@Kole11 gledaj ovako...ja tebe ne pokušavam (niti ikoga drugog) da zabušavam...svojski se trudim, skoro kao što i nekada jesam, da se stavim u tvoje noge i pokušam makar u okvirima da razumem šta ti uopšte pokušavaš da kažeš. Ali deluje vrlo često da ni sam ne kažeš naglas neke stvari pre nego što ih napišeš ovde na forumu, ili barem da ne porazmisliš o njima iole ozbiljnije.
Već duže vreme suočavamo se sa stravičnim odlivom mozgova. Retko koja zemlja u regionu postoji u kojoj kod mladih postoji tolike želje sa emigracijom. Nestručnost, politički motivisana, i nepotizam, toliko su prisutni širom celog društva da se slobodno može reći da Srbija kao društvo kontinuirano nazaduje. Toliko je plagijata na sve strane (politička elita je to svojim potezima i u javnosti legitimisala, ili makar učinila irelevantnim) i zabrinjavajuće je šta sve zna da prođe i kao doktorska disertacija na akreditovanim visoko obrazovnim institucijama. Institut za savremenu istoriju vodi jedan istoričar koga gotovo sve čini pobeda u jednom kvizu tj. samo zbog toga što je član predsedništva jedne od vladajućih političkih partija. Za v.d. direktora Muzeja žrtava genocida privremeno je postavljen poznanik bivšeg Predsednika Republike oko kojeg izgleda da kopaju kakav galimatijas da naprave kako bi ga izabrali u to zvanje, jerbo ni po kojem kriterijumu nije kvalifikovan. Nastavnici na fakultetima opsednuti su sujetom da se ponašaju kao deca u obdaništu (a poneki, tu i gde jesu samo zahvaljujući što su nečiji sinovi, i kao prava razmažena derišta). Neću ni da počinjem o kontroverznim aspektima aktuelne reforme prosvete, koju si možda ispratio na nekim drugim temama...
I dok se sve to događa...ti mi šalješ (uz to, provocirajući vrlo jasno) članak nekog mladića '93. godište koji je objavio drugi naučni rad u svom životu, pokušavajući da dokažeš...šta tačno? Video sam rečenicu koju je napisao i rekao da je glupost i to čak dva puta i ti nisi bio zadovoljan i time. Tako da je pravo pitanje šta je tebi to čudno i šta ti uopšte pokušavaš da kažeš? Mislim, čuješ li sebe uopšte, čoveče?