„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije uopšte bitno ko je taj lik, tamo da je irelevantno koje mu je ime i kakvo mu je lice (mada jeste predstavio karikaturni crtež). Ne izdaje se ni za kakvog poznavalaca ili stručnjaka; ne poziva ni na kakav autoritet...prosto, ne želi nikakvu samopromociju; ne reklamira se, niti poziva na svoj neki autoritet, ako nekoga zanima identitet; najmanji problem. U pitanju je Lazar Dragojlović.

Да ли си ти, у свом самољубљу, прочитао шта си написао овде?
Дакле није битно ни ко је лик, ни што нема ауторитет, нити се позива на неки ауторитет али је добро што не жели самопромоцију, не рекламира се, али зато има свој "Podcast" на Јутјубу којим нам онако са висока просипа своју "мудрост" уз своју самопромоцију и рекламира кога ..?
...или је само битно да си коначно нашао некога ко ће подржати твој наратив?

Да ли си ти, у свом самољубљу, прочитао шта си написао овде?
Дакле није битно ни ко је лик, ни што нема ауторитет, нити се позива на неки ауторитет али је добро што не жели самопромоцију, не рекламира се, али зато има свој "Podcast" на Јутјубу којим нам онако са висока просипа своју "мудрост" уз своју самопромоцију и рекламира кога ..?
...или је само битно да си коначно нашао некога ко ће подржати твој наратив?

Nešto si ti grdno pomešao. Nema on svoj podkast na YouTube-u. To što sam iznad okačio je gostovanje jednom pre šest godina na Podcast VAKUUM-u, a što si mogao primetiti i da si poslušao makar prvi minut i otvorio link iznad (odaje se utisak da, najverovatnije, nisi).

Nešto si ti grdno pomešao. Nema on svoj podkast na YouTube-u. To što sam iznad okačio je gostovanje jednom pre šest godina na Podcast VAKUUM-u, a što si mogao primetiti i da si poslušao makar prvi minut i otvorio link iznad (odaje se utisak da, najverovatnije, nisi).
...и која је разлика у свој овој причи, да ли просипа своје мудрости на туђем или својем Поткасту, он је ту дошао да прича без ауторитета и без позивања на неки ауторитет или је само битно да си коначно нашао некога ко ће подржати твој наратив?

...и која је разлика у свој овој причи, да ли просипа своје мудрости на туђем или својем Поткасту, он је ту дошао да прича без ауторитета и без позивања на неки ауторитет или је само битно да си коначно нашао некога ко ће подржати твој наратив?

Ne razumem zapravo uopšte šta je bila Vaša poenta; i nema veze je li došao na svoj ili tuđi podcast, tako je; irelevantno u oba slučaja. Postavio sam jedan snimak na kojem mu se može čudi glas, informativno i kao kuriozitet.

Inače, dobrodošli na naš forum! :ok: Pretpostavljam da ga pratite već neko vreme, pa ste se sad odlučili da se uključite direktno?

Kada se u svakoj temi na istoriji osecas prozvanim, bar ljudima skuvaj kafu i ne smetaj u diskusiji, da i mi laici nesto naucimo. Mrkalj ti je pustio razgovor sa covekom kome moras kapu da skines bar samo zato sto se upustio u odbranu neke istorije, a nikako ne mozes da ga nazoves nadri naucnikom jer on ima ime, a ti si sraf....a cak se nisi nasao prozvanim....

Kada se u svakoj temi na istoriji osecas prozvanim, bar ljudima skuvaj kafu i ne smetaj u diskusiji, da i mi laici nesto naucimo. Mrkalj ti je pustio razgovor sa covekom kome moras kapu da skines bar samo zato sto se upustio u odbranu neke istorije, a nikako ne mozes da ga nazoves nadri naucnikom jer on ima ime, a ti si sraf....a cak se nisi nasao prozvanim....

Bojim se da imam problem da razumem da li imaš neku poentu i pokušavaš li nešo konkretnije da kažeš..? Šta sa Kovićem?

Ne razumem zapravo uopšte šta je bila Vaša poenta; i nema veze je li došao na svoj ili tuđi podcast, tako je; irelevantno u oba slučaja. Postavio sam jedan snimak na kojem mu se može čudi glas, informativno i kao kuriozitet.

Inače, dobrodošli na naš forum! :ok: Pretpostavljam da ga pratite već neko vreme, pa ste se sad odlučili da se uključite direktno?
Хвала.

Šešelj otkazao duel.

Dejan Ristić se bunio zbog predstavljanja Šargića kao istoričara. Prema njegovim tvrdnjama, IN4S je uputila izvinjenje i najavila izmenu snimka emisije na svom YouTube kanalu.

buio.jpg

Ovo mora da pročita svako koga istorija makar malo interesuje,

http://www.iib.ac.rs/istorijskicasopis/assets/files/IC2069013G.pdf

Reč je o autoru sa Istorijskog instituta, pisao je prošle godine. Čovek bukvalno gradi priču na način kao to Slaven radi, dakle kreće od nekoliko istorijskih izvora koji smeštaju prvobitno poreklo Srba na Balkanu pa zatim pripovedaju o migracijama na sever, da bi zaključio da su svi ti autori bili u zabludi i zapravo nisu mislili to što su pisali te su hteli reći da su migracije išle u suprotnom smeru, odnosno sa severa na jug. Naravno jedino na šta može da se pozove je dobro poznati spis DAI, za koga kaže da nije mogao biti poznat ovim autorima jer je spis bio tajna. Ali zato taj jedan spis ima veću težinu od svih pobrojanih koji govore suprotno.

Citat:
Не може се поуздано рећи да је Далимил познавао некакву приповест о сеоби Срба, али је сигурно знао да су се они доселили на југ и то из суседства Чешке.

Jel ovo skrivena kamera?

Čovek kada ovo pročita mora sam sebe da zapita da li je uopšte normalan i da li ima ispravnu percepciju stvarnosti oko sebe jer ipak rad dolazi sa Istorijskog instituta.

Ovo je razlog zašto mislim da Slavenova nacionalnost uopšte nije bitna, jer Matriks prave Srbi sa državnih institucija.

Strava i Užas!

Reč je o autoru sa Istorijskog instituta, pisao je prošle godine. Čovek bukvalno gradi priču na način kao to Slaven radi, dakle kreće od nekoliko istorijskih izvora koji smeštaju prvobitno poreklo Srba na Balkanu pa zatim pripovedaju o migracijama na sever, da bi zaključio da su svi ti autori bili u zabludi i zapravo nisu mislili to što su pisali te su hteli reći da su migracije išle u suprotnom smeru, odnosno sa severa na jug. Naravno jedino na šta može da se pozove je dobro poznati spis DAI, za koga kaže da nije mogao biti poznat ovim autorima jer je spis bio tajna. Ali zato taj jedan spis ima veću težinu od svih pobrojanih koji govore suprotno.

Citat:
Не може се поуздано рећи да је Далимил познавао некакву приповест о сеоби Срба, али је сигурно знао да су се они доселили на југ и то из суседства Чешке.

Jel ovo skrivena kamera?

Čovek kada ovo pročita mora sam sebe da zapita da li je uopšte normalan i da li ima ispravnu percepciju stvarnosti oko sebe jer ipak rad dolazi sa Istorijskog instituta.

Ovo je razlog zašto mislim da Slavenova nacionalnost uopšte nije bitna, jer Matriks prave Srbi sa državnih institucija.

Strava i Užas!

Sad će opet @Aranko da kaže da to mene niko ne pominje, već štaviše, ja uvlačim druge. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Da li je moguće da sve ovo napiše jedan autor u istom radu?

Међу поменутим народима наводе се Срби, који су своју земљу створили на простору где се Грци налазе, односно покрај мора и раширили се све до Рима. Аутор потом у причу укључује Хрватску, као земљу у српском народу29, у којој је био (владао) лех по имену Чех.

Пулкава наводи да су Словени напустили Сенар, прошли кроз Халдеју и дошли у земљу где сада живе Грци. Словени су одатле упали у Бугарску, Рашку, Србију, Далмацију, Хрватску, Истру и Карниолу (Крањску), које како аутор истиче, Словени држе и у данашње време

О прадомовини Словена уопште могу се наћи подаци још на почетку XII века, у поменутом руском летопису Повест минулих лета у којем су они представљени као древни становници римске провинције Норик, а њихова прадомовина је смештена у Подунавље. Одатле су се настанили на простор централне Европе, а међу њима се наводе Морављани, Чеси, (Бели) Хрвати, Срби и Хорутани, али и племена која су се населила на простор око Висле.

Прадомовина Чеха код Далимила, односно Словена у Повести, је смештена јужније од средишњих делова Европе, а Срби, Хрвати и Чеси се наводе у оба дела, додуше у различитим контекстима

I na kraju:

Opada vam koncentracija, disciplina popušta.

Pojedinci su zaboravili sveto pravilo br.1: Ćuti, ne komentariši, ne diraj zabranjeni podatak, ne čačkaj. To ne postoji, ne postoji, reci sebi da ne postoji!

Moraćeš malo da odeš do Instituta da udariš par disciplinskih ćuški ovima što bi da pametuju..... :D

Zašto ne uradiš to sam?

Citat:

Jel ovo skrivena kamera?

Strava i Užas!
Одељак у коме се наводе Срби гласи:
Меzi jinými Srbové,
tu, kdežto biechu Hřekové
podlé mořě sě ustavichu,
až do Řima sě vzplodichu.
Потом следе стихови:
V srbském jazyku jest země,
jiež Charvátci jest jmě.
V tej zemi bieše lech.
јemuž jmě bieše Čech.
Далимил потом говори о убиству које је починио Чех и потом са шесторицом браће и многобројном децом напустио земљу Хрватску у потрази за новом домовином. Напослетку, дошли су до брда Рип одакле је стари Чех угледао њихову „обећану земљу“.
На основу наведених стихова мора се издвојити неколико запажања. Међу поменутим народима наводе се Срби, који су своју земљу створили на простору где се Грци налазе, односно покрај мора и раширили се све до Рима. Аутор потом у причу укључује Хрватску, као земљу у српском народу, у којој је био (владао) лех по имену Чех. На први поглед, може се рећи да конструкције непознатог аутора делују прилично невероватно, што и не чуди с обзиром на то да овај део Далимилове хронике говори легендарном настанку чешког народа. Анонимни чешки хроничар је користио разне легенде за писање свог дела, како за митске почетке Чеха, тако и касније у делу. У литератури је већ запажено да се ови подаци заснивају на усменој традицији, али би ипак требало покушати дати одговоре на политичке и литерарне мотиве аутора, а самим тим на разлоге због којих је на овај начин креирао своју причу.

Kad gledaš da izvor osporiš, onda ga negledaš kao neki niz nego ga najpre izdvojiš kao "делују прилично невероватно?,
osamiš, "Аутор потом у причу укључује Хрватску, као земљу у српском народу" - Za gosn.Marka je ovo naprosto "WTF"
pa ga prebaciš u legende pa dalje u mitove i ko se time bavi puj pike faul ideš napolje iz peščarnika al ostavi kantice :hahaha:

Zamaraju, naprosto ja neželim u taj peščarnik jer su oni i njihov svet pre taj isti dobrano već dosad namoćali.

Ne može se ništa pouzdano reći, li 100% je znao. Sunce ti žarko. :hahaha: Joj, Mare... :fdlan:

Ne možeš biti trol sat vremena i onda se ups, ponašati kao da svi treba da se pravimo kao da prethodnih sat vremena uopšte nije ni postojalo. Iliti, u prevodu, glumiti privremeno nekakvu pristojnu osobu, a da niko ne očekuje da će za sat vremena opet biti trol-faza.

Pitanje sam postavio Arankou iz razloga što je on vrlo često reagovao kada su u pitanju moje objave i tvrdio da ja provociram i slično. A bukvalno niti jedan jedini put (neka me ispravi ako grešim) nisam primetio da je reagovao na tvoje objave. Pa želim da čujem njegovo mišljenje, naravno da usputno podsetim i tebe da ne možeš očekivati normalnu diskusiju ako tako pišeš.

Što se tiče dotične rečenice, svoje mišljenje (koje ne razumem zašto uopšte od mene tražiš, jerbo si bio vrlo jasan da te moje mišljenje uopšte ni ne interesuje) sam izrazio. Dečko skače sam sebi u usta. I licemerno je sa tvoje strane da sad kažeš odjednom tema je Mare, kada si bukvalno nakon što sam nešto na temu rekao, krenuo sa trolovanjem. A sad, odjednom, ipak hoćeš o tome da razgovaraš?

tenor.png

Ne možeš biti trol sat vremena i onda se ups, ponašati kao da svi treba da se pravimo kao da prethodnih sat vremena uopšte nije ni postojalo. Iliti, u prevodu, glumiti privremeno nekakvu pristojnu osobu, a da niko ne očekuje da će za sat vremena opet biti trol-faza.

Pitanje sam postavio Arankou iz razloga što je on vrlo često reagovao kada su u pitanju moje objave i tvrdio da ja provociram i slično. A bukvalno niti jedan jedini put (neka me ispravi ako grešim) nisam primetio da je reagovao na tvoje objave. Pa želim da čujem njegovo mišljenje, naravno da usputno podsetim i tebe da ne možeš očekivati normalnu diskusiju ako tako pišeš.

Što se tiče dotične rečenice, svoje mišljenje (koje ne razumem zašto uopšte od mene tražiš, jerbo si bio vrlo jasan da te moje mišljenje uopšte ni ne interesuje) sam izrazio. Dečko skače sam sebi u usta. I licemerno je sa tvoje strane da sad kažeš odjednom tema je Mare, kada si bukvalno nakon što sam nešto na temu rekao, krenuo sa trolovanjem. A sad, odjednom, ipak hoćeš o tome da razgovaraš?

tenor.png
Da li sam dobro razumeo, uputio si kritiku Maretu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back