„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kao što možeš videti, između njega i drugih iz kompanije autohtonističke škole, Deretića, Antića, Jarčevića, nema neke posebne razlike. Dobro se i slažu i dopunjuju.

Mene je nekoliko forumaša napalo kada sam prvo gostovanje njegovo na BALKAN INFO postavio, kao skaradno, ali nije skaradan moj potez već ovo što on priča. I još, kao, deretićevci su neka druga kategorija, mnogo normalnija, a ovaj bi trebalo da je 'ludak'. Jedina stvar koja ga eventualno izdvaja jeste što je nešto vulgarniji. Ništa drugo.

U Cg bi bili dekani po fakultetima itd..Naravno samo da izmene Srbin sa Crnogorac...a ni kod ostalih komšija ne bi loše prošli..Recimo u Mk ili Bosniji th federaciji bi pili vino sa Acom makedonskim i dobrim bošnjanima bogumilima koji su ustvari Goti koji su ustvari bili oduvek muslimani i koji su ustvari starosedeoci što su zidali piramide u visokom :lol: Tragedija je što su tamo stvarno ovakvi likovi na pozicijama a ne u "rijalitiju"..

Пишеш веома лошу историјску фикцију.

Математички и логички апсолутно тачна. Исти алфабет на различитим примерима (многим) даје подједнаке резултате. Текстови су конзистентни, од почетка до краја преовлађује иста тема. У текстовима прочитаним на овај начин појављују се и топоними и хидроними, Веј, Непете, Дукља, Јадран, океан.., који не могу да се прочитају на други начин. Једини је проблем што ти језик не одговара, ти би волео да је то њемачки, шта да ти радим?

Konstantin. Moje komentare pametni ljudi shvataju najozbiljnije.
Ja i desetine miliona ljudi koji znamo nesto istine smo vise nego Ajnstajn za takve poput tebe.

Kroasanije. Da stavim tacku na besmislenu raspravu i tvoje nebuloze.
Kako se izjasnjavaju veliki broj Crnogoraca i Makedonaca kao Srbi ili Hrvati (kojima je najveca I2a hg).
Sta kaze Njegos, Andric, Selimovic, Tesla... najveci srpski umovi.
Kojim dijalektom srpskog govore Dalmatinci i Bosanski Hrvati.
Da li se kaze da su Austrijanci Nemci ili Nemci Austrijanci, da li se kaze da su iz Berlina grada Nemci ili da su svi Nemci Berlinjani.
Gleda se veliko narodno tkivo.

Srbi islamske vjere - To smo mi !

Nisam nikakav Ajnstajn, to su tvoji spinovi. Lazna istorija koja se uci je bezvredna.

Evo malo za protezanje mozga. Koliko od vas je igralo neke pc igre.
Ja sam igrao Hitman 1,2,3,4 i Thief 1,2 i orjentir kompas cilj je sever. U svim pc igricama ikad orjentir je uvek sever (i obelezen je uvek drugom bojom N, za razliku od S, W, E) kad pratis kompas na zapad, jug nikad ne dodjes do objektiva misije, kad pratis N (sever) uvek dodjes do cilja objektiva.
Vedske kuce i hramovi kako se grade gde je cilj. Uvek je ici na sever i istok. Gde se nalazi genetika I hg i R1a hg (nordijska-dinarska, slovenska-arijevska).
Piramide na Sardiniji i svuda ikad izgradjene pokazuju savrsen sever (kompas), sta je severno od Mespotomaije/Kurdistana (piramide, zigurati), Sardinije, Egipta, severno je od Egipta Balkan, sever evrope, istok je Rusija, sever-zapad Indije...

Kultura je proizvod genetike, apsurdno je tvrditi suprotno. To samo pokazuje koliko je razum i istina korumpirana politikom. Ti "eksperti" slusaju sta im vodje kazu po politickoj liniji.
Klasicna evropska muzika Bah, Mocart, Betoven, Dvorzak... su produkt evropske genetike.
Africka tribal muzika je proizvod negroidne rase.
Kineska muzika etnicke teme koje koriste samo crne dirke klavira su produkt mongoloidne genetike.
Te tvrdnje "eksperata" je vrlo lako demantovati jer su apsurdne, ocigledne lazi.

Nisam nikakav Ajnstajn, to su tvoji spinovi. Lazna istorija koja se uci je bezvredna.

Ja sam igrao Hitman 1,2,3,4 i Thief 1,2 i orjentir kompas cilj je sever. U svim pc igricama ikad orjentir je uvek sever (i obelezen je uvek drugom bojom N, za razliku od S, W, E) kad pratis kompas na zapad, jug nikad ne dodjes do objektiva misije, kad pratis N (sever) uvek dodjes do cilja objektiva.
Vedske kuce i hramovi kako se grade gde je cilj. Uvek je ici na sever i istok. Gde se nalazi genetika I hg i R1a hg (nordijska-dinarska, slovenska-arijevska).
Piramide na Sardiniji i svuda ikad izgradjene pokazuju savrsen sever (kompas), sta je severno od Mespotomaije/Kurdistana (piramide, zigurati), Sardinije, Egipta, severno je od Egipta Balkan, sever evrope, istok je Rusija, sever-zapad Indije...

:rotf::rotf::rotf: Који пајдо користиш?!

Kultura je proizvod genetike, apsurdno je tvrditi suprotno. To samo pokazuje koliko je razum i istina korumpirana politikom. Ti "eksperti" slusaju sta im vodje kazu po politickoj liniji.
Klasicna evropska muzika Bah, Mocart, Betoven, Dvorzak... su produkt evropske genetike.
Africka tribal muzika je proizvod negroidne rase.
Kineska muzika etnicke teme koje koriste samo crne dirke klavira su produkt mongoloidne genetike.
Te tvrdnje "eksperata" je vrlo lako demantovati jer su apsurdne, ocigledne lazi.

Naravno kad belu bebu stavis na ostrvo sam on ce sam od sebe da prica srpski i da komponuje Mocarta.

:hahaha:

Kulltura se siri memetikom a ne genima.

Konstantin. Moje komentare pametni ljudi shvataju najozbiljnije.
Ja i desetine miliona ljudi koji znamo nesto istine smo vise nego Ajnstajn za takve poput tebe.

Kroasanije. Da stavim tacku na besmislenu raspravu i tvoje nebuloze.
Kako se izjasnjavaju veliki broj Crnogoraca i Makedonaca kao Srbi ili Hrvati (kojima je najveca I2a hg).
Sta kaze Njegos, Andric, Selimovic, Tesla... najveci srpski umovi.
Kojim dijalektom srpskog govore Dalmatinci i Bosanski Hrvati.
Da li se kaze da su Austrijanci Nemci ili Nemci Austrijanci, da li se kaze da su iz Berlina grada Nemci ili da su svi Nemci Berlinjani.
Gleda se veliko narodno tkivo.

Srbi islamske vjere - To smo mi !

Niko ziv ne konta o cemu ti zapravo pricas i na koji tocno nacin povezujes tekst uopce. Šta kazu ovi šta kazu oni, kako se izjasnjavaju Makedonci a kako Crnogorci-šta s tim?

Nadam se da kontas kako haplogrupe nemaju nikakve veze sa nacijama, naprosto zato jer su se zadnje mutacije iskristalizirale prije prvih materijalnih dokaza bilo o Srbima bilo o Hrvatima ili nekom trećem. Isključivo je proizvoljno dovoditi nekakvu gensku mutaciju na Y kromosomu u korelaciju sa novijim društvenim konstruktom etnije ili nacije. Niti je Srbija homogena genetski niti je Hrvatska a niti bilo koja treća država/nacija. Evo recimo I2b je srpska grupa-opet si time izostavio oko 2/3 ljudi koji se smatraju Srbima,zar oni nisu Srbi? Da ili ne? I ako da,kako? Đe kriterij? Jesi li ti I2b? Jer znaš,postoji oko 65% šanse da nisi ukupno uzevši.

Ja ne znam što je tebi sve srpski jezik, ali ono što znam je da Dalmatinci pričaju ili čakavski(ikavski ali i ekavski,cokavicom na pojedinim otocima npr i jos bezbroj varijacija) ili štokavski ikavski, koji je također blizak čakavskoj ikavici. Od Metkovića na dolje prica se ijekavski štokavski-opet haplogrupe nemaju nikakve veze s tim jer čovjek narječje ne nasljeđuje po jednom dalekom muškom pretku nego najčešće po obitelji i neposrednoj okolini.

Ukratko:što je pjesnik htio reći ili pjesniče nemoj više.

- - - - - - - - - -

Naravno kad belu bebu stavis na ostrvo sam on ce sam od sebe da prica srpski i da komponuje Mocarta.

:hahaha:

Kulltura se siri memetikom a ne genima.

Lijepo receno

Au..ovo je dobro. Tek sam procitao

Svaka cast, prtzas ti nas prtzas.Majstorski. Zakleo bi se da si ti jedan drugi forumas sa Politike,isto majstor zanata.

Kroasanije. Jasno je da negiras istinu jer si separatista, Hrvat i ne odgovara ti istina. Svako ko ima nesto mozga savrseno razume moje komentare.

Konstantin. Kako onda u Americi bluz i rap nastade u iskljucivo crnackim zajednicama, zasto crnci ne kopirase po tvojoj teoriji Americke belce (evopljane genetski, koji su 100 puta veca populacija od crnaca u SAD, stotine miliona) i ne pocese da komponuju klasicnu muziku.

Konstantin. Kako onda u Americi bluz i rap nastade u iskljucivo crnackim zajednicama, zasto crnci ne kopirase po tvojoj teoriji Americke belce (evopljane genetski, koji su 100 puta veca populacija od crnaca u SAD, stotine miliona) i ne pocese da komponuju klasicnu muziku.

Odakle ti ideja da je Rap africki proizvod. Blues ima te afrikanske elemente, a rap ima vise slicnosti za nasim guslama nego za africkom muzikom. https://open.library.ubc.ca/cIRcle/collections/ubctheses/831/items/1.0099668 Uticaj klasnicne muzike na jazz je ocigledan.

A da te pitam sto nasa narodna muzika je toliko drugacija od Skandinavske, a jedni i drugi su I. I sta je jos bolje velik deo nasih narodnjaka su Cigani.

Glavni slusaoci repa su inace beli Amerikanci https://genius.com/discussions/281920-The-majority-of-hip-hop-listeners-are-white.

Kako je moguce da cistokrvni Nemci vise vole rap i Hip Hop od sopstvene narodne muzike, to je fenomen sirom evrope. Kako geni ne odredjuju ukus muzike.

Poslednja izmena:
Pa kao što možeš videti, između njega i drugih iz kompanije autohtonističke škole, Deretića, Antića, Jarčevića, nema neke posebne razlike. Dobro se i slažu i dopunjuju.

Mene je nekoliko forumaša napalo kada sam prvo gostovanje njegovo na BALKAN INFO postavio, kao skaradno, ali nije skaradan moj potez već ovo što on priča. I još, kao, deretićevci su neka druga kategorija, mnogo normalnija, a ovaj bi trebalo da je 'ludak'. Jedina stvar koja ga eventualno izdvaja jeste što je nešto vulgarniji. Ništa drugo.

A sta mislis da ti odes na Balkan Info kao gost? Kao antipod autohtonistima :D

Kroasanije. Jasno je da negiras istinu jer si separatista, Hrvat i ne odgovara ti istina. Svako ko ima nesto mozga savrseno razume moje komentare.

Ne Nebojša, ne razumijem te zato jer si gramatički a i smisleno nepovezan. Skačeš čas na jedno čas na drugo, čas Tesla čas Makedonci čas Feničani čas Hitman i nordijski krstovi, čas genetika i bjelačka kultura čas piramide i narječja.

Mrkalja,kao autohtonista par ekselans ovdje razumijem, ne slažem se s njim i dvojim o njegovoj motivaciji ali majku mu(ne njemu nego postapalica) razumijem što govori.

Al dobro,u sustini nebitno. I tebi i meni.

Konstantin. Nemam nameru da te vredjam (niti bilo koga), iskreno govoreci da li si stvarno toliko glup da sad debatujes da rep i bluz nisu crnacka muzika.
Strani uticaj ne-prirodni menja kulturu. Zasto crnci (potomci oslobodjenih robova) u SAD ne govore svoj maternji jezik, glik-glok jezike i dijalekte nego engleski.
Nemci ne vole vise rap od svoje muzike, vec su mediji i osmisljen plan ispiranja mozga i multikulturalizma medija cionista razlog zasto Nemacka omladina nema pojma o zivotu i slusa takvu "muziku".

- - - - - - - - - -

Kroasanije. Ne razumes me i ne vidis istinu jer nemas kao ja kvantni um (kao Tesla Srbin) I2a hg. Istina je skup mnostva naucnih disciplina i stvari...

Konstantin. Nemam nameru da te vredjam (niti bilo koga), iskreno govoreci da li si stvarno toliko glup da sad debatujes da rep i bluz nisu crnacka muzika.
Strani uticaj ne-prirodni menja kulturu. Zasto crnci (potomci oslobodjenih robova) u SAD ne govore svoj maternji jezik, glik-glok jezike i dijalekte nego engleski.
Nemci ne vole vise rap od svoje muzike, vec su mediji i osmisljen plan ispiranja mozga i multikulturalizma medija cionista razlog zasto Nemacka omladina nema pojma o zivotu i slusa takvu "muziku".

Danas u vremenu youtube svako moze da slusa muziku koja mu prija. Fakat je da vecina nemackih klinci organski nemoze da svari njihovu narodnu muziku i slusaju Hip Hop, Reggea, jedno vreme je i balkan pop bio popularan.

Afrikanci u Americi su inace bantu porekla. A glik-glok jezike pricaju pigmeni. Koji nacisto drugacije zive i pricaju od bantu.

Pa sam priznajes Crnci ne pricaju u Americi svoj genetski jezik nego engleski, tako da geni ne mogu biti gavni faktor.

Poslednja izmena:
Istina koju ti negiras je cist izvor. Poeta je da evropski, africki, mongoloidni-azijski jezici ne bi postojali bez specificne genetike rasa naroda. Strani, vestacki uticaj menja kulture.
Vecina ljudi nema pojma zasto slusa muziku koju slusa, hajde ti objasni kako nekom ljudskom bicu bilo kojem moze da prija death i black metal, a bend Death je prodao preko 2 miliona albuma.
To je sve osmisljena politika vladara sveta.
Objasni mi zasto na grbu Amerike cionisticka zvezda, ako su suverena zemlja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Unite...Great_Seal_of_the_United_States_(obverse).svg

Gde je centar svetske moci vladara sveta osim Amerike, Engleska i Kanada. Znas zasto UK i Kanada imaju jednoroga na grbu. Jednorog je simbol cistote, cistog izvora, nekorumpiran, neukaljan.

Aman ljudi stvari uopšte nisu komplikovane niti od njih udanas 2018 god treba praviti dramu.
Postoje haolotipovi koji su po svim dosadašnjim istraživanjima iz nekoliko disciplina povezani sa migracijama Srba i potpuno legitimno se povezuju sa plemenom proto Srba ili barem su učestvovali u etnogenezi tog plemena pre dolaska na Balkan.

Isto to važi za Hrvate i za karpatsko dalmatinski klaster recimo(navodim primer). Dobro upućeni ljudi sa obe strane to sasvim dobro kapiraju.

Na kraju I jedni i drugi su dominantno Sloveni.
Ima mnogo haplotipova koje dele i jedni i drugi.
U takvim slučajevima se rade obimna istraživanja traže poklapanja itd, prevashodno govorim o neslovenskim haplotipovima koje dele i jedni i drugi. Niko danas ne kaže da Hrvat koji ima starije poklapanje u istočnoj hercegovini koji je PH908 sad zbog toga treba da preko noći postane Srbin, niti Neki Srbin koji je recimo J haplotip treba da postane Vlah/neki od naroda za koje se veze taj haplotip. Na kraju krajeva autosomalno su svi relativno približni Srbi,Hrvati,BiH muslimani. Ne može jasnije od ovoga.

Istina koju ti negiras je cist izvor. Poeta je da evropski, africki, mongoloidni-azijski jezici ne bi postojali bez specificne genetike rasa naroda. Strani, vestacki uticaj menja kulture.
Vecina ljudi nema pojma zasto slusa muziku koju slusa, hajde ti objasni kako nekom ljudskom bicu bilo kojem moze da prija death i black metal, a bend Death je prodao preko 2 miliona albuma.
To je sve osmisljena politika vladara sveta.
Objasni mi zasto na grbu Amerike cionisticka zvezda, ako su suverena zemlja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Unite...Great_Seal_of_the_United_States_(obverse).svg

Gde je centar svetske moci vladara sveta osim Amerike, Engleska i Kanada. Znas zasto UK i Kanada imaju jednoroga na grbu. Jednorog je simbol cistote, cistog izvora, nekorumpiran, neukaljan.

Kako mogu geni da stvore kulturu kad strani uticaj menja istu. Ti si totalno kontradiktoran.

Ostatak i nije tema sta si piso.

Ima teorija da je baskiski vrlo daleko u srodstvu za kineskim dok nema veze za ostalim evropskim jezicima.
Makrofamilien.png

Genetika naroda sveta pre par hiljada godina je bila skoro potpuno homogena, ne kao danas, pod uticajem homogene genetike su nastale etnicke kulture.

- - - - - - - - - -

Ima teorija da je baskiski vrlo daleko u srodstvu za kineskim dok nema veze za ostalim evropskim jezicima. Pogledajte prilog 492353

Nebulozna teorija. Velika vecina ilirskih evropskih jezika je izumrla, Baski su zadrzali svoj jezik.

Aman ljudi stvari uopšte nisu komplikovane niti od njih udanas 2018 god treba praviti dramu.
Postoje haolotipovi koji su po svim dosadašnjim istraživanjima iz nekoliko disciplina povezani sa migracijama Srba i potpuno legitimno se povezuju sa plemenom proto Srba ili barem su učestvovali u etnogenezi tog plemena pre dolaska na Balkan.

Isto to važi za Hrvate i za karpatsko dalmatinski klaster recimo(navodim primer). Dobro upućeni ljudi sa obe strane to sasvim dobro kapiraju.

Na kraju I jedni i drugi su dominantno Sloveni.
Ima mnogo haplotipova koje dele i jedni i drugi.
U takvim slučajevima se rade obimna istraživanja traže poklapanja itd, prevashodno govorim o neslovenskim haplotipovima koje dele i jedni i drugi. Niko danas ne kaže da Hrvat koji ima starije poklapanje u istočnoj hercegovini koji je PH908 sad zbog toga treba da preko noći postane Srbin, niti Neki Srbin koji je recimo J haplotip treba da postane Vlah/neki od naroda za koje se veze taj haplotip. Na kraju krajeva autosomalno su svi relativno približni Srbi,Hrvati,BiH muslimani. Ne može jasnije od ovoga.

Jel PH908 još mlađa mutacija od one s17250 nastale oko godine nulte? Ili je to to isto?

Eupedija,ako sam dobro razumio kaze kako su 90% nosioca I2Din imali istog muškog pretka prije tipa 2000godina,ali to je opet cca 700-800 godina prije nekakvih prvih svjedočanstava o nekakvim Srbima ili nekakvim Hrvatima. Stvar je interpretacije hoće li se reći da su svi ti ljudi Srbi ili da se ta,po svemu sudeći oveća grupa nepismenih i religiozmo neosvjestenih ljudi kasnije podijelila po vjeri/plemenu/naciji. Valjda..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back