Besplatno obrazovanje

Da li mislite da je tako nesto ispravno

• Da, poen je poen

• Ne, to je nepravda prema radnicima

• svako treba da placa svoj rucak

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Da li mislite da je fer da recimo dete, iz porodice gde se oba roditelja zaposlena i placaju veliki porez , ne upadne u budzet za jedan poen i nema sanse za dalje obrazovanje uprkos tome sto njegovi roditelji izdvajaju veliju sumu bas za to besplatno obrzovanje, a da dete koje ima poen vise, od nezaposlenih roditelja koji primaju socijalnu pomoc ,dobije i besplatno obrzovanje.

- - - - - - - - - -

U mom sistemu bi dete roditelja koji rade moglo da studira, a dete neradnika bi moralo prvo da radi, pa da studira

Da li mislite da je fer da recimo dete, iz porodice gde se oba roditelja zaposlena i placaju veliki porez , ne upadne u budzet za jedan poen i nema sanse za dalje obrazovanje uprkos tome sto njegovi roditelji izdvajaju veliju sumu bas za to besplatno obrzovanje, a da dete koje ima poen vise, od nezaposlenih roditelja koji primaju socijalnu pomoc ,dobije i besplatno obrzovanje.

- - - - - - - - - -

U mom sistemu bi dete roditelja koji rade moglo da studira, a dete neradnika bi moralo prvo da radi, pa da studira
Slažem se da dr
avni gakulteti treba da budu besplatni. I to u potpunosti. A ko želi da plaća ima privatne fakultete.

Неко ѕаврши факс, а онда већи део младости проведе радећи на пословима за које факултет није потребан.

Реално губљење времена јако често.

znaci neko ko je imao i po 10 keceva na polugodistu moze legitimno postati student etf ili nekog drugog fakuleta. mozda nije imao samo pravu sansu

- - - - - - - - - -

Неко ѕаврши факс, а онда већи део младости проведе радећи на пословима за које факултет није потребан.

Реално губљење времена јако често.
recimo za programiranje

misis da bezuslovno treba omoguciti ljudima da studiraju. Samo ako hoce

Naravno. Znam šta će mnogi reći, Ima studije da se pretvore u 20-30 godina studiranja. Imam jednog takvog ddrugara, studirao Marksizam, psole mu ukinuli predemet i nikada nije završio.

Jednostavno, svako ko misli da može neka studira u potpunosti beslplatno. Ako ispite ne daje u roku, pa obnavlja godinu, može recimo jedanput. Ako više puta obnovi godinu onda lepo na privatni faklutet pa tamo neka studira po 20-30 godina. Treba nama i dobrih keramičara, bravara, stolara....itd.

Naravno. Znam šta će mnogi reći, Ima studije da se pretvore u 20-30 godina studiranja. Imam jednog takvog ddrugara, studirao Marksizam, psole mu ukinuli predemet i nikada nije završio.

Jednostavno, svako ko misli da može neka studira u potpunosti beslplatno. Ako ispite ne daje u roku, pa obnavlja godinu, može recimo jedanput. Ako više puta obnovi godinu onda lepo na privatni faklutet pa tamo neka studira po 20-30 godina. Treba nama i dobrih keramičara, bravara, stolara....itd.

Bez uvrede, ali ovo je populistička budalaština prve klase.

zasto ne bi studirao 30 godina. Mozda ima ljubavne probleme. zivotne i slicno. Treba svako da radi sta hoce naravno na racun drzave, koja eto pare iz vazduha nabavlja

OSNOVNI POJMOVI PEDAGOGIJE:vaspitanje, obrazovanje, nastava i njihov međusobni odnos

- - - - - - - - - -

Kako ćemo sve zanatlije da zaposlimo u Policiju, BIA, VBA i VOA ???

- - - - - - - - - -

kakvog vaspitanja? gde ti ovde vidis pitanje vaspitanja?

:fdlan:

ne bi bilo lose napraviti takav princip.

pojednostaviti studije ali traziti znanje

uze specijalizovati vecinu fakulteta , da se uci ono sta treba za konkretan posao u skladu sa vremenom

koliko sam vremena gubio za tehnicko crtanje a od fakulteta mi nikad nije zatrebalo

nema dobrog majstora medju losim djacima

zasto ne bi studirao 30 godina. Mozda ima ljubavne probleme. zivotne i slicno. Treba svako da radi sta hoce naravno na racun drzave, koja eto pare iz vazduha nabavlja
Xexexe, razumem. :D

PA zato i rekoh, ukoliko ima neke probleme a nije se sasvim posvetio učenju, onda postoji privatni fakultet pa tamo neka leči svoje probleme. Danas su zanemarene potrebe jednog društva. A društvo čini državu. Država zahteva omdah i sad sposobne i obrazovane ljude.
OSNOVNI POJMOVI PEDAGOGIJE:vaspitanje, obrazovanje, nastava i njihov međusobni odnos

- - - - - - - - - -

Kako ćemo sve zanatlije da zaposlimo u Policiju, BIA, VBA i VOA ???

- - - - - - - - - -

:fdlan:
Mada i j amislim da smo mi uveliko policijska država ili ti vojno obaveštajna. Kada pogledate roditelje 90% naših političara svi su radili za policijsku ili vojnu bezbednost.
ne bi bilo lose napraviti takav princip.

pojednostaviti studije ali traziti znanje

uze specijalizovati vecinu fakulteta , da se uci ono sta treba za konkretan posao u skladu sa vremenom

koliko sam vremena gubio za tehnicko crtanje a od fakulteta mi nikad nije zatrebalo

nema dobrog majstora medju losim djacima
Mislim da kompletan sistam obrazovnja treba da se menja. Pre dosta godina, smejao sam se Švajscarskom sistemu obrazovanja. Naravno kada sam budala. Taj sistem obrazovanaj je mnogo lakši nego naš, medjutim, tamo kada završiš srednju škoolu, svako je osposobljen da radi posao, dok kod nas nema funkcionalnog obrazovanja. Na primer, šta nekome vredi što zna gde je Zimbabve i ko je tamo predsednik, kada ne zna recimo da zalepi pločicu na zidu. Beskorisno znanje. Mislim da je potrebno veoma transformisati obrazovanje iz kojeg će izlaziti sposobni djaci i studenti.

PA zato i rekoh, ukoliko ima neke probleme a nije se sasvim posvetio učenju, onda postoji privatni fakultet pa tamo neka leči svoje probleme. Danas su zanemarene potrebe jednog društva. A društvo čini državu. Država zahteva omdah i sad sposobne i obrazovane ljude.

Mada i j amislim da smo mi uveliko policijska država ili ti vojno obaveštajna. Kada pogledate roditelje 90% naših političara svi su radili za policijsku ili vojnu bezbednost.

Mislim da kompletan sistam obrazovnja treba da se menja. Pre dosta godina, smejao sam se Švajscarskom sistemu obrazovanja. Naravno kada sam budala. Taj sistem obrazovanaj je mnogo lakši nego naš, medjutim, tamo kada završiš srednju škoolu, svako je osposobljen da radi posao, dok kod nas nema funkcionalnog obrazovanja. Na primer, šta nekome vredi što zna gde je Zimbabve i ko je tamo predsednik, kada ne zna recimo da zalepi pločicu na zidu. Beskorisno znanje. Mislim da je potrebno veoma transformisati obrazovanje iz kojeg će izlaziti sposobni djaci i studenti.

Obrazovanje, bez vaspitanja je bacanje para !

da oni sto je skolovala drzava su jako sposobni kadrovi. drzavo daj posao

Pa jedan od takvih je uspešno stigao do rukovodioca republikom. Očigleno da imamo ograničeno obrazovanje pošto rukovaoc republikom ne zna šta dalje da radi.

1) vaspitan
2) nevaspitan
3) pogrešno vaspitan

Zato što je loše vaspitan i zato što mu je poreklo boljševičko, ne vrede mu 10tke na pravnom fakultetu.

Iz njegovog govora protiv Haradinaja poziva se na istoriju pravne tradicije, jurisprudenciju, prirodno pravo i pozitivno pravo, tako da sam zaključio da on ništa nije ukapirao šta je učio, jer mu je smetnju pravilo pogrešno vaspitanje pri obrazovanju i bubačenju bez uključenog znanja o: a)moralnih normi, b)tradicionalnih normi i c)kulturoloških normi.

Vladalac uopšte ne kapira da se iz ove 3 kodifikacije društva stvaraju pravne norme.

Prošao je kroz školu, ali škola nije kroz njega !

- - -
Njegovo (možda ne pogrešno, već) odvratno vaspitanje je nešto što se ne da definisati bez negacije morala, časti, vrlina, hrabrosti, itd....

У Рату и Миру Пјер води дискусију са принцом Болконским око образовања кметова.

Пјер је, наравно, био сентименталан и понешен идејама француске револуције. Великој већини образовање и писменост нити требају, нити служе било чему - сентименталан пројекат и бачене паре.

Back