„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Интересантно да су оваква штива окарактерисана као ултра десничарска и као пред нацистичка учења и теорије широм Европе који је кулминирао у Немачкој и Италији.
Овај период је окарактерисан је као такав који се развијао у краљевини Југославији овим рачуницама су се служили сви аутохтонисти и нислим да их је Лесандар често узимао као аргумент против сеобе. Многи историчари неасимилиацију су покушали обкјашњавати изразитом бројношћу Словена у односу на Германе али узимајући у обзир као пешадију ове сеобе су морале бити јако споре у односу на Вандале , Алане и друге коњичке народе који са Балкана до Гибратара у северну Африку па на Силицију па у Рим овде се ради да Вандали или имају флоту или заузимањем Картагине почињу да користе флоту и морнарицу.
Голстеин хрватски историчар је био присталица ове теорије неминималистичке као и ББ школа која је инсистирала на бројношћу Словена.

Узмимо у обзир да их је сам Ираклије покорио преселио и од њих је настао један ромејски подред који се још кратко помиње и нестају из историје попут Анта опет преко Ромеја који их вероватно насељавају или стварно нестају у фронту према Персији ко зна.

Дефинитивно неке ствари у ДАИ не можемо узимати здраво за готово али дефинитивно има вредност интесесантне су преправке после шизме односно накнадно компилирање али како год не треба му Деретић јер га аутоматски диквслификује.

Дакле инсистирање на апсолутној неатохтоности овде смара као што аутохтоност Германа на данашњим просторима смрди горе од многих измета.
После је дошло до ревизионизма где су словени приликом њиховог одсуства у Риму заузели њихове територије територије на које се враћају али прихватају словенске топониме. Што се тиче Гота и Гета , Гети су у Панонији од 3. века п.н.е пошто су пали под доминацију Гота од век диошло је наводно до поистовечивања где опет долазе Остроготи или Ато-Готи ово донекле може утемељити некакво присуство Словена под Хунима заправо Анта.

Aјдете на пиво! [emoji106]

tenor.gif

antić još ne zna razliku između izvora i komentara pa komentare tretira kao izvore - 22 knjige, pa to je skribomanijak žešće kategorije, strava kakav glupan i s kakvom sigurnošću iznosi krajnje dubiozne i problematične stavove, katastrofa

I to što kažeš; nema goreg od toga kad se ne možeš pohvaliti da si nešto naučio posle toliko mnogo vremena. Inače, to mi se sviđa kod Šargića, između ostalog; nezavisno od toga što je ubeđen u neke baš čudne stvari, mahom zahvaljujući Bilbiji, vidi se želja za minucioznom preciznošću koja je u svakoj nauci važna. I tu pada Antić kod njega, baš kao što ke pao i Šarić. Šarić priča o nekim stvarima, a ovaj mu ma tražim od tebe neke konkretnije argumente...znači to je samo pretpostavka? :lol: E tako i Antić ovde. Pita ga, ima li još neki izvor sem Dukljanina prvi put, pa drugi, a ovaj kaže pa eto Boman u XVIII veku prepričava Dukljanina po Orbiniju; znači ima. Ili ovo za pravno...ne znam napamet, pročitajte u ovoj ili ovoj knjizi ima (spoiler: nema). :D

Po tome i po takvom načinu izbegavanja odgovora i mućenja stvari, prepoznaje se muljator i mufljuz. :) Za pravo mi je čuđenje gde je tačno pamet ljudima, osim ako nisu naravno sve sami klinci. Komentar koji je pobedio je onaj da treba samo ubaciti ovo u škole i svi će društveni i politički problemi Srba nestati.

Ovaj Antić po izgledu i govoru kao da je upravo stigao sa poljoprivrednog sajma u Stopanji, a kad ga poslušaš malo vidiš da je na nivou kafanskog "mudraca" koji je pročitao dve tri knjige, svratio u kafanu nakon dobre prodaje stoke sitnog i krupnog zuba pa svima redom soli pamet o Srbima pre Ameba. Tipičan šumadijski mentalitet i sindrom sveznajućeg koji je napisao više knjiga nego što je pročitao...

Nije valjda da si pogledao ceo klip ? Za mene je i dva minuta bilo mnogo.

:hahaha:

Барка јако поштујем твоје знање али суђење према антрополошком типу којем припада бар 2/3 Срба ако не и више наводи на расни конфликт према Динарцу да не кажем Динароиду који је своје морфолошке и физиолошке особине уткао у Цвијићеве студије као и у читаву нашу историју као и Европе.
Ово је по највише један крајње снобовски став према физиономији сопственог народа.Претпостављам да у случају да изглеада као Бред Пит да ли би његове речи биле уверљивије!

Иако потичем из професорске породивце сматрам да овакав став према шумадијском срљаку је крајње срамотан да не идем даље црвени ти се диплома као РЕД НЕК ДИК!

Оваквовог професора бих се стидео!

Je li vidiš, Niče?

images

Zato :kafa:

Знам мени је само јако жао јер се сећам старих дана форума када сам дошао па и неких других где сам вас виђао заједно делите неку историју.
Наиме потенцирам да се сукоб мишљења и ставова према историји у овом случају не претвара у лични конфликт апеловао сам и на њега.
Глупо је што се мешам али ми је жао првенствено јер си учинио уступак бар према мени дакле потез који би према мени требао бити позитивно испраћен.
Ако није ја ти се захваљујем на ономе што си ме чуо и разумео што можемо да направимо шаренији приступ стварима то свакако даје нам заправо ширу слику
онога што и заправо јесмо , никад Србија није била једна унијатска катедра увек је било комешања и опречних ставова из којих су некад испливавале истине.

Но главни циљ ми је био да одвојимо реалне основе од шарлатана , фаслификатора , лажова , промовиста књига и продаваца магле.
Иако мали проценат могућности видим у директном континуитету Србин-Илир али нека поставка Алинеија или нешто слично видим као отворену могућност.
Заиста имамо огроман проблем са Словенима сећаш се када си рекао да експанзија Словена не може да се објасни ни са Аварима?

Дакле мислим да постојећи механизми историјске науке нити археолошке нису у могућности да објасне неке велике процесе дакле покривање већине Европе.
Ако прогледамо кроз прсте објашњење да су Албанци и Цинцари промакли непримећено Римљанима , Грцима и свим осталима а сачували свој језик и особине као диретни потомци Римљана и преримљана у реду не слажем се али ајде.
Овде говоримо о већини данашње европске популације и територије која је настала великим праском.По мени није срамота ни једне науке да наиђе на препреку где се не може нешто објаснити. Таквих случајева има у математици , физици у много наука али нико то не сакрива већ се покушава поставити нека теорија која опстане кроз време или не.

Међутим овде говоримо о политизацији науке и демагогије која не сме имати везе са филозофијом и њеном основном наменом као првом познатом науком.
Човек је ма ко он био поставио пар простих питања физичке димензије неких процеса за које се слажем да су занемарене и апсурдне али ок. друге изворе немамо.
Међутим овде имамо и проблем постојећих теза ББ школе које се противе тотално логици и на та питња нема одговора са друге стране се поставља параван ако ко пита и не прихвати демагошки образац глуп је да схвати дакле проблем постоји.
Са друге стране узорпаторске фаме и теорије ако нема историје ајде да је измислимо да дегенеришемо историју и глумимо прорке је још гори приступ и удаљава још више од истине.

Барка јако поштујем твоје знање али суђење према антрополошком типу којем припада бар 2/3 Срба ако не и више наводи на расни конфликт према Динарцу да не кажем Динароиду који је своје морфолошке и физиолошке особине уткао у Цвијићеве студије као и у читаву нашу историју као и Европе.
Ово је по највише један крајње снобовски став према физиономији сопственог народа.Претпостављам да у случају да изглеада као Бред Пит да ли би његове речи биле уверљивије!

Uf napravi od mene monstruma :) Nisam pokretao rasni konflikt već dao prvi vizelni utisak o osobi i u šali (i u mojoj glavi) je uporedio sa sličnom osobom iz sopstvenog sećanja koja fizički podseća na Antića, a kakrakterišu je neke negativne osobine plus mentalitet sveznajućeg pripovedača u lokalnoj birtiji što po mom mišljenju i jeste Antićev naučni nivo. Osoba koja je zaista napisala više knjiga nego što je pročitala.
Ono što jesam kritikovao jeste taj psihološki mentalitet karakterističan ne samo za ove prostore već i za skoro ceo Balkan tipa: ja znam sve bolje od drugih, ali ništa u životu nisam postigao. Ekspert za sve u malom. Bez obzira na fizičke karakteristike koje ta osoba poseduje pa i poreklo, iako sam ga nazvao usko šumadijski...
Žao mi je ako si iz moje poruke stekao loše mišljenje o meni.

PS za svaku moju poruku, loše napisanu i pormašen kontekst, snosim odgovornost

Иако потичем из професорске породивце сматрам да овакав став према шумадијском срљаку је крајње срамотан да не идем даље црвени ти се диплома као РЕД НЕК ДИК!

Оваквовог професора бих се стидео!

Iako nisam, nadam se da se posle mog pojašnjenja ne bi stideo :hvala:

Ревизионизам науке је уопште је неминован јер имамо случај да је технологија престигла науку иде испред ње. То има везе за физиком и простором и поставком универзума многих физичара да се неке ствари пре одређеног времена једноставно не могу знати.

Извини и ја сам исхитрено одреаговао.

Poslednja izmena:
Je li vidiš, Niče?

This-Is-Why-We-Cant-Have-Nice-Things-Gif.gif

Zato :kafa:

Genetika ne laze. Kultura Lepenskog Vira (Starcevacka/Vincanska) je najstarija u Evropi ako ne i na svetu. Znaci I2 su starosedeoci za razliku od ostalih. Jedino pitanje je kada tacno dolaze nosioci grupe R1a. Po nekim analizama R1a je nadjen u ostatcima Vince, sto znaci da nema price o dolasku nekih Slovena u 7 vjeku. Prica o dolasku Slovena je istinita kao i postojanje nacija kao Crnogorci, Makedonci, Bosnjaci to jest sve politicka propaganda.

Genetika ne laze. Kultura Lepenskog Vira (Starcevacka/Vincanska) je najstarija u Evropi ako ne i na svetu. Znaci I2 su starosedeoci za razliku od ostalih. Jedino pitanje je kada tacno dolaze nosioci grupe R1a. Po nekim analizama R1a je nadjen u ostatcima Vince, sto znaci da nema price o dolasku nekih Slovena u 7 vjeku. Prica o dolasku Slovena je istinita kao i postojanje nacija kao Crnogorci, Makedonci, Bosnjaci to jest sve politicka propaganda.

Или можда пре недовољно интересовања и знања о варварском пореку од стране грчко-римске елите.На жалост доста је нестало у Римским пожарима , антихишћанском па затим хришћанским као паљење Александријске библиотеке и остало.Значи ни мало лак посао данас бити или бавити се историјом.

Што се оног другог тиче претпоставља се за сад да је други талас из Анадолије за сад.

Знам мени је само јако жао јер се сећам старих дана форума када сам дошао па и неких других где сам вас виђао заједно делите неку историју.
Наиме потенцирам да се сукоб мишљења и ставова према историји у овом случају не претвара у лични конфликт апеловао сам и на њега.
Глупо је што се мешам али ми је жао првенствено јер си учинио уступак бар према мени дакле потез који би према мени требао бити позитивно испраћен.
Ако није ја ти се захваљујем на ономе што си ме чуо и разумео што можемо да направимо шаренији приступ стварима то свакако даје нам заправо ширу слику
онога што и заправо јесмо , никад Србија није била једна унијатска катедра увек је било комешања и опречних ставова из којих су некад испливавале истине.

Но главни циљ ми је био да одвојимо реалне основе од шарлатана , фаслификатора , лажова , промовиста књига и продаваца магле.
Иако мали проценат могућности видим у директном континуитету Србин-Илир али нека поставка Алинеија или нешто слично видим као отворену могућност.
Заиста имамо огроман проблем са Словенима сећаш се када си рекао да експанзија Словена не може да се објасни ни са Аварима?

Дакле мислим да постојећи механизми историјске науке нити археолошке нису у могућности да објасне неке велике процесе дакле покривање већине Европе.
Ако прогледамо кроз прсте објашњење да су Албанци и Цинцари промакли непримећено Римљанима , Грцима и свим осталима а сачували свој језик и особине као диретни потомци Римљана и преримљана у реду не слажем се али ајде.
Овде говоримо о већини данашње европске популације и територије која је настала великим праском.По мени није срамота ни једне науке да наиђе на препреку где се не може нешто објаснити. Таквих случајева има у математици , физици у много наука али нико то не сакрива већ се покушава поставити нека теорија која опстане кроз време или не.

Међутим овде говоримо о политизацији науке и демагогије која не сме имати везе са филозофијом и њеном основном наменом као првом познатом науком.
Човек је ма ко он био поставио пар простих питања физичке димензије неких процеса за које се слажем да су занемарене и апсурдне али ок. друге изворе немамо.
Међутим овде имамо и проблем постојећих теза ББ школе које се противе тотално логици и на та питња нема одговора са друге стране се поставља параван ако ко пита и не прихвати демагошки образац глуп је да схвати дакле проблем постоји.
Са друге стране узорпаторске фаме и теорије ако нема историје ајде да је измислимо да дегенеришемо историју и глумимо прорке је још гори приступ и удаљава још више од истине.

Ja ne volim da se bezveze svađam; za Mrkalja ne bih mogao reći, ali prosto po kontekstu ne bih rekao da ni on uživa u tome. No, nemam šta preterano da dodam onome što sam ti napisao prošli put kada si izrazio žaljenje. Nudio sam mu da se sekire zakopaju, dosta puta; ništa nije uspelo. On će ti reći, naravno, nešto drugačije, ali što se mene tiče odgovor supertruperu ukratko u jednoj rečenici sažima ključ komunikativnih problema. Upravo to, zapravo; vređanje ponekad kada se diskusije pretvori u nešto oštrije mačeve je savršeno razumljivo i oprostivo; nisam ni ja nevin što se tiče toga. Nekada se, jednostavno, omakne i lične frustracije izbijaju pa želiš da povrediš verbalno (preko foruma drugačije ni ne može z:D ) onog na drugoj strani. Što jeste nezrelo, ali kao što rekoh, dešava se. Ali nije ni suština, već upravo ovaj pristup gore. To i, naravno, njegovo očekivanje da kada nekoga ogovara (najblaže rečeno) pred odista velikim nizom drugih ljudi, da je ovakav i onakav niko, ama baš niko baš neće preneti to toj osobi. :zroll: Tako da posle svega toga nije mi uopšte više ni žao; nekada jeste, ali, kako da se izrazim, najviše ne podnosim onu sortu ljudi za koje je Dante namenio poslednja dva kruga Pakla. z:poz:

Но заиста ако немамо теорију геноцида имамо проблем у процвату од прилике између 6-3 века процењује се да је Трачана било око милион подељено на преко 200 племена.

Ево неких познатијих где ће се многе нације и препознати.

1. Agrianii (Agrijani);
2. Apulii;
3. Apsinthioi;
4. Astai;
5. Bebryoi;
6. Berecyntae;
7. Besii;
8. Bisaltai;
9. Bithyni;
10. Briantai;
11. Brisai;
12. Brygoi;
13. Carpi (Karpi);
14. Corpilli;
15. Costabocii (Kostoboci);
16. Crobyzii;
17.Dacii (Dačani);
18. Daursioi;
19. Derronea;
20. Dioi;
21. Disorai;
22. Drosoii;
23. Drugerii;
24. Edonii;
25. Galaioi;
26. Getae;
27. Iaiai (Lai);
28. Maedi;
29. Maedobythini;
30. Mezeanoi;
31. Mygdones;
32. Mysoi (Moesii);
33. Nipsaioi;
34. Odomantii;
35. Odrysiai;
36. Oitensisi;
37. Olizones;
38. Paioplai;
39. Panaioi;
40. Piastai;
41. Piengitai;
42. Pienghigoi;
43. Pyrogeri;
44. Rondaicii;
45. Saboii;
46. Saiaii;
47. Samaioii;
48. Sapaioi;
49. Selletes;
50. Serdoi;
51. Sialetai;
52. Sintoi;
53. Singi;
54. Siriopaionos;
55. Sithones;
56. Sucii;
57. Sacii;
58. Terizii;
59. Thunataii;
60. Tilataioi;
61. Tintenoi;
62. Tranipsai;
63. Trausi;
64. Treres;
65. Tribalii;
66. Tiragetae;
67. Usdicesii;
68. Utii;
69. Zbalenoi;
70. Zeranioi;
71. Bolohovenii.

Но заиста ако немамо теорију геноцида имамо проблем у процвату од прилике између 6-3 века процењује се да је Трачана било око милион подељено на преко 200 племена.
.

Možda... ali celo Rimsko carstvo je imalo oko 50 miliona samo što taj broj nije bio ravnomerno raspoređen širom carstva. Balkan je kroz istoriju uvek bio slabije naseljen od recimo Male Azije ili u poznom sr veku od Panonske nizije tj Ugarske. Procena je da je Ugarska u 14 veku pre velike kuge imala oko 2,5 miliona stanovnika, a konto toga Dušanova Srbija ne više od 1 - max 1,5 milion. Sve ove procenu su okvirne i mogu da variraju u milionima. Početkom 18. veka u BG pašaluku je bilo oko 30 000 duša, a početkom 19.og pola miliona. Demografija je zaguljena varijabla i izvoditi ključne zaključke iz nje pre tačnih popisa je mlaćenje prazne slame.
Ne zna se koliko je bilo starosedelaca (Ilira, Tračana itd) kao ni da li ih je uopšte i bilo. Isto tako ne zna se ni koliko je bilo Slovena.
E sad da li su Sloveni ubijali i pljačkali ? Pa sigurno da jesu što je za taj vremenski period bila "normalna" stvar, ali nazvati to genocidom je termin iz druge epohe i nije prikladan jer bi onda skoro cela istorija ljudskog roda bila genocid...

Izvinjavam se što nemam vremena da sve pročitam ni volje ni vremena da analiziram, ali očigledno je da je ovde moj "komunikacijski problematičan" odgovor bio upućen velikom licemeru, što se vidi iz aviona.

Ako je Slaven777 ovde tvrdio da supertruper nije Milanović, ja tvrdim da za takvu tvrdnju ne postoje dokazi, a da ja imam dokaze za suprotnu. Sa tim saznanjem gledajući na supertruperovo ponašanje na forumu to je sve previše degutantno da bi on (a i HanibalBarka666 koji tako slikovito kiti Antića ... gotovo tandorijanski
mali172.gif
) uopšte zavređivali normalno saophođenje.

Svi znamo da onda tako ostrašćeno ponašanje prema nekom neistomišljeniku uvek više govori o onom ko kiti nego o onom ko biva kićen.

Možda... ali celo Rimsko carstvo je imalo oko 50 miliona samo što taj broj nije bio ravnomerno raspoređen širom carstva. Balkan je kroz istoriju uvek bio slabije naseljen od recimo Male Azije ili u poznom sr veku od Panonske nizije tj Ugarske. Procena je da je Ugarska u 14 veku pre velike kuge imala oko 2,5 miliona stanovnika, a konto toga Dušanova Srbija ne više od 1 - max 1,5 milion. Sve ove procenu su okvirne i mogu da variraju u milionima. Početkom 18. veka u BG pašaluku je bilo oko 30 000 duša, a početkom 19.og pola miliona. Demografija je zaguljena varijabla i izvoditi ključne zaključke iz nje pre tačnih popisa je mlaćenje prazne slame.
Ne zna se koliko je bilo starosedelaca (Ilira, Tračana itd) kao ni da li ih je uopšte i bilo. Isto tako ne zna se ni koliko je bilo Slovena.
E sad da li su Sloveni ubijali i pljačkali ? Pa sigurno da jesu što je za taj vremenski period bila "normalna" stvar, ali nazvati to genocidom je termin iz druge epohe i nije prikladan jer bi onda skoro cela istorija ljudskog roda bila genocid...

Не мислио сам на неке веће цифре као што имамо податке о губитку војске приликом ратова.Овде говорим о периоду док Рим још није завладао ни Сицилијом дакле тек следе пунски ратови на домак нове ере и нешто касније Римљани тек покоравају Гале , делове Германије и почињу илирски устанци у Далмацији и Панонји које археолози упоређују једино са Титом и баном Твртком јер су Илири први пут уједињени против Римљана ово је дакле 1. век н.е.

Ово је податак о Трачанима од 6-9 века п.н.е.

https://forum.krstarica.com/showthread.php/486173-„Bečko-berlinska-škola”-vs-novoromantičari/page63

Сад сам нашао нешто што ће и Славена занимати дакле Јанковић легалан до 1994.
Штета што су колеги обрисали постове и линкове јер је добронамерно постављао арх. материјал званично необјављен.
Шзо се тиче фибула Анта личе на готске али су са 7 кракова увек као код словена код Гота , Визигота и тд. 3-5
Дефинитивно Анта је било на малом Дунаву до Петроваца на Млави споран антски материјал се приписује Србима који се понашају исто али су савезници Византије од 6. века изгледа да се ради о дуплој антској сеоби са повратком старог становништва изгубљених провинција Паноније и Дарданије.

Видим да му је Јанковић био ментор разликовао је грнчарију на додир и "хвала му на томе" али је лоше датовао.
Дакле постоју неусаглашеност датовања међу археолозима занимљиво.

Још занимљивије да сам ја почео да се бавим копањем археолога.z:)

- - - - - - - - - -

Но нешто поузданији податак од британског археолога савременика Србија Михајла Обреновића са Београдом вероватно окомилион становнилка.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back