BezOBRAZno nas lažu! Zabrana Obraza i sličnih!

Da li ste za zabranu fašističkih organizacija Obraz, Nacionalni stroj, 64 županije

• Ukupno glasova
    292
  • Anketa je zatvorena .
ЦРВЕНА ЛЕГИЈА У СРБИЈИ

Како су комунисти успели да за само неколико месеци направе такав неред у Србији? Откуд одједном толико комуниста у Србији, када је пре рата њихов број био занемарљив? Штавише, у оквирима КПЈ није постајала КП СРбије, постојале су само КП Словеније и КП Хрватске
Одговор на ово питање нуди књига „Крвава листа комунистичких злочина у Србији“, објављена 1942. године у Београду, у издању Недићеве Владе.
Да не дужим, ево увида у списак комуниста који су у Србију стигли као Совјетска помоћ и један део с Немцима као потпора Гестапоа и Абвера.
Реч је о лицима која су, нити Срби, нити праволсваци, нити су са територије Србије.
Ево тог списка уз пратећи коментар аутора књиге:

Тако је утврђено да се међу комунистичким вођама, политичким комесарима или истакнутим комунистима, налазе или су се налазила, пошто су погинула, заробљена или стрељана, следећа лица:

Аца Барниц – трговац из Новог бечеја
Венцел Бауер
Аца Межнар
Хенрих Мелцер
Лука Шурл
Рожа Шулман
Младен Штурза
Аврам Пијаде
Јосиф Мајер
Др Краус
Др Курт Леви лекар из Земуна са женом
Франц Бер
Фрањо Богве
Др Јосип Бузек
Буџат Џелиловић из Градице
Франц Банкибер
Израило Хасан – студент медицине
Валент Хорват
Алојз Хиршл
Хаим Харабан
Винко Фолиновић из Златара
Емерик Гедулдих
Леополд Грашничар
Конрад Тергловчник
Јожа Тот
Хаим Абрахам – судија
Исак Соломон Анаф – адвокат
Александар Турк
Милутин Туроман
Јохан Пакаји
Јохан Ритхен
Јанош Сечењи
Франц Визек
Јуре Сарић
Јосиф Фајл
Јанош Јерковић
Јосиф Ерјавец
Ивана Ситер
Стеван Стелер
Мартин Микуш
Розалија Керн
Мартин Красно
Иванка Кухар
Јоха Ленђел
Хајим Хороваш
Ерих Коен
Исак Форка
Александар Девајид
Моша Бенвенисти
Моске Конфино
Исак Беара
Хаим садикаријо
Валтер Коен
Бенцион Леви
Елида Илешковић
Феодор Махин
Скуа Бамновић
Мујо Ибрић
Штефица Косијер
Анте Михаљевић
Мика Арпад
Адам Мулаосмановић
Хаим Медина
Никола Крга - Хрват из Кореничког среза
Марко данити
Жива Френч
Андрија Кокотовић – Хрват
Бела Арањи
Фадим Мулић из Бијељине
Петар Лабеш
Живко Шиншар
Александар Ушћебрка
Боганић
Јанкулов
Ботев
Звонимир Одак
Мастељица
Валентин Козомарник
Мурат
ХИНКО МАЈЕР – велетрговац из Загреба, командант комунистичког одреда који је српским сељацима тестерисао главе
Лазар Лалије
ИШТВАН БОРОТА – командант комунистичког одреда који је секао српским подофицирима, добровољцима и четницима руке и ноге, уши и полне органе
Бела и његов син Карло Хиршвалд
Худалес
Фрањо Пунцер
Шобер
Хриберник
Алија Фотић
Алмузлино, отац, син и ћерка
Зденко Сењић
Друмка Ђурђевић
Пера Јурковић
Ева Граушник
Хрвоје Белош
Лујо Хитри
Моле Рабас
Јаков Албахари
Тома Водничек
Иван Даклер
Иван Пухловец
Барбарезе
Вита Гутман
Иван Вентричек
Нисим Барух
Фрањо Мартер
Моша Кабиљо
Ирена Мункер
Иван Катић
Шериф Хусрефовић – муслиман који је заклао неколико десетина Срба, међу њима и православног свештеника Милошевића из Азање
Иван Михар
Иван Кап
Мухадиновић из Бјељине
Инжињер Вајнер из Сарајева
Пишега
Иван Бајазит
Јожи Барух
Линдмајер
Иван Гарански – Хрват из Сарајева
Мујо и Смајо – крволоци из Тузле
Асим „цревар“ из Сарајева који је уместо овчијих и говеђих, парао црева правослваних Срба усред Србије уз припомоћ отпадника од српског народа, православне вре и здравог разума

Ето, то су ти велики „Срби“ који су пошли да „ослобађају Србију“ тиме што пљачкају српски народ, уништавају милијарде имовине и коњу на најбестијалнији начин стотине и хиљаде најбољих српских родољуба.

У једном комунистичком билтену помиње се да су 8. августа уборби код Космаја погинули ови комунистички бандити: Фриц Рајнпрехт, Никола Зубов и Јуро Котро. У другом коминистичком извештају пише да су у борби 8. октобра погинули комунисти Еди и Фриц а да је рењен Махлајгер.
У трећем комунистичком документу, листи Срба сељака из околине Београда, које су ови међународни бандити осудили на смрт, што неће њихову акцију да помажу, налазе се и имена чланова комунистичке тројке, која има извесне људе да побије. Ту комунистичку тројку сачињавају Смајо, Еди и Борис. Све чиста сама српска имена.

Толико за сада о томе. Ако има питања – питајте.

КПЈ ПОЗДРАВЉА УСТАШКИ ПОКРЕТ

Основни задатак с којим су комунисти послати у Југославију, насилно узимање власти, био је први узрок њихове немоћи да ступе у озбиљну борбу против сила Ососвине. Испуњени безграничном мржњом према „класном непријатељу“, домећем и било ком другом, били су неспособни да се, макар „за сада“, преусмере на нови колосек. Москва је тражила скривање комунистичких симбола, сарадњу са четницима и истицање савезништва са Енглеском и Америком. Међутим, Стаљин је за тако нешто милионе невиних људи послао у мсрт. Најчешћа оптужба у злогласним чисткама је управо била „агент Запада“. Зато су пред југословенске комунисте искрсавале дилеме: да ли су антикомунистичке директиве из Москве само провера њихове оданости? Ако јесу, како сутрадан доказати невиност, када пред комунистичким судовима уопште нема одбране? Шта ако припадници одељења за везу са њима буду стрељани због „шпијунаже у корист Запада“?

Није, међутим, само „класно питање“ условљавало да се комунисти боре пре свега против четника. Има томе још најмање два разлога. Први се тиче њихове опште снаге, тј. Слабости. Будући тек једна од стотинак југословенских партија, они реално нису ни могли да постигну неки успех против немачке силе. Да су јој се супроставили свим снагама, као на речима, нема сумње да би били потпуно сатрвени. Упрвој години ратовања само једном мису могли да избегну већи судар са Немцима, када су ови напали њихову „Совјетску републику“ у Ужицу. У паничном бегу комунисти нису успели да извуку ни своје рањенике: Немци су их стигли и поубијали на Златибору. С друге стране, комунистима је недостајао основни преуслов за герилско ратовање, а то је подршка народа. У огромној већини, народ је био са својом регуларном војском, иза које су стајали краљ, влада, црква, па и све друге политичке странке. Тако су комунисти следили логику немоћног силеџије, према којој треба напасти оног кога већ сви други (и јачи) нападају, дакле – четнике.

Следећи разлог окретања оружја на српску војску такође је везан за природу комунизма, али овога пута не за „класно“, већ за „национално питање“. Комунистичка теорија учи да у свакој вишенационалној заједници већински народ „угњетава“ и „експлоатише“ мањинске народе. У Совјетском Савезу на стуб срама стављени су Руси, а у Југославији Срби. Још Пети конгрес Коминтерне, одржан 1924. године, захтевао је издвајање Хрватске , Словеније и Македоније из састава Краљевине СРба, Хрвата и Словенаца. Штавише, тада је изричито наглашено да је за југословенске комунисте на првом месту „национално питање“, због чега они не треба да се боје „распаљивања националних страсти“ и „пламених елемената националних покрета“. КПЈ донела је резолуцију о националном питању, са следећом основном тезом:

„ЈУГОСЛАВИЈА ЈЕ ПРОДУКТ СВЕТСКОГ ИМПЕРИЈАЛИСТИЧКОГ РАТА, У КОЈОЈ СЕ КАО ВЛАДАЈУЋА НАЦИЈА ЈАВЉА СРПСКА, КОЈА УГЊЕТАВА СВЕ ОСТАЛЕ НАРОДЕ У ЈУГОСЛАВИЈИ“

Дакле, српска нација, а не „српска буржоазија“. Оваквим ставовима стварана је геноцидност комуниста према Србима, која ће доћи до изражаја већ на почетку устанка 1941. године.

Sve što si napisao je gomila budalaština. Gestapo instruisao KPJ???:confused:
Izvor ti je Nedićeva knjiga, a on je služio Nemcima.
Partizani su antisrpski, a poznato je da je na kraju rata u KPJ i partizanima bilo najviše Srba.
Pozdravljaju ustaški pokret, a zarobljenih ustaša u Sloveniji pobijeno posle borbi, ni broja im se ne zna. Podigni malo pogled od ''Pogleda''.

Tema je inače povezanost Ljotića i Obraza, koja je očigledna, jer se ovi drugi i pozivaju na njega. Partizani, četnici i ustaše s tim nemaju veze osim što je Ljotić saradnjom s Nemcima sebe stavio na istu stranu s ustašama.

Почео си да се губиш. Тачно је да немају везе љотићевци никакве везе са четницима али ти си први покушао да их повежеш па сам ти на леп начин ставио до знања да то није истина. Ово о повезаности усташа и комуниста ти је гратис. И још нешто, ма какви квислинзи били, љотићевци се не могу поредити ни у лудилу са усташама, ако ћемо право, пре се са усташама могу поредити партизани јер су и једни и други имали концетрационе логоре, с тим да усташама нико, али баш нико и никада не може бити раван.

Obraz je izrazito fasisticka organizacija, ciji se nazovi program, oslanja upravo na Ljoticeve ideje, koji je , ali sigurno jedini, za koga svi , ali bas svi.......bili partizani ili cetnici, mogu da kazu samo jedno.......

Najnizi oblik zivota, izdajnicka pichketina, krvnik sopstvenog naroda, sto ga stavlja na jos gore mesto i od ustasa, koji su zverski ubijali mahom Srbe i Jevreje...........ova pichkurina od Ljotica, je ubijao najvise upravo Srbe, ne bi li sacuvao svoje jadno izdajnicko dupe, i uvalio ga u neku gubernatorsku fotelju........

Ali, to sto u Srbiji ima budaletina, koje se loze na te rasisticke, sovinisticke gluposti, nije vise ni vest..........to je cinjenica.......

Vest je , da se podsecamo da je mlohavi mitraljezac, sa facijalnim grcem, pisao dugo i strasno za "Obraz".........a da je ono cudo od Andreje , kako li se preziva onaj mali stakor, portparol, bio jedan od osnivaca danasnjeg "otacasblablablablabla pokreta obrazina "........

Видиш, да ствар буде још грђа, сад ћеш рећи да претерујем али чињенице су такве, велики број љотићеваца су у ствари комунисти који су, по угледу на Мусолинија, из незнам којих разлога постали фашисти. Марисав Петровић је један од њих а био је високо котиран у СДК. Забележен је поприличан случај иживљавања љотићеваца, што на живим а што на мртвим четницима, уз обавезне мантре псовања мајке и њима и краљу. Сам Љотић је био нешто ка Владан Батић данас, пола фашиста, пола комуниста, пола ко зна шта, значи будалетина и по. А несретни Недић није био квислинг у пуном значењу те речи, ако је он био квислинг онда је покојни Ђинђиђ био супер-квислинг.
У сваком случају, комунисти немају ама баш никаквог права да потенцирају свој антифашизам јер бити против једног зла ти не даје гаранцију да си добрица генерално, осим можда Ћосић, али то је већ нека друга прича, сродна али друга.

Прва тројца партизанчине на куб а овај задњи спада у групу ипотентне београдске салонске интелигенције која је играла на две столице и одшкринула својевремено врата комунистима. Још ако се узме у обзир да је потоњи син Брозовог судије који је одузимао имовину људима на основу закона о кулацима...

Видиш, да ствар буде још грђа, сад ћеш рећи да претерујем али чињенице су такве, велики број љотићеваца су у ствари комунисти који су, по угледу на Мусолинија, из незнам којих разлога постали фашисти.

То је, у ствари, сасвим логично. Екстремисти су и једни и други.
"Слично се сличном радује".

Забележен је поприличан случај иживљавања љотићеваца, што на живим а што на мртвим четницима, уз обавезне мантре псовања мајке и њима и краљу.
Тачно. А, што је још горе, и побили су доста њих.

А несретни Недић није био квислинг у пуном значењу те речи,
Хм... Ипак, он је, уз неке сасвим условне ограде, био - квислинг. И, као такав, за сваку осуду. И моралну, и кривичну.

ако је он био квислинг онда је покојни Ђинђиђ био супер-квислинг.
Не бих се сложила.
Има (било је) неких других овдашњих политичара који би били ближи тој дефиницији. Далеко ближи.

Уосталом, прилично је неупоредиво.

У сваком случају, комунисти немају ама баш никаквог права да потенцирају свој антифашизам јер бити против једног зла ти не даје гаранцију да си добрица генерално,
Унеком смислу да, али, опет, у неком, и не.

На нивоу обичних, "малих" људи, честитих, и искрених уверења, па макар она била и комунистичка, макар наивна, идеалистичка, највероватније не.

Нисам ни рекао да су било који твоји него сам ти рекао на шта то личи. То би било као кад бих ја тврдио да није било нити једног јединог злочина почињеног од стране неке четничке јединице. Било је као што их и у сваком рату и има с тим да је то у случају четника било на ниво изолованих случајева док је у случају партизана то било основни начин рада. Нема недужних у тој причи, можеш на прву лопту да прихватиш неку причу али већ после извесног времена и сам можеш да видиш о чему је реч. По тој логици има невиних припадника СС-а.

Нисам ни рекао да су било који твоји него сам ти рекао на шта то личи. То би било као кад бих ја тврдио да није било нити једног јединог злочина почињеног од стране неке четничке јединице. Било је као што их и у сваком рату и има с тим да је то у случају четника било на ниво изолованих случајева док је у случају партизана то било основни начин рада. Нема недужних у тој причи, можеш на прву лопту да прихватиш неку причу али већ после извесног времена и сам можеш да видиш о чему је реч. По тој логици има невиних припадника СС-а.
О четницима ми немој причати. Ја сам већ раније помињала, ујак ми је био "код Драже".

Али, видим да си, што се комуњара/комуниста тиче ипак, склон извесном претеривању.

Ни ја их лично не волим. Напротив. Моја најужа породица је традиционално, оно што се зове "грађанска", и управо - жртва комунизма.

(Сем осталог, међу онима сам који чекају на повраћај извесне отете имовине).

Али, покушавам да задржим макар мало објективнији поглед. Јер знам да , ипак, није ни са њима баш тако црно - бело.

Нарочито, како стално понављам, међу тим нижим нивоима. не у вођству, које је, свакако, свесно радило многе , најгоре ствари.

И, јер ми је, у широј фамилији, како то овде често бива, било и комуниста, али, опет понављам, људи часних, искрено верујућих у ту идеју, а који, најважније, нису се ничим ни о кога огрешили.

(Уосталом, ја, како се зна, строго делим то на "комунисте" и "комуњаре".

А са СС-овцима се ипак, ни генерално не могу поредити, јер су тамо били искључиво добровољци, и свесно и плански "настројени ", да тако кажем, ка свим оним добро нам познатим злим стварима.

Тамо није било НИКОГ невиног.

Колико се ја сећам и комисти и СС су имали чланство на добровољној основи, ко није хтео њега су рокнули и једни и други.

Нешто се не сећам да је високо вођство КПЈ учествовало у стрељању око 100.000 цивила за месец и по дана по "ослобођењу", све је то радила нижа структура. За Хитлера је доказано да никоме није ни чвргу опалио па га то не пере за рокавелу које је одрадило особље са нижим статусом у ресторану "Трећи Рајх" као што ни њих није прала фамозна "само сам извршаво наређења" или "нисам имао ништа са тим, мајке ми, ја сам само дизао рампу у Аушвицу".

Мани ме тих прича о поштеним комунистима, као веровали су у нешто, Ада Циганлија је гробље и сви то знају па чак и ти поштени комунисти и како су онда могли да поштено верују у нешто што је апсолутно покварено. Шта, нису видели кад су људи за косу избацивани из кућа? Они срећнији су избацивани кроз врата, неки су летели и кроз прозор. Кажеш поштени, имам и ја тих поштених, сви су они поштени док капље лова и док их нико не дира, чак умеју и да саосећају са жртвама, све за стандард. Слабо виде, рано лежу и декларишу се као поштени.

Уосталом, колико човек може да буде будала па да се наложи на комунизам или на демократију, свеједно?! И да још поврх свега, упркос свему мисли да је поштен.

Што се тиче имовине, па ти му дођеш добра мираџика?

Колико се ја сећам и комисти и СС су имали чланство на добровољној основи, ко није хтео њега су рокнули и једни и други.

Нешто се не сећам да је високо вођство КПЈ учествовало у стрељању око 100.000 цивила за месец и по дана по "ослобођењу", све је то радила нижа структура. За Хитлера је доказано да никоме није ни чвргу опалио па га то не пере за рокавелу које је одрадило особље са нижим статусом у ресторану "Трећи Рајх" као што ни њих није прала фамозна "само сам извршаво наређења" или "нисам имао ништа са тим, мајке ми, ја сам само дизао рампу у Аушвицу".

Мани ме тих прича о поштеним комунистима, као веровали су у нешто, Ада Циганлија је гробље и сви то знају па чак и ти поштени комунисти и како су онда могли да поштено верују у нешто што је апсолутно покварено. Шта, нису видели кад су људи за косу избацивани из кућа? Они срећнији су избацивани кроз врата, неки су летели и кроз прозор. Кажеш поштени, имам и ја тих поштених, сви су они поштени док капље лова и док их нико не дира, чак умеју и да саосећају са жртвама, све за стандард. Слабо виде, рано лежу и декларишу се као поштени.

Уосталом, колико човек може да буде будала па да се наложи на комунизам или на демократију, свеједно?! И да још поврх свега, упркос свему мисли да је поштен.

Што се тиче имовине, па ти му дођеш добра мираџика?

Ипак, ипак, ипак...

Упркос свему, ако се жели иоле објективно говорити, и не пасти у пуко "навијање", не могу се изједначавати есесовци с комунистима, па чак ни са комуњарама.

Нити генерализовати кад се о њима ради.

Ја их знам СТВАРНО поштених, без икакве ограде, тако да је овако рећи, заправо и - увреда.

А, што се тиче имовине...
Ја сам већ одавно, биће идуће год. 20, (срећно) удата. 8-) Тако да... ;)

. Сам Љотић је био нешто ка Владан Батић данас,
Ovo je već urnebesno...
pucaodsmijeha-1.gif

А несретни Недић није био квислинг у пуном значењу те речи,
Nego u praznom, je li?
pucaodsmijeha-1.gif
pucaodsmijeha-1.gif

Почео си да се губиш. Тачно је да немају везе љотићевци никакве везе са четницима али ти си први покушао да их повежеш па сам ти на леп начин ставио до знања да то није истина. Ово о повезаности усташа и комуниста ти је гратис. И још нешто, ма какви квислинзи били, љотићевци се не могу поредити ни у лудилу са усташама, ако ћемо право, пре се са усташама могу поредити партизани јер су и једни и други имали концетрационе логоре, с тим да усташама нико, али баш нико и никада не може бити раван.
Ne radi se tu o poređenju veličina nego ko je bio na kojoj strani. Ljotić je bio na istoj strani s Nemcima i ustašama. Znam da u četničkim bajkama ne piše tako, ali time zabavljajte malu emigrantsku decu.

Тако да твој муж има шансе да буде још срећније ожењен.
Вала, и био би ред, након 20 година робије, срећне али робије и њему нешто лепо да се деси.

Мој муж је и овако врло срећно ожењен. 8-)

И, није нам срећа у тим материјалним стварима.

А, ко сматра брак "робијом"...

У ствари, боље да не настављам о томе.

Таксиста, имаш проблем, љотићевци су били аутохтона војна формација, званично СДК, и нису имали никакав однос са ЈВуО осим крајње непрјатељског који је започео атентатом на капетана Вучка Игњатовића у Пожеги, наставио се убиством мајке мајора Драгослава Рачића, слањем Калабићеве породице у логор на Бањици, константним потерама за Калабићиме, убијањем четника и њихових породица...

Батић јесте најближи Љотићу, узми па читај, ако знаш да читаш оно с чим се не слажеш, или ти се потајно свиђа па те то плаши.

Недић није био квислинг јер никада није потписао закон о интернацији, закон о Јеврејима, указ о слању јединица на Источни фронт... Иако је вршен притисак на њега никада није потписао ништа изнад овлашћења комесарске управе без обзира што су му под претњом проширења НДХ на штету Србије(Подриње, Рађевина, Мачва) формирали владу која по активностима никада топ уистину није била. Захваљујући Недићу изузетно велики број академски образованих младих људи је сачуван за после рата. Од Немаца их је заштитио тако што их је послао у "радне" логоре код Обреновца, од комуниста их је спасао самом чињеницом да их је затворио. Да није то урадио после рата у несретној Србији не би било доктора, архитеката, просветара...

Сам начин комуникације смајлијима јасно говори колико си озбиљан саговорник. Нисмо овде да се мувамо, барем не мушки међусобно.

Таксиста, имаш проблем, љотићевци су били аутохтона војна формација, званично СДК, и нису имали никакав однос са ЈВуО осим крајње непрјатељског који је започео атентатом на капетана Вучка Игњатовића у Пожеги, наставио се убиством мајке мајора Драгослава Рачића, слањем Калабићеве породице у логор на Бањици, константним потерама за Калабићиме, убијањем четника и њихових породица...
Poznato mi je da se nisu voleli. Ono o četničkim bajkama je više bilo kao forma kritike jednostranog prikaza. No, iako su bili u neprijateljstvu, današnji obrazovci i jedne i druge uzimaju kao svoj uzor, s tim što im je Ljotić očito bliži. Znači, oni su ih stavili u isti koš, ne ja, to je pisalo na njihovom sajtu, mada ga sad nešto reorganizuju, možda se i predomisle.
Батић јесте најближи Љотићу, узми па читај, ако знаш да читаш оно с чим се не слажеш, или ти се потајно свиђа па те то плаши.
Batić nije moj ljubimac ni javno ni tajno, ali to s Ljotićem nema veze. Jedino što se zajedničko može naći je antikomunizam, ali to je karakteristika mnogih.
Недић није био квислинг јер никада није потписао закон о интернацији, закон о Јеврејима, указ о слању јединица на Источни фронт...
Čuj, nije potpisao ...
Pravo je pitanje šta je radio. Da li je bio predsednik vlade koja je služila Nemcima? Jeste. Da li je to morao da bude? Nije. Sve što si gore naveo nije bilo na papiru, ali jeste u stvarnosti. Ne verujem da je zbog toga žrtvama lakše.
Иако је вршен притисак на њега никада није потписао ништа изнад овлашћења комесарске управе без обзира што су му под претњом проширења НДХ на штету Србије(Подриње, Рађевина, Мачва) формирали владу која по активностима никада топ уистину није била. Захваљујући Недићу изузетно велики број академски образованих младих људи је сачуван за после рата. Од Немаца их је заштитио тако што их је послао у "радне" логоре код Обреновца, од комуниста их је спасао самом чињеницом да их је затворио. Да није то урадио после рата у несретној Србији не би било доктора, архитеката, просветара...
Poznato mi je da neki ljudi zaista jesu spaseni, ali priča kako bez njega ne bi bilo intelektualaca u Srbiji je definitivno samo tvoja neutemeljena pretpostavka. Sve to mu se može eventualno uzeti kao olakšavajuća okolnost, a nikako kao osnov za amnestiju.

Сам начин комуникације смајлијима јасно говори колико си озбиљан саговорник. Нисмо овде да се мувамо, барем не мушки међусобно.
Ko tebe muva? Izgleda imaš perverznu maštu. Ok, tvoja stvar, samo nemoj mene mešati.:evil:

Back