Боб
Poznat
- Poruka
- 8.604
неки ту виде раскорак, ја видим једно јединство - скоро сви њихови ''историчари'' лажу и фалсификују против истине и Српства, а и скоро сви ''наши'' раде то исто
браћа југословени
браћа југословени

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaš li ko je Aleksandar Raković?
samo budi oprezan medju njihovima ima mnogo novinara i pravnika kao i kod nas koji nisu uopste istoricariAko se vec (opravdano) dize tolika dzeva na srpske pseudoistoricare ili novoromanticare, kako ih vec hocete zvati, od strane struke, zasto se onda ne primeni isti takav odnos i na bosnjacke, crnogorske, makedonske, hrvatske i albanske istoricare?
samo budi oprezan medju njihovima ima mnogo novinara i pravnika kao i kod nas koji nisu uopste istoricari
Da li je zaposlen na FF? Da li pise udzbenike za osnovnu i srednju skolu ili neke prirucnike za studije istorije?
Znam da to sigurno nisi ni ti, ni Radić ni Šuica. Raković je pošten istoričar.Znaš li ko je Aleksandar Raković?
Koliko znam, ne.
Za tebe znam da si u stanju strane i strane da ispises ovde sa bh.citadelom ili bilo kim ko dodje sa strane i podmece neistine. Tu ne pravim pitanje. Ali sta je sa ovim nasim poznatim i cenjenim istoricarima, nesto ne cujem da reaguju.... Ako im smeta novoromanticarska ideja, zasto nemaju isti princip i prema ovima iz inostranstva, a svakako se tice Srba i srpske istorije...
A koji profesor se uopšte i osvrće sem Radivoja Radića?
Pola fakulteta ga ismeva zbog toga.
Ako se vec (opravdano) dize tolika dzeva na srpske pseudoistoricare ili novoromanticare, kako ih vec hocete zvati, od strane struke, zasto se onda ne primeni isti takav odnos i na bosnjacke, crnogorske, makedonske, hrvatske i albanske istoricare?
...
Тема је добра. Можда је требао другачији увод, али не мари, знамо која је намјера.
Није тачно да српски историчари чуте на лагарије, манипулације, фалсификате који су све више доминантни у комшилуку.
Опет, међу српским историчарима имамо три групе;
- Први су они одгојени на једној матрици из прошлих времена (разне Латинке, Дубравке и остале Бранке), ту су побркани приоритети, бјеше важна идеолошка позадина и такви раде оно што су научили, "тумаче" историју, правдају ефемистички како је то критичка историографија, но у суштини то је друго име за аушовинизам.
- Други су конформисти. Важнији им је друштвени статус, некад заробљени у самољубљу, доказати како су паметни или марљиви књишки мољци, воле истицати своје моралне врлине, ако треба у ту сврху мало "болдовати" непочинштва проказаних злоћа у роду нашем, а добро детектују анамо неке историчаре који "комотније" приказују српску историју.
- Трећи су посвећени историји, темељити у раду и истински родољуби.
Овим задњима је водиља увиек добробит рода нашег, они ће реаговати на те скарадне процесе у изучавању историје комшијских народа, посебно оне који наносе штету српској прошлости, и гдје се скрнави историја.
Ови из прве двие групе ће реаговати само онда када ће ту имати лични мотив, или ако је то упаковано у ширу причу (рецимо када постану грлати против ревизионизма) гдје ће бити обухваћени и неки Срби са неподобним мишљењем.
Како год, реагује се, како написах, реагују ови из треће групе, ни те процесе у комшилуку не треба гледати ђутуре. У свакој комшијској земљи су другачији, зато је и тема преопширна.
У Црној Гори морам поменути Александра Стаматовића, упокојеног Предрага Вукића, такође и Јована Маркуша који по вокацији није историчар али посједује енциклопедијско знање о историји ЦГ, има их још.
И у Србији их има баш доста, реагују, проблем је што су медијски више заступљени ови из прве двије групе.
Срећа у свему томе је што је та пропаганда и скарадна интерпретација историја у комшилуку (ту мислим у Хрватској, БиХ и Црној Гори) толико плитка, афирмишу је неуки ликови који често нису историчари да је релативно лако размонтирати те манипулације и лагарије.
Како год, ово ће бити временом све већи проблем, посебно у ЦГ и БиХ јер узрокују и политичке рефлексије, требаће порадити на томе.
Ako se vec (opravdano) dize tolika dzeva na srpske pseudoistoricare ili novoromanticare, kako ih vec hocete zvati, od strane struke, zasto se onda ne primeni isti takav odnos i na bosnjacke, crnogorske, makedonske, hrvatske i albanske istoricare?
Zar i oni ne vrse isti zlocin nad naukom? Znamo svi za price o albanskim herojima Skenderbegu i Milosu Kobilicu, o bosnjackom vladaru Tvrtku i bosnjackoj bosancici koju je nas Vuk samo prepisao, itd. da ne nabrajam dalje..
Znaci moje pitanje, zasto istoricari u Srbiji ne reaguju na ove falsifikate i netacnosti, stvar je utoliko jos gora, sto je njima to zvanicna istorija, dok ovi nasi novoromanticari nisu ni u kakvim strukturama, niti imaju neku realnu moc da bilo sta propisuju i odredjuju.
Oni najvise sto mogu je da svojom pricom ljude ubede u to, ali u okolnim zemljama je lazna istorija ubacena u sistem obrazovanja, a nasi istoricari na to cute. Zasto?
Ниси разумио мој пост. А онда узимаш тако бесмислен и инфантилан примјер да стварно нема сврхе да нешто објашњавам.Ne vidim vezu izmedju rodoljublja i strucnosti. Mogu ja da budem najveci srpski nacionalista ali ako sam dobar istoricar i imam pred sobom dokaze za npr. zlocin u Foci nad muslimanima u ww2 (samo primer, lupam sad) ja cu to da prihvatim i da branim tu tezu od onih koji bi je negirali, pa makar po 100 puta i oni takodje bili srpski nacionalisti.
Sotir. Zasto si ubedjen ili iz politickih razloga teras pricu da je bilo seobe Srba na balkan.
Da li znas da je nauka genetika dokazala autohtonost Srba. Ja imam polozen ispit DNK, i Srbi su sigurno staosedeoci ovog prostora od Jadranskog do Crnog Mora, ceo balkan i linija Dunav. Srpska genetika y-hg I2a zvanicno nosi naziv Dunavska i Dinarska haplogrupa.
U danasnje vreme istoricarima bi trebalo zabraniti da govore o migracijama ako nisu strucni za genetiku da je razuma.
Price o migracijama su cista laz iz politickih razloga. Istorija je lazirana.
Ниси разумио мој пост. А онда узимаш тако бесмислен и инфантилан примјер да стварно нема сврхе да нешто објашњавам.
Pa dal crnogorska pseudoistoricari nisu bili broj jedan dok su Dukljanin, Stari ********* i Formica bili ovde.
Sada je Forum prepljavljen srpskim pseudoistoricama pa je logicno da se njima najvise prosvete ljudi.
A i bosnjacki pseudoistoricar mujo stalno poprima ban.
Stvar je u tome sto ne postoje iliri, to je zlonamerno izmisljen lazni fantomski narod, ne postoji narod koji je sebe nazivao iliri.To nije ovde tema. Ali ajde da ti odgovorim. Normalno je da imamo gena od tog starog balkanskog stanovnistva jer Sloveni kada su ovde dosli nisu ih sigurno sve pobili nego su im nametnuli jezik i ime.. Kao Bugari kad su dosli i to uradili slovenskim plemenima, e pa tako su isto Srbi Ilirima i ostalima.. Samo ja ne vidim kako to dokazuje da je nasa istorija lazna? Mi genetski jesmo potomci i Srba-Slovena ali i tog starog stanovnistva...
Koliko me secanje sluzi skoro je bio neki apel i sakupljanje potpisa gde je bilo dosta profesora sa odeljenja za istoriju... Ako se ne varam bilo je u vezi onog drustva Milos Milojevic, tj. to im je bio povod za obracanje javnosti..
Za tebe znam da si u stanju strane i strane da ispises ovde sa bh.citadelom ili bilo kim ko dodje sa strane i podmece neistine. Tu ne pravim pitanje. Ali sta je sa ovim nasim poznatim i cenjenim istoricarima, nesto ne cujem da reaguju.... Ako im smeta novoromanticarska ideja, zasto nemaju isti princip i prema ovima iz inostranstva, a svakako se tice Srba i srpske istorije...
Sotir. Zasto si ubedjen ili iz politickih razloga teras pricu da je bilo seobe Srba na balkan.
Da li znas da je nauka genetika dokazala autohtonost Srba. Ja imam polozen ispit DNK, i Srbi su sigurno staosedeoci ovog prostora od Jadranskog do Crnog Mora, ceo balkan i linija Dunav. Srpska genetika y-hg I2a zvanicno nosi naziv Dunavska i Dinarska haplogrupa.
U danasnje vreme istoricarima bi trebalo zabraniti da govore o migracijama ako nisu strucni za genetiku da je razuma.
Price o migracijama su cista laz iz politickih razloga. Istorija je lazirana.
To nije ovde tema. Ali ajde da ti odgovorim. Normalno je da imamo gena od tog starog balkanskog stanovnistva jer Sloveni kada su ovde dosli nisu ih sigurno sve pobili nego su im nametnuli jezik i ime.. Kao Bugari kad su dosli i to uradili slovenskim plemenima, e pa tako su isto Srbi Ilirima i ostalima.. Samo ja ne vidim kako to dokazuje da je nasa istorija lazna? Mi genetski jesmo potomci i Srba-Slovena ali i tog starog stanovnistva...
Stvar je u tome sto ne postoje iliri, to je zlonamerno izmisljen lazni fantomski narod, ne postoji narod koji je sebe nazivao iliri.
To su sve starosedeoci Srbi na ovom prostoru. Postoji ilirska rec ozero - jezero, Rusi su zadrzali naziv ozero, kod nas je evoluiralo u jezero.
Sve "ilirske" reci su srbske-slovenske reci.
"Rimljani Slovenstvujuci." Pavle Solaric.
http://www.spc.rs/files/u5/2010/Petalas_.jpg
https://www.youtube.com/playlist?list=PLlmK4YHNufZofdIRFmOfwwk7z8Qg9fv5l