Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Zamak i baš sam se smorila.:(

Počela bih da čitam Veliki rat, ali se plašim da je i on smoran. Čime da pregradim?:think:

Tako je Rado!
Pregradi ``Zamak``. Nista lose o ``Zamku``. To je ipak Kafka.

Ćao drugarice, ja se vratila. Bravo Rado za Zamak. Čak sam ga i ja čitala na putu. Malo pred spavanje i ujutru dok se ostali ne probude. Ide to meni fino. Ja sam znala da je smor. Takav je Kafka, kako kaže Arvena! Ali ipak ima nešto što me vuče. Dosta sam njegovih knjiga pročitala. Očekujem da nam se Elefteria pohvali da je videla kuću u kojoj se Kafka rodio, u centru Praga.

Pa da vam se malo hvalim, da sam se mnogo lepo provela i družila sa divnim ljudima. Bili smo kod naših prijatelja u Boljevcu, pa smo onda sa njihovim prijateljima iz Zaječara išli u Bugarsku. Videli smo tvrdjavu Belogardčik, sa stenama, nalik našoj Djavoljoj Varoši, samo su "skulpture" veće i monumentalnije, a ima ih manje. Svejedno, interesantno je. Posle smo išli u pećinu Magura. Velika, ide se 2 km kroz nju. Nema mnogo ukrasa, ali je svejedno fascinantna. Pa onda kasni ručak u Vidinu, na brodu-rastoranu, i šetnja kroz grad.
U povratku smo svratili u Rogljevske i Rajačke pimnice, ali je već bio mrak, pa se nismo zadržavali, a onda smo se malo pogubili u povratku.
Sve u svemu divan dan. Naporan, ali sve je vredelo napora.
Puno smo se slikali, ali ne znamo gde nam je onaj gajtančić za prebacivanje slika u komp.:dash:

A onda juče pasivni odmor, opuštanje i uživanje u Soko termama u Sokobanji. Kupanje u bazenima s termalnom vodom, parno kupatilo, sauna, masaža, slana soba.....
pa posle toga na roštilj.
Predivna dva dana.

Danas nisam uopšte čitala. Imam neku kostobolju, valjda zbog promene vremena. U Nišu je danas po podne bila poplava. A sinoć sam lepo pročitala prvih 100 strana, toliko je zabavno Jovanovo zaveštanje. Klasičan triler sa serijom ubistava.

Hvala Lamar.
Drago mi je da ti se Patrisa Kornvel dopala. :)
Druga Patrisa je malo kako da ti kazem ``starija``, ipak je pisala polovinom proslog veka, pa je malo ``retro``, ali dopala mi se.
Istrazuje um ubice i to je ono sto mi se dopada, oduvek sam volela te stvari i sta je okidac za neke dusevne bolesti.
Naravno da njene knjige nisu udzbenici, ali moze da se vidi izmedju redova o cemu se tu radi. Bar je tako kod mene.
Kada su trileri u pitanju, ja i volim te što su malo retro.
Ali videćemo šta će biti sa konkretnom Patrišom :D

Ćao drugarice, ja se vratila. Bravo Rado za Zamak. Čak sam ga i ja čitala na putu. Malo pred spavanje i ujutru dok se ostali ne probude. Ide to meni fino. Ja sam znala da je smor. Takav je Kafka, kako kaže Arvena! Ali ipak ima nešto što me vuče. Dosta sam njegovih knjiga pročitala. Očekujem da nam se Elefteria pohvali da je videla kuću u kojoj se Kafka rodio, u centru Praga.

Pa da vam se malo hvalim, da sam se mnogo lepo provela i družila sa divnim ljudima. Bili smo kod naših prijatelja u Boljevcu, pa smo onda sa njihovim prijateljima iz Zaječara išli u Bugarsku. Videli smo tvrdjavu Belogardčik, sa stenama, nalik našoj Djavoljoj Varoši, samo su "skulpture" veće i monumentalnije, a ima ih manje. Svejedno, interesantno je. Posle smo išli u pećinu Magura. Velika, ide se 2 km kroz nju. Nema mnogo ukrasa, ali je svejedno fascinantna. Pa onda kasni ručak u Vidinu, na brodu-rastoranu, i šetnja kroz grad.
U povratku smo svratili u Rogljevske i Rajačke pimnice, ali je već bio mrak, pa se nismo zadržavali, a onda smo se malo pogubili u povratku.
Puno smo se slikali, ali ne znamo gde nam je onaj gajtančić za prebacivanje slika u komp.:dash:

A onda juče pasivni odmor, opuštanje i uživanje u Soko termama u Sokobanji. Kupanje u bazenima s termalnom vodom, parno kupatilo, sauna, masaža, slana soba.....
Predivna dva dana.
Ovo se zove praznik :super:
Ja sam pala. Sutra ću samo da :jede:
I da
smilie_les_049.gif
Svetlost severa.

Sve što ostaje – Patriša Kornvel, Laguna 330 str. 9/10

E, ovo je bio triler za mene. Možda sam pronašla svog pisca krimića :D
Da vam pravo kažem, žao mi je što sada odmah nemam još jednu.

Dakle ubistva su se već desila, nema neke napetosti, priča se plete oko likova koji sve to istražuju kao i o samom istraživanje. Na kraju se naravno pronalazi ubica.
Podela likova nije baš onako crno-bela, ima tu nijansi… i tako…

Uzeću još nešto od ove Patriše. A probaću i onu drugu Patrišu Hajsmit koja takođe piše krimiće. Ide, ide to sada u ove letnje dane :D

O neeeeee!!!!!! :rida::rida::rida:
Od svega Patrisa.... :sad2:

Predivna dva dana.

Bila ja i videla.Zapravo vratila sam se peske prepesacivsi pola Praga da bih usla u Zlatnu ulicu i videla, jer je prepodne kada smo se tamo zatekli , bila zatvorena..

DSCN1688.jpg

DSCN1685.jpg

DSCN1694.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back