supertruper
Aktivan član
- Poruka
- 1.320
Два богослова се свађали око средњовековне историје
Значи био сам у праву, није постојала никаква завера и борба (између Срба) против изучавања српксе миграције и порекла
Мој одговор је био упучен супертруперу (заборавио сам да цитирам/''квотирам''следеће)
Малограђански комплекс... подсећа ме на псеудо-научнике са краја 19 и почетка/средине 20 века (Ничеов ''Übermensch'' и каснија злоупотреба нациста), историја треба да послужи у циљу зближавању народа, да нас подсећа како смо сви блиски, на наше корене, на наше грешке, на страдања итд
Зар овај свет никако да схвати поуке прошлости? Зар морамо да настављамо коло мржње? Ако заиста желимо да постанемо ''велика'' генерација Срба онда морамо то да докажемо делима. Српска мисао је да побољшамо свет (Теслин аманет), да ослободимо свет од тамних окова у виду предрасуда и зависти.
Сви се овде бусате у јуначку прошлост, волите да пишете о узбудљивим ратовима а заборављате да су то страшње ствари, заборављате на наше инвалиде, на добротворе итд
Србији је потребан мир, сигурност и слога али не наметнута као досада, због ратова и катастрофа већ народ треба сам то да увиди (да сазри).
Нама је потребан култ обнове, разума и љубави (не култ личности), владавина права, поштовање према свом наслеђу и култури, ако то успемо да имплеметирамо онда ћемо постати заиста ''велики''.
Zigomare kako misliš da opametiš Srbe?! Da i dalje uče po BB šablonima kako bi sve krađe srpske istorije, jezika i kulture, ostale i dalje nekažnjene? Srbi se moraju okrenuti svojoj autentičnoj istoriji! Ti kažeš da je Srbiji potreban mir, ali mir ne donose laži BB škole! Koje nasleđe ti hoćeš da poštuješ? Ono što je BB škola ostavila? Pa to je prah prahovog praha nakon nove generacije srpskih istoričara! Tipična podvala BB škole na koju si se ti primio kao som na udicu je sledeća - Ko god piše šta o Srbiji i veliča je taj je klero-naci.fašista, šta li?! To je najobičnije buncanje BB poltrona! Kakvu ti kulturu zazivaš kad ne priznaješ srpsku?! Možda hrvatsku - pa to je sve pokradeno od Srba! Ako već hoćeš da ovde postuješ, reci ti meni zašto je BB škola izmišljala cele, nepostojeće narode? Pa, izmišlja ih i danas!! Šta su hrvati, muslimani, crnogorci, makedonci nego izmišljeni narodi - ako nisu ko ili šta, gde, kada (itd,) predstavlja njihovu kulturu?!