Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi, gde mogu naći normalne knjige na srpskom koje se mogu čitati na net-u ili skinuti?
nisam u mogućnosti da odem do biblioteke, daleko je, a i lenja sam za to..
nisam navikla da čitam knjige na kompjuteru, ali bih volela budući da za istim provodim slobodno vreme :)

Imam mnogo obaveza pa i ne stizem bas da citam...
Majkl Koneli-Prazan mesec-fin triler, interesantan, nesto slicno Kobenu...
Sem Sevidz-Fermin- Knjiga sto se sadrzaja tice, bas zvuci obecavajuce... svet iz ugla jednog pacova koji shvata da ume da cita, provodi vreme citajuci u jednoj knjizari, nemocan i nesrecan sto je zarobljen u takvom telu. Mislila sam da ce biti neobicno, interesantno, a mnogoooo me smorio :D Nit poente, nit bilo cega drugog... al posto ja kao moram svaku knjigu da zavrsim(jer se uvek nadam spektakularnom zavrsetku), zavrsih i ovu, i ne, ne preporucujem :)

Sad citam Osecanja. O. Secanja, biografija Margit Stefanovic.

ljudi, gde mogu naći normalne knjige na srpskom koje se mogu čitati na net-u ili skinuti?
nisam u mogućnosti da odem do biblioteke, daleko je, a i lenja sam za to..
nisam navikla da čitam knjige na kompjuteru, ali bih volela budući da za istim provodim slobodno vreme :)

Imas dole na pdf Knjizevnost "lepljivu" temu elektronske knjige sa linkovima. Ljudi stalno postavljaju nove. Imas i na googlebooks na sprskom cini mi se, samo treba da imas google nalog i da pretrazis sta moze da se cita na netu. Ja imam nesto malo na kompu pa ako hoces mogu da ti posaljem spisak i ako te nesto zanima da ti posaljem na mejl,mada to uglavnom nisu savremene knjige, Nasi izdavaci su uglavnom veoma azurni da izbrisu sa neta piratizovane elektronske knjige.

Imam mnogo obaveza pa i ne stizem bas da citam...
Majkl Koneli-Prazan mesec-fin triler, interesantan, nesto slicno Kobenu...
Sem Sevidz-Fermin- Knjiga sto se sadrzaja tice, bas zvuci obecavajuce... svet iz ugla jednog pacova koji shvata da ume da cita, provodi vreme citajuci u jednoj knjizari, nemocan i nesrecan sto je zarobljen u takvom telu. Mislila sam da ce biti neobicno, interesantno, a mnogoooo me smorio :D Nit poente, nit bilo cega drugog... al posto ja kao moram svaku knjigu da zavrsim(jer se uvek nadam spektakularnom zavrsetku), zavrsih i ovu, i ne, ne preporucujem :)

Sad citam Osecanja. O. Secanja, biografija Margit Stefanovic.

A meni se Fermin dopala. Bila mi je jedna nezna i tuzna alegorijska prica o knjigama i razlicitosti. No dobro, uvek se ovde vratimo na to kako smo sve razlicite, pa je zato i zanimljivo razmenjivati misljenja i preporuke.

Kad zavrsis biografiju Margit Stefanovic, ako budes mogla i imala vremena, napisi kakva je, mnnogo me zanima.

I meni se Fermin, kao i Dani, dopao, bas je divna knjizica.

Ulica kamelija, Merse Rudureda (El carrer de les Camelies)- dobila katalonsku nagradu San Đordi za ovo delo. Jedva je završih, iako ima svega 200 strana, a poglavlja su vrlo kratka. Pisana je u prvom licu, rečima jedne napuštene devojčice, kasnije devojke i odrasle žene, u potrazi za identitetom i bežanjem u svet mašte. Sesilija kao da je nemi posmatrač, a ne učesnik sopstvenog života - događaji se nižu jedan za drugim bez nekog dubljeg uvida u njene misli - to mi nije dopalo. Npr. ona tako usred bela dana odluči da ide na ulicu i da se prostituiše (nigde unutarnjeg monologa, sumnji, premišljanja) kao što bi neka od nas krenula u prodavnicu po hleb. Neka od vas je ovde nedavno lepo napisala da sve vreme čekaš da se nešto (krupno) desi, a ništa...

U celoj knjizi svideo mi se jedan deo, kada se vratila iz bolnice (imala je pobačaj):
''Ponovo sam se osmotrila u ogledalu. Otvorenom rukom sam prekrila donji deo lica i zadrhtala od težine tuge koju sam videla u svojim očima.''

p.s. Ne želim da kažem da je knjiga loša, verovatno se mnogim ljudima dopala, samo eto meni ne leži taj stil, bilo mi je dosadno. Korice su predivne.

Poslednja izmena:
Hvala vam svima :heart:

Majo, Dunja ti je secer :) Nadam se da cemo je jednom upoznati :)
Waterfall, citam 'Kod kuce' :ok:

E sad, posto je bas lepo zavejalo, koje su vase preporuke za citanje tokom zime?
Ja razmisljam da obnovim 'Anu Karenjinu', Lamar pominje 'Carobni breg'. Sta bi jos moglo?

Čitam Strah i njegov sluga doduše, ne sumanutom brzinom kako nekad imam običaj, jer ne stižem zbog obaveza, ali čitam i zasd mi se sviđa. Izveštavaću vas. :)

Sneg je zavejao živote u Vojvodini. Volim sneg ali ne i činjenicu da sam umesto rdovnih četrdeset do Zrenjanina iz Novog Sada putovala više od dva sata, išli smo okolnim putem. Katastrofa.

Gnjavim ovog Kristijana Greja, već mi je dosadio.:( Ostarila sam izgleda, kad ni sex više ne može da me privuče. Razmišljam da li da čitam treći deo.:think: Možda bi trebalo da napravim pauzu.
Za Čitalački klub čitam Kišovu Enciklopediju mrtvih, ne izgleda ni malo naivno posle prve priče. Vreme napolju dušu dalo za dremanje.:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back