Besplatno obrazovanje

Da li mislite da je tako nesto ispravno

• Da, poen je poen

• Ne, to je nepravda prema radnicima

• svako treba da placa svoj rucak

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne kapira to moj dobri Proćko, on je kivan što se nije snašao, prekvalifikovao ili dokvalifikovao. Godine ga stigle, a on nema šta da ponudi na tržištu rada. z:(

Ja dugo zivim u Nemackoj, nikada nisam videla, zapazila, cula, primetila takvu zavist i bezobrazluk kao sto je to slucaj u Srbiji.
Cenim da je to neko DNK nasledje komunizma koje se prenosi sa oca na sina.
NIko u mojoj prodici( zajecarskoj) nije nista na mufte dobio, ja nikada nisam ni pomisljala da mi nesto sleduje, nekako mi je uvek
bilo jasno da sto zelim za to moram sama da se pobrinem i to bi bio neki normalan tok ljudskog zivota.
Buudala bas tako radi ( na svoj nacin), ja na svoj, ti na svoj, ali ne ocekujemo nikakvu milostinju od mocnih i lepih
iz prostog razloga sto znamo da smo mi jos lepsiz:)

Škola je za budale.
I to one najgluplje što kupuju diplome na rate.
Pravo znanje stiče se isključivo od majstora mentora.
Bez obzira o kojoj je oblasti reč.

.

Baština predaka jeste duhovna tradicija, primordijalna tradicija - inicijacija u takvo stanje je poziv.

Ljudi koji su išli na posao ne znaju šta je poziv.

Mladi ne znaju šta je poziv i šta znači biti pozvan - kvalifikovan !

Kako će neko materijalističkim i netradicionalističkim rečima objasniti nekom mladom virtuelnom čoveku šta je poziv i od koga se i ka čemu se poziva inicirana osoba u esnaf ??

To je glupo danas i nije postmoderno, ako se brzo ne edukuješ i ne menjaš posao na nekoj traci.

Ko će danas da se posveti svom pozivu ?

Od toga se ne može kupiti novi mob, novo vozilo, nov tablet !!!

Površnost je biznis.

Ko će još da se vaspitava i obrazuje - dovoljno je da ne podriguješ za stolom i da se stalno nešto kao edukuješ./ vikipedija je uvek tu !

Poslednja izmena:
Baština predaka jeste duhovna tradicija, primordijalna tradicija - inicijacija u takvo stanje je poziv.

Ljudi koji su išli na posao ne znaju šta je poziv.

Mladi ne znaju šta je poziv i šta znači biti pozvan - kvalifikovan !

Kako će neko materijalističkim i netradicionalističkim rečima objasniti nekom mladom virtuelnom čoveku šta je poziv i od koga se i ka čemu se poziva inicirana osoba u esnaf ??

To je glupo danas i nije postmoderno, ako se brzo ne edukuješ i ne menjaš posao na nekoj traci.

Ko će danas da se posveti svom pozivu ?

Od toga se ne može kupiti novi mob, novo vozilo, nov tablet !!!

Površnost je biznis.

Ko će još da se vaspitava i obrazuje - dovoljno je da ne podriguješ za stolom i da se stalno nešto kao edukuješ./ vikipedija je uvek tu !

Meni se na osnovu iskustva koje imam sa mladima zaista čini da su mnogo manje površni nego što bi se to dalo pretpostaviti.

Šta više uveren sam da su mnogo bliže pravim vrednostima nego njihovi roditelji i čak generacije pre dvehiljadite.

Poprilično sam optimističan po tom pitanju.

Meni se na osnovu iskustva koje imam sa mladima zaista čini da su mnogo manje površni nego što bi se to dalo pretpostaviti.

Šta više uveren sam da su mnogo bliže pravim vrednostima nego njihovi roditelji i čak generacije pre dvehiljadite.

Ako je tako onda si pravi srećković,

kod mene dolaze jadnici, koje ne možeš probuditi od iluzija ako ih probudim kroz struku za kratko vreme, oni se zaista nađu u kratkom tradicionalističkom stanju i kada izađe kao da je ošamućen.

Posle par dana sve po starom, virtuelna stvarnost, metafizička umrtvljenost, pospanost, itd ...

Ja dugo zivim u Nemackoj, nikada nisam videla, zapazila, cula, primetila takvu zavist i bezobrazluk kao sto je to slucaj u Srbiji.
Cenim da je to neko DNK nasledje komunizma koje se prenosi sa oca na sina.
NIko u mojoj prodici( zajecarskoj) nije nista na mufte dobio, ja nikada nisam ni pomisljala da mi nesto sleduje, nekako mi je uvek
bilo jasno da sto zelim za to moram sama da se pobrinem i to bi bio neki normalan tok ljudskog zivota.
Buudala bas tako radi ( na svoj nacin), ja na svoj, ti na svoj, ali ne ocekujemo nikakvu milostinju od mocnih i lepih
iz prostog razloga sto znamo da smo mi jos lepsiz:)

Upravo tako, zahvalni smo roditeljima što su nam omogućili da možemo na miru d ase školujemo, ali sve ostalo je naša zasluga. Škola ili zanat, svejedno, bitno je da u svom poslu budeš dobar, i još bitnije, čistog obraza, bez nekih stranačkih prljanja.
A da jesmo lepi, pa jesmo. z:D

- - - - - - - - - -

...dobro ondak u Guduricu...isti andrk...

Mada baš deluje pametno ko da je iz Dervente.

MA dobar je Proćko, samo je imao jaku SFRJ dresuru i sad još uvek priča kako je to najbolji sitem ikad, imalo se, radilo se, sve vredno i super...

- - - - - - - - - -

I ja to smatram, bar je tako u mom okruženju. Deca iz dobrih porodica su dobra deca i to je tako.

Ako je tako onda si pravi srećković,

kod mene dolaze jadnici, koje ne možeš probuditi od iluzija ako ih probudim kroz struku za kratko vreme, oni se zaista nađu u kratkom tradicionalističkom stanju i kada izađe kao da je ošamućen.

Posle par dana sve po starom, virtuelna stvarnost, metafizička umrtvljenost, pospanost, itd ...

Nemam razlog da lažem ni sebe ni tebe.

Mislim da je razlog za to o čemu sam govorio upravo to što su se ti mladi ljudi samoobrazovali i što su znanja tražili i pronalazili na internetu bez potrebe da ih memorišu i referiraju nekom .

Usvojili su razmišljanje kao prioritet umesto memorisanja i sad im mozak radi prave stvari umesto da recituje recitacije ko Pavlovljeva štenad

Baš pokušavam da izračunam pi ali uspeo sam samo delimično jer u trećem razredu nije mi išlo delenje.
Verovatno me nisu ni pustili iz trećeg razreda. neka pokušaju neki što su naučili operaciju delenje i biću
im zahfalan. Broj 355:133=?
Nemoj da se mučiš.Računanje kvadratnog korena se uči u osnovnoj školi a za Pi se pretpostavlja da znate definiciju i koliko približno iznosi.Zameni franke za znanje.:zimag:

Nemoj da se mučiš.Računanje kvadratnog korena se uči u osnovnoj školi a za Pi se pretpostavlja da znate definiciju i koliko približno iznosi.Zameni franke za znanje.:zimag:

Vidiš neće ljudi da dobiju franke čak ni banke ne primaju franke..Jesi li podelio 355 sa 113 i koliko iznosi.
Vidiš kako ide kada neko ide samo tri razreda u školu kao ja.Doduše ima više godina kada se Švajcarska
država bavila jednim Šiptarom što je takođe završio samo 3 razreda i 14godina bio pomoćni radnik na
građevini.I da vidiš čuda prijavljivao je za porez milijon franaka,a skoro sve pošteno radio.Šta misliš gde je
pogrešio?

Back