BEOGRAD BEOGRAĐANIMA

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pokusala sam naci odgovor za mehanizme odbrane- kako se odmah napadaju najslabiji- zato sto se ne brane...ali, tema zakljucana, a ja optuzena "da sam ovde dosla da trujem!"pdf zene...

Ма узроци су овек најбитнији јер нас они упуте на правог кривца и до разумевања последица на прави начин.

Београд ће бити враћен Београђанима (ако бити Београђанин значи стање духа) тек кад се неке ствари у овој држави из корена промене. А како ствари стоје биће све горе и горе.:confused:

Ма узроци су овек најбитнији јер нас они упуте на правог кривца и до разумевања последица на прави начин.

Београд ће бити враћен Београђанима (ако бити Београђанин значи стање духа) тек кад се неке ствари у овој држави из корена промене. А како ствари стоје биће све горе и горе.:confused:

Nemam kapaciteta da shvatim uzroke
- priznajem, skroz sam zbunjena i samo me sokiraju dogadjaji... ne vidim uzrocno- posledicnu vezu dogadjajima...
npr, pre neki dan u gsp-u napade me zena, nicim provocirana- da se vratim odakle sam dosla!:eek:... mene je to zaista pogodilo, ovde sam od '92, secam se jos price u srednjoj kako se beogradjani od nas nisu mogli upisati u skole :hahaha1::hahaha1
sok mi je bio na faxu, kada me koleginica napala za zauzimanje mesta po skolama ::spam:itd

ova tema se ne zakljucava, vec xxgod posle- ozivljava!

....хммм....нећу.

Шалим се.
С времена на време некоме падне на памет да отвара овакве глупе теме и , гле чуда, да ли је некада неки Београђанин отворио тему под називом "Поткадање Београда од стране Ниша, Зајечара, Краљева, Новог Сада, Боготе и Калкуте"? Није, дабоме да није. Ствар кућног васпитања.

У мом комшилуку дошле три свеже студенткиње из унутрашњости. Добро. Свако има право на свој покушај налажења среће. Трећу ноћ по усељењу музика до 4 ујутру, Цеца. Пета ноћ поново. Отворе прозоре на спрату и тамо пусте музику најјаче што може а они се сместе у приземље...
Е, сад, зашто ја ово све теби пишем. Зато што , рецимо, такве никада неће постати Београђанке, увек ће бити само становнице Београда.
А зашто је то тако?

...хајде... ти мала са неточним диловима...не знаш? Да дође мама сутра на дан отворених врата...

То је тако зато што је (обрати пажњу из фундамента обрати пажњу) бити Београђанин СТАЊЕ ДУХА А НЕ МЕСТО РОЂЕЊА ИЛИ ПРЕБИВАЊА.
Е`л си записала? Добро.

Погледај сада овај навод коме се ово недоношче клања (ваљда је клањање неки њихов заједнички ритуал, шта ли):
"...Beograd nikad nece biti svetska metropola, uvek ce gajiiti seljacki duh, negovati incestuozne odnose, ..."
У потпису, опет гле чуда, вебханума...
А обрати пажњу на ову констатацију (веруј ми, знам много много речи али немам потребе за баном):
"opste je poznato da su beogradjani ti koji sve zavrsavaju preko veza" !!!!
Код којих веза када у Београду више Београђана скоро да и нема!

Генерално, могао бих роман да ти напишем али сматрам да би било узалуд.
Коме се не свиђа Београд нека иде тамо где је боље, лепше, уредније и тако то.
Као да неко некога туче по прстима да дође у Београд.
Да имам право на једну жељу која би могла сигурно да се испуни, пожелео бих да од сутра неки други град буде главни и да све што мислите да треба преместити, преместите тамо...и да тамо живите срећно и весело до краја живота без иједног Београђанина.

Mi se ocigledno nismo nesto najbolje razumeli. Cekaj cekaj i ja izdajem stan studentima u Nisu i svaka garnitura, mahom zive po dvoje, divlja tokom prvog semestara i pravi zurke i redovno komsije zovu moje, zovu policiju i nikako da shvate da je to ukus slobode koju osete klinci kada se otisnu u svet. Stanje duha koje toliko zustro branis i cini mi se povredjujes neke ljude je stvar kucnog vaspitanja a ne pridoslica.

Moras da priznas da su se i oni stanovnici Beograda od pre ameba prilicno poseljacili, ista stvar je i u Nisu i u Novom Sadu pa ja nisam postavila temu Nis Nislijama. Kada sam radila praksu u sudu u Nisu pita me neki inspektor odakle sam, ja bila sokirana jer je bio juli mesec kako odakle sam i tek onda shvatim pa niko nije iz Nisa, svi su iz Pirota, Zajecara, sa sela, iz Prokuplja, po niskim fakultetima nema nijednog profesora vise ko je bar tri generacije iz grada Nisa, sa mog faksa konkretno nema nijednog jedinog, do jednog su dosli na studije i tu ostali. I meni to ne smeta. Ko je kriv kada je moja mama putovala i lagano zavrsavala faks a neko dete sa sela ucilo u studenjaku i za 4 godine steklo diplomu sa super ocenama. Ko nam je kriv sto nismo bili bolji, ambiciozniji, vredniji...ono ko pre devojci njegova devojka. Po izbeglicama i pridoslicama su tu negde da ti kazem. Krivis bez da pogledas u svoje dvoriste.To je ono sto je tebi zamereno. Ne upires prst u pravi problem.

Naslov ove teme mi zvuci stravicno rasisticki sto je paradoksalno obzirom na cinjenicu da pripadamo istoj rasi.

Ko nam je kriv sto nismo bili bolji, ambiciozniji, vredniji...ono ko pre devojci njegova devojka.
Kao i "sila Boga ne moli"...mozemo mi da se sada gadjamo poslovicama do prekosutra, problemi su drugaciji. Tako mozemo da kazemo i "ko je nama kriv sto nismo umeli da slazemo, opljackamo, prevarimo, pa da dobijemo kuce na Senjaku, dzipove i jahte i da hebemo ostali narod u mali mozak"? Ista meta, isto odstojanje...
Po izbeglicama i pridoslicama su tu negde da ti kazem. Krivis bez da pogledas u svoje dvoriste.To je ono sto je tebi zamereno. Ne upires prst u pravi problem.

Naslov ove teme mi zvuci stravicno rasisticki sto je paradoksalno obzirom na cinjenicu da pripadamo istoj rasi.
Dobro.
Hajde upri ti prstom u problem pa me prosvetli. Pokazi mi, molim te, moje dvoriste.
Pokazi mi kako su pre dvadeset godina bacane kese iz solitera sa djubretom, pokazi mi kako su pre dvadeset godina ignorisani saobracajni znaci i propisi, pokazi mi kako je pre dvadeset godina bilo nezamislivo da prespavas na klupi u parku a da te niko ne dira, pokazi mi kako se pre dvadeset godina moglo sve sto je dozvoljeno a danas moze sve sto je zabranjeno. A ljudi su dolazili u Beograd i pre tih dvadeset godina. I svojim dolaskom su obogacivali Beograd a nisu pravili selendru od istog.
Zato kazem, izvolite sve poluge vlasti iz Beograda izmestiti u Nis i lepo vama, lepo nama...svi da uzivamo. Mozete i gradonacelnika Beograda da povedete, nije problem. Neka upravlja Beogradom iz glavnog grada, Nisa. Nama ne smeta.

Kao i "sila Boga ne moli"...mozemo mi da se sada gadjamo poslovicama do prekosutra, problemi su drugaciji. Tako mozemo da kazemo i "ko je nama kriv sto nismo umeli da slazemo, opljackamo, prevarimo, pa da dobijemo kuce na Senjaku, dzipove i jahte i da hebemo ostali narod u mali mozak"? Ista meta, isto odstojanje...

Dobro.
Hajde upri ti prstom u problem pa me prosvetli. Pokazi mi, molim te, moje dvoriste.
Pokazi mi kako su pre dvadeset godina bacane kese iz solitera sa djubretom, pokazi mi kako su pre dvadeset godina ignorisani saobracajni znaci i propisi, pokazi mi kako je pre dvadeset godina bilo nezamislivo da prespavas na klupi u parku a da te niko ne dira, pokazi mi kako se pre dvadeset godina moglo sve sto je dozvoljeno a danas moze sve sto je zabranjeno. A ljudi su dolazili u Beograd i pre tih dvadeset godina. I svojim dolaskom su obogacivali Beograd a nisu pravili selendru od istog.
Zato kazem, izvolite sve poluge vlasti iz Beograda izmestiti u Nis i lepo vama, lepo nama...svi da uzivamo. Mozete i gradonacelnika Beograda da povedete, nije problem. Neka upravlja Beogradom iz glavnog grada, Nisa. Nama ne smeta.

Ja sam samo htela da kazem da se poseljacila citava Srbija i da Beograd tu nije izuzetak, imam i ja komsinicu koja baca punu kesu djubreta kroz prozor, kesa je jos ona plasticna koja se jadna raspadne u letu. Zena je btw izbeglica sa Kosova i mislim da bi bilo neumesno da kazem kako su oni poseljacili grad i da ih zamolim kao vrhunske seljacine da napuste moj grad i vrate se odakle su dosli. Jel ti se ne cini da je to pomalo rasisticki? Mislis, sve ce se srediti ako izbacis iz Beograda pridoslice nije nego, nema poseljacenih starosedelaca, kako da ne:roll::dontunderstand:. Ironija vezana za Nis zaista je neumesna, btw da te malo podsetim Nis je bio glavni grad u jednom momentu. Ovim cinizmom si zapravo pokazao da pored toga sto bi iseljavao prisilno ljude imas i negativan stav prema drugim gradovima:eek:...c c c kakva uskogrudost zaista se ovi beLgradjani silno promenili:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

... Ironija vezana za Nis zaista je neumesna, btw da te malo podsetim Nis je bio glavni grad u jednom momentu. Ovim cinizmom si zapravo pokazao da pored toga sto bi iseljavao prisilno ljude imas i negativan stav prema drugim gradovima:eek:...c c c kakva uskogrudost zaista se ovi beLgradjani silno promenili:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Nema tu ironije ni u tragovima. Ja stvarno tako mislim.
Ali dobro, neko ne moze da prepozna ironiju ni da se saplete o istu...
Evo, da ti bude lakse, zameni Nis sa Kragujevac, Kraljevo, Negotin...sta god.
Da, moj negativan stav prema drugim gradovima se pokazuje tako sto sam u hiljadu postova pljuvao druge gradove...sad je valjda jasno ko ne gleda svoje dvoriste, zar ne?

Nema tu ironije ni u tragovima. Ja stvarno tako mislim.
Ali dobro, neko ne moze da prepozna ironiju ni da se saplete o istu...
Evo, da ti bude lakse, zameni Nis sa Kragujevac, Kraljevo, Negotin...sta god.
Da, moj negativan stav prema drugim gradovima se pokazuje tako sto sam u hiljadu postova pljuvao druge gradove...sad je valjda jasno ko ne gleda svoje dvoriste, zar ne?

Kakvo dvoriste pobogu covece? Ja ne zelim da gledam "dvorista" u kontekstu bilo kakve metafore jer je za moj racun planeta svacija i svako ima pravo da zivi gde mu padne na pamet a ti si za prisilno iseljavanje...zar si toliko ostrascen da ne vidis razliku? Niko od nas ne bi rec kazao protiv Beograda da nam ne mases tom pro naci mantrom kome "pripada" neki grad. Ko ima tapiju na gradove u inostranstvu, kada bi iz njih iselili sve koji su iz Beograda emigrirali svasta bi tu ispalo a svi znamo da je vecina zaista starih Beogradjana emigriralo, pogledaj malo neku statistiku? Zar ti nije jasno koliko je cudno to sto pises?

iskreno mislim da su pravi beogradjani iskompleksirani svojim poreklom,i nicim izazvanim sebe smatraju `plave krvi`.
donekle ih razumem.brdjanka sam,ali mi licno smeta sto se bg toliko `poseljacio`...ali,mislim da je za sve kriva pogresna visedecenijska politika,sto je pink najgledaniji,poremecene su ljudske i moralne vrednosti,sto smo drzava bezakonja,,pa otud drpanje i kradja ostaju nekaznjeni...kriminal i bogacenje cveta-pa otud svaka susa,logicno zeli da se doseli u glavni grad.
moj drug je nelegalno otisao u london...dali su mu neki ljudi sansu,snasao se,bio primeran i postovao zakon...za sada ima 2 stana tamo...vredan je..niko mu nikada nije zamerio sto je dosao tamo.
samo kod nas beogradjani `prde` na sav glas.
e muka mi je od toga.

iskreno mislim da su pravi beogradjani iskompleksirani svojim poreklom,i nicim izazvanim sebe smatraju `plave krvi`.
donekle ih razumem.brdjanka sam,ali mi licno smeta sto se bg toliko `poseljacio`...ali,mislim da je za sve kriva pogresna visedecenijska politika,sto je pink najgledaniji,poremecene su ljudske i moralne vrednosti,sto smo drzava bezakonja,,pa otud drpanje i kradja ostaju nekaznjeni...kriminal i bogacenje cveta-pa otud svaka susa,logicno zeli da se doseli u glavni grad.
moj drug je nelegalno otisao u london...dali su mu neki ljudi sansu,snasao se,bio primeran i postovao zakon...za sada ima 2 stana tamo...vredan je..niko mu nikada nije zamerio sto je dosao tamo.
e muka mi je od toga.
Грешиш Гребо.:)

Прави Београђани су јако фин и културан свет и никад им не би пало на памет да искају да им се врати Београд.
Имам их заиста доста у окружењу и за њих имам само речи хвале.

Никад од правих , укорењених Београђана нисам чула да се буне на такав начин.;)

Грешиш Гребо.:)

Прави Београђани су јако фин и културан свет и никад им не би пало на памет да искају да им се врати Београд.
Имам их заиста доста у окружењу и за њих имам само речи хвале.

Никад од правих , укорењених Београђана нисам чула да се буне на такав начин.;)
e pa ima logike to sto zboris;)

e muka mi je od toga.

Mi jesmo plave krvi, i to niko ne može promeniti, pa čak ni svi ovi ljaberi što to svim silama pokušavaju sve ove godine jer imaju kompleks, ne što nisu rođeni u Beogradu, već zato što ne mogu da osete šta je beogradska duša i duh našeg grada. To se ne vidi na TV Pink i ne uči u školi, to se dobija vaspitanjem i prenošenjem sa kolena na koleno. Zato sam siguran da će taj šmek polako ponovo izaći na videlo, a to što se oko nas nafilovalo 2 miliona "zemljaka", ne zanima me, jer ih i ne primećujem, koliko god im to smetalo. Jedini način kako smo lečili te ljabere u naše vreme bilo je to ignorisanje. Još u staroj zemlji, svi gradovi od Zagreba, Splita Sarajeva, Ljubljane... imali su kompleks Beograda, jer su znali da su svi bili provincija u svakom pogledu. To će biti tako za vjeki vjekov, tu promene nema. Ili jesi ili nisi! I danas se čuje na 90% stadiona u Srbiji: Mrzim Beograd! Pa mrzite ga, ko vam brani, ali sedite tamo gde jeste, a mi ćemo se ovde već nekako snaći i bez vas...

e muka mi je od toga.

Grebo, već sam ti rekao da si, hoćeš, nećeš, postala prava beograđanka :D. Imamo mi malo taj kompleks, kako ti kažeš, to je tačno. Našim babama i dedama su useljavali u stanove sustanare, zbog "viška" stambenog prostora ... Mi smo startovali u život iz roditeljske kuće, bili uvek na kraj stambene liste, bilo nam blam da se laktamo i osvajamo naš Beograd, jer to je moglo samo beskrupulozno ... I tako, na ovakvim forumima "prdimo" na sav glas i potsećamo se nekih vremena koja se neće i ne mogu vratiti ... Tada je bilo toliko lepo, da to može znati samo onaj koji je u to vreme živeo ... Evo tebi jedno :heart:

Iskreno mislim da bi ova tema morala da promeni ime u BEOGRAĐANI U BEOGRADU ... Nećemo mi, kao što i oni pre nas nisu hteli, da namećemo ništa, da se zatvaramo i da odbijamo od sebe ... I da živimo u nerealnoj želji da nam se naš grad vrati ...

Grebo, već sam ti rekao da si, hoćeš, nećeš, postala prava beograđanka :D. Imamo mi malo taj kompleks, kako ti kažeš, to je tačno. Našim babama i dedama su useljavali u stanove sustanare, zbog "viška" stambenog prostora ... Mi smo startovali u život iz roditeljske kuće, bili uvek na kraj stambene liste, bilo nam blam da se laktamo i osvajamo naš Beograd, jer to je moglo samo beskrupulozno ... I tako, na ovakvim forumima "prdimo" na sav glas i potsećamo se nekih vremena koja se neće i ne mogu vratiti ... Tada je bilo toliko lepo, da to može znati samo onaj koji je u to vreme živeo ... Evo tebi jedno :heart:

I od mene, ako nije nametljivo:heart:

Imas i od mene:heart:

Našim babama i dedama su useljavali u stanove sustanare, zbog "viška" stambenog prostora ... Mi smo startovali u život iz roditeljske kuće, bili uvek na kraj stambene liste, bilo nam blam da se laktamo i osvajamo naš Beograd, jer to je moglo samo beskrupulozno ... I tako, na ovakvim forumima "prdimo" na sav glas i potsećamo se nekih vremena koja se neće i ne mogu vratiti ... Tada je bilo toliko lepo, da to može znati samo onaj koji je u to vreme živeo ... Evo tebi jedno :heart:

ok, dok su neki dosli zato sto su proterani iz sopstvenih domova, spasavajuci goli zivot... neki cak iz prijateljske grcke, ako ste culi za gradjanski rat( pokrenuta tuzba u strazburu za povracaj imovine egejcima :))
nista vise ne smem komentarisati, vec sam banovana :mrgreen:( zbog logicnog odgovora na vec postavljen post)

ok, dok su neki dosli zato sto su proterani iz sopstvenih domova, spasavajuci goli zivot... neki cak iz prijateljske grcke, ako ste culi za gradjanski rat( pokrenuta tuzba u strazburu za povracaj imovine egejcima :))
nista vise ne smem komentarisati, vec sam banovana :mrgreen:( zbog logicnog odgovora na vec postavljen post)

To je potpuno tačno. Bilo je i proteranih Albanaca izbeglih od vladavine kralja Zogua, Grka, Slovenaca iz okoline Trsta i Istrijana koji nisu hteli da ih italijani asimiliraju, o carskim Rusima da ne govorim ... Ja sam dete sa periferije (tadašnje) gde se živelo pod kiriju u dvospratnicama, trospratnicama, a najviše u onim čuvenim dvorištima sa česmom u sredini i klozetom u najdaljem ćošku dvorišta ... I bilo potpuno svejedno ko se zvao Popović, Mokosek, Sokolj, Bertoto, Sugaris, Litvinjenko .... I da ne nabrajam više ... O ovome bi i moj zemljak L.. mogao da vam piše esej ...

Back