Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace, juce sam zavrsila knjigu Sve sto sam voleo (Siri Hustvet-zena Pola Ostera). Ko bi rekao da se iza onakvih korica i takvog naslova krije jedna ozbiljna knjiga sa akcentom na porodicne odnose, pravo prijateljstvo, roditeljstvo... Rekoh, da ubacim nesto i o citanju. :)

završih kokice, a sad bi trebalo nešto slatko
šta ću, šta ću
:D
slomila je nogu, pa svaki drugi dan je posjećujem i uredno svaki put slušam šta se spremilo za ručak, sa uvodom od štaću, štaću

E mile moje... sve je to lepo sto pisete, ali u praksi nije bas tako. Barem ne, u mom slucaju.
Pa ja se i radujem malim stvarima, to me i odrzava, inace me odavno ne bi bilo...

Naravno da nije isto teorija i praksa, ali i ti si pitala uopste pa dobila uopstene odgovore :D Ne moze bolje. Polako mila, pa vidi kakav je grozan dan, nikome nije bas uzivancija. Jesi li ti to zbog posla u bedaku ili zbog ljubavi ili uopste? Sta mozemo mi da uradimo da pomognemo?

Znaci oprostiti, na spanskom :)
Da tacno tako. Na kraju knjige pise :)

Možda sam baš taj film gledala pre neki dan.
Dve sestre, mala pravi spletke starijoj jer je i sama zaljubljena u istog slugu s kojim je ova u vezi, na kraju piše knjigu o njima, nakon što su oboje mrtvi, i truje se tabletama pred promociju svoje knjige.
Atonement se zove u originalu.
Uuu, ovo kod tebe je mnogo komplikovano :lol:
Nije ta :)

Arvenka, draga, jeste lakše malo kad se kuka..ali i ti znaš da je tanka crtica između kukanja i dosade...
što bi rek'o onaj pjevač (tamo neki, ne znam koji) ..nije život jedna žena,,,

u suštini, problem je život
ako ga ne voliš, ništa ti ne ide i nisi srećna i sve

pa ako ga ne voliš, zavoli ga
nemoguće je da prođe cijeli dan, a da ti ništa lijepo ne bude, ili da baš za ništa nisi zahvalna
pa počni od toga
:heart:

Perdonar – Jelena Mesic Gak, Cigoja 180 str. 8/10

Poslednja 1/4 knjige joj uopste nije trebala. Uopste mi se ne uklapa u ostatak knjige.Tu pise os svojoj porodici, i to na nacin koji iritira. Kao ona Esteritina LV gospoDZa.
Onako da ti se malo povrac, povrac. O svom humanitarnom angaznmanu, svojoj “dobrostojecosti”, svojoj uspesnoj i naravno humanoj, svesnoj i savesnoj deci, roditeljima :roll:… Potpuno nepotreban deo.

Ali prve 3/4 knjige, meni su bile super. Taj deo je kao neki putiopis iz Juzne Amerike, tacnije Perua. Na lep i jednostavan nacin je opisala svoj put, ljude, prirodu, istorijske lokalitete…
Jako mi se dopao njen dozivljaj amazonske dzungle, zvuci koji se ciju u nocnoj tisini… Tacno sam “videla i cula” tu dzunglu.
A noc pod vedrim nebom u kampu i u vreci za spavanje, na jednoj od najvisih tacaka na svetu, parafraziram: “kada imas osecaj da je nebo odmah tu oznad tebe, sa hiljadama zvezda, od kojih tokom noci vidis na desetine kako padaju”… mi je u njenoj verziji bila toliko privlacna da sam pozelela to isto. Iako se relano plasim svake moguce bubice i zbog toga nikada u zivotu nisam provela noc pod vedrim nebom kampujuci ili na neki drugi nacin.

U svakom slucaju lepa prica za one koji o Peruu ne znaju mnogo ili gotovo nista kao sto ja ne znam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back