BezOBRAZno nas lažu! Zabrana Obraza i sličnih!

Da li ste za zabranu fašističkih organizacija Obraz, Nacionalni stroj, 64 županije

• Ukupno glasova
    292
  • Anketa je zatvorena .
pa ima veze. pokazujem vam/ti da u "kolevci demokratije" americi nacisti imaju svoju registrovanu partiju i da deluju slobodno u okviru zakona drzave. a vi bi da zabranjujete :D

znaci ako si pravi demokrata podrzaces i osnivanje nacisticke partije u srbiji :D

Prvo, demokratija nije anarhija a drugo, imaš radikale pa ne znam šta sad tražiš ovde? Demokratija garantuje prava svim gradjanima a sankcioniše sve one koji bi ta prava osporili ako bi nekim slučajem došli na vlast.

Šta je ''Obraz''?
Politička organizacija, stranka koja učestvuje u izbornom procesu?

Šta predstavljaju likovi u Evropi kao što su Le Pen u Francuskoj ili Hajder u Austriji?
Zašto u skupštini Italije sede poslanici neofašističke stranke, zašto ultra-desnica ima svoj poslanički
klub u Savetu Evrope?
Demokratija je komplikovana, još za nas.

Zašto razne NVO koje vode Nataša Kandić, Aleksandra Vučo, Sonja Biserko vređaju inteligenciju Srbije
i zalažu se za rušenje ustavnog poredka.
Zašto se Nataši Kandić, ''Obrazu'', Sonji Biserko, ''Nacionalnom stroju'' daje tolika medijska pažnja
u Srbiji?
Zar su je te marginalne grupe koje okupljaju po nekoliko stotina ljudi zaslužile?

Inače za zabranu neke organizacije potrebno je dokazati neku njenu krivičnu odgovornost ili da potstiču
ljudi na krivična dela.
Barem u demokratskom svetu?

Šta je ''Obraz''?
Politička organizacija, stranka koja učestvuje u izbornom procesu?

Šta predstavljaju likovi u Evropi kao što su Le Pen u Francuskoj ili Hajder u Austriji?
Zašto u skupštini Italije sede poslanici neofašističke stranke, zašto ultra-desnica ima svoj poslanički
klub u Savetu Evrope?
Demokratija je komplikovana, još za nas.

Zašto razne NVO koje vode Nataša Kandić, Aleksandra Vučo, Sonja Biserko vređaju inteligenciju Srbije
i zalažu se za rušenje ustavnog poredka.
Zašto se Nataši Kandić, ''Obrazu'', Sonji Biserko, ''Nacionalnom stroju'' daje tolika medijska pažnja
u Srbiji?
Zar su je te marginalne grupe koje okupljaju po nekoliko stotina ljudi zaslužile?

Inače za zabranu neke organizacije potrebno je dokazati neku njenu krivičnu odgovornost ili da potstiču
ljudi na krivična dela.
Barem u demokratskom svetu?
Obraz ne učestvuje na izborima i ne namerava. Vođa Nacionalnog stroja je već krivično osuđen.
Koliko ja znam KKK nije zabranjen.
Koliko ja znam jeste odavno i vodi se kao teroristička organizacija.

Obraz ne učestvuje na izborima i ne namerava. Vođa Nacionalnog stroja je već krivično osuđen.

Pravno gledano - presuda nije pravosnažna jer se žalio Vrhovnom sudu Srbije.
Zato veoma čudi da se usudio da pravi nove incidente???

Sa druge strane, tj kod "antifašista" vijorile su se "šarene zastave".
Otprilike kao da nosiš zastavu "FK Partizan" na koncert Zdravka Čolića.

Sa treće strane nije bilo ni popova ni premijera ni predsednika ni u jednoj od ove dve grupe.

Zaključak: NAMEŠTALJKA

Da li znaš kako i kada se prati pojedinac/grupa od strane države?

Kada postoji osnovana sumnja da će neka grupa počiniti neko krivično delo i ugroziti ustavni poredak.
Medijska hajka i zabrane, dale bi takvim organizacijama na značaju i sve više ljudi bi počelo da se
intersuje za njih.
A i oni kao komunisti najviše vole da rade u ilegali. (inače u svim zemljama pa i u našoj postoje registrovane
komunističke partije koje su takođe antidemokratske )

Koliko mi je poznato ''Obraz'' je nevladina organizacija koju su osnovali studenti Filozofskog fakulteta,
uglavnom su članovi mlađi ljudi između 25-30 godina, za mene su verski fanatici i propagiraju istorijski
gledano retrogradne ideje o uređenju države.
Nemaju neku ekonomsku podršku, vrlo su im slabe aktivnosti (nemaju novca) i jedva čekaju
da im se ukaže besplatna medijska pažnja poput ove koje im je dao B92.

''Nacionalni stroj'' je drugačiji. Nastao je kao ogranak neonacističkih i rasističkih organizacija
koje su osnovane u SAD i Velikoj Britaniji. Obično okupljaju mlade ljude, koji su asocijalni, skloni incidentnom ponašanju
pripadaju određenom subkulturnom modelu koji se ogleda u slušanju specifične muzike, karakterističnom
stilu odevanja i sl.
Članovima ove organizacije bi policija trebalo dobro da se pozabavi, da se vidi njihova umešanost
u napade na romsku populaciju koji su se desili u zadnjih desetak godina.
Njihova mesta okupljanja su najgore rupčage gde se opijaju, fudbalske utakmice i ulica.
Meni nije jasno zašto smo mi njima dali društveni i politički značaj.
Nesvesno je u Srbiji urađena kampanja neonacizma i rasizma.

Kada postoji osnovana sumnja da će neka grupa počiniti neko krivično delo i ugroziti ustavni poredak.
Medijska hajka i zabrane, dale bi takvim organizacijama na značaju i sve više ljudi bi počelo da se
intersuje za njih.

Neregistrovane grupe gradjana sa nekim svojim fazonima koji nisu dovoljni da bi im se izvršila potrebna registracija u opštini, same su se oglašavale putem medija.

I tako skrenule pažnju na sebe.

Ne bih baš rekao.
Ima u USA svašta.
Što bi kod nas rekli neka cveta hiljade cvetova.

Upravo tako KKK, nije zabranjen...

As of 2005, there were an estimated 3,000 Klan members, divided between estimates of 100 and 158 chapters of a variety of splinter organizations, about two-thirds of which were in former Confederate states. The other third are primarily in the Midwest.

Despite the large number of rival KKKs, the media and popular discourse generally speaks of the Ku Klux Klan, as if there was only one organization.

The ACLU has provided legal support to various factions of the KKK in defense of their First Amendment rights to hold public rallies, parades, and marches, and their right to field political candidates.

In a July 2005 incident, a Hispanic man's house was burned down in Hamilton, Ohio, after accusations that he sexually assaulted a nine-year-old white girl. Klan members in Klan robes showed up afterward to distribute pamphlets. In May 2006, a Ku Klux Klan group led an anti-immigration march in Russellville, Alabam

Upravo tako KKK, nije zabranjen...

In a July 2005 incident, a Hispanic man's house was burned down in Hamilton, Ohio, after accusations that he sexually assaulted a nine-year-old white girl. Klan members in Klan robes showed up afterward to distribute pamphlets. In May 2006, a Ku Klux Klan group led an anti-immigration march in Russellville, Alabam[/I]

Vidi, vidi - badže poštenjačine...
Nego, piše li šta koliko se FBI cima oko pripadnika "američke časne garde" i kako završe kada ih nahvataju po komadu?

Pozdravila te americka nacisticka partija

http://www.nsm88.org/

sto nisi zabranio mami da te rodi :D

ti si stvarno retard. ali ozbiljno ti kazem.
ti se sad pozivas na ameriku.
na kontinent.
na svetsku silu.
a mi pricamo o SRBIJI !!!

uzimas ameriku kao primer demokratije? stvarno nisi normalan. uskaces sam sebi u usta redovno, glupiras se samo teras kontru da bi nesto pricao... nemas nikakav kredibilitet ovde vise.

i jos nisi odgovorio na moje pitanje koje sam ti ranije postavio na temi o crnogorcima?
i jos te podsetio i onda da mi nisi odgovorio?

Tridesetih godina prošlog veka, s usponom Hitlerovog
režima u Nemačkoj, antisemitska kampanja postala je i u srpskom
društvu organizovanija. Ovu kampanju je predvodio fašistički pokret
Zbor
, uz nekoliko pronemačkih urednika novina (npr. Stanislav Krakov i
Danilo Gregorić, urednici lista Vreme, Miodrag M. Savković, urednik
lista Male novine itd.) koje je podržavalo nemačko Ministarstvo
propagande i njegovi predstavnici u Nemačkoj ambasadi u Beogradu.
Najznačajniji i najradikalniji srpski desničarski pokret tog vremena
bio je Zbor, koji je osnovao Dimitrije Ljotić . Danas se
Ljotić smatra glavnim arhitektom i predstavnikom srpskog fašizma od
pre Drugog svetskog rata.

Ko se malo zanimao, tim pitanjem moze lako da uoci sustinske slicnosti i razlike izmedju Ljotica i nacistickih ideologa. Slicnosti, kao i kod svih totalitaraca naravno da ima.
Ali ne na onaj nacin na koji je to predstavljeno u prethodnom tekstu, kao da je Ljotic pisao pamflete pune izliva ljubavi prema Hitleru.

Strahinja Janjić, okupacioni predsednik kragujevačke opštine i istaknuti ljotićevac, zdušno je predlagao osnivanje srpskog SS odreda i njegovo slanje na staljingradski front.
Zabeleženo je i učešće pripadnika srpskog fašističkog pokreta „Zbor“ u streljanju nekoliko hiljada talaca u Kragujevcu, među kojima i đaka izvedenih iz školskih klupa, oktobra 1941.

Mozda je Strahinja i predlagao , ali Ljotic i Nedic su bili protiv toga, jer da nisu, Srbi bi se borili na istocnom frontu.

Ovo nije tema o Ljoticu, samo sam hteo da ispravim prvi tekst, koji je obilovao neisitnama.

Back