....хммм....нећу.
Шалим се.
С времена на време некоме падне на памет да отвара овакве глупе теме и , гле чуда, да ли је некада неки Београђанин отворио тему под називом "Поткадање Београда од стране Ниша, Зајечара, Краљева, Новог Сада, Боготе и Калкуте"? Није, дабоме да није. Ствар кућног васпитања.
У мом комшилуку дошле три свеже студенткиње из унутрашњости. Добро. Свако има право на свој покушај налажења среће. Трећу ноћ по усељењу музика до 4 ујутру, Цеца. Пета ноћ поново. Отворе прозоре на спрату и тамо пусте музику најјаче што може а они се сместе у приземље...
Е, сад, зашто ја ово све теби пишем. Зато што , рецимо, такве никада неће постати Београђанке, увек ће бити само становнице Београда.
А зашто је то тако?
...хајде... ти мала са неточним диловима...не знаш? Да дође мама сутра на дан отворених врата...
То је тако зато што је (обрати пажњу из фундамента обрати пажњу) бити Београђанин СТАЊЕ ДУХА А НЕ МЕСТО РОЂЕЊА ИЛИ ПРЕБИВАЊА.
Е`л си записала? Добро.
Погледај сада овај навод коме се ово недоношче клања (ваљда је клањање неки њихов заједнички ритуал, шта ли):
"...Beograd nikad nece biti svetska metropola, uvek ce gajiiti seljacki duh, negovati incestuozne odnose, ..."
У потпису, опет гле чуда, вебханума...
А обрати пажњу на ову констатацију (веруј ми, знам много много речи али немам потребе за баном):
"opste je poznato da su beogradjani ti koji sve zavrsavaju preko veza" !!!!
Код којих веза када у Београду више Београђана скоро да и нема!
Генерално, могао бих роман да ти напишем али сматрам да би било узалуд.
Коме се не свиђа Београд нека иде тамо где је боље, лепше, уредније и тако то.
Као да неко некога туче по прстима да дође у Београд.
Да имам право на једну жељу која би могла сигурно да се испуни, пожелео бих да од сутра неки други град буде главни и да све што мислите да треба преместити, преместите тамо...и да тамо живите срећно и весело до краја живота без иједног Београђанина.