BETANIJA

Sve je to lepo na slikama,ali carski rez se ne radi u toj sali na slici, vec u drugoj, koja je u starom delu.Ja sam se porodila pre dve nedelje i ne bih želela da ponovim to iskustvo.Kao prvo, nađete se u šok-sobi.Tamo sam bila jedan dan,a ne dva,kako je predviđeno, jer je bila gužva, pa su nas ïzbacili".Sestre ulaze,samo vas bodu,kao da ste jastuče za igle.Meni su probili vene na obe ruke i uopšte to nisu skontale,samo su nastavile da guraju infuziju.Ruke su mi toliko otekle, da nisam mogla da savijem prste ni malo.To je trajalo sve dok nije došao doktor i video moje teget plave ruke.Sledeća situacija je bila da sestre zaborave da zaokruže da su vam dale inekciju,pa dobijete i koju viška, zbog greške u njihovoj administraciji.Najgore je bilo da ako ste žedni,a popili ste svoju vodu,sokove,neće da vam daju ni kap vode ili čaja, jer "neće biti za nove pacijente".Drugim rečima, umrite od žedji,ako vam vaši nisu blizu da vam donesu nesto za piće.Meni su iz tašne uzeli čokoladice,što znači da mi je neko prevrtao po tašni dok sam ja bila pod dejstvom anestezije.Zato buduće mame, dobro se pripremite i psihicki i fizicki,jer trebaće vam! Jos jedna stvar-voda.Svi znaju da je tehnički neispravna,pa se stoga bebe ne kupaju ( moja je fras doživela kad smo je kući okupali prvi put).Mame se peru u krevetu,iznad neke bolničke posude i to samo genitalni deo. A o smradu od mama,koje su krvave neću ni da pričam,jer klima radi samo u šok-sobi,a ne u redovnim sobama...

Sta si ti mislila????

Pa moras malo da "podmazes" ako hoces uslugu...

Sta kazes besplatni zdravstvo?? Nisam te nesto cuo, i bela kuga, ne cujem te dobro....

Nesto mi suska oko usiiju, pa te ne cujem....

VECINA MOJIH KOLEGINICA I PRIJATELJICA SE PORADJALO U BETANIJI I SVE IMAJU JAKO RUZNE USPOMENE!
DZABA STO SU PROMENILI ENTERIJER KAD JE OSOBLJE OSTALO ISTO!
(I UVEK CE BITI ISTO, JER OVO JE SRBIJA)

:x

Inače,skoro sve mlade sestre su jako "važne"(čast izuzetcima),dok starije pokušavaju da vam pomognu maximalno.Mojoj maloj je ustanovljen šum na srcu dugi dan.Neka mlada sestra je ušla u sobu i samo mi uručila papir i "vojnički" me obavestila: "Vaša beba ima urođenu srčanu manu.Da li ste bili bolesni tokom trudnoće?Moraćete kod kardiologa za mesec dana,stvar je jako ozbiljna.". Zatim se okrenula i otišla,ostavivši me u moru suza,bez ikakvog ljudskog objašnjenja.Sutra sam trebala da počnem da dojim,pa su me sestre smirivale da ne bih izgubila mleko od stresa.Nakon tog "vojničkog marširanja", nisam mogla da se povratim.Odmah su mi sevale slike operacije, bolnica i sličnih stvari.Pošto svaki dan imate vizitu dva puta dnevno, pitala sam tri različita doktora za bebin nalaz i sva tri su mi lepo objasnila da beba,pošto je 10 dana ranije rođena,još nije "sazrela do kraja" i da se ne sekiram uopšte.Ako se situacija i ne poboljša do prve kontrole,ima fore još godinu dana.Zato apelujem na mlade sestre ( i one pedijatrijske i one što brinu o majkama ) da imaju malo takta i živaca da obrate pažnju na mame,jer su sve u šoku i u stresu od nove situacije (mislim na prvorodke ).

nisam imao problema sa lekarima ali ih mrzim zbog drugih situacija u kojima su se nasli moji blizi

u BG je bilo napada na doktore ( fizickih ) i doktorcici su trazili zastitu od Ministra zdravlja, ovaj im je rekao da iz svog dzepa plate obezbedjenje ako je nekom potrebno !:lol: svaka mu cast

tako da u slucaju problema - UDRI PO BAGRI !!! majke im ga bezobrazne :evil:

GoldenLady:
banda pokvarena
Koliko sam razgovarao sa prijateljima, sugradjanima itd.. Pokrajinska bolnica je ozloglashena po neljubaznosti i inim deshavanjima. Razumem, da lekari nemaju uslove za rad, nisu finansijski motivisani itd..., ali nisu im za to krivi pacijenti.

ako nisu u stanju da se pored toga sto ' nemaju uslove za rad, nisu finansijski motivisani itd' slepo drze Hipokratove zakletve,onda ni ne treba da se bave tim poslom.......................................ali,Bogo moj,tako je mocno biti lekar,mozes se igrati gospodara,svi ce ti se klanjati.......................................kako onda odoleti?!!!jadnici!!!!!!!!!!

Orvel:
Koliko sam razgovarao sa prijateljima, sugradjanima itd.. Pokrajinska bolnica je ozloglashena po neljubaznosti i inim deshavanjima. Razumem, da lekari nemaju uslove za rad, nisu finansijski motivisani itd..., ali nisu im za to krivi pacijenti.
eeeeebo te, pa kakav smo mi to narod, od koga smo to pliša pravljeni ?!?!? :shock:
Par puta u mome životu, kada je bilo nekih med. problema, sluteći 'alavost osoblja, prioritet mi je bilo da OLUPAM O PATOS prvo lice u belom ( makar to bio i zalutali SLADOLEDžIJA ! ), i onda stvari počinju da dobijaju svoj PRIRODNI TOK, naime svi, ali BAŠ SVI postanu naprasno ljubazni i uslužni, korektni, itd. !!!
Ko ne veruje, neka dođe u tu prokletu Betaniju, za koji dan ( jer se g - đa Krvolok PORAĐA ! ), pa neka, sa bezbedne daljine, posmatra UVODNO ponašanje moje ekipe, kada zavedemo RED, RAD, MIR, DISCIPLINU i ( indukovanu ! ) LJUBAZNOST i BESKRAJNU PAŽNJU !!! :evil:

krvolok:
eeeeebo te, pa kakav smo mi to narod, od koga smo to pliša pravljeni ?!?!? :shock:
Par puta u mome životu, kada je bilo nekih med. problema, sluteći 'alavost osoblja, prioritet mi je bilo da OLUPAM O PATOS prvo lice u belom ( makar to bio i zalutali SLADOLEDžIJA ! ), i onda stvari počinju da dobijaju svoj PRIRODNI TOK, naime svi, ali BAŠ SVI postanu naprasno ljubazni i uslužni, korektni, itd. !!!
Ko ne veruje, neka dođe u tu prokletu Betaniju, za koji dan ( jer se g - đa Krvolok PORAĐA ! ), pa neka, sa bezbedne daljine, posmatra UVODNO ponašanje moje ekipe, kada zavedemo RED, RAD, MIR, DISCIPLINU i ( indukovanu ! ) LJUBAZNOST i BESKRAJNU PAŽNJU !!! :evil:

samo im reci da si novinar.. :lol: oni su im smrt :lol:

Da li bi neko mogao da mi preporuci nekog dobrog doktora u Betaniji radi porodjaja? Da li je neko imao iskustva pri porodjaju sa doktorkom Gordanom Radekom i Djordjem Petrovicem?

Unapred hvala,
Pozdrav

Sve se vishe plashim porodjaja....a za dva meseca mi je termin :( Da se pokupim i da idem da radjam u mojem gradu u drugoj drzhavi? Shta mi preporuchujete...tamo bar znam sve kako je....

simona_26:
Da li bi neko mogao da mi preporuci nekog dobrog doktora u Betaniji radi porodjaja? Da li je neko imao iskustva pri porodjaju sa doktorkom Gordanom Radekom i Djordjem Petrovicem?

Unapred hvala,
Pozdrav
za ovo dvoje doktora ne znam,ali mogu da pohvalim doktorku Z.Grujic,spada u mladje i veoma savesne lekare,jos ne ordinira privatno,te se posveti svojim pacijentima potpuno

Aleksej_BASO:
MA samo pocirkaj neku zestinu i neces da se sekiras.

Stara "anestezija" za sve! ;)

Da je tako lako, pocirkala bi ja zhestinu...ali s obzirom da je ipak ozbiljnija stvar od "jedne zhestine" ne bi da rizikujem ;)
Ajde, bar da mi neko kazhe kakve to veze treba da nadjem i koliko treba da se iskeshira da me ne bi tretirali kao stoku (kako sam dosta pricha chula)?
Hmm....a da suptilno kazhem da sam novinar i u ovoj i u jednoj drugoj drzhavi? To jeste istina, ali mozhda se vishe iznerviraju :roll:

Hopkirk:
Da je tako lako, pocirkala bi ja zhestinu...ali s obzirom da je ipak ozbiljnija stvar od "jedne zhestine" ne bi da rizikujem ;)
Ajde, bar da mi neko kazhe kakve to veze treba da nadjem i koliko treba da se iskeshira da me ne bi tretirali kao stoku (kako sam dosta pricha chula)?
Hmm....a da suptilno kazhem da sam novinar i u ovoj i u jednoj drugoj drzhavi? To jeste istina, ali mozhda se vishe iznerviraju :roll:

Eh, to koliko i kome treba dati za jedan ljudski tretman je i moja velika nedoumica.
Ono sto sam ja za sada odlucila je da stupim u kontakt sa nekom glavnom sestrom tamo, igrom slucaja se ispostavilo da mogu lako da dodjem do nje i njoj dam te neke pare. Drugarica koja je prosla kroz sve to mi je rekla da je bolje imati neku vezu i to medju sestrama, pa ako ne zatreba super, ako zatreba, imas koga da cimas.
Drugo, imam jos neku varijantu, ali nije bas da sve pisem ovde, pa ako si zainteresovana, javi se na PP.
A koja je to druga zemlja koja ti je opcija? Ako znas da je tamo bolje, nemoj ni trenutak da se razmisljas. Ovo ovde kod nas je cista kaubojstina....
Pozdrav!

Ja sam sigurna da je bolje, ali problem ce biti u daljim administrativnim stvarima oko bebe i mene. Za jedan izvod iz matichne knjige bih dalje trebala ici lichno, dete ne bi moglo da izadje iz drzhave nekih 5-6 meseci, i tamo se mora vaditi poseban pasosh za dete...gore od goreg! Previshe je komplikovano, i da je blizhe otishla bih, ovako...ne riskira mi se sve!
Pisala sam ti poruku!

Back