Zato nema potrebe da se veruje kad si ti u pitanju, sve se vidi... transparento je.![]()
Ne verujem Rifke da ti nešto vidiš izuzev ako si kradkovid.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato nema potrebe da se veruje kad si ti u pitanju, sve se vidi... transparento je.![]()
Ne brini, imam keša za naočare. Valjda si do sada naučio da kratkovidost(ili dalekovidost) nisu problem kao u vreme kad si ti pobegao iz škole?
Znači pobegao si iz tvoje SFRJ koju danas veličeš. Bravo, odlično razmišljanje.
Da, eto slažemo se, ljudi su mahom pametniji od tebe.
Franak, kako je moguce da ti ne razumes da tebe ovde ljudi podyebavaju i to sa pravom jer na nekiKada sam ja otišo Rifke između mene i nekog radnika tamo nije bila neka razlika čak nisu
hteli ni da dolaze.Ja sam tada bio retkost u to vreme zbog spezijalizacije.
Franak, kako je moguce da ti ne razumes da tebe ovde ljudi podyebavaju i to sa pravom jer na neki
nacin nisi cis u glavu?
Ti zivis i duhovno, mentalno, ali i stvarno u nekom vremenu kada je Tito bio preCednik i nikako nisi uspeo da
shvatis da danas duvaju jaci vetrovi, neki je cunami danas aktuelan. i ne samo u Srbiji.
Slazem s s tobom, ali ovaj tvoj predlog nekako nije normalan. Ja sam studirala drustvene nauke ( Knjizevnost, Germanistika)Nije fer. Zato sto se trud treba nagraditi. Nije fer da neko ko je rodjen sa genijalnim umom i uporan je, a bio bi sjajan naucnik, inzenjer, lekar, a ima dobre ocene u os i ss, ne moze da se skoluje na faxu zato sto mu roditelji rade slabo placen posao ili ne rade. Drugo, nemaju sva deca roditelje.
Tema je jako glupa.
Srbija je u buli. Nema se para ni za semafore, a kamoli za univerzitete. Medjutim, ako se malo drzava finansijski oporavi, mora povecati bar za duplo broj drzavnih univerziteta. U svetu na svakih 200.000-300.000 st ima univerzitet, sto znaci da svaki okrug u Srbiji treba da ima univerzitet. Mora se pojacati kontrola privahtnih univerziteta, tj. da se unormale. Povecati broj mesta na prirodnim i tehnickim naukama, smanjiti na drustvenim. Na pravnom i ekonomskom (drzavnom) smanjiti broj budzetskih i samof mesta za duplo, a na ostalim drzavnim drustvenim fakultetima samo samofinansirajuca mesta da budu.
Sto se umetnickih akademija tice, tu je stanje relativno ok. Malo (tj. optimalno) ima budzetskih, a i samof mesta.
Nije fer. Zato sto se trud treba nagraditi. Nije fer da neko ko je rodjen sa genijalnim umom i uporan je, a bio bi sjajan naucnik, inzenjer, lekar, a ima dobre ocene u os i ss, ne moze da se skoluje na faxu zato sto mu roditelji rade slabo placen posao ili ne rade. Drugo, nemaju sva deca roditelje.
Tema je jako glupa.
Srbija je u buli. Nema se para ni za semafore, a kamoli za univerzitete. Medjutim, ako se malo drzava finansijski oporavi, mora povecati bar za duplo broj drzavnih univerziteta. U svetu na svakih 200.000-300.000 st ima univerzitet, sto znaci da svaki okrug u Srbiji treba da ima univerzitet. Mora se pojacati kontrola privahtnih univerziteta, tj. da se unormale. Povecati broj mesta na prirodnim i tehnickim naukama, smanjiti na drustvenim. Na pravnom i ekonomskom (drzavnom) smanjiti broj budzetskih i samof mesta za duplo, a na ostalim drzavnim drustvenim fakultetima samo samofinansirajuca mesta da budu.
Sto se umetnickih akademija tice, tu je stanje relativno ok. Malo (tj. optimalno) ima budzetskih, a i samof mesta.
Kada bi se ovi komentari naplaćivali bežala bi daleko,ai kvalitet bi bio na visokom mestu.
Daleko bilo kako pojedinci glupo pišu tako da i nije čudo gde se nalazimo.
Slazem s s tobom, ali ovaj tvoj predlog nekako nije normalan. Ja sam studirala drustvene nauke ( Knjizevnost, Germanistika)
zasto bih ja kao nadareno i pametno dete to morala da placam , a recimo neko ko studira medicinu ne mora da placa nista?
Za Prava se slazem jer je besmisleno da se upisuje nekoliko hiljada studenata ( kod mene je u grupi Germanistika bilo samo nas tridesetak)
koji svake godine zahtevaju da budu advokati i sudije u zemlji od nekoliko miliona stanovnika..
Ne brini Rifke uskoro dobijam državljanstvo ali Švajcarske.Priznajem mnogi Srbi već imaju već prilično godina.
Ne brini Rifke uskoro dobijam državljanstvo ali Švajcarske.Priznajem mnogi Srbi već imaju već prilično godina.

https://forum.krstarica.com/showthr...im-i-tehnickim-naukama-smanjiti-na-drustvenim
U ovoj temi sam naveo da stanje na jezicima ostane kako jeste. Em sto srpski jezik i knjizevnost jeste znacajan za nasu kulturu, em sto kada zavrsis engleski, ruski, japanski, kineski, spanski, arapski, nemacki to moze biti znacajno za zemlju i sa tom diplomom mozes da napravis kintu (postanes sudski tumac, otvoris skolu jezika, budes prevodilac...).
i sta ce teb drzvajansvo? Ti bre ne znas gde zivis, drzavljanstva moze covek da ima 3 komada a da je gloop ko qrtz.
U Nemackoj bi vec odavno imao drzavljanstvo, posle 10 godina zivota i rada apliciras i dobijes drzavljanstvo.Bez pasoša se ne može putovati.Negde 2006 kada se nije moglo putovati bez vize
meni je firma poslala u Minchen na sajam i ja iz cuga dobio gešeft-vizu.Tamo sam
ostao 3 dana.Danas to nebi išlo jer nemam pasoš ali ću imati CH pasoš. Dakle i
da si super inteligentna osoba nećeš dobiti ni državljanstvo a ni pasoš.Barem je
tako ovdi u Nemačkoj nisam u toku.
U Nemackoj bi vec odavno imao drzavljanstvo, posle 10 godina zivota i rada apliciras i dobijes drzavljanstvo.
Koliko ja znam, a znam, Svajcarska je pristuipila Shengen sistemu 2004 tako da nisi morao da trazis poslovne vize za Minhen
jer od 2004 granica vise ne postoji.
Nego tebe zeza taj ispit za drzavljanstvo kao sto to zeza mnoge nepismene u Nemackoj jer taj najobicniji test zbog nepismenosti ne razumeju,
a pitanja imaju veze sa zakonima, obicajnim pravom, ali malo i istorijom zemlje u kojoj apliciras za drzavljanstvo.
Jbt. sta je ovo? Na ovom forumu vise nas iz dijaspore nego Srbijanaca
Zaebana ta nostalgija.
Sad samo još da zapjevate: "Neću ljeka ni ljekare zoviteeee mi neimare...."
Da te nije mučila nostalgija nebi se vratio.Ja bi se vratio ali još ne ide.
Jeste prijatelju.