„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Какве везе гасне коморе из ДСР имају са темом?
Odgovorio sam ti, treba da citiram gomilu komentara od pre brda postova da ti objasnim.
Ima veze sa arheologijom i podmetanjima i prevarom, znaju nekoliko njih kojih se tice, koji su u toku.
Broj gasnih komora za ekzekuciju na tlu evrope je tacno nula.
Voleo bih da zapocenm ozbiljno temu "gasne komore romanticari", ali verujem da bi bila ugasena.

Донекле сам упућен, хвала на допуни.

Знам како се историја ставља у службу политике. Славен је у том смислу објаснио развојни пут Сипријана Робера.

Знам да и данас деца уче да је Винчанска култура настала под утицајем Анадолске, али сада има сазнања да је аутохтона и да представља континуитет са културом Лепенског вира и Старчевачком културом.

Мање је важно шта ми овде пишемо, али је трагедија шта ђаци уче у школи.

Ja nisam primetio da u udžbenicima istorije u srednjim i osnovnim školama piše da je vinčanska kultura nastala delomice zahvaljujući migracionom talasu iz Male Azije sredinom V milenijuma pre naše ere.

Nisam u potpunosti siguran; mogu proveriti ako tebi to nešto znači, ali kažem ti po sećanju da toga nema ni u jednom udžbeniku.

"Srbin koji je srpski delimično naučio u poznim godinama. " slazem se 100%

:hahaha: :super::super::super:

Ajde da se kladimo da Konstantin bolje poznaje srpski jezik od tebe. Jel tebi beše srpski maternji ili nam ovde pišeš na vinčanskom, pardon starosrBskom, ako je tako molim te da ubuduće koristiš samo ove karaktere u trećoj koloni kako bismo te razumeli :)

vincansko-pismo02-370x550.gif

Zbog cega to pitas.
Otprilike racunajuci sve Srbe oko 37% I2a, 9% I1, 20% R1a, 15% E-v13...
Kad se gleda genetika, treba da se gleda autosomalno, pored y-hg i mitohondrijalne haplogrupe.
Srbi su starosedeoci na ovom prostoru bez sumlje. Racunaju se sve I hg (I2a, I2c, I1)

Nego da si ti malo vratiš u osnovnu da obnoviš gradivo, prvo iz srpskog, a potom obavezno iz istorije.

Ja nisam primetio da u udžbenicima istorije u srednjim i osnovnim školama piše da je vinčanska kultura nastala delomice zahvaljujući migracionom talasu iz Male Azije sredinom V milenijuma pre naše ere.

Nisam u potpunosti siguran; mogu proveriti ako tebi to nešto znači, ali kažem ti po sećanju da toga nema ni u jednom udžbeniku.
Ја сам тако учен, и моја деца, и моја ћерка на студијама историје.

cronin. Meni je najsavrsenije jasno sta je dokaz. Ako tebi nije jasno sta su materijalni dokazi koje sam iznosio ne daje ti pravo da kinjis druge mene svojim negiranjem, to je samo tvoj problem.
Dr. Srboljub Zivanovic, Dr. Djordje Jankovic, Dr. Svetozar Nani Stankovic, Pesic Harman Vin, Marija Gimbutas, Radovan Damjanovic, Radmilo Stojanovic, genetske studije i rezultati... i gomile materijalnih dokaza iznete od mene i drugih clanova za tvrdnje.

Ja sam objasnio u mojim predhodnim komentarima staru praistoriju i zasto mislim da je tako.
Pocetak zemljoradnje, prva pismenost i metalurgija, razvoj jezika na ovom prostoru (praindoevropski je starosrpski) nagli rast populacije starih Srba na ovom prostoru i migracije svuda.
Srbi nisu preci svih "indoevropskih" naroda, ali jesu slovena i jos nekih drugih, preci vecine jesu.

Pa evo ti miroljubivi I2a i I1 u staroj evropi koji nisu znali sta je rat su najratoborniji u zadnje vreme npr. 1990ih Hercegovci i Dalmatinci, Vikinzi (I1 hg) vremena se menjaju.
U staroj evropi je vladao matrijarhat, a danas evropljani (koji su genetski identicni starim evropljanima) su patrijarhat.
Ranije je bio paganizam pa je doslo do potpunog unistavanja i zatiranja paganizma od judeo-hriscanstva, sad su ti pagani te populacije 99% njih postali judeo-hriscani.

Mislis Marija Gimbutas arheolog. Pa kad nema veze s lingvistikom , pa ne zna.
Srpski jezik ima neverovatnu starinu, jezik kao srpski sa svim svojim osobinama ne moze da nastane za kratko vreme, veliki broj padeza (sedam), gramatika, najcistija fonetika, jako stare i arhaicne reci davao sam primere, savrsen govorni aparat i azbuka (mnogo pre Vuka) jedno slovo jedan glas, jezicke vestine i najkompleksniji palindromi, sve su to odlike jezika koji jako dugo evoluira na jednom mestu i potice iz visoke kulture civilizacije, sve osobine koje ima srpski ukazuju da je to jezik Vince (Srba starosedelaca), pa i prva azbuka, prva pismenost mora da proistekne iz jednog takvog jezika.
"indoevropski" je zvanicna pogresna klasifikacija jezika. To su migracije starih evropljana starih Srba na prostor Turske, Mesopotamija-Kurdistan, Iran, Pakistan, Indija, i naravno sa narodom tamo stize i jezik i kultura.

cronin. Meni je najsavrsenije jasno sta je dokaz. Ako tebi nije jasno sta su materijalni dokazi koje sam iznosio ne daje ti pravo da kinjis druge mene svojim negiranjem, to je samo tvoj problem.
Очигледно је да није. Теби су твоје изјаве, докази. На сличном си нивоу као и Керолин Стурди Колс.

To nisu samo moje izjave, vec uvidi u neke stvari, ne moze se nista proucavati a da se ne konstantuje nesto neke cinjenice, i nista ne razume.
Ovo sto ja pisem (amaterski) znaju svi veliki lingvisti.
Npr. jezici kao ugro-finski (koji nemaju padeze) isto i kineski, japanski, korejski, jezici americkih starosedelaca su veoma nekompaktni nesrodni medjusobno, ne klasifikuju se u istu jezicku familiju, veoma se razlikuje razvojni put jezika, evolucija jezika...

Odgovorio sam ti, treba da citiram gomilu komentara od pre brda postova da ti objasnim.
Ima veze sa arheologijom i podmetanjima i prevarom, znaju nekoliko njih kojih se tice, koji su u toku.
Broj gasnih komora za ekzekuciju na tlu evrope je tacno nula.
Voleo bih da zapocenm ozbiljno temu "gasne komore romanticari", ali verujem da bi bila ugasena.
Отвори онда тему у вези тога и не спамуј ову тим глупостима који не представљају овде никакав доказ за то што тврдиш.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back