Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pročitah ''zaboravljeni vrt''. zaista je toplo preporučujem :D
sad bih opet tako nešto....ima li preporuka?

Mozda Zlatna lala ili Doba lala. A mozda i nije tako slicno. :rumenko: mislim, nisam citala Vrt, a tragam za njom vec duze vreme, uvek je na citanju.

Zanima me misljenje o ovoj knjizi "Covek koji je brojao" http://www.laguna.rs/n322_knjiga_covek_koji_je_brojao_laguna.html

- - - - - - - - - -

Trenutno citam knjigu Dzona Faulsa Kolekcionar, a ceka me Carobnjak...

Čovek koji je brojao je knjiga priča. Pročitala sam nekoliko još kad sam je kupila i onda zaboravila na nju. Hvala ti što si me podsetila.:cmok: Zgodna za ove praznične dane, može i u društvu da se čita naglas.

E pa ja stigla...Lepo sam se provela, malo, vrlo malo čitala samo pred spavanje ( al' danas idem kod frizera, pa sam ponela tamo da nastavim)...lepo se provela iako je u Nemačkoj dva dana bilo mnoooogo hladno i sivo...Kod njih nije stiglo proleće dok sam bila tamo,ali svejedno uživala sam.U Astriji je bilo kiše,ali ne smeta.Sve u svemu,posle dva otkazivanja mojih putešestvija, ja odradih ovo prolećno.U najavi je Istambul autom...ali valjda s jeseni... :)

Još danas radim, pa u prirodu!
Sutra na vikendici roštilj i vrtimo jagnje...dolazi nam cela ekipa iz mladosti mog dragog s porodicama, posle smo malo sami, pa onda farbanje jaja i ostale šarene uživancije.Silno se radujem svemu...od druženja, preko spremanja praznične klope, šaranja jaja,sunca, prirode.....
Srećni praznici i putevi, uživajte!Ljubim vas sve!

E pa ja stigla...Lepo sam se provela, malo, vrlo malo čitala samo pred spavanje ( al' danas idem kod frizera, pa sam ponela tamo da nastavim)...lepo se provela iako je u Nemačkoj dva dana bilo mnoooogo hladno i sivo...Kod njih nije stiglo proleće dok sam bila tamo,ali svejedno uživala sam.U Astriji je bilo kiše,ali ne smeta.Sve u svemu,posle dva otkazivanja mojih putešestvija, ja odradih ovo prolećno.U najavi je Istambul autom...ali valjda s jeseni... :)

Još danas radim, pa u prirodu!
Sutra na vikendici roštilj i vrtimo jagnje...dolazi nam cela ekipa iz mladosti mog dragog s porodicama, posle smo malo sami, pa onda farbanje jaja i ostale šarene uživancije.Silno se radujem svemu...od druženja, preko spremanja praznične klope, šaranja jaja,sunca, prirode.....
Srećni praznici i putevi, uživajte!Ljubim vas sve!

Hvala. Ja se osećam "prozvanom" za puteve i praznike ;) Srećni i tebi i svima svi praznici.
Eto, u Nemačkoj nije stiglo ni proleće, a kod nas već stiglo leto. Ništa mi ne prijaju ove vrućine, ovako naglo i kad im vreme (još) nije.
Važno da je tebi bilo lepo.
Moja jedna koleginica bila u Istambulu pre dve nedelje, oduševljena je, a onda je juče pokazivala slike i objašnjavala drugoj koleginici koja ide sad za praznike,
gde da ide i šta da vidi. Mnogo je lepo. Uglavnom su svi zadovoljni putovanjem u Istanbul. Sećam se i naša Dana svojevremeno i Esterita pre neki dan. Samo ja nemam s kim da idem. Mm neće u muslimanske zemlje. Mada je Turska u nekim momentima više Evropa nego mi. Ali, predrasude, šta ćete.

Ali zato već danas idemo u istočnu Srbiju, Boljevac, Zaječar, Soko banja i verovatno Bugarska.
Verovatno ništa neću čitati. :bye:

Poslednja izmena:
Uglavnom su svi zadovoljni putovanjem u Istanbul. Sećam se i naša Dana svojevremeno i Esterita pre neki dan. Samo ja nemam s kim da idem. Mm neće u muslimanske zemlje. Mada je Turska u nekim momentima više Evropa nego mi. Ali, predrasude, šta ćete.
Meni se Istanbul nije svideo, to je jedan od gradova koji mi se možda najmanje dopao, ali možda zato što su mi se drugi mnooogo dopali pa je on izvisio. Upoznala sam još samo jednu osobu koja nije oduševljena Istanbulom, jednu svoju profesorku s fakulteta. Jeste relativno blizu i povoljno, ali bih radije ponovo išla u Budimpeštu ili Prag, Beč. I da napomenem da mi se Kušadasi svideo, pošto je i on u Turskoj, ali živi od turizma pa su ljudi valjda zato ljubazniji.

Mi smo stigli s mora i ošamutili se jer je ove još toplije nego dole! A sutra putujem u Prag gde je petnaestak stepeni. Nosim da čitam Sluškinjinu priču. I idem sa dva najveća smora, tatom i sestrom koji bi se non-stop fotografisali.
Srećni vam svima predstojeći praznici, lep provod želim, pa da nastavimo s čitanjem kad se vratimo.

Hvala. Ja se osećam "prozvanom" za puteve i praznike ;) Srećni i tebi i svima svi praznici.
Eto, u Nemačkoj nije stiglo ni proleće, a kod nas već stiglo leto. Ništa mi ne prijaju ove vrućine, ovako naglo i kad im vreme (još) nije.
Važno da je tebi bilo lepo.
Moja jedna koleginica bila u Istambulu pre dve nedelje, oduševljena je, a onda je juče pokazivala slike i objašnjavala drugoj koleginici koja ide sad za praznike,
gde da ide i šta da vidi. Mnogo je lepo. Uglavnom su svi zadovoljni putovanjem u Istanbul. Sećam se i naša Dana svojevremeno i Esterita pre neki dan. Samo ja nemam s kim da idem. Mm neće u muslimanske zemlje. Mada je Turska u nekim momentima više Evropa nego mi. Ali, predrasude, šta ćete.

Ali zato već danas idemo u istočnu Srbiju, Boljevac, Zaječar, Soko banja i verovatno Bugarska.
Verovatno ništa neću čitati. :bye:

Dobro si se prozvala ! :)
Kad muž neće, javi meni, ja uvek hoću,a ne mogu uvek da nadjem društvo... :) Stalno bih putovala..Više volim Evropu i neku egzotiku,ali eto daću priliku i toj Turskoj u koju već godinama pokušavaju da me odvuku...Ali pre toga letovanje...

Ni meni ne prija ovaj nagli prelaz ..nećete verovati ,ali ja i sada imam duge rukave.Ne zato što sam zimljiva, nego ne mogu to tako samo odjednom da se razgolitim,a do skoro smo bili u čizmama...Ima to veze s glavom ( mojom) ... :)

Zavrsila Duhovi divljine Dzejn Dzonson. Skoro sve vreme se odvija u Maroku i prati 2 price..Dok citas znas da imaju veze jedna sa drugom ali nidje veze :lol:
Sto se blizi kraju knjiga je sve bolja jer pocinjete da povezujete proslost i sadasnjost..Prica je o ljubavi, dirljiva..na kraju su mi malo i zasuzile oci.
Preporucujem.

Sve što ostaje – Patriša Kornvel, Laguna 330 str. 9/10

E, ovo je bio triler za mene. Možda sam pronašla svog pisca krimića :D
Da vam pravo kažem, žao mi je što sada odmah nemam još jednu.

Dakle ubistva su se već desila, nema neke napetosti, priča se plete oko likova koji sve to istražuju kao i o samom istraživanje. Na kraju se naravno pronalazi ubica.
Podela likova nije baš onako crno-bela, ima tu nijansi… i tako…

Uzeću još nešto od ove Patriše. A probaću i onu drugu Patrišu Hajsmit koja takođe piše krimiće. Ide, ide to sada u ove letnje dane :D

Dakle ubistva su se već desila, nema neke napetosti, priča se plete oko likova koji sve to istražuju kao i o samom istraživanje. Na kraju se naravno pronalazi ubica.

Uzeću još nešto od ove Patriše. A probaću i onu drugu Patrišu Hajsmit koja takođe piše krimiće. Ide, ide to sada u ove letnje dane :D

Hvala Lamar.
Drago mi je da ti se Patrisa Kornvel dopala. :)
Druga Patrisa je malo kako da ti kazem ``starija``, ipak je pisala polovinom proslog veka, pa je malo ``retro``, ali dopala mi se.
Istrazuje um ubice i to je ono sto mi se dopada, oduvek sam volela te stvari i sta je okidac za neke dusevne bolesti.
Naravno da njene knjige nisu udzbenici, ali moze da se vidi izmedju redova o cemu se tu radi. Bar je tako kod mene.

dakle, dobra knjiga za leto :) tj. bar jednu nedelju leta :lol: hvala, lamar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back