Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.981
Слажем се да нигде није призната ни ББ школа ни српска аутохтонистичка, као таква. Али под тим именом знамо шта се подразумева, а осим тога такав је и наслов теме.
Ja ne znam, a vjerujem i većina ovdje na ovom Forumu.
Ako ti znaš, prosvijetli nas!
На форуму има некритичких присталица српске аутохтонистичке школе, па расправа са њима губи сваки смисао ако се користе аргументи из такозване ББ школе. Једноставно нова сазнања се морају уважити и мора се мењати све оно што је до сада важило у историји а побијено је. Тако се бори за истину.
Интересантно је да су генетска истраживања показала да је И2а2 хпл староседелачка и доминантна је на западном Балкану и данас. Како онда говорити о великој сеоби Словена. ББ бранитељи су онда лансирали тезу да је неко (???) некада потиснуо староседеоце Балкана на север, па су се они после вратили у великој сеоби као Словени. Ово је прича за малу децу, али срачуната на то да се ништа не мења у досасашњој историји и у такозваној ББ историјској школи. Постоје неки форумаши који о овоме знају много више него ја, али мисле и да знају о томе све, па и сами наседају на лансирање таквих ставова.
Дакле, све у свему, борба за истину подразумева сумњу, слободан ум и широке погледе.
A kakve ovo ima veze sa mnom?