BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za tebe kao ateistu verovatno jeste. Međutim, za pravoslavca nije jer time "oblači dete u Hrista",čisti ga od praroditeljskog greha i približava ga spasenju.

Vidi ovako. Roditelji krste svoju bebu a kasnije ta beba postavši formiran čovek odbije da veruje u Boga i Bibliju...Šta se onda dešava...

Jesu li tebe krstili?

Kao bebu nisu.

Navešću citat iz Rečnika pravoslavne teologije protojereja Jovana Brije, zbog drugih koji čitaju takođe:

Na čemu je doktorirao taj rumunski Doktor Jovan Brija...

Bog koji pati od nedostatka samopouzdanja.

A kako stvari stoje izgleda da je stvarno imao problem sa samopouzdanjem jer je poznato koliko je puta ponavaljao ono tipa...ja sam jedini, nema drugog, ja sam ...i ovo i ono ...A moguće je da je zbog tog nedostatka samopouzdanja mnogo puta ponavljao ono da mu se kao dokaz verovanja prinose žrtve...

Nekako se stvarno nameće da je bio u nedostatku samopouzdanja čim je zahtevao da ga svakih sedam dana onako ritualno obožavaju.

A nekako mi se čini da je najgore ono što je on stvorio grešnog Adama i Evu pa tako i sve ljude dabi onda svu krivicu svaljivao na ljude a za ono što je on nedovoljno dobro napravio.

A kako stvari stoje izgleda da je stvarno imao problem sa samopouzdanjem jer je poznato koliko je puta ponavaljao ono tipa...ja sam jedini, nema drugog, ja sam ...i ovo i ono ...A moguće je da je zbog tog nedostatka samopouzdanja mnogo puta ponavljao ono da mu se kao dokaz verovanja prinose žrtve...

Nekako se stvarno nameće da je bio u nedostatku samopouzdanja čim je zahtevao da ga svakih sedam dana onako ritualno obožavaju.

A nekako mi se čini da je najgore ono što je on stvorio grešnog Adama i Evu pa tako i sve ljude dabi onda svu krivicu svaljivao na ljude a za ono što je on nedovoljno dobro napravio.

to pises iz perspektive zahebancije ili tako stvarno mislis?

Mukica je nekako morao da pokuša da ubedi ljude da ne postoje drugi bogovi sem njega, samo što je par puta omanuo te iste te druge bogove i sam pomenuo. A ti drugi bogovi su mnogo drevnija družina od ovog, te i više prava polažu na sve.

Ponekad se i na ovoj temi malo opustim. No neovisno od toga zar nije na svoj način zanimljivo ono napisano...
pa zanimljivo je tvojim istomisljenicima.
mada vama nevernicima je praksa da pisete o bogu na ovaj nacin iako u istog ne verujete, pa me malo to zabrinjava.
dolazim u iskusenje da verujem da vi verujete u njega samo ga nesto nevoledete.

ps nego ne rece nam kad si krsten?

pa zanimljivo je tvojim istomisljenicima.
mada vama nevernicima je praksa da pisete o bogu na ovaj nacin iako u istog ne verujete, pa me malo to zabrinjava.
dolazim u iskusenje da verujem da vi verujete u njega samo ga nesto nevoledete.

ps nego ne rece nam kad si krsten?

Neko ne veruje mulitlevelmarketing, na primer. da li to znači da ne treba da piše o njemu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back