„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rumuni su genetski najblizi Srbima od svih naroda, autosomalno poklapanje 95%.
Rumuni latini, ko jos u to veruje.
Rumuni kao i stari Rimljani su govorili staro-srpskim jezikom. Svi ti Rimski imperatori rodjeni u Srbiji jesu bili bioloski etnicki i lingvisticki Srbi.
Elitna Dalmatinska konjica...

Sto se tice slovenskih i sanskrt jezika, toliko su srodni da danasnji ruski ima 85% istih i gotovo istih reci kao srpski...

Da li ti razumeš sanskrit bez prevodioca?

Upravo je nauka i to iz vise naucnih oblasti, multidisciplinarni naucni pristup, koji nezavisno potvrdjuje da su Srbi starosedeoci balkana i tvorci civilizacije, od prvog pisma i metalurgije, do najvise jezicke vestine srpski jezik ima najkompleksnije palindrome, do geentike I hg je autohtona evropska balkanska srpska i nordijska genetika.
Da bi Albanci i Grci koji i genetski i lingvisticki ne pripadaju evropi bili proglaseni starim evropljanima svi ostali evropljani moraju da budu izbaceni i proglaseni ne-evropljanima od Srba do Nemaca, Francuza, Skandinavaca, Britanaca, svih slovena... sto je najnebuloznija teorija...
Albanci su do skoro imali dva dijalekta i jedva su se sporazumevali medjusobno, Albanski i Grcki jezici su teski izolat..., Albanija kao i Grcka se nalazi na krajnjem jugu evrope i jako je mala teritorija... Srbi mogu sa svim slovenima da se sporazumevaju koji zive na ogromnom prostoru (Rusija, BeloRusija, Ukrajna, Poljska...)

Sizif. Odgovor ti je klosarizam par ekselans.

Slaven. S obzirom da se sanskrt odvojio od staro-srpskog pre nekoliko hiljada godina srodnost jezika je zapanjujuca. ekam, dve, tri, cetvari, panichi, ses...
Postavljao sam emisije (jer su za laike i bolje cak nego literatura jer profesori i doktori sanskrta sazvakano za laike govore o srpskom i sanskrtu) Radmilo Stojanovic, Branislava Bozinovic,

S obzirom da se sanskrt odvojio od staro-srpskog pre nekoliko hiljada godina srodnost jezika je zapanjujuca.
Престани писати измишљотине, молим те.
mghNBZT.png

Nicholas Sims-Williams - Iranian; The Indo-European Languages, second edition, edited by Mate Kapović, Routledge, 2017, 264

Igarj. To sto sam napisao kazu profesori sanskrta i lingvisti i nasi i iz indije. Ponovo gazis dokaze i dokazujes da znas bolje od profesora i doktora sanskrita.
Srpski je srodniji sanskritu nego cak iranski farsi jezici.

1- Yak 2-Do 3-sehe 4-Chahar 5-Panj 6-Shesh 7-Haft 8-Hasht 9-No 10-Dah (Persijski)

ekam, dve, tri, cetvari, panichi puncha, ses, sapta, ashta, nava, dasat,

Srbi na ovim prostorima mogu da postoje samo od kada su rimljani odustali od istocnog rimskog carstva, jer kao sto znate ni danas rimljani nisu napadaci na srbiju.....nego zastitnici starosedelaca....tako kaze istorija...
A vama ce da brise postove ovaj "strucnjak" ako ne postavljate tekstove na grckom ili latinskom....kao spam ili uvredu za Berlinsku "elitnu" skolu....

Будући да су словенски језици граматички најсложенији на свету, и да је под њиховим утицајем настао латински и језици из њега,
и да је сложеност језика везана за сложеност културе, ареологија нам може рећи да нема друге културе у којима се могао развити тако компексан и изворни језик осим Винчанске, Трипољске, и балканских источноевропских кулутура бронзаног доба.

Svi evropski jezici potiču iz stare vinče kao i pismo.

Igarj. To sto sam napisao kazu profesori sanskrta i lingvisti i nasi i iz indije. Ponovo gazis dokaze i dokazujes da znas bolje od profesora i doktora sanskrita.
Srpski je srodniji sanskritu nego cak iranski farsi jezici.

1- Yak 2-Do 3-sehe 4-Chahar 5-Panj 6-Shesh 7-Haft 8-Hasht 9-No 10-Dah (Persijski)

ekam, dve, tri, cetvari, panichi puncha, ses, sapta, ashta, nava, dasat,
Не измишљаљај, Пантелићу. :kafa:
kKuMiMm.png

J. P. Mallory - In Search of the Indo-Europeans: Language, Archaeology and Myth, Thames & Hudson, 1991, 35

Poslednja izmena:
Rec veda potice od reci vid (srpske reci) i znaci videti znati isto na sanskritu kao na srpskom.
То ниједан лингвиста не тврди. Санскртско veda је наслеђено из праиндоевропскога језика, као и прасродни облици многих других индоевропских језика:

55CXjz0.png

J. P. Mallory, ‎Douglas Q. Adams - Encyclopedia of Indo-European Culture, Fitzroy Dearborn Publishers, London – Chicago 1997, 337

Poslednja izmena:
Ko ne vidi da ste ti, slaven, stari vlah propagandisti dezinfo trolovi posle svih komentara ima ozbiljan problem sa IQ.
Sve sto ti imas da napises je bezvredno, propaganda i laz.
Славен, Прави влах и ја за своје тврдње наводимо референце, дакле твоје оптужбе такође су измишљотине.
Где су твоје референце? Оптужујеш људе за оно што заправо сам чиниш.

Ja sam postavljao lingviste i drugi su odgovorili na tvoje nebuloze, ali ti i tvoja druzina propagandista konstantno negirate dokaze.
Ne postoji praindoevropsko jer je besmislica, postoje stari Srbi.
I Branislava Bozinovic i Radmilo Stojanovic i profesori sanskrta iz Indije i zapisano je u vedama (najbolja referenca su vedski spisi, za razliku od lazova propagandista koje ti citiras judeo-komunista "naucnika") da vede poticu od reci vid sto znaci videti znati.
Dao sam ti brojeve sanskrta, iranskog persijskog farsi, i srpskog, brojevi sanskrita su srodniji srpskom nego cak persijskom.

Branislava Bozinovic i Radmilo Stojanovic i profesori sanskrta iz Indije
Постављао си јутјуб снимке, од када су они доказ ичега?
Бранислава не знам шта је, али они снимци су јој чисте псеудонаучне измишљотине.
Радмило Стојановић није историјски лингвиста и потпуно је немродаван за то поље.
Какве индијске професоре санскрта помињеш? Јесу ли уједно и историјски лингвисти? Ако нису, немеродавни су.
i zapisano je u vedama da vede poticu od reci vid sto znaci videti znati.
Колико знам, санскртски корен vid- нема значења 'видети', он се односи на знање и разумевање. Он јесте у прасродтсву са прасловенским глаголима viděti 'видети' и věděti 'знати', али нема никаквих других веза између њих.
Dao sam ti brojeve sanskrta, iranskog persijskog farsi, i srpskog, brojevi sanskrita su srodniji srpskom nego cak persijskom.
Дао си пример савременога персијскога, погледај авестанске бројеве! А када би нешто знао о прасловенском, знао би да је у њему спроведено прекројавање облика бројева 5-10 претварајући их у збирне именице, те су само кореном сродни бројевима других индоевропских језика, али не и целим обликом. Обрати пажњу на крајње сугласнике!

bHvgdYu.png

Ronald Emmerick - Old Indian; Indo-European Numerals (Trends in Linguistics. Studies and Monographs 57), edited by Jadranka Gvozdanović, Berlin - New York, 1992, 163

zXf8E6r.png

Ronald Emmerick - Iranian; Indo-European Numerals (Trends in Linguistics. Studies and Monographs 57), edited by Jadranka Gvozdanović, Berlin - New York, 1992, 290

Poslednja izmena:
Добро схватам тема је блам као Немањићи , Славен777 једино ужиба у обој шизофренији.

Прошло ме. Прво је било интригантно, па онда предмет мржње и презира, па онда ОК на необичан начин, а сада, када смо прошли скоро 99% свих тврдњи српских (ново или не) романтичара и њихових тврдњи, нажалост, само је углавном досадно и ништа више. Мислим, оно, занима ме да још малчице видим о Сипријену Роберу, шта пише на оном надгробном споменику у Призрену и ко је тачно направио и како оно чудо у Пожаревцу, али то са темом више никакве везе нема.

Тако да ту у везеи Српске аутохтонистичке школе (мање-више) нема више ничег занимљивог. Још је за праћење интересантан само Горан Шарић, али не због теза већ са феноменолошког аспекта, као један...психолошки експеримент. И добро, ту су и ови са СрбијаГЛОБАЛ.

Poslednja izmena:
Srecom su ljudi izmislili internet, pa kada je najveci argument "strucne elite" da su neki ljudi prevaranti koji na tome zaradjuju, ti ljudi iznesu javno argumente protiv Nordijsko berlinske prevare sa svim referencama. I koliko onda trebva biti glup i tvrditi da je lazna istorija istinita? Ajd ja to ich ne razumem, jer iz mog ugla kada neko dokaze da lazes treba se poklopiti usima pokupiti ukradeno i nestati sa scene.

Srecom su ljudi izmislili internet, pa kada je najveci argument "strucne elite" da su neki ljudi prevaranti koji na tome zaradjuju, ti ljudi iznesu javno argumente protiv Nordijsko berlinske prevare sa svim referencama. I koliko onda trebva biti glup i tvrditi da je lazna istorija istinita? Ajd ja to ich ne razumem, jer iz mog ugla kada neko dokaze da lazes treba se poklopiti usima pokupiti ukradeno i nestati sa scene.

Da, zaista bi bilo lepo da se sa tako nečim proba.

Možda bi i učinilo interesantnim ovu temu da neko zaista i pokuša da iznese javno argumente potkrepljene referencama. Ja sam posle 659 stranica i toliko godina više izgubio nade tj. nemam očekivanja nikakva tako da bi me, priznajem, poprilično iznenadilo ako bi sa tim probali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back