Besplatno obrazovanje

Da li mislite da je tako nesto ispravno

• Da, poen je poen

• Ne, to je nepravda prema radnicima

• svako treba da placa svoj rucak

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Osnovno školovanje je besplatano, sve ostalo izvoli i plati ako hoćeš. Samo najboljima dati stipendije (ne ovu glupost sa budžetom) i obezbediti posao da se vrate te stipendije.

:ok: nisu glupost stipendije, ali su u rukama pogresnih ljudi, sto znaci da stipendijama treba da se gadja onaj ko racuna na te ljude....a ne neka kriminalna organizacija...

Ja sam sada opet bio u BGDu. 17 dana. Do isteka mog srpskog pasosa, jedan mesec. I produzio sam ga. Odvezao se rentalom do stanice milicije Vozdovac, i tamo odem na salter, red veliki, pitam preko reda sta mi treba - salterusa ce: stari pasos, licna karta, i tamo na onom AMSS salteru uplatite dve uplatnice (nesto oko 3700 RSD, za obrazac/knjizicu 3000 i za rad 700, valjda). Tako nekako.

Uradim ja to, stanem u red... Cekam nekih 40ak minuta, pa me izvedu iz reda, i u box, sa strane: Hajmo da te obradimo: uzmu uplacene uplatnice, uzmu stari pasos, LK, i krenu da nesto trkeljaju po bazama... Uglavnom, skenirali su mi iris (zenicu oka), uzeli opet otiske oba kaziprsta (i levog, i desnog)... I onda mi vratili LK i stari pasos sa nekakvom potvrdom: dodjite nam opet za 7 dana (sledeci ponedeljak) da podignete novu sosku.

Pa ovo boldovano cervenim jsano govori da svako MORA licno da dodje u stanicu milicije pri opstini u kojoj zivi. :zblesav:

_nobody_

Šta sve ovaj tvrdi još crveno naglašava.Po njemu ako neko živi u Americi MORA lično u Srbiju da skokne i
tako završi poso.Dakle logika mu nije jača strana.

Poslednja izmena od moderatora:
Kako pričaš tako bez veze kada se svake godine roditelji plaše kako deci da kupe školski pribor.
Kako je to besplatno školovanje?

Niko te ne tera da kupuješ školski pribor. Uzmi staru svesku, stari šestar, lenjir... besplatno je jer ne plaćaš sedenje u klupi i platu nastavniku. Da to nisi preskočio u svoje vreme, znao bi.

- - - - - - - - - -

:ok: nisu glupost stipendije, ali su u rukama pogresnih ljudi, sto znaci da stipendijama treba da se gadja onaj ko racuna na te ljude....a ne neka kriminalna organizacija...

Nisu stipendije glupe, već školovanje na budžetu, jer ti kao đak/student od toga nermaš dalje direktne koristi, kao ni država. Sa stipendijama je to drugačije.

Besplatno školovanje služi vršiocima moći da kontrlišu zaposlenja, plate, kadrove itd. Život u što većoj celini .

Besplatno školovanje je planiranje aparata.

Iz tog aparata se izdvajaju pogodni pojedinci koji idu na komesarske liturgije i propovedi.

Kako pričaš tako bez veze kada se svake godine roditelji plaše kako deci da kupe školski pribor.
Kako je to besplatno školovanje?

Pa jeste u Srbiji besplatno skolovanje sa sve srednjo skolom, barem ej tako od 1945.
Roditelji se useiru od straha kad im dete od 12 godina trazi patike od dvesta ojra i ajfon od 400,
sveske i olovke nikada nisu bile problem.

Ja sam sada opet bio u BGDu. 17 dana. Do isteka mog srpskog pasosa, jedan mesec. I produzio sam ga. Odvezao se rentalom do stanice milicije Vozdovac, i tamo odem na salter, red veliki, pitam preko reda sta mi treba - salterusa ce: stari pasos, licna karta, i tamo na onom AMSS salteru uplatite dve uplatnice (nesto oko 3700 RSD, za obrazac/knjizicu 3000 i za rad 700, valjda). Tako nekako.

Uradim ja to, stanem u red... Cekam nekih 40ak minuta, pa me izvedu iz reda, i u box, sa strane: Hajmo da te obradimo: uzmu uplacene uplatnice, uzmu stari pasos, LK, i krenu da nesto trkeljaju po bazama... Uglavnom, skenirali su mi iris (zenicu oka), uzeli opet otiske oba kaziprsta (i levog, i desnog)... I onda mi vratili LK i stari pasos sa nekakvom potvrdom: dodjite nam opet za 7 dana (sledeci ponedeljak) da podignete novu sosku.

Pa ovo boldovano cervenim jsano govori da svako MORA licno da dodje u stanicu milicije pri opstini u kojoj zivi. :zblesav:

_nobody_

Ja bi reko da ti ovo crveno pisao komšija kada već nisi u stanju da pročitaš.
Ima li nekog da zna i da mu ovo crveno prevede?

Pa jeste u Srbiji besplatno skolovanje sa sve srednjo skolom, barem ej tako od 1945.
Roditelji se useiru od straha kad im dete od 12 godina trazi patike od dvesta ojra i ajfon od 400,

Veoma mnogo dece nema te patike i ajfone, a baš toj većini sveske predstavljaju problem. Samo za knjige se plaća oko 100€, pa sveske, oprema, izleti ili ekskurzije... ali to sve spada u nešto što i nije sasvim obavezno da bude novo. Naročito izleti i ekskurzije, ali i tu ima pomoći, pa oni koji baš nemaju, dobiju od razreda ili škole.
Tu dolazimo do drugo problema, to je raslojavanje. Ono je dobro kad je reč o vaspitanju, kad neko dolazi iz generacijama imućne i školovane porodice, a to veze nema sa tim koje si ti pomenula, koji su se obogatili samo materijalno, ali nemaju ono bitnije i nikad neće postati elita ili bilo kakav deo kultnog društva. Sa druge strane imamo siromašne generacijama, oni nemaju materijalno, ali zbog takvih uslova teško da imaju i ono drugo.

Ja govorim o celokupnom priboru počev od sveske, olovke,knjige itd.Sve to dobiju deca u školi i ne igra
ulogu jel neko siromašno dete ili nekog bogataša.Deca su dužna da na kraju knjige napišu svoje ime i
prezime kao i da je uviju,a na kraju godine vrate ispravnu knjigu kako bi sledeće dete se sa istom poslužilo.

Škola je za budale.
I to one najgluplje što kupuju diplome na rate.
Pravo znanje stiče se isključivo od majstora mentora.
Bez obzira o kojoj je oblasti reč.

- - - - - - - - - -

Škola ne da je dostupna, nego je obavezna.

Tuku ko neće.

Treba stvarno dobro kućno vaspitanje i mnogo lične sreće pa da se čovek trgne iz te dresure na koju ga država pisiljava.

Na sreću, postoji sve više ljudi koji odbijaju da prijave matriksu svoju novorođenu decu .

- - - - - - - - - -

................

Nije baš tako, nećemo svi u majstore, mora neko da se bavi i malo ozbiljnijim poslovima, recimo da smisli to što će majstor da pravi, ili da konstruiše alat koji će majstor da koristi. A za ti treba škola, ali pazi, škola je samo jedan od nivoa, kao u igrici, za ledeći nivo ti treba novi ključ. Naravno, ko nema školu, ne ide na viši nivo. A onda, od tih koji imaju školu, oni najbolji ugrabe ključ i idu dalje, na više nivoe.

Овом изнад мене не би вредело ни да му се плати за образовање.

Одрасло у сељачкој фамилији па је неваспитан.
А школа даје знање а не памет.

Тако да као што рекох - џаба и да му платимо

Tebe Bicu i Đeljanu na sreću uvatiše i izčkolovaše od vremena....

- - - - - - - - - -

Nije baš tako, nećemo svi u majstore, mora neko da se bavi i malo ozbiljnijim poslovima, recimo da smisli to što će majstor da pravi, ili da konstruiše alat koji će majstor da koristi. A za ti treba škola, ali pazi, škola je samo jedan od nivoa, kao u igrici, za ledeći nivo ti treba novi ključ. Naravno, ko nema školu, ne ide na viši nivo. A onda, od tih koji imaju školu, oni najbolji ugrabe ključ i idu dalje, na više nivoe.

Ma jok, ne ide to tako.
Tesla nee čkolovao od vremena jer mu nisu dali štipendiju a vid šta ćoek sve izumo bez čkolovanje.

Prava znanja dolaze iz viših sfera a ne papagajisanjem onoga što su prethodni papagaji papagajisali.

Ima neki iznad tebe? To zvuči tako gej. z:(

- - - - - - - - - -

Ma jok, ne ide to tako.
Tesla nee čkolovao od vremena jer mu nisu dali štipendiju a vid šta ćoek sve izumo bez čkolovanje.

Prava znanja dolaze iz viših sfera a ne papagajisanjem onoga što su prethodni papagaji papagajisali.

Tesla je izuzetak, ne može sa o takvima pričati, ali takođe nije nebitno da je studirao više godina u par navrata.

Будала је глуп и са чколом.
Замислите не ваља му Титов систем у ком је рецимо Рифке добио стан на нбгд.
Сигурно није купио на кредит.

И сад како објаснити Будали да Рифке уопште није патио у Титовом систему него је из корита упао у каду са бојлером уместо на лонче?

Naprotiv, stvarao je odbaciviši sve gluposti koje su ga smušenjaci terali da uči na studijama.

Hahah, da, ti to znaš. Baš je mogo pravo sa livade da ima takve ideje i da ih realizuje, bez onoga što je naučio prilikom studiranja. z:D

- - - - - - - - - -

И сад како објаснити Будали да Рифке уопште није патио у Титовом систему него је из корита упао у каду са бојлером уместо на лонче?

Ni jedno ni drugo, ni dobio, ni kupio na kredit, a ti pukni od muke kad te toliko to muči. :zimag:

Reefer i ja samo ( on u Beogradu, ja u Nemackoj) kupili svoje stanove tako da ni ja ni on nismo ama bas nista profitirali od sistema u kojima zivimo.

Back