Je li vidiš, Niče?
Zato
Знам мени је само јако жао јер се сећам старих дана форума када сам дошао па и неких других где сам вас виђао заједно делите неку историју.
Наиме потенцирам да се сукоб мишљења и ставова према историји у овом случају не претвара у лични конфликт апеловао сам и на њега.
Глупо је што се мешам али ми је жао првенствено јер си учинио уступак бар према мени дакле потез који би према мени требао бити позитивно испраћен.
Ако није ја ти се захваљујем на ономе што си ме чуо и разумео што можемо да направимо шаренији приступ стварима то свакако даје нам заправо ширу слику
онога што и заправо јесмо , никад Србија није била једна унијатска катедра увек је било комешања и опречних ставова из којих су некад испливавале истине.
Но главни циљ ми је био да одвојимо реалне основе од шарлатана , фаслификатора , лажова , промовиста књига и продаваца магле.
Иако мали проценат могућности видим у директном континуитету Србин-Илир али нека поставка Алинеија или нешто слично видим као отворену могућност.
Заиста имамо огроман проблем са Словенима сећаш се када си рекао да експанзија Словена не може да се објасни ни са Аварима?
Дакле мислим да постојећи механизми историјске науке нити археолошке нису у могућности да објасне неке велике процесе дакле покривање већине Европе.
Ако прогледамо кроз прсте објашњење да су Албанци и Цинцари промакли непримећено Римљанима , Грцима и свим осталима а сачували свој језик и особине као диретни потомци Римљана и преримљана у реду не слажем се али ајде.
Овде говоримо о већини данашње европске популације и територије која је настала великим праском.По мени није срамота ни једне науке да наиђе на препреку где се не може нешто објаснити. Таквих случајева има у математици , физици у много наука али нико то не сакрива већ се покушава поставити нека теорија која опстане кроз време или не.
Међутим овде говоримо о политизацији науке и демагогије која не сме имати везе са филозофијом и њеном основном наменом као првом познатом науком.
Човек је ма ко он био поставио пар простих питања физичке димензије неких процеса за које се слажем да су занемарене и апсурдне али ок. друге изворе немамо.
Међутим овде имамо и проблем постојећих теза ББ школе које се противе тотално логици и на та питња нема одговора са друге стране се поставља параван ако ко пита и не прихвати демагошки образац глуп је да схвати дакле проблем постоји.
Са друге стране узорпаторске фаме и теорије ако нема историје ајде да је измислимо да дегенеришемо историју и глумимо прорке је још гори приступ и удаљава још више од истине.