Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tito je umro – Mirjana Novakovic, Laguna 410 str, 9/10

U pravu je Mirka. Zaista lici na Mirjanu Djurdevic samo je roman lisen psovki, ali zato da bi to bilo nadomesteno, glavna junakinja pije i pusi k’o Turcin. Valjda mora da ima nesto lose da bi bila opasan baja :mafijas:
Ali i pored ovih zamerki (za obe Mirjane) knjiga je odlicna, vrlo britka kritika danasnjeg drustva, kroz jedan (kao) bezazlen krimi roman pun solidnog humora.
Prilicno ga je dobro zapetljala moram priznati sto se tice ubice. Nisam mogla da naslutim ko je. Mada sam ja nikakv poznavalac trilera :)

Meni kuma juče nudila svoju ulaznicu za Sajam (ona dobila na poslu, ali neće da ide), pa se ceo dan premišljam da li da odem još jednom i na kraju sam ipak rešila da je ustupim tati.
Hmmm

Idi, idi, i kupi tati šta mu treba.:lol:

Stigla sam s koncerta oduševljena. Jooj, kako smo mi divna publika. Hala prepuna, svi pevamo (ja na plejbek, promukla), ruke gore, i tako 130 minuta.:zaljubljena: Aki je ko dečko, ne znam odakle mu onolika energija.
Pravilno si odlucila.
Ne slusaj Radu, bankrotiraces :lol:

Čitam (i gledam) ovu temu već pola sata i celo vreme mi lebdi osmeh na usnama. :heart2:

Kada završim ovu knjigu koju čitam već skoro dva meseca,
smilie_girl_308.gif
javiću se opet.

Ovo je bilo vanredno javljanje,posledica oduševljenja.:D

Pozdrav svima.
smilie_girl_203.gif

Instalirali mi internet :brus: kablovski, pa sad imam i digitalnu televiziju. Ali ta TV meni nije važna koliko mi je važno da ne moram da čekam do ponedeljka popodne da vidim kakve je lepe knjige Rada kupila i kako se dobro provela na koncertu. Generacijo, ništa bez YU rocka 80-ih. Ne znam zašto ja nisam išla na Valjak kad je bio u Bgd. Valjda zato što imam glupo društvo, pa niko neće.

Milicina mama se dala na bivše disidente... Emocijo, polako, pročitaćeš. A i ne moraš ništa da čitaš, možeš samo da proćaskaš s nama.
Čitam novine, a tamo piše da Bajaga juče i danas potpisuje svoju knjigu Vodič kroz snove. Ja njega :heart: kao Lamar Miljenka :)

za Bijićku
pročitala Vrlo malo svetlosti, Vladan Matijević
to su ustvari tri priče, naizgled nepovezane, ali su likovi , ako se pažljivo čita, povezani
prva priča je o istoričarki čija bivša ljubavnica ima novu ljubavnicu a ta je ljubavnica M arija, srpkinja , a Marija je sestrična od bivšeg ministra i profesora iz druge priče, a taj bivši ministar i profesor je nesvjesno promijenio život folirantu i apsolventu iz zadnje, treće priče
elem, prva priča ne valja ništa, druga je odlična, ali odlična, treća onako
e sad same đevojke odlučite dal' je za preporuku..inače, 25o str, ako koga zanima

umriječu koliko sam gladna, u zadnje vrileme imam ludačke nappade gladi...ubiću nekoga ako mi tada naleti

ustvari sam htjela da kažem da sam se i ja kulturno uzdizala danas..jes' da sam gledala dječiju predstavu, al' mene nijense ne dodiruju

• Podržavam
Reactions: Em.
Čitam (i gledam) ovu temu već pola sata i celo vreme mi lebdi osmeh na usnama. :heart2:

Kada završim ovu knjigu koju čitam već skoro dva meseca,
smilie_girl_308.gif
javiću se opet.

Ovo je bilo vanredno javljanje,posledica oduševljenja.:D

Pozdrav svima.
smilie_girl_203.gif

kakve veze ima koliko šta čitaš
mogla bi ičešće da se javiš, nisi uAmeriku
i đe su ti one zelene boje sa avatara, koja je muka?

Samo da prijavim da sam ja na sajmu kupila
26a
Dionisovi stepenici
Ostrvo
Via Romana

Eto, jos uvek citam Korene
Esterita pozdravlja te cika Dobrica :mrgreen:
Kako si je samo ulovila! Ja na Lagunu najvise zbog nje isla, ali nje vise nije bilo :(

Instalirali mi internet :brus:
kablovski, pa sad imam i digitalnu televiziju. Ali ta TV meni nije važna koliko mi je važno da ne moram da čekam do ponedeljka popodne da vidim kakve je lepe knjige Rada kupila i kako se dobro provela na koncertu. Generacijo, ništa bez YU rocka 80-ih. Ne znam zašto ja nisam išla na Valjak kad je bio u Bgd. Valjda zato što imam glupo društvo, pa niko neće.

Milicina mama se dala na bivše disidente... Emocijo, polako, pročitaćeš. A i ne moraš ništa da čitaš, možeš samo da proćaskaš s nama.
Čitam novine, a tamo piše da Bajaga juče i danas potpisuje svoju knjigu Vodič kroz snove. Ja njega :heart: kao Lamar Miljenka :)
Jesss za kablovski internet :gace: :D
Imas moje potpuno razumenvanje za Bajagu :manikir:

neka si mi rekla da sklonim cvijeće...hebote nikad mi to ne bi palo na pamet :mrgreen:

đes' Kićojka :zag:
:zcepanje:
Kad nista ne mislis :mrgreen:

Kako mi je žao što sam zaboravila da kupim Ostrvo na Sajmu. Nadam se da će Evro-Giunti opet davati onih 20% popusta u svojim knjižarama kao što ima običaj.

Zaboravila sam da pomenem da sam pročitala Kaju i da mi se više svidela od Đakuzija u liftu (koji nisam ni pročitala jer sam se smorila još u prvoj polovini).

Vi ste, vidim, sve zaređale po nekim koncertima. Drago mi je da ste se lepo provele :) Ja sam opet propustila Paka de Lusiju u Sava centru, a čini mi se da u skorije vreme neće biti niko ko me iole interesuje.

za Bijićku
pročitala Vrlo malo svetlosti, Vladan Matijević
to su ustvari tri priče, naizgled nepovezane, ali su likovi , ako se pažljivo čita, povezani
prva priča je o istoričarki čija bivša ljubavnica ima novu ljubavnicu a ta je ljubavnica M arija, srpkinja , a Marija je sestrična od bivšeg ministra i profesora iz druge priče, a taj bivši ministar i profesor je nesvjesno promijenio život folirantu i apsolventu iz zadnje, treće priče
elem, prva priča ne valja ništa, druga je odlična, ali odlična, treća onako
e sad same đevojke odlučite dal' je za preporuku..inače, 25o str, ako koga zanima

To kao ono kod Balaševića: Žena mu s Lukićem iz prve strofe pobegla u noć.
Znači, može da se uzme pa da se čita samo druga priča, nema veze što će likovi ostati nepovezani sa prvom i trećom.
Bar ima nekih likova. U onoj Pisac izdaleka nije ih ni bilo.

Cao devojke! :)

Svratih da vam pokazem sta sam pazarila na Sajmu.

Alberto Mangel - Biblioteka nocu (Geopoetika)

Viktor Peljevin - Slem uzasa (Geopoetika)

Aleksandar Sekulov - Sakupljac ljubavnih kazivanja, prefinjeni roman (Geopoetika)

Marija Simokovic - Velosiped gospodina Vermesa, roman o zanosu (Dereta)

Viktor Peljevin - Dijalektika prelaznog perioda iz niotkuda u nikuda (Plato)

Umberto Eko - Fukoovo klatno (Plato)

Umberto Eko - Ostrvo dana predjasnjeg (Plato)

Gonsalo M. Tavares - Jerusalim (Treci Trg)

Marija Knezevic - Knjiga utisaka (Treci Trg)

Pjer Bajar - Kako da govorimo o knjigama koje nismo procitali? (Sluzbeni glasnik)

Fjodor M. Dostojevski - Bedni ljudi (Mono i Manjana)

Hulio Kortasar - Skolice (Sezam Book)

Dnevnik Ane Frank (Feniks Libris), poklon mami, dugo je zelela ovu knjigu da je seca na dane detinjstva u kojima je citala Dnevnik.

Luj-Ferdinand Selin - Putovanje nakraj noci (Lom), II toma

Jos uvek stoje na sekretaru, nisam ih slozila na police, jos uvek im se divim, neretko ih uzimam u ruke, listam, mirisem novu hartiju... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back