BEOGRADSKI TREND: Maloletnice se takmiče u golotinji na Fejsbuku!

Poruka
18.999
Jedna od najpopularnijih devojčica, koja ima preko 5.000 prijatelja i 14 godina, sebe naziva „kurvobraniteljkom“, a ostavlja brojne provokativne fotografije i video-zapise

Da li ovo postaje problem za naše društvo? Mislim, 14 godina ljudi....

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/b...akmice-u-golotinji-na-fejsbuku-clanak-1656327

milica-popov-foto-facebook-1421064198-607068.jpg

...da li osudjivati te djevojčice
ili one koji su omoćili sve ovo...
...to su djeca koja , zna se,
vole imitirati starije
a ,
naročito majke...i ostvaruju sebe
kroz kuknjave majki
zašto joj muž ne omogući
da izgleda 'ovako ili onako...
...a djevojčice sa ovih prostora su već sa 14. godina već oformljene i samo ih sputava
kućni moral i dokumenta...
...no,
ovakve teme ne bi ni smjele ni dolaziti ovdje
niti biti komentirane...

ja sam se sokirala bas pre neki dan,kada sam videla cerku od snajkine sestre na fb...
nije mi medju prijateljima, al sve javno objavljuje pa sam videla
ima 13 godina,izgleda kao da ima bar 18
puci se po fejsbuku i pozira :roll:
i gledam ja tako njene slike i cudim se,kad naidjem na jednu sliku na kojoj se neko dvoje goli ljube..
pa druga pa treca slika......ne njena al svejedno
i u komentarima, klinci svi komentarisu ..izrazi katastrofa...
i citam komentare i cudim se i dalje i op, komentar sa slikom nekog matorca od bar 50 godina,kako pozira u gacama samo i bechi se u kameru
to doticna stavila slike tog matorog i komentarise kako on nije normalan jer joj salje te svoje slike u inbox i kao muva je
ja samo sto se nisam onesvestila jbt
dve cerke imam...znaci uzas
al se tesim,moja mama nije bila takva,nisam ni ja(sto se za mamu od doticne ne moze bas reci)...nece valjda ni one...trudicu se da ih vaspitam da koriste te glave a ne da budu curke

- - - - - - - - - -

i ko kaze da je to beogradski trend...lupaju gluposti

U moje vreme nije bilo tih Fejsbukova, a ni u vreme mog dede dok je ter'o ovce na ispasu, al' i tamo na ispasi znale su cobancice od 14-16 leta znanje pa se desi da se malo povataju u sljivaru dok ovce pasu. Ma i udavale su se u tim godinama.

No salu na stranu, s jedne strane imamo hormone koji u tim godinama divljaju, svi smo prosli to, znamo kakvi smo bili, i stidimo se toga kakve smo napaljotke bili.
U tim godinama je i normalno otkrivati svoju seksualnost i seksualnu prirodu, i dajem glavu da su neke od vas tamo sa 14-15-16 godina mislile da su prave ribe kada obuku suknju prvi put i odu u diskoteku i vrate se do 10 kuci. Manje-vise normalni deo odrastanja i razvijanja pojedinca.

To je mozda i bilo neko normalno vreme tada, mada secam se da su devojcice bile aktivne po skolskim WC-ima u moje vreme, dvoje mladih, hormoni kidaju, samo im seks na pameti.
Ima i onaj problem hiperseksualizacije drustva, jer svaki muzicki spot, neka "mackica" okruzena muskarcima, ili muskarac okruzen mackicama, sve neki provokativni tekstovi o prevarama, vezama, seksu. A mladi ljudi su podlozni uticajima muzike, tako da ako neko slusa rock ili metal, on ce da bude u tom nekom fazonu, kao mrzi sve, svi su fenseri, on/a je cool, dok ce ovi sto slusaju Stoju, Staniju i sl. biti u tom fazonu. Opet nije ni muzika tu presudna, vec je veci deo na karakteru osobe.

Ali da se vratimo na TV, golotinja, seksipil na sve strane, mladi mozak je podlozan tome. Ti ljudi su idoli mladima, ta Stanija u uskom kupacem, namazana uljem dok se oko nje trojica polu-golih nabildovanih motaju. Ona je mackica, seksipilna, uzor kao zena.
A majmun sta vidi to majmun i radi. A evo i seks i veze, to je u nasem drustvu neki prestiz, jer ko nema seksa, ili ne daj boze vezu, pa to je sigurno mentalno zaostala osoba. Idiotski pogled na seks i veze, ali je tako.

A mladi, mladi se uvek trude da budu cool, pa kada moze Stanija da izbaci grudi i da se napuci na svom FB-u, da ima 1620 lajkova, da bude mackica koju bi hteo svaki muskarac, sto ne moze ona sa 14 godina da se umisli da je mackica? Licna projekcija je cudo, kao sto se momci slikaju polu-goli sa bejzbolkama, automobilima, pistoljima, kajlama u nekom "opasan momak" fazonu tako i one, svi oponasaju svoje uzore, tj. ono sto misle da bi trebali da budu, sto zele da budu.

Svi smo mi bili mladi majmuni jednom, samo neki ostanu na tom nivou majmuna uvek. Seks i seksipil nije vise taboo, ali opet, takmicenje u tome ko je bolja riba, koja ima vise lajkova, koja se sa vise njih povatala i sl. je glupo. Mozda sam ja omatoreo pa mislim "gde idu ove nove generacije", ali verovatno je toga i u moje vreme bilo, samo se nisam kretao u takvim krugovima a i nije bilo FB, pa da moze javno da se prica ko se sa kim pohebao i sl.

Ko je osetljiv na eksplicitni sadrzaj, ne mora da otvara trejler za Klip i koliko god taj film bio vulgaran i grozan, to jeste situacija u Srbiji.

Kad malo bolje razmislim, ovo u neku ruku podseca dosta i na moju srednju.
Da je problem,pa jeste, ne mislim da je ovakvo ponasanje ok, ali to je problem globalnih razmera, ne samo kod nas.

Dodacu i da ove "opustene devojke" privlace vise paznje. Na nekom splavu ili klubu, koju cemo prvo da primetimo, onu koja se utegla i izbacia grudi a suknjica skoro da je i nema, noge sljaste, ili onu u farmerkama sto sedi i pije sok? Cista biologija, i neke zene to znaju i koriste.
E sad, sto bi ovu prvu vecina muskaraca kresnula pa da puca, i sutradan da je ni ne vide i ne cuju, dok bi sa ovom drugom, obicnom, sedeli, pricali, druzili se. Jeftin i lak trik za privlacenje paznje (a paznja hrani ego i dize samopouzdanje), izbaci atribute, pa odatle verovano i onaj izraz "jeftina/laka devojka".

E sad koliko su devojke svesne toga, pitanje je, ali muskarci (obicno) gledaju zene onako kako se one postave. Kad to mogu Stanija, i ostale mackice od 20 i kusur, sto ne bi i klinke to radile.
Samo ne kapiraju da ih vecina muskaraca nece gledati kao osobe, i da za niko za njih nece reci, "e ona je bas dobra, pametna osoba, super", nego kada neko pita za takvu prvi komentar je "uh ta se dobro satire od ucenja".

Moze se i biti i lep i seksi, a da to ne bude vulgarno, ali treba imati i stila i mere, i najbitnije, sve u svoje vreme, a ne majmun vidi, majumun radi.

Poslednja izmena:
...da li osudjivati te djevojčice
ili one koji su omoćili sve ovo...
...to su djeca koja , zna se,
vole imitirati starije
a ,
naročito majke...i ostvaruju sebe
kroz kuknjave majki
zašto joj muž ne omogući
da izgleda 'ovako ili onako...
...a djevojčice sa ovih prostora su već sa 14. godina već oformljene i samo ih sputava
kućni moral i dokumenta...
...no,
ovakve teme ne bi ni smjele ni dolaziti ovdje
niti biti komentirane...

A zasto pjesnice, se ne bi smjelo komentirati?

Strahota, gde su im roditelji i znaju li da mogu i treba da ogranice upotrebu pojedinih sajtova ili da ih bar kontrolisu?

Znaju li za opciju "parental kontrol"? Ali kao da ni pojedinim roditeljima nije stalo do kontrole sta rade njihova deca na internetu, s kim se druze, gde se krecu i u RL....ne znam koji ce to roditelj da odobri pa bila "moda" i 1000 puta osim ako i sam nije slican.

Slazem se sa kolegom gore, danas se sponzoruse, starlete i ostale "dame" smatraju uspesnim zenama, popularnim, pozeljnim, stoga nije ni cudo sto su idoli ovim devojkama.
A to sto imaju dvocifreni IQ, e pa to je drugo. A opet, to je seme na plodnom tlu, jer iole inteligentan covek ne bi gledao Gazda Paju, Soraju i ostalu bagru i rekao, "da ovo je cool, ovo je dobro, hocu ja ovako".

Znaci, lose je tlo, trulez ljudima u glavi, a u takvo tlo je vise nego pogodno za razvoj ovakvih parazita.
E sad sto je tlo lose, pa mozda jer roditelje boli briga za decu, rintaj, skrpi se sa tih 30-40 hiljada, plati racune, sredi auto, a i realno kada stignu isti ti roditelji puste Farmu i Grand pa im nista od toga ne dodje cudno i nenormalno, nego eto, "tako sva deca danas, to je in i popularno".
A jedno 30 minuta nedeljno samo da popricaju sa tom decom, "e sta ti mislis o ovome i onome" da vide kako misle i da ih usmere u odredjenom pravcu mozda bi situacija bila bolja, opet, da li je nemanje volje ili inicijative problem zaista ne znam.

Nije to problem samo u nasoj zemlji, i preko bare skroz isto ponasanje se vidja.

Mada bar ne sede na 'ladan beton, to je nesto, zar ne?

A šta se koji qr iščuđavate, pa i u "moje vreme" :lol: su bile iste ovakve, samo nije bilo fejsbuka da stave slike, inače bi stavile. Sećam se devojčice od 40 kila koja je valjda zato što je razvijena ko neuhranjen dečačić smatrala da je pristojno da dođe u bikiniju u školu i niko joj ništa nije rekao, zatim čopor devojčica koje naglase da su došle bez brusa da bi ih dečaci prskali vodom a one kao neće, zatim profesorki koje su svojim klimakteričnim stomacima i otegnutim dojkama davale izuzetan primer tim istim devojčicama i sve to svaki dan, bez pardona. Zimi bih se samo malo više čudila kako joj nije ladno.

Back