Besplatno obrazovanje

Da li mislite da je tako nesto ispravno

• Da, poen je poen

• Ne, to je nepravda prema radnicima

• svako treba da placa svoj rucak

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ova Rayela je luda ko struja.Švajcarska je samostalna država,a mi Srbi smo imali vizu u to vreme.Da nisam položio nebi se nadao
za pasoš.Drugo ko je socijalac odmah mu kažu da ne pokušava državljanstvo da traži,jasno ko dan.Čak su mi odobrili da se i
dalje zovem kako sam se zvao
.Za sada tako stoje stvari
Cekaj, u Svajcarskoj je tema da menjas ime i prezime?z:D

Ja to ne dozvoljavam, ja sam Srbin iz Srbije i to je to. Kao što je Srbin iz Nemačke ili SAD, takođe Srbin.

- - - - - - - - - -

Nije tema za njih kako ću ja da se zovem,to je tema u Srbiji.Kada neko traži u Srbiji izvod iz knjige
ne dobija kao nekada kako se zvao.( izvestan broj ljudi) Tako nastupaju problemi i najzad sam to rešio.

Pa kad ti pisalo Tarzan.

Kako da nazovem stanovnike drzave Srbije? Ne mogu Srbi jer sam i ja Srbin, a ne zivim u Srbiji? Lakse mi je bilo da napisem Srbijanci nego gradjani Srbije. Ali, evo, da se ne ljute ovi sto im sve smeta, necu vise ;)
Ne znam, ai znam da recimo Hrvati koji zive po svetu, pa i u Srbiji sebe nazivaju Hrvatima.
Kakve veze ima gde zivis i gde jos na ovom svetu postoje dva imena za jedan narod, a da je isti jezik?

Da li mislite da je fer da recimo dete, iz porodice gde se oba roditelja zaposlena i placaju veliki porez , ne upadne u budzet za jedan poen i nema sanse za dalje obrazovanje uprkos tome sto njegovi roditelji izdvajaju veliju sumu bas za to besplatno obrzovanje, a da dete koje ima poen vise, od nezaposlenih roditelja koji primaju socijalnu pomoc ,dobije i besplatno obrzovanje.

- - - - - - - - - -

U mom sistemu bi dete roditelja koji rade moglo da studira, a dete neradnika bi moralo prvo da radi, pa da studira

debilu, djeca su djeca, bez obzira na roditelje. niejsu djeca kriva ako im roditelji ne rade.

drugo zivimo u srbiji tako da je mnogo onih koji ne rade, ili rade za bjedu ili na crno po gradjevine...

pravila se znaju i nemoj mi sad tu kukas , jao poen mi usfalio!

to mal odjevojci srecu kvari i mnogi su i za frtalj boda cesto izgubii zeljenu srendju skolu, fakultet...

nista novo jbg, trebo si ti djetetu na VRJEME DA GOVORIS DA UCI , I ZAGREJE DOBRO STOICU JER FAKULTET NE ZAVRSAVA PAMET VEC g.uzica! AKO SE DOBRO USIJA!

sad mozes prdeti ovdje kolko godj oces. dzaba ti...

i nemoj djecu da nam djelis !

- - - - - - - - - -

Kako da nazovem stanovnike drzave Srbije? Ne mogu Srbi jer sam i ja Srbin, a ne zivim u Srbiji? Lakse mi je bilo da napisem Srbijanci nego gradjani Srbije. Ali, evo, da se ne ljute ovi sto im sve smeta, necu vise ;)

e konju. srbi kako drugacije.

a da zivis u kini oce ti se iskositi oci ?

provokator, ustasa, katolik neko gov.ance jes

i ja cu te sklono tome nazvati zgadijom!

Besplatno obrazovanje je privilegija koju samo one najrazvijenije i najprestižnije države mogu sebi da prijušte. Srbiji je u interesu da ima što manje obrazovanog stanovništva kako bi obezbedila svoju budućnost. Mora se sve učiniti da se mladima onemogući odlazak. Obrazovanje ne samo što ne treba da bude besplatno, već svaku formu višeg obrazovanja treba učiniti abnormalno skupom i nepristupačnom svakodnevnom čoveku. Treba učiniti tako da fakultetska diploma ponovo postane retkost, a ne svakodnevnica. Tada će Srbija ponovo postati zemlja mladih i obezbediti svoju budućnost, koja iz dana u dan postaje sve nesigurnija. Samo to je u interesu naše države i nacije, a nacionalni interes mora biti superiorniji od pojedinačnog interesa.

Švajcarska je zemlja sa najvišim i najbezbednijim životnim standardom u svetu. Zašto bi visoko obrazovani omladinac hteo da pobegne iz Švajcarske ? U Srbiji em što im plaćamo školovanje na budžet i snosimo troškove mizarno malih cena samofinansiranja, a posle da nas pljuju i da nam dođu u posetu jednom godišnje za Novu Godinu da provozaju svog mercedesa, da nas ponižavaju, da nam jebu žene, a onda da se vrate. Hahaha ! On kad izađe iz Srbije više nema nikakav osećaj pripadnosti niti posvećenosti prema ovoj zemlj i naciji koja mu je finansirala fakultet iz naših džepova. Taj koji ode iz Srbije više nije Srbin, a ovde dođe ne zato što nas mnogo voli, nego da nas još naknadno iščerupa i da se iživljava jer tamo u Nemačkoj ne može. Svako ko je ikada otišao iz države mora biti proglašen neprijateljem nacije i da mu bude zabranjen ulazak nazad u zemlju zbog veleizdaje. Svako ko pokuša da se vrati u zemlju da bude uhapšen. Nikada više roditelje da ne vidi, niti rodbinu !

Poslednja izmena:
Ja pak znam da i iz Švajcarske odlaze i to je već pametno.
Normalno je da mladi ne žele u Srbiju jer se plaše da ih ne
uhapsite.Znam dečka kome su poslali muriju da ga uhapse
ali ga nisu našli a kada su čuli drugu stranu priče psovali su
nagolodavca.

Želeti ima da postane privilegija. Samo država ima pravo da želi ! Kada pojedinac prestane da želi, a želje postanu rezervisane samo za državu i naciju, onda imaš Severnu Koreju. Zemlju koja ima 4 puta više stanovnika od Srbije, a manji bruto domaćeg proizvoda od Srbije. Zemlju koja je od 1989. pod sankcijama najgore vrste, a ima arsenal od 40 nuklearnih bombi.

Želeti ima da postane privilegija. Samo država ima pravo da želi ! Kada pojedinac prestane da želi, a želje postanu rezervisane samo za državu i naciju, onda imaš Severnu Koreju. Zemlju koja ima 4 puta više stanovnika od Srbije, a manji bruto domaćeg proizvoda od Srbije. Zemlju koja je od 1989. pod sankcijama najgore vrste, a ima arsenal od 40 nuklearnih bombi.

Idi se bre odseli u Severnu Koreju kod Kim Dzon Una. Pa da dozivis Prosvetljenje sa tom SNS omladinskom fasistickom ideologijom, koju siris po srpskom netu po zadatku BIA i SNS vladajuce partije. :bljak:

_nobody_

debilu, djeca su djeca, bez obzira na roditelje. niejsu djeca kriva ako im roditelji ne rade.

drugo zivimo u srbiji tako da je mnogo onih koji ne rade, ili rade za bjedu ili na crno po gradjevine...

pravila se znaju i nemoj mi sad tu kukas , jao poen mi usfalio!

to mal odjevojci srecu kvari i mnogi su i za frtalj boda cesto izgubii zeljenu srendju skolu, fakultet...

nista novo jbg, trebo si ti djetetu na VRJEME DA GOVORIS DA UCI , I ZAGREJE DOBRO STOICU JER FAKULTET NE ZAVRSAVA PAMET VEC g.uzica! AKO SE DOBRO USIJA!

sad mozes prdeti ovdje kolko godj oces. dzaba ti...

i nemoj djecu da nam djelis !

- - - - - - - - - -

e konju. srbi kako drugacije.

a da zivis u kini oce ti se iskositi oci ?

provokator, ustasa, katolik neko gov.ance jes

i ja cu te sklono tome nazvati zgadijom!

majmune raterdirani ako nemas pare you tube je dzabe.

Back