BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Уздај се у Господа свим срцем својим, а на своју мудрост немој се ослањати"...zato što je mudrost ovoga svijeta ludost pred Bogom. Pred Bogom je mudar onaj koji poštuje Njegove zapovijesti,Njegovu volju,a ne onaj koji barata filozofskim floskulama.

Moja pokojna baba nije bila ni pismena, ali je izgleda bila veoma mudra jer je verovala u boga...

Nemoj da me shvatiš pogrešno ali i malo priglup čovek može da veruje u boga...a odakle bi proizilazilo da on nije priglup već ...veoma mudar...

Ipak je meni draže da koristim razum i um ...

Moja pokojna baba nije bila ni pismena, ali je izgleda bila veoma mudra jer je verovala u boga...

Nemoj da me shvatiš pogrešno ali i malo priglup čovek može da veruje u boga...a odakle bi proizilazilo da on nije priglup već ...veoma mudar...

Ipak je meni draže da koristim razum i um ...
Tvoja baba je bila pametnija od tebe. Ona će naslijediti Zemlju a ti ćeš se krčkati na vatrici.

Svako može da postane hrišćanin i spasi se.I u tome je draž hrišćanstva. Za razliku od okultnih palamudačkih teorija po kojima postoji elita koja je jedina sposobna otkriti "skrivene" mudrosti.

Da ti koristiš um i razum, vjerovao bi u Boga i živio po Njegovim zapovijestima,a ne bi se isprdavao sa njima. No,svako ima svoj neki način,kao što rekoh...

Poslednja izmena:
A zašto pišeš Bibliju malim slovom? :manikir: Znaš da je to naziv knjige? Oni se pišu velikim slovom. Je li moguće da toliko mrziš hrišćanstvo da čak i naziv "BIBLIJA" pišeš malim slovom uprkos pravopisnim pravilima?

Obnovi gradivo:Strašno...

Ovo su žeći argumenti, zar ne...Vidi ovako. Čini mi se da biblija od grče reči βιβλία u prevodu znači knjiga. Medjutim čini mi se da je ta knjiga sastavljena od većeg broja knjiga kako starog tako i novog zaveta...grešim li...

Neće ti biti teško da primetiš da svaki stih iz bilo koje knjige kao segmenta biblije naznačujem tako što stavim veliko slovo knjige koju citiram...

A bibliju pišem malim početnim slovom nekako iz navike a delom i zbog toga što biblija nije konkretno ime knjige već jednostavno znači...knjiga...A knjiga se ne piše velikim početnim slovom. To ti do sada niko nije rekao, zar ne...

Zapovijest "Ne ubij" znači da mi kao pojedinci nemamo pravo da preuzimamo pravdu u svoje ruke i sprovodimo kazne. Ali zajednica,tj. država, ima pravo da kazni smrću i postoje ljudi i organi koji su zaduženi za to. Na to se odnose kazne koje nalažu ubijenje homoseksualaca i slično.
Ovo sam već postovao par stranica prije....

Sada sam skapairao...Država bi morala da u odredbe Krivičnog zakona pridoda i zakone iz biblije...i da sudovi u ime naroda izriču smrtne kazne za biblijske zakone...Ma daj...barem malo koristi razum...oprostiće ti to bog...

Tvoja baba je bila pametnija od tebe. Ona će naslijediti Zemlju a ti ćeš se krčkati na vatrici.

A ti veruješ u pakao...A ko će da me krčka na vatrici...to me baš interesuje...

Svako može da postane hrišćanin i spasi se.I u tome je draž hrišćanstva. Za razliku od okultnih palamudačkih teorija po kojima postoji elita koja je jedina sposobna otkriti "skrivene" mudrosti.

Da li ću postati hriščanin ako postanem Jehovin svedok...

Da ti koristiš um i razum, vjerovao bi u Boga i živio po Njegovim zapovijestima,a ne bi se isprdavao sa njima. No,svako ima svoj neki način,kao što rekoh...

Podrazumevaš li pod njegovim zapovestima ona u principu moralna načela...
Ne misliš valjda da masovno kršim većinu tih moralnih načela...iako nisam vernik...

Ovo su žeći argumenti, zar ne...Vidi ovako. Čini mi se da biblija od grče reči βιβλία u prevodu znači knjiga. Medjutim čini mi se da je ta knjiga sastavljena od većeg broja knjiga kako starog tako i novog zaveta...grešim li...

Neće ti biti teško da primetiš da svaki stih iz bilo koje knjige kao segmenta biblije naznačujem tako što stavim veliko slovo knjige koju citiram...

A bibliju pišem malim početnim slovom nekako iz navike a delom i zbog toga što biblija nije konkretno ime knjige već jednostavno znači...knjiga...A knjiga se ne piše velikim početnim slovom. To ti do sada niko nije rekao, zar ne...

Nezavisno od toga šta riječ "BIBLIJA" znači, ono je uzeto kao NAZIV za to djelo, i po pravopisu se piše velikim slovom.

Inače, da li si znao da KURAN potiče od arapske riječi koja znači "čitati","kazivati"... ali ti to ne smeta da ga pišeš velikim slovom...

Ono što se i koliko može znati o Mojsiju može se znati samo iz biblije a nikako iz Kurana. A o Mojksiju možemo da pričamo na temi biblija. http://forum.krstarica.com/showthre...e-u-Kuranu?p=12175483&viewfull=1#post12175483

I to odmah pored pišeš Bibliju malim slovom...

Zanimljivo...da nisi mudžahedin?:think:

Nezavisno od toga šta naziv "BIBLIJA" znači, ono je uzeto kao NAZIV za to djelo, i po pravopisu se piše velikim slovom.

Inače, da li si znao da KURAN potiče od arapske riječi koja znači "čitati","kazivati"... ali ti to ne smeta da ga pišeš velikim slovom...

I to odmah pored pišeš Bibliju malim slovom...

Zanimljivo...da nisi mudžahedin?:think:

Reč knjiga se ne piše velikim slovom a biblija u prevodu sa grčkog je knjiga. Možda bi mogli da dodaju ono...sabrana dela svetih knjiga ...

Kuran isto pišem malim slovom sem kada nije na početku rečenice kao sada. I ono biblija napišem velim slovom početnim kada je na počletku rečenice iza prethodne tačke.

A da li sam mudjadehin...Šta znam možda sam bio u nekoj ranojoj inkarnaciji....:hahaha1:

Da li te podsećam na muslimana...

Nisu Gneve, nisu. Gradjanski zakoni su bili nešta drugo. Isus je osudjen po gradjanskom krivičnom zaonu. A davno je postupano po Hamburagijevom zakonu i tako to...Nemoj brkati pojmove.
Neće biti da je tako,poznavaoče Biblije:
Jovan 19,7. Одговорише му Јевреји: Ми имамо закон и по закону нашем ваља да умре, јер начини себе сином Божијим.
Matej 26,65. Тада поглавар свештенички раздре хаљине своје говорећи: Хули на Бога; шта нам требају више сведоци? Ево сад чусте хулу његову.

Isus je osuđen po Božjem zakonu koji je za jevreje istovremeno bio i građanski.
3.Mojsijeva 24,16. Ко би ружио име Господње, да се погуби, сав народ да га заспе камењем; и дошљак и домородац који би ружио име Господње, да се погуби.
Govorio je za sebe da je Sin Božji,pa je,prema mišljenju fariseja, time hulio na Boga.

Reč knjiga se ne piše velikim slovom a biblija u prevodu sa grčkog je knjiga. Možda bi mogli da dodaju ono...sabrana dela svetih knjiga ...

Kuran isto pišem malim slovom sem kada nije na početku rečenice kao sada. I ono biblija napišem velim slovom početnim kada je na počletku rečenice iza prethodne tačke.

A da li sam mudjadehin...Šta znam možda sam bio u nekoj ranojoj inkarnaciji....:hahaha1:

Priznaj da ti je mrsko da se briješ, i da osećaš potrebu za dugačkom, raskošnom bradom, a ne znaš zašto....sad ti je ljutica dao odgovor...z:mrgreen::zblesav:

Gdje ti ovdje kod riječi Kuran vidiš početak rečenice ?

Ono što se i koliko može znati o Mojsiju može se znati samo iz biblije a nikako iz Kurana.
http://forum.krstarica.com/showthre...e-u-Kuranu?p=12175483&viewfull=1#post12175483
Biće da je kraj rečenice.... izgleda nisi stavio naočare...:hahaha1:

Neće biti da je tako,poznavaoče Biblije:
Jovan 19,7. Одговорише му Јевреји: Ми имамо закон и по закону нашем ваља да умре, јер начини себе сином Божијим.
Matej 26,65. Тада поглавар свештенички раздре хаљине своје говорећи: Хули на Бога; шта нам требају више сведоци? Ево сад чусте хулу његову.

Isus je osuđen po Božjem zakonu koji je za jevreje istovremeno bio i građanski.
3.Mojsijeva 24,16. Ко би ружио име Господње, да се погуби, сав народ да га заспе камењем; и дошљак и домородац који би ружио име Господње, да се погуби.
Govorio je za sebe da je Sin Božji,pa je,prema mišljenju fariseja, time hulio na Boga.

Pa ti si stvarno zaslepljen čoveče. Isus je razapet po gradjanskom zakonu rimske države. Nisi čuo za staro rimsko pravo...
Isus nije razapet zbog hule na boga ili nečeg sličnog...razapet je zbog podrivanja i pobune protiv rimske države. Možeš li to shvatiti, veliki verniče...

Da,da...na sreću sve je više homoseksualaca,prostitucije,pedofila,ubica,lopova,satanista. Samo napred "evoluciji"!

:hahaha1:

Homoseksualci su ljudi kao i svi drugi, prostitutke takođe, o pedofilima ti najbolje znaš pošto ti je jedan takav guru, ubistvo je relativan pojam, u odbrani sebe, porodice, naroda i države to nije ubistvo, satanisti postoje samo kod tzv. hrišćanskih malih ******, tako da....među krimosima imam mnogo drugara, časni su to ljudi na koje možeš da se osloniš.

Rimljani su razapinjali pobunjenike.
Izraelci su kamenovali hulitelje.
Isus je razapet.
Koliko mozga ti treba?

Luka 23,
21. А они (Jevreji) викаху говорећи: Распни га, распни.
22. А он им трећи пут рече: Какво је дакле он зло учинио? Ја ништа на њему не нађох што би заслуживало смрт; дакле да га избијем па да пустим.
23. А они једнако наваљиваху с великом виком, и искаху да се Га разапне; и надвлада вика њихова и главара свештеничких.
24. И Пилат пресуди да буде као што они ишту.

Pilat je samo poslušao razbesnelu rulju....iako po rimskom zakonu ništa nije bio kriv,što je Pilat jasno potvrdio u više navrata.

Pa ti si stvarno zaslepljen čoveče. Isus je razapet po gradjanskom zakonu rimske države. Nisi čuo za staro rimsko pravo...
Isus nije razapet zbog hule na boga ili nečeg sličnog...razapet je zbog podrivanja i pobune protiv rimske države. Možeš li to shvatiti, veliki verniče...

Interesantno da Pilat nije našao nikakvu krivicu na njemu.

Luka 23,4. А Пилат рече главарима свештеничким и народу: Ја не налазим никакве кривице на овом човеку.

hahaha.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back