Hajde ovako...ja ću ovo shvatiti kao tvoju zabrinutost za decu i to je OK. Ali to je tvoje mišljenje. Moje mišljenje je da deci treba ponuditi mogućnost da se informišu iz više izvora, pa i iz izvora koji nemaju naučnu potporu (kako ti kažeš) pa neka izaberu (objasniću)...i opet se ovde pozivaš na nauku. Pa upravo su ‚‚oni‚‚ iz prve polovine 20. veka, koje ti pominješ, koristili nauku u neverovatne svrhe, koje ljudski mozak ne može ni da zamisli. Postoje toliko stvari na svetu koje nauka ne može da objasni. Kako će nastavnik ili profesor da objasni detetu, koje mu postavi pitanje o nečemu što nauka ne može da objasni, na koji način? Rekao si sledeće: ‚‚Svakom noramlnom obrazovanom i pametnom ljudskom biću - to bi bilo morbidno i odvratno, a tebi očigledno nije...‚‚ Koliko je samo mržnje, netolerancije, sujete, sebičnosti... u ovoj rečenici - prema nekoj (bilo kojoj) osobi koja želi da čita - da čita... Meni nije niti odvratno, niti morbidno. Nikakav mi problem nije da čitam bilo kakvu literaturu. Pa baš u ljudskoj istoriji ima toliko primera progona onih koji su drugačije mislili ili tumačili razne stvari, da bi u novijoj istoriji ti prognanici bili veličani. Ne aludiram ja ni na Deretića ni na bilo koga drugog, jednostavno branim svoj stav da je moje pravo da se informišem iz više različitih izvora.
Ali, ako nekoliko vas ovde (dubok naklon i poštovanje) barata činjenicama, dokazima...znanjem...očekujem da mi objasnite kada nešto pitam. Da li je meni ispran mozak (kao što je više puta rečeno) - to je , takođe, veoma nisko i ne zaslužuje bilo kakav komentar sa moje strane. Dakle, hoćemo li da pričamo ili nastavljaš sa taktikom vređanja i pokušaja ponižavanja sagovornika?