gost 306236
Aktivan član
- Poruka
- 1.734
...pa je lopov, pljačkaš, ubica i ratni zločinac. Jesu li svi Srbi takvi?
Zlo čineći od zla braneći se, tu zločinstva nema nikakvoga...veli vladika Njegoš.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...pa je lopov, pljačkaš, ubica i ratni zločinac. Jesu li svi Srbi takvi?
Ne mogu da verujem da neko može i da pomisli da bi batinjanje do smrti,ili ubijanje iz vatrenog oružja nekom dobro došlo "kao duhovni preobražaj".
A pedofilstvo?Dodirivanje maloletnih dečaka?Jel ono deci isto dobro dodje da se duhovno preobraze?
Nemaju potrebe da se smaraju. Dođu i uzmu šta im treba, i niko tu ništa ne može da uradi.
Zlo čineći od zla braneći se, tu zločinstva nema nikakvoga...veli vladika Njegoš.![]()
znaci ovi sto slovima napadaju srBstvo su izmanipulisani od strane nsp?
Kad je to rekao, verovatno je već bio polulud od sifilisa. Ali dovoljno govori o tebi to što si citirao tu glupost.
Ovo nije previše mudra izreka, jer ne pravi razliku između nužnog i nepotrebnog zla. Ako neki mufljuz krene da te ožepari u prevozu, možeš da ga ošamariš, ili da ga izgaziš i prebiješ, ili da ga zadaviš na smrt, ili da ubiješ i njega i njegovu familiju. To nije isto i ne može da se tretira isto.Zlo čineći od zla braneći se, tu zločinstva nema nikakvoga...veli vladika Njegoš.![]()
Zlo čineći od zla braneći se, tu zločinstva nema nikakvoga...veli vladika Njegoš.![]()
A šta veli Isus Hrist...
Mat 5:39 A ja vam kažem da se ne branite oda zla, nego ako te ko udari po desnom tvom obrazu, obrni mu i drugi;
Upravo tako. Samo bi dodao kako je Isus rekao još: Ko se mača lati od mača će da pogine.Vrati mač u svoje korito.
Gandi je bio živi primer koji to pokazao i u delima.Pružao obraz da mu udare i tako pobedio daleko veće i moćnije zlo.
Znači mogu da se primene Hristove reči (nisu samo slovo na papiru) i te reči i te kako imaju smisla!
Postavlja se pitanje, zašto onda toliko ljudi ignoriše te Hristove reči?
Nije li zato što sluša razne učitelje...
koji ga uče da treba da se bori svim sredstvima (u borbi za opstanak)?
ILi
da mrzi one koji nemaju isti dres?
Mar 9:33 I dođe u Kapernaum, i kad beše u kući zapita ih: Šta se prepiraste putem među sobom?
Mar 9:34 A oni ćutahu; jer se putem prepiraše među sobom ko je najveći.
Mar 9:35 I sedavši dozva dvanaestoricu i reče im: Koji hoće da bude prvi neka bude od svih najzadnji i svima sluga.
Mar 9:36 I uzevši dete metnu ga među njih i zagrlivši ga reče im:
Mar 9:37 Ko jedno ovakvo dete primi u ime moje, mene prima; a ko mene primi, ne prima mene nego Onog koji je mene poslao.
Mar 9:38 Odgovori Mu Jovan govoreći: Učitelju! Videsmo jednog gde imenom Tvojim izgoni đavole koji ne ide za nama: i zabranismo mu, jer ne ide za nama.
Mar 9:39 A Isus reče: Ne branite mu; jer nema nikoga koji bi imenom mojim čudo činio da može brzo zlo govoriti za mnom.
Mar 9:40 Jer ko nije protiv vas s vama je.
Mar 9:41 Jer ko vas napoji čašom vode u ime moje, zato što ste Hristovi, zaista vam kažem: neće mu propasti plata.
Mar 9:42 A koji sablazni jednog od ovih malih koji veruju mene, bolje bi mu bilo da obesi kamen vodenični o vrat svoj i da se baci u more.
Ko živi i primenjuje reči Hristove može samo da svedoči o moći Njegovih reči.
Ljudi zbog slabe vere sumnjaju u reči Isusove i zato misle da bolje znaju šta treba da rade od samog Isusa.To je razlog zašto ignorišu reči Isusove.Takvi su samo ustima blizu Isusa dok im je srce daleko.
A šta ako se ispostavi obrnuto? Da su sektaši oni koji mrze? A da su hristovi sledbenici oni koji vole (pa makar bili u svim mogućim i nemogućim zajednicima)?
Nije potrebno veliku veru imati, dovoljno je imati kao zrno gorušičino da bi se pomorale gore.
Veći problem predstavlja duhovno slepilo...
NAMERNO IGNORISANJE BOŽJIH REČI!
Ko napada srBstvo?![]()
A šta veli Isus Hrist...
Mat 5:39 A ja vam kažem da se ne branite oda zla, nego ako te ko udari po desnom tvom obrazu, obrni mu i drugi;
pa ovi sto pisu bljutavost po srBstvu, to je valjda jedna vrsta napada?
Eto ti hrišćanska vernica Utah, ili bar tvrdi da to jeste, postavila članak u kojem katolički hrvatski biskup kaže da su za rat krivi srpski agresori ateisti, i to je napad.
pa ne mogu ja da gledam na to da su srbi ateisti, jer ateista je kosmopolita prevashodno, anacionalan,
Isto je tako rekao da nema vece ljubavi od toga da das zivot za prijatelje svoje.
Da li bi odbranio svoje bliznje da ih neko napadne a da moras primeniti silu?
Isto je tako rekao da nema vece ljubavi od toga da das zivot za prijatelje svoje.
Da li bi odbranio svoje bliznje da ih neko napadne a da moras primeniti silu?