili mučninu.
Mislim da bi slobodno mogla da je uzmeš :)

sad me nešto ova dva podsetila da je danas na polilci biblioteke bio Dečak u prugastoj pidžami, Džona Bojna. To je isti onaj što je pisao Zimski dvorac koji sam nedavno čitala. Pa isto je tako nekako kvaziistorijski, ali u stvari i lep je. A za Dečaka sam se setila da ste pričale da je tužno. Dogadja se u logoru? Pa sam odustala. Meni je i onaj italijanski film Život je lep Roberta Benjinija mučan, iako je kao komedija. Sve mislim, sad će da ih otkriju, pa stalno strepim i brinem. Ne volim, sestre slatke, kad moram da brinem.
Da. Ja sam ovaj film i Sofijin svet gledala po 2X. Odlični su oba. Ali ih više ne bih gledala.
Mislim da što sam starija sve teže mogu da podnesem ovako teške i mučne stvari :sad2:

Udovice četvrtka uveče – Klaudija Pinjejro, Profil 240 str. 9/10
http://www.profil-knjiga.rs/knjige/Udovice-chetvrtka-uveche.sr.html

E, ljudi super knjiga. Vidim ima i film snimljen po njoj.
Dakle knjiga je vrlo čitlljiva, Saramago i ja :flert: je preporučujemo.
Krimić o argentinskom visokom društvu… I tako.

Kako vi ovde utičete na mene pa to je čudo. Počela sam sve više da čitam Latinoamerikance i krimiće :lol:

Je l' to beše Pavićeva žena? Mnogo mi je odvratna, msm, vizuelno. :(
Nije ružna, ali nije ni nešto atraktivna, tu se slažem - a i zašto bi morala da bude kad ni on nije bio neki lepotan. Mislim da su se oboje našli onako ekscentrični i da im je bilo fino zajedno, i pored te velike razlike u godinama. Ne piše ona ništa specijalno, ali nije ni loše (inače ne bih kupila 2 njene knjige. Imam i treću, dobila na poklon). Moj problem s njom je što veoma brzo zaboravim to što sam pročitala. Pavića ne volim uopšte, nije to za mene (pročitala sam jednu njegovu knjigu, pola druge i prelistala treću :mrgreen:) Moj kolega s Filološkog je izjavio da je njemu Pavić ''Carevo novo odelo'' i ja se slažem s tim.
Lepo je što nemaš mučnine. Ja sam imala sve vreme. A to što ti se spava, proveri pritisak, možda ti je nizak. Sa sinom sam čak padala u nesvest na početku trudnoće. Kasnije sam ukapirala da treba da čučnem. Posebno mi je smetala promena temperature, recimo, kad uđem u neku prodavnicu.
Meni je fino, izgleda da sam povukla na mamu koja u sve tri trudnoće nijednom nije imala mučnine, a pritisak mi je oduvek niži, jednom su čak odbili da mi uzmu krv kad sam htela dobrovoljno da dam zbog pritiska.

E, da kažem da sam konačno počela da čitam Sva imena.

Lamar, ove tvoje udovice zvuče zanimljivo.

Jao jeste devojke.
I ja delim vase misljenje.
Kao da nedostaju neki delovi, roman mi deluje nekako... nedovrseno.
Kao da je ``iskasapljen``. Ili je pisac bas tako hteo. Ne znam. Nisam kriticar pa ne mogu da sudim.

Ne razumem šta vam nedostaje. Sve je rečeno. Svako je mogao da shvati ko je Getsbi i zašto je veliki. Više volim tako, nego da je razglabano na 600 stranica.

Pročitala sam Otmenost ježa. Kako je lepa knjiga:) Rene i Paloma, dva lika koja iz različitih pozicija ( onog ko nema novac i ko ga ima), gledaju bogataško okruženje u kojem žive i kriju se od njega. Paloma jer je porodica ne primećuje i ne shvata, a Rene jer misli da nema šta da traži sa bogatašima, za koje ona ni ne postoji. Lepo je prikazano koje su bitne stvari, da to što neko ima novac ne znači da je bolji od drugih ( često i nije ) , ali i da medju bogatima ima dobrih ljudi. Rene mi je baš bila simpatična u svojim malim strahovima a koje je prevazišla. Kad su njoj pružili šansu da bude ono što jeste i ona se otvorila i pustila ljude u svoj život. Kraj knjige je tužan, i baš mi je bilo žao Rene, baš kad je sve krenulo na bolje. Ali ipak je osetila sreću. Iako je udovica, čini se da je opet mogla da zavoli, i da iako je imala jednu priajteljicu koja ju je posećivala, ispada da je tu bilo još ljudi koji su joj dali šansu a i ona njima. Na posletku, ljubav i prijateljstva su najvažniji, novac je sporedna stvar. Znam da ste sve ovo čitale, ali morala sam da ovo napišem, jer mi se knjiga baš dopala. :)

Uzmi slobodno:) Baš je lepa. Nije teška za čitanje. Neke stvari koje su opisane su baš takve. Iako ima možda i malo preterivanja ( konkretno to što dvanestogodišnja devojčica planira da se ubije ), ima stvari koje su itekako tačne i sveprisutne. Licemerje, bahatost, nipodaštavanje.. Ali i pravo prijateljstvo, vaspitanje, saosecajnost.. Ma divna je knjiga:)

Mirka, kupila sam i ja Umetnost vožnje po kiši, plus dva Pinčona, Skrivenu manu i V, po 299 dinara u Čarobnoj knjizi, Dostava besplatna preko 1000dinara, pa sam uzela dva kučeta.

Pa Rado to ti je jeftinije nego sto sam ja platila na Kupindu.
Moja je izasla 370+ptt.
Bravo.
Nije je dugo bilo u Carobnoj knjizi vodila se kao raspordata nije mi ni palo na pamet da pogledam da li je imaju.

Pročitala sam Otmenost ježa. Kako je lepa knjiga:) Rene i Paloma, dva lika koja iz različitih pozicija ( onog ko nema novac i ko ga ima), gledaju bogataško okruženje u kojem žive i kriju se od njega. Paloma jer je porodica ne primećuje i ne shvata, a Rene jer misli da nema šta da traži sa bogatašima, za koje ona ni ne postoji. Lepo je prikazano koje su bitne stvari, da to što neko ima novac ne znači da je bolji od drugih ( često i nije ) , ali i da medju bogatima ima dobrih ljudi. Rene mi je baš bila simpatična u svojim malim strahovima a koje je prevazišla. Kad su njoj pružili šansu da bude ono što jeste i ona se otvorila i pustila ljude u svoj život. Kraj knjige je tužan, i baš mi je bilo žao Rene, baš kad je sve krenulo na bolje. Ali ipak je osetila sreću. Iako je udovica, čini se da je opet mogla da zavoli, i da iako je imala jednu priajteljicu koja ju je posećivala, ispada da je tu bilo još ljudi koji su joj dali šansu a i ona njima. Na posletku, ljubav i prijateljstva su najvažniji, novac je sporedna stvar. Znam da ste sve ovo čitale, ali morala sam da ovo napišem, jer mi se knjiga baš dopala. :)
Pretpostavila sam da će ti se dopasti :)

Ne razumem šta vam nedostaje. Sve je rečeno. Svako je mogao da shvati ko je Getsbi i zašto je veliki. Više volim tako, nego da je razglabano na 600 stranica.
Mož' ti da pričaš šta hoćeš, ali meni su likovi i događaji u ovoj knjizi ostali nekako zamagljeni i nedorečeni :think:

Počela da čitam neke pripovetke. Lepe tih par što sam pročitala :)

Evo i mene, jutros sam stigla sa morenceta
Zavrsila sam Trijumfalnu kapiju, vecina vas je verovatno citala pa da ne detaljisem, meni se puno dopala, ja volim Remarka i njegov stil pisanja, mada ga verovatno nikad vise necu citati na plazi iz vise razloga jedan od njih je taj sto zam se zablejala u knjigu i izgubila Milicu odnosno ona je sama devojka otisla na svoju stranu a ja nisam primetila da mi je zbrisala i posle je nastao haos i panika i jedva smo je nasli :sad2:

E sledeceg dana kad sam pocela da citam Zudnju za zivotom sam rekla muzu da ne mrda od dece jer ja moram da blejim u knjigu :mrgreen:
Vecina vas je i ovu knjigu citala divna, predivna biografija Van Goga isto jako tuzno

I konacno sam pocela Zvezdu mora stogla sam do pola i toplo je preporucujem odlicna je jako zanimljiva, pocetak je malo zamrsen ali kad klupko pocne da se odmotava mnogo je dobra, imam i nastavak toga Slapovi spasenja mada moja mama kaze da to bas i nije nastavak moze da se cita kao posebna knjiga :)

Mico, da li mi veruješ da sada dok sam palila komp i ulazila u Biblioteku, da sam upravo na tebe mislila :cmok:
Setila sam se tebe i one tvoje koloeginice što te pitala ŠTA čitaš :lol: i toga da si na moru... Kad ono više nisi :)

Joooooj to sa gubljenjem dece :fdlan: Mogu da zamislim kako vam je bilo :dash:

Ja sam totalni paničar po tom pitanju. Moja sestra na plaži nikada nije morala da brine, oči nisam skidala sa njega :eek:
I dan-danas mu pričam da se čuva, da onako plav, plavook... može da bude meta svačega.
Normalno on mi kaže da sam smaračica par ekselans :lol:

"Kradljivica knjiga" ima sumornu tematiku, ali pisac ubacuje dozu nonšalantnosti, a ume i da nasmeje. To je sigurno uradio da bi napravio neku emotivnu ravnotežu kod čitaoca. I stalno nagoveštava šta će biti sa glavnim likovima, pa budi radoznalost kod čitaoca. Dobra knjiga. A "Veliki Getsbi" mi se najviše dopao zbog uspešnih opisa trenutaka, dobre rečenice i onih silnih nabrajanja predmeta koji odslikavaju vreme radnje u romanu.

Sinoc stigla s mora....Htela sam prvo da iscitam sta ste radile u mom odsustvu,pa da se pridruzim.

Bili smo jedini iz Srbije u citavom hotelu,ali sam merkala sta citaju ostali..Nemci,Rusi...E pa nista ne zaostajemo...Videla sam Pticjak, neku knjigu pominjanog Ju Nesbea,World War Z, citaju Kinga, Kupoholicarke, u liftu sam videla da zena drzi A planine odjeknuse - cak su i korice iste kao kod nas...ne mogu sad svega da se setim.
Ono sto mi se dopalo,jeste sto u holu postoji prastari sanduk, podsetio me je na one skrinje s brodova,ako to zaista i nije, i tu svi ostavljaju pročitane časopise i knjige i uzimaju sta im se dopada.Bilo je tako lepih...i u tvrdim povezima,prosto mi je doslo da ih uzmem, pa makar da ih gledam.Ja sam ostavila časopise,ali nije bilo nasih...

Evo i mene, jutros sam stigla sa morenceta
Zavrsila sam Trijumfalnu kapiju, vecina vas je verovatno citala pa da ne detaljisem, meni se puno dopala, ja volim Remarka i njegov stil pisanja, mada ga verovatno nikad vise necu citati na plazi iz vise razloga jedan od njih je taj sto zam se zablejala u knjigu i izgubila Milicu odnosno ona je sama devojka otisla na svoju stranu a ja nisam primetila da mi je zbrisala i posle je nastao haos i panika i jedva smo je nasli :sad2:

E sledeceg dana kad sam pocela da citam Zudnju za zivotom sam rekla muzu da ne mrda od dece jer ja moram da blejim u knjigu :mrgreen:
Vecina vas je i ovu knjigu citala divna, predivna biografija Van Goga isto jako tuzno

I konacno sam pocela Zvezdu mora stogla sam do pola i toplo je preporucujem odlicna je jako zanimljiva, pocetak je malo zamrsen ali kad klupko pocne da se odmotava mnogo je dobra, imam i nastavak toga Slapovi spasenja mada moja mama kaze da to bas i nije nastavak moze da se cita kao posebna knjiga :)

Kako Zvezda mora dobra? Meni je bila uzas...
Je l da joj dam jos jednu sansu?

Mico, da li mi veruješ da sada dok sam palila komp i ulazila u Biblioteku, da sam upravo na tebe mislila :cmok:
Setila sam se tebe i one tvoje koloeginice što te pitala ŠTA čitaš :lol: i toga da si na moru... Kad ono više nisi :)

Joooooj to sa gubljenjem dece :fdlan: Mogu da zamislim kako vam je bilo :dash:

Ja sam totalni paničar po tom pitanju. Moja sestra na plaži nikada nije morala da brine, oči nisam skidala sa njega :eek:
I dan-danas mu pričam da se čuva, da onako plav, plavook... može da bude meta svačega.
Normalno on mi kaže da sam smaračica par ekselans :lol:

:cmok2::zag:

Micka je malecka, sitna ma mrvica i za cas se izgubi u gomili
Cini mi se da sam prvi put u zivotu osetila pravi, pravcati strah

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back