„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde zelim da se obratim nasim "autohtonistima" i da im ukazem na par cinjenica.

Jedino narodi (narocito novokomponovani) bez korena imaju potrebu da teraju sprdnju sa istorijom. Takav je slucaj recimo sa Makedoncima koji su eto, potomci Aleksandra Makedonskog, Albanci su ekskluzivni potomci Ilira, Crnogorci su opet neki Dukljani, Slovenci potomci Etruraka, Hrvati i ne znam sta su vec, to se kod njih stalno menja...

Ako zelite da se ravnate sa ovakvim "naucnim skolama", onda izvolite. Samo pogledajte cinjenicu kako se ljudi sprdaju sa njihovim tumacenjima istorije pa onda pokusajte razumeti kako ce se drugi ljudi odnositi i prema vama.

Jako je poucan slucaj juznoslovenskih muslimana. Kada se pocelo sa geneickim istrazivanjima, doslo se do zakljucka da je najveca koncentracija haplogrupe I2a2 u Hercegovini i Dalmaciji. Velika koncentracija je imala logican zakljucak (na koji sam i sam naseo) da je to izvoriste te haplogrupe. I sta se desava... bosnjaci iste sekunde uzimaju tu haplogrupu kao svoju! Dar sa neba!!! Eto dokaza da oni nisu Srbi i da se razlikuju od Srba! Eto dokaza da su oni starosedeoci i da polazu pravo na tlo a da su Srbi dodjosi i okupatori!

Zar je moglo ista lepse da se dogodi za mrznjom zadojene nacionaliste? Naravno da nije! Pocinju po forumima da se pojavljuju bajke. Te mi (oni) na svu srecu nisu Sloveni, pa onda su tu vec milionima godina, Bosna je iskljucivo njihova, ostali su okupatori.....

Tuga je u tome da na ovu pricu pocinju da nasedaju i intelektualci pa i verski velikodostojnici... Setite se one Zukorliceve mudrosti:"ako vas budu pitali od koga ste, slobodno recite da ste od Ilira!"

I onda uskoro sledi kopernikanski obrt... dokazuje se da su I2a2 Sloveni, da su ziveli u centralnoj Evropi, da je njihova rasprostranjenost u vrlo uskoj vezi sa srpskim jezikom.... da su I2a2 Din-S (novi I2a1b1) zapravo SRBI! Najveci kosmar koji su mogli da zamisle im se vraca kao bumerang..... Ono za sta su se ponadali da ce ih definitivno i na veki vekov razdvojiti od mrskih im Srba ih neocekivano vraca u lance tih istih Srba....

Zasto sam sve ovo napisao? Pa zbog toga da bi videli koliko je apsurdan posao kojim se bavite. Kao sto muslimani ne mogu da prihvate svoje etnicko poreklo, tako ni vi ne mozete da se pomirite sa svojom tvrdoglavoscu. A zasto vam je to potrebno?

:dontunderstand:

Kor, upravo zato ne vjerujem ja ništa tim genetičkim analizama...isuviše opskurna nauka, treba sačekati prije nego što napreduje.

Čim vidim neko genetsko istraživanje, ne uzimam ga kao izvor u bilo koji rad.

Ma da. Ja se ne mešam u temu tamo gde je ona genetička genealogija jer neću da kvarim žurku, ali uopšte ne razumem kako to neko može da uzima za ozbiljno. To je toliko šuplje da ne možeš ni da staviš primedbu. Prosto je šuplje sa svih strana.

Ovaj tkzv. "kopernitovski obrt", koji "dokazuje" da su nosioci I2a2 izvorno bili Slaveni (o budaleštini o Srbima, da i ne govorimo) dešava se samo u Korovoj glavi i u glavama par kvazinaučnika poput Kljosova i drugih naci-panslavenski nastojenih "genetičara"...

Ne, nema nikakvih dokaza da su izvorni Slaveni bili nosioci I2a2, a svođenje ove grupe isklučivo na Srbe i proglašavanje iste "srpskom genetskom halpogrupom" je več ludilo zrelo za ozbiljnije psihopatološke pretrage....

Slaveni su jezička, a ne genetska kategorija, a ako čemo već tjerati mak na konac izvorna slavenska halpogrupa može bit samo R1a1, a nikako I2a2..

Uostalom, kolko je ova Korova teza o "srpstvu" I2a2 halpogrupe neodrživa i apsurda svjedoči činjenica da današnji Lužički Srbi (od kojih su se valjda nekada odvojili ovi balkanski prije selidbe) imaju preko 70% R1a1 halpogrupe, dok I2a2 halpogrupe nemaju ni za ljeka, istina imaju nešto I1 halpogrupe koju su pokupili od Njemaca i Vikinga...

Također, i ostali slavenski narodi poput Rusa, Poljaka, Slovenaca, itd, večinom su preko 50% R1a1, dok im je grupa I2a2 zanemarljiva....

Stvar je u tome da je "slavenska" R1a1 zbog vjekovne asimilacije domorodaca ("Vlaha") kod današnjih Srba zanemarljiva (15ak%), a velika večina Srba su nosioci predslavenskih, autohtonih grupa poput I2a2, E2, J2 itd....tako da Kor pokušava i ove prikazati kao "srpske"...

Ma da. Ja se ne mešam u temu tamo gde je ona genetička genealogija jer neću da kvarim žurku, ali uopšte ne razumem kako to neko može da uzima za ozbiljno. To je toliko šuplje da ne možeš ni da staviš primedbu. Prosto je šuplje sa svih strana.

Meni većina ljudi koji pišu tamo djeluje veoma ozbiljno (Kor, Lesandar i drugi)... ja nemam pojma o tome pa ne pišem tamo...

Inače što se tiče ovig genatskih istraživanja i objavljivanja rezultata, tu sigurno ima dosta politike i u službi je nekih dnevno-političkih interesa...

Ali mislim da gentika ima veliki potencijal i sigurno u narednim devenijama će se moći odgonetnuti porijekla nekih naroda npr.!

Meni većina ljudi koji pišu tamo djeluje veoma ozbiljno (Kor, Lesandar i drugi)... ja nemam pojma o tome pa ne pišem tamo...

Inače što se tiče ovig genatskih istraživanja i objavljivanja rezultata, tu sigurno ima dosta politike i u službi je nekih dnevno-političkih interesa...

Ali mislim da gentika ima veliki potencijal i sigurno u narednim devenijama će se moći odgonetnuti porijekla nekih naroda npr.!

Nadajmo se. Ali za sada je to toliko klimavo. Ma nije ni klimavo, to je u domenu alternativnih nauka. A pri tome pruža neograničene mogućnosti za manipulaciju.

Cini vam se da je suplje. Mnogo je jaka nauka u pitanju.
Naravno, trebace jedno 10-15 godina da se sve to "slegne" i imacemo jako snazno sredstvo koje pomaze u rekonstrukciji istorijskih cinjenica.

Imam obicaj da izbegavam razgovore o genetici na temama izvan na forumu postojece teme ali evo ukratko....

Kuber

Ovaj tkzv. "kopernitovski obrt", koji "dokazuje" da su nosioci I2a2 izvorno bili Slaveni (o budaleštini o Srbima, da i ne govorimo) dešava se samo u Korovoj glavi i u glavama par kvazinaučnika poput Kljosova i drugih naci-panslavenski nastojenih "genetičara"...

Na tvoju veliku zalost, to je zakljucak Kena Nordtvedta.
A tebi ko je kriv pa ne nosis J1 pa da se dicis da si direktni poromak Muhameda. To vam je inace zivotna opsesija.

Ne, nema nikakvih dokaza da su izvorni Slaveni bili nosioci I2a2, a svođenje ove grupe isklučivo na Srbe i proglašavanje iste "srpskom genetskom halpogrupom" je več ludilo zrelo za ozbiljnije psihopatološke pretrage....

Vise nego dovoljan dokaz su karte disperzije I2a2 kao i njene varijanse. Ta haplogrupa je ISKLJUCIVO vezana za migracije Slovena.

Slaveni su jezička, a ne genetska kategorija, a ako čemo već tjerati mak na konac izvorna slavenska halpogrupa može bit samo R1a1, a nikako I2a2..

Nijedna nacija nije genetska kategorija ali se u svakoj naciji nalaze dominantni nosioci pojedinih haplogrupa. Neke su nacije specificne po samo jednoj hplogrupi dok su druge po dve ili cak po 3.
A za ovo ostalo ne nameravam da trosim vreme sa tobom. Upravo si rekao da je u pitanju jezicka kategorija pa onda pocinjes da teras mak na konac, smesno.

Uostalom, kolko je ova Korova teza o "srpstvu" I2a2 halpogrupe neodrživa i apsurda

Malo se skoncentrisi na I2a2 Din-S pa ces videti koliko je apsurdna. Razlika izmedju Srba i ostalih slovenskih naroda je u tome da jedino (i gotovo iskljucivo) danasnji Srbi i narodi koji su se iz njih formirali u prethodnih 100-200 godina imaju bas tu haplogrupu. Svi ostali su Din-N.

svjedoči činjenica da današnji Lužički Srbi (od kojih su se valjda nekada odvojili ovi balkanski prije selidbe) imaju preko 70% R1a1 halpogrupe, dok I2a2 halpogrupe nemaju ni za ljeka, istina imaju nešto I1 halpogrupe koju su pokupili od Njemaca i Vikinga...

akcent je na valjda

Također, i ostali slavenski narodi poput Rusa, Poljaka, Slovenaca, itd, večinom su preko 50% R1a1, dok im je grupa I2a2 zanemarljiva....

Jesi li ti normalan uopste?
U Hercegovini imas 70% I2a2 gde zivi max 300000 dusa. To je oko 115000 muskih glava koje nose tu haplogrupu.
U Rusiji je 10% I2a2 sto izadje nekih 7,5 miliona!!!!! nosilaca haplogrupe I2a2. Ali je muftija rekao da su I2a2 Iliri pa te onda razumem.... mufitijina je zadnja

Stvar je u tome da je "slavenska" R1a1 zbog vjekovne asimilacije domorodaca ("Vlaha") kod današnjih Srba zanemarljiva (15ak%), a velika večina Srba su nosioci predslavenskih, autohtonih grupa poput I2a2, E2, J2 itd....tako da Kor pokušava i ove prikazati kao "srpske"...

Ja znam da se tebi cinjenicno stanje ne dopada ali je ono vise nego kristalno jasno. Samo oni ideoloski zaslepljeni (kao ovi nasi "autohtonisti" i ti) ne zele da vide stvari onakvim kakve jesu. Predak svih I2a2 Din je rodjen medju Slovenima i ta haplogrupa je rasirena iskljucivo tamo gde su sloveni ziveli i zive. A jedan od potomaka tog coveka je nosio mutaciju koja ga opredeljuje kao I2a2 Din-S i njegovo potomstvo je uveliko ucestvovalo u populaciji srpskog plemena. To sto su danas pojedinci sa tom haplogrupum najvece moguce hrvatine a drugi najvece moguce bosancine je neka sasvim posebna tema za razgovor.
I ako ces da razgovaras o genetici idi tamo na onu temu da ne kontaminiramo ovu temu ovde iako je i ona sama od sebe kontaminirana :rotf:

Geneticka istrazivanja imaju svoj smisao ali ne u svrhe kojim se na ovom forumu koriste, povezuju se veze izmedju Haplogrupe i naroda, to nije naucno i ozbiljni istrazivaci to i ne rade.

Ja se ne razumijem u genetiku, ali se valjda pomoću istraživanja gena može utvrditi najbliži zajednički predak bilo koje dvoje ljudi na svijetu... to se naravno može koristiti za istraživanja porijekla naroda npr. i za druge stvari...

Nazalost ne moze.

Kod I naprimer je zajednicki muski predak svih muskaraca po muskoj liniji ziveo pre 25.000 godina po proceni. O kakvim narodima tu da pricamo u tom dalekom periodu.

Sanskrit: ime biljke Rasya, Rasna, Rasha, Surabhi (Pluchea lanceolate). Imaju li ove rijeci ikakve veze sa istorijskim imenom Srba?

Pa kud jos i SURABHI?

Pa kaze:

Korijen (Root): Vanjska povrsina u zrelom dobu biljke je braun tamna boja. To je boja ovih slova: rasya, rashna, surabhi, rasna

http://www.ayurvedaconsultants.com/images/doctor/ayurveda/ayurvedic-herb-rasna.aspx

Tamno crvena boja krvi, raša boja je boja po kojoj je vrsta orhideje (Pluchea lanceolate, lat.) u sanskritu dobila ime: Rasya, Rasna, Rasha, Surabhi = rijeci od kojih je izvedeno ime Srba Rashana.

Da cujemo opet srbijanske nadrimudrace i pristalice jezuitske BB-skole?

Poslednja izmena:
Nazalost ne moze.

Kod I naprimer je zajednicki muski predak svih muskaraca po muskoj liniji ziveo pre 25.000 godina po proceni. O kakvim narodima tu da pricamo u tom dalekom periodu.

Pa to je zajednički predak svih... ja kažem dvoje ljudi... tebe i mene npr.... hebiga, ja mislim da može to... ako ne može trenutno, onda postoji mogućnost nekada u budućnosti...

Pa to je zajednički predak svih... ja kažem dvoje ljudi... tebe i mene npr.... hebiga, ja mislim da može to... ako ne može trenutno, onda postoji mogućnost nekada u budućnosti...

Tesko je to posto se nikad nezna koje gene prevladaju mozda imamo zajednickog pretka pre 300 ali ja ili ti vise nemamo hromosom od njega.

I sta je interesantno ja i ti mozemo genetski biti razliciti nego ja i neki crnac.

Naravno da je veca verovatnoca da mi jesmo slicniji ali ako je taj crnac alergicar, ima gen za tvrdu kozu i ima moju visinu, krive zube kao ja i slicne usne on i ja mozemo biti genetski jako slicni iako ne izgleda tako i ne pripadamo istim narodima.

Opa...znači iliri su genetska, a Sloveni jezička kategorija?

Uostalom, kolko je ova Korova teza o "srpstvu" I2a2 halpogrupe neodrživa i apsurda svjedoči činjenica da današnji Lužički Srbi (od kojih su se valjda nekada odvojili ovi balkanski prije selidbe) imaju preko 70% R1a1 halpogrupe, dok I2a2 halpogrupe nemaju ni za ljeka, istina imaju nešto I1 halpogrupe koju su pokupili od Njemaca i Vikinga...

Balkanski Srbi su etničkog porijekla od južnih, panonskih Slovena, sa Lužičkim Srbima dijele samo ime i ništa više.

Čekaj malo...Vlasi su sada u isto vrijeme i domoroci i došljaci? :dash:

Tesko je to posto se nikad nezna koje gene prevladaju mozda imamo zajednickog pretka pre 300 ali ja ili ti vise nemamo hromosom od njega.

I sta je interesantno ja i ti mozemo genetski biti razliciti nego ja i neki crnac.

Naravno da je veca verovatnoca da mi jesmo slicniji ali ako je taj crnac alergicar, ima gen za tvrdu kozu i ima moju visinu, krive zube kao ja i slicne usne on i ja mozemo biti genetski jako slicni iako ne izgleda tako i ne pripadamo istim narodima.

Za mene su ovo španska sela... ti se, vidim, puno bolje razumiješ u genetiku!

Imaš krive zube?
BRATEEE!!!

Sanskrit: ime biljke Rasya, Rasna, Rasha, Surabhi (Pluchea lanceolate). Imaju li ove rijeci ikakve veze sa istorijskim imenom Srba?

Pa kud jos i SURABHI?

Pa kaze:

Korijen (Root): Vanjska povrsina u zrelom dobu biljke je braun tamna boja. To je boja ovih slova: rasya, rashna, surabhi, rasna

Tamno crvena boja krvi, raša boja je boja po kojoj je vrsta orhideje (Pluchea lanceolate, lat.) u sanskritu dobila ime: Rasya, Rasna, Rasha, Surabhi = rijeci od kojih je izvedeno ime Srba Rashana.

http://books.google.ca/books?id=iXt...esnum=4&ved=0CD8Q6AEwAzge#v=onepage&q&f=false

http://www.ayurvedaconsultants.com/images/doctor/ayurveda/ayurvedic-herb-rasna.aspx

http://books.google.ca/books?id=LkY...EwCDge#v=onepage&q=rascia red italian&f=false
Da cujemo opet srbijanske nadrimudrace i pristalice jezuitske BB-skole?

bookst.png

Vec sam rekao da je Adam bio raš sto je isto kao ridj, reddish, i ta boja je originalna boja ljudi. Hindu jezik jos cuva uspomenu na to: ime Rashana (Rašana) znaci origin being, original, kreacija, gender.

books003.png

RASH, rash, n.s. [rascia, Ital.] Satin. Minshw.
[corruptet probably from rush, or rogue, red] An
efflorescence on the body, a breking out.

http://books.google.ca/books?id=iXt...esnum=4&ved=0CD8Q6AEwAzge#v=onepage&q&f=false

books006.png

Red and White Serbia, tj. Crvena i Bijela Srbija.
Crvena Srbija je Raška (Rascia, ital.) u kojoj su bili Rašani.

http://books.google.ca/books?id=LkY...EwCDge#v=onepage&q=rascia red italian&f=false

Da cujemo opet srbijanske nadrimudrace i pristalice jezuitske BB-skole? Koliko vam treba vremena za pripremu? Dan, dva, mjesec dana...? :super: :hvala:

Poslednja izmena:
bookst.png

Vec sam rekao da je Adam bio raš sto je isto kao ridj, reddish, i ta boja je originalna boja ljudi. Hindu jezik jos cuva uspomenu na to: ime Rashana (Rašana) znaci origin being, original, kreacija, gender.

books003.png

books006.png

Red and White Serbia, tj. Crvena i Bijela Srbija.
Crvena Srbija je Raška (Rascia, ital.) u kojoj su bili Rašani.

Da cujemo opet srbijanske nadrimudrace i pristalice jezuitske BB-skole? Koliko vam treba vremena za pripremu? Dan, dva, mjesec dana...? :super: :hvala:

A da čujemo šta bi sa ružama koje se po tebi u engleskom jeziku nazivaju rašama?

I kakve veze ima Adam sa istorijom?

P. S. Vidim i da si iz potpisa uklonio citat GREEN GROW THE RASHES? :lol:

Poslednja izmena:
A da čujemo šta bi sa ružama koje se po tebi u engleskom jeziku nazivaju rašama?

Vidim da si iz potpisa uglonio GREEN GROW THE RASHES? :lol:

Zaboravili bivsi Srbi, ne znaju sadasnji Srbi. Ja govorim vazdan, svi ostali Srbi govore cijeli dan.

Postoje Srbi sa vrha kace (to je ono sto se pred mijesanje šire baca napolje, da ne usmrdi rakiju) i postoje Srbi sa dna kace. Ja sam ti, ljudino, Srbin sa dna kace i ne mrzim ni jednu naciju, osim sto se gadim sovinista koji mrze Srbe i ne podnosim one Srbe sa vrha kace, kojih je iz godine u godinu sve vise i vise u kaci i vec su presli sredinu kace.

Potpis? Nikad nisam bio ljubitelj potpisa na forumima. Onaj potpis je bio moj trenutni revolt. Prosao revolt, potpis prosao.

Poslednja izmena:
I usne kao crnac! :)

To je jos uvek a za zube sam imao protezu.

Sta hocu da kazem da stvari ko boja koze koji svako vidi ustvari zavisi od dosta manje gena kod tog slucaja samo o jednog i kad taj fali crnci su beli nacisto iako je otac i majka bili crni ko gavrani. http://sr.wikipedia.org/wiki/Албинизам

A kod bolesti koji svako ima u nekoj formi su dosta puta ogroman broj gena ukljuceni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back