Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gle' stvarno Misterija pasijansa je na sajtu rasprodata...cudno, secam se da sam je ja uzela sa gomile...uverena sam da ce se pojaviti, Gordera smo uvek voleli:)

Ja sam danas krenula sa citanjem Partizanove kci i mislim da mi se dopada...malecna je, cita se za dan, dva...pisac je poznat, napisao je Mandolinu kapetana Korelija, inace u pitanju je Britanac koji bas voli Balkan...u Mandolini obradjuje Grke a u ovoj sada Jugoslovene...preporuka za lenjo popodne uz kafu i kolace...

pisala sam o čovjeku...vjerovatno voli Balkan, ali prije mislim da se temeljno pripremi prije pisanja...isto sam mala utisak da mnogo voli Južnu Ameriku, jer se tamo dešavala radnje ove knjige što sam pročitala, zaboravila sam kako se zove, Donja neka je u pitanju
i kako čovjeka odredi ta Mandolina...a eto .baš lijepo i svestrano piše

- - - - - - - - - -

i mali je i ćelav :p al' onako simpatični bucko, mnogo je sladak

- - - - - - - - - -

'nači, izabrala sam vrijeme da se nemetano nanižem

Čitam ja tako Svetlost severa, kad naiđem na rečenicu:
"Krasuljčica je otelila muško tele."

:zcepanje:

Ne znam da li je ovo promaklo mojim forumskim drugaricama, ili su jednostavno htele da me poštede blama...:rotf:

Ne znam da li je ovo promaklo mojim forumskim drugaricama, ili su jednostavno htele da me poštede blama...:rotf:
Meni nije promaklo ali uopšte te nisam te povezala sa TOM Krasuljčicom.
Da jesam, sigurno bih to pomenula :lol:
A o Krasuljčici će inače još puno puta biti reči :D

Da se javim. Čitam i dalje Moramo da razgovaramo o Kevinu. Sporije, jer kombinujem uz druge obaveze.
najzad se porodila, i Kevin ima dve godine. Malo je zanimljivije, ali izvestiću kasnije potpunijim prikazom. :D

Mnogo vas ljubim, i mislim na vas.

Krasuljčica :heart: Ni ja je nisam povezala s Radom, ali nam je, srećom, ukazala na to.
Uzela sam danas iz biblioteke Kradljivicu knjiga, konačno.

Meni je mama kupila čips :confused: Knjige mi niko ne kupuje, valjda se boje da ne uzmu neku koju već imam.

Kupuje mi da bih razmišljala o njima, i bila manje anksiozna po ovom "lepom" vremenu...Hladno, a ja ne podnosim hladnoću.

Bila sam upravo u biblioteci i naišla na onu moju staru bibliotekarku (pošto sam na odmoru nisam na poslu kad je i ona na poslu).Sve smo se ispitale, kako ste, jeste se navikli ovde, kako kod kuće, muž, deca, uče li? Pozdravite mamu Vašu....

I uzela sam Zimski dnevnik Srdjana Valjarevića i More, Džona Banvila. Otišla sam bez mog spiska, pa sam malo gledala po policama i ništa me nije privuklo. Banvil mi se učinio poznat, kao da je pominjan ovde. I sad sam pretražila temu i našla ga na Lamarkinoj listi promašaja.:zper:

e zene, jeste pricale o pedeset nijansi sivo?
cime je ta cuda postala tako poznata, za ime boga?:huh:
ponoviču se
i ona što je napisala se to pita :lol:

- - - - - - - - - -

Ti si meni Rajka.i tačka.
a malo si mi i tratinčica

krasuljčica nikad.

pošto pijem neko bijelo vino, dobrodošao bi mi gorespomenuti čips
meni niko ništa ne kupuje :(

- - - - - - - - - -

i pomalo čitam ovoga Knuta...lagano me udavi...jedva čekam da ga završim

- - - - - - - - - -

to je to...sadzasad

Reklama je čudo.;)
U početku rade leptirići, posle ti dosadi njena unutrašnja boginja. Moj ti je savet, ne dangubi, ti si ozbiljna žena, ko i ja. Ja sam morala zimus, da ne uvredim koleginicu, koja je verovatno još uvek nevina.

Ocajnih nedohebanih domacica ima na celom svetu...za njih je ta knjiga pravo osvezenje.
Ja sam u njenoj top sezoni obozavala da posmatram zene koje je citaju po autobusima pa jednom rukom prekriju stranu koju ne citaju dok citaju drugu, pa onda zamene ruke.
I gde god neka zena cita knjigu nisi ni morao da gledas sta je znalo se - to je.

E sad vec neko vreme ne idem busom pa ne znam dal je jos aktuelno al ono pred kraj proslog leta je bilo super zabavno voziti se busom :)

Da prijavim da sam pročitala roman "Moramo da razgovaramo o Kevinu".
Juče sam čitav dan bila posvećena romanu.
Nažalost, nije na me ostavio jak utisak, onaj upamtljivi nagon što utisne se u dušu.
Isuviše mlako pripovedanje, priča koja se mogla izneti i na manje strana.

Eva mi se ne dopada. Kao ni Frenklin. Da li samo meni, čine mi se kao sasvim različiti i sasvim veštački likovi. Kao oni skrojeni za knjigu. Ali i film-dobar i loš policajac.
Hladna mi je Eva. Ne hladna kao majka ili lik. Nego, nisam ušla u njenu dubinu. U njenu jaču svest.

Frenklin je tek figura koja idealizuje. Više bi mi se njegov kraj drugačije uklopio u priču.

Silija je nepotrebnost u romanu. Ovlaš lik. Ovlaš priča. Ne menja ishod, koncepciju priče. Piun takođe.

Kevin mi se sviđa. Dobro predstavljen lik. Lik koji zavređuje da u nekoj drugoj knjizi postoji i drugačiju sudbu ima.
Sastavi, misao, karakterizacija ovog lika najpotpunija je. Svi drugi su u šupljinama.

Moglo bi se svašta načeti nakon čitanja ovog romana. Svakakve teme dodirnuti. Ima prostora. Ima načina. Ali ova knjiga to ne zaslužuje.
Baš mi se nije dopala-ni meni kao proučavaocu knjiŽevnosti, ni meni kao duši željnoj dobrog štiva.

"Soba" mi je neuporedivo bolji roman.
Snažniji.

Želim "Kradljivicu knjiga". Držite palčeve da nađem danas u biblioteci.

Ocajnih nedohebanih domacica ima na celom svetu...za njih je ta knjiga pravo osvezenje.
Ja sam u njenoj top sezoni obozavala da posmatram zene koje je citaju po autobusima pa jednom rukom prekriju stranu koju ne citaju dok citaju drugu, pa onda zamene ruke.
I gde god neka zena cita knjigu nisi ni morao da gledas sta je znalo se - to je.

E sad vec neko vreme ne idem busom pa ne znam dal je jos aktuelno al ono pred kraj proslog leta je bilo super zabavno voziti se busom :)
mda, ovo je i moja dijagnoza:))
dobro, danas pocinjem nesto..neki dom za neobicnu decu ili tako nesto:)))

Jaaaaao, je l' Dom Gospodjice Peregrin za čudnovatu decu?
Otkrila sam je na sajmu knjiga jesenas...tek izašla ...
Tim Barton režira film koji će biti snimljen po ovoj knjizi.Režirao je Edvarda Makazića sa Džoni Depom i Svini Toda opet sa Depom...uglavnom neobični filmovi sa horor elementima,ali bez strave :)
Zalepila sam se za tu knjigu kao sumanuta i na kraju je nisam ni uzela, kao već sam svašta nakupovala.
Ako je ta, oooobavezno javljaj utiske!

Evo šta sam našla o njoj:

Ransom Rigs

Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu

TAJANSTVENO OSTRVO

----------------------------------
NAPUŠTENO SIROTIŠTE

----------------------------------
NEOBIČNA ZBIRKA VEOMA

ČUDNOVATIH FOTOGRAFIJA

-----------------------------------------
Sve to čeka da bude otkriveno u knjizi Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu. To je nezaboravan roman koji, kombinujući prozu i fotografije, stvara uzbudljivo čitalačko iskustvo. Naša priča počinje užasnom porodičnom tragedijom zbog koje će se šesnaestogodišnji Džejkob otisnuti na sudbonosno putovanje do udaljenog ostrva u Velsu, gde će pronaći ruševne ostatke Doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu. Dok Džejkob istražuje napuštene sobe i hodnike postaje mu jasno da su štićenici gospođice Peregrin bili više nego čudnovati. Možda čak i opasni. Možda su bili zatočeni na tom ostrvu sa valjanim razlogom. A možda su i nekako – mada je to delovalo nemoguće – još uvek bili živi.

Ovo je čudesno delo mašte od kojeg će vam žmarci krenuti niz kičmu. Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu oduševiće i odrasle i tinejdžere, kao i svakoga ko nalazi zadovoljstvo u senovitim avanturama.

Veoma neobična knjiga koja je prevedena na preko dvadeset jezika i koja je već stekla kultni status. 20th Century Fox je otkupio filmska prava na ovu knjigu, a film će režirati Tim Barton, čovek koji nam je podario Edvarda Makazića, Noćnu moru pred Božić i Mrtvu princezu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back