Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Viva sexico (Cosmoboy, Seksikon, Sekspresionizam) – Nenad Veličković, Fabrika knjiga 300 str. 7/10

Tema knjige su tekstovi/priče koji govore o časopisima tipa Kosmopoliten koji je uzet samo kao model mnogobrojnih časopisa tog tipa. Svaki tekst/priča počinje citatom nekog besmislenog naslova iz Kosmopolitena tipa: 12 stvari koje nipošto, 13 poza koje obavezno, 18 pravila za, 34 razloga protiv… I onda sprdnja s tim. Naročito kada se to primeni na ovu našu… hm… kakvu god sredinu.

Pročitala sam je delimično. Nije loša ali nije vredna detaljnog isčitavanja. Njegov Sahib je meni ipak vrh vrhova.

Talentovani gospdin Ripli – Patriša Hajsmit, Diagonale 270 str.

Počnem da čitam knjigu, i knjiga mi se baš dopadne, ali đavo mi nije dao mira pošto sam znala da ima film pa sam virnula.
I od tog trenutka samo su mi u glavi glumci i gleda mi se film a knjiga mi se ne čita. Bez obzira što je dobra i što sam već pročitala trećinu.
Ali ne vredi. Gledaću ipak film a od Patriše Hajsmit ću uzeti nešto drugo pošto mi se stil pisanja dopao.
Nemoj da je neko zucnuo ako su i po njenim drugim delima snimljeni filmovi
Mundzu.gif

Bila sam upravo u biblioteci i naišla na onu moju staru bibliotekarku (pošto sam na odmoru nisam na poslu kad je i ona na poslu).Sve smo se ispitale, kako ste, jeste se navikli ovde, kako kod kuće, muž, deca, uče li? Pozdravite mamu Vašu....

I uzela sam Zimski dnevnik Srdjana Valjarevića i More, Džona Banvila. Otišla sam bez mog spiska, pa sam malo gledala po policama i ništa me nije privuklo. Banvil mi se učinio poznat, kao da je pominjan ovde. I sad sam pretražila temu i našla ga na Lamarkinoj listi promašaja.:zper:
Upravo zato što se quentinu dopala knjiga (More) razmišljala sam više puta o njoj.
Meni je knjiga bila totalno prazna.
Ja sam se čak i posle nedelju dana malo čega sećala. A sada u mojoj memoriji tamo gde bi trebao da bude makar kakav trag o njoj nema ama baš ničega :eek:

Zimski dnevnik je u već poznatom Valjarevićevom stilu, samo je malo manje vedra od Komo.
Ali mislim da će ti se dopasti :)

Da i ja prijavim šta sam pročitala ove nedelje:

''Junak našeg doba'' Ljermontov - ova knjiga je mojim roditeljima bila u sklopu lektire. Meni nije, ali sam smatrala da ipak treba da je pročitam, nije ni obimna. Uzela sam neko sarajevsko izdanje iz '69 godine , prevodio neki musliman Kusturica pa me začudilo zašto piše sJutra, sJutradan kad nije iz CG. :think: Ja vam se uvek uhvatim za tako neku glupost. A roman ste verovatno sve čitale pa nema potrebe da prepričavam.

''Šerlokovci'' Grejem Mur (Sezam) - ovde imamo 2 priče - jedna se dešava u sadašnjosti (tj. u 2010.) i prati izvesnog Hauarda iz udruženja ljubitelja Šerloka Holmsa koji je u potrazi za izgubljenim Dojlovim dnevnikom, a druga priča prati samog Artura Konana Dojla koji u društvu svog prijatelja Brema Stokera (autora Drakule) istražuje ubistva devojaka. Dopala mi se jer je dinamična i sadrži interesantne sitnice vezane za Dojlov život. Sam Grejem Mur je mlad napisao ovo delo, što se ponegde i vidi, kao da nedostaje malo zrelosti, ali opet, ovo je pisano da zabavi, a ne s pretenzijama da postane klasik. Ja obožavam Holmsa i rado čitam knjige koje se njime bave.

''Najlepše mesto na svetu je ovde'' Fransesk Miraljes i Kare Santos (Mono i manjana) - nije mi se svidelo, podseća na Koeljovu instant filozofiju. Glavna junakinja traži smisao svog života, bla bla. Sva sreća pa nije bilo obimno, inače bih digla ruke.

Talentovani gospdin Ripli – Patriša Hajsmit, Diagonale 270 str.

Počnem da čitam knjigu, i knjiga mi se baš dopadne, ali đavo mi nije dao mira pošto sam znala da ima film pa sam virnula.
I od tog trenutka samo su mi u glavi glumci i gleda mi se film a knjiga mi se ne čita. Bez obzira što je dobra i što sam već pročitala trećinu.
Ali ne vredi. Gledaću ipak film a od Patriše Hajsmit ću uzeti nešto drugo pošto mi se stil pisanja dopao.
Nemoj da je neko zucnuo ako su i po njenim drugim delima snimljeni filmovi Pogledajte prilog 286278

ja ne znam da li su po njenim romanima snimani filmovi, ali znam da mi se film Talentovani... nije dopao, jesam ga gledala do kraja, ali mi je nekako bio mučan i nekako ne znam ni ja...nategnut...i mislim, ako ti se već knjiga dopala čitaj do kraja, ne gledaj film...jer ti se na kraju neće dopasti ni jedno ni drugo...mislim
i tako ja mislim, pa opet mislim ...sva sam nešto misleća noćas

- - - - - - - - - -

viđi ove dvije koliko su pročitale, a ja se još mlatim sa Knutom

- - - - - - - - - -

i kuvam pirinač za sjutra

- - - - - - - - - -

i mislim (opet ...) da ču sjutra naplažu

Jaaaaao, je l' Dom Gospodjice Peregrin za čudnovatu decu?
Otkrila sam je na sajmu knjiga jesenas...tek izašla ...
Tim Barton režira film koji će biti snimljen po ovoj knjizi.Režirao je Edvarda Makazića sa Džoni Depom i Svini Toda opet sa Depom...uglavnom neobični filmovi sa horor elementima,ali bez strave :)
Zalepila sam se za tu knjigu kao sumanuta i na kraju je nisam ni uzela, kao već sam svašta nakupovala.
Ako je ta, oooobavezno javljaj utiske!

e taj:)
vazi.

ja ne znam da li su po njenim romanima snimani filmovi, ali znam da mi se film Talentovani... nije dopao, jesam ga gledala do kraja, ali mi je nekako bio mučan i nekako ne znam ni ja...nategnut...i mislim, ako ti se već knjiga dopala čitaj do kraja, ne gledaj film...jer ti se na kraju neće dopasti ni jedno ni drugo...mislim
i tako ja mislim, pa opet mislim ...sva sam nešto misleća noćas

- - - - - - - - - -

viđi ove dvije koliko su pročitale, a ja se još mlatim sa Knutom

- - - - - - - - - -

i kuvam pirinač za sjutra

- - - - - - - - - -

i mislim (opet ...) da ču sjutra naplažu
Da li da ipak nastavim Riplija? Sad si i mene naterala da mislim :lol:

Poslednja izmena:
Meni se Ripli (film) baš dopao. Nisam ni znala da je snimljen po knjizi :rumenko:
Lamar, kad ti je knjiga već pala šaka, pročitaj je!

Blago tebi, Esterita. Lep provod naplažu :D Ja večeras idem na Noć muzeja.

Devojke, nisam našla Kradljivicu knjiga. Na čitanju je.

Uzela sam Misteriju pasijansa od Gordera i Knjigu o snobovima od Tekerija.

Danas na Dan (pošto je dan, prepodne) a ne Noć muzeja u Biblioteci pravimo na Dečjem odeljenju čitalačko-detektivsku radionicu Misterije Ginkove ulice po knjizi Uroša Petrovića.
Sve smo divno osmislile, i jedva čekamo da počne. :D

pricalice, fala, takodje :)

ja citam Zabranjena zena, autobiografija o ljubavi Svajcarkinje i seika, itd, ali me odbija uzasna lektura..:rool: Toliko rogobatno da nemam reci.
Znam da nije lako prevesti sa nemackog, ali za sta sluzi lektor :dash:

dobar početak nedellje, devojke!
I dalje ništa ne čitam, jer sam na poslu potpuno sama i radim kao crnac ( ovo da se javim pre nego što počnem), a kod kuće su majstori izašli nakon 10 dana akcije, pa sam vikend provela u ribanju svih mogući površina...sve me boli i jukice i nogice i kjilca....Ima još toga da se uradi , namestaj tek stiže..ali gnezdo se svija....Dočekaću valjda i taj avgust da odem na odmor, pa da čitam...

dobrojutro
da se i ja javim u ranu zoru kao ova Keka

kod nas je nekakav praznik, državni..pa se ne radi 2 dana...e, sad, neko je spojio, neko nije...i sad treba da gatam ko je spojen a ko razdvojen
dijete mi ne ide u regularnu školu, al' zato ide u muzičku i na ostale aktivnosti
a stara škola radi, regularno ...(imamo 2 (dvije :p ) škole )..imamo i srednjih nekoliko..i FAKULTET mi imamo, samo što se ne zove fakultet, nego Akademija znanja...

- - - - - - - - - -

ovo sve pišem zbog toga što mi se baš išlo naplažu

- - - - - - - - - -

pa sad avetam bez veze

pročitala sam Knuta, konačno
ne znam ni sama što sam se sa njim gnjavila toliko, što nisam odustala...mada zadnju trećinu sam lagano pretrčala...
tako, ne treba vam ništa u životu, kao ni meni što nije trebao
al' mnogo mi se svidio njegov život...i to što je bio dugovječan i bistar do zadnje ure

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back