Battlestar Galactica stigla i u Srbiju

Battlestar Galactica DHTML Art! :D

Skripte su testirane i rade u svim poznatijim "Java Script enabled" browserima. 
Ja peporučujem Firefox, u Operi neke od njih rade suviše sporo.

1. Intro (56 KB)
2. IDs (123 KB)
3. Mosaic (113 KB)
4. Target (153 KB)
5. The Whole Truth (162 KB)
6. Scared (17 KB)
7. Carousel (140 KB)
8. Thru Void (90 KB)
9. The Shape of Things to Come (46 KB)
10. Flipin' (105 KB)
11. Bubblestar Galactica (26 KB)
12. Are You Alive? (27 KB)
13. nBSG Cast (190 KB)
14. Closure (90 KB)

Da ne otvaram novu temu, iako je ova odavno neaktivna.

Krajnje je vreme da se na prvoj strani nadje tema o ovoj sjajnoj seriji, koja ce se zavrsiti ove godine. 16. januara na americkom SciFi kanalu pocinju da idu poslednjih 10 epizoda serije (mada je najavljeno da ce finale biti dupla ili cak trostruka epizoda)

Nije moguce da na ovom forumu ima tako malo fanova ove serije?!

Raspored prikazivanja epizoda 4.5 na SciFi kanalu:

S04E11 - 16. januar 2009
S04E12 - 23. januar 2009
S04E13 - 30. januar 2009
S04E14 - 6. februar 2009
S04E15 - 13. februar 2009
S04E16 - 20. februar 2009
S04E17 - 27. februar 2009
S04E18 - 6. mart 2009
S04E19 - 13. mart 2009
S04E20 - 20. mart 2009 (finale serije)

Sa nazivima epizoda:

S04E11 - Sometimes a Great Notion - 16. januar 2009
S04E12 - A Disquiet Follows My Soul - 23. januar 2009
S04E13 - The Oath - 30. januar 2009
S04E14 - Blood on the Scales - 6. februar 2009
S04E15 - No Exit - 13. februar 2009
S04E16 - Deadlock - 20 . februar 2009
S04E17 - Someone to Watch Over Me - 27. februar, 2009
S04E18 - Islanded in a Stream of Stars - 6. mart 2009
S04E19 - Daybreak (1) - 13. mart 2009
S04E20 - Daybreak (2) - 20. mart 2009

Posle toga ima još samo TV film "The Plan", za koji nisam sigurna da li se još snima, ili su ga već završili, ali on će prikazivati ranije događaje iz drugačije perspektive, nešto kao "Razor".
Najavljeno je da će film prikazati ranije događaje iz perspektive Sajlonaca, i da ključne uloge pripadaju agentima koji su se infiltrirali među preživele na Kapriki i Galaktici. Pošto je Dean Stockwell bio jedan od glumaca čiji je učešće prvo potvrđeno (ostali su bili Michael Trucco i Aaron Douglas), pretpostavljam da je reč o ona dva "brata Kavila"/broja 1 koje smo videli u 2. sezoni.

I mene je iznenadilo to što ne postoji aktivna BSG tema...:eek:

Što se tiče gledanosti/popularnosti & nekih ustaljenih reakcija na seriju, primetila sam da postoje uglavnom 2 grupe ljudi tj, krajnosti (napomena - ovo se odnosi na ljude iz mog okruženja!) : sa jedne strane, u pitanju su ljudi koji imaju neku iracionalnu odbojnost prema SF-u, a onda iz toga proizilaze i brojne predrasude koje vezuju za BSG (očekujući da je valjda u pitanju nekakva space opera ili tako nešto, samo se pitam kako ljudi izvlače ovakve zaključke a da nisu ni pogledali seriju?!) npr. "jedna moja drugarica" je duuugo odbijala da pogleda BSG baš iz tog razloga, ali onda je (nakon mog veštog ubeđivanja z:mrgreen: )popustila i sada je obožava. A sa druge strane su okoreli ljubitelji SF-a koji non-stop zameraju kako seriji manjkaju SF elementi, kako BSG i nije SF (pa šta?!z:hm:) već je to samo maska bla bla bla i tako gunđaju ali je i dalje gledaju...:roll:
Meni je oduvek bilo bzvz to ukopavanje u rovove jednog žanra i uvek su mi bile najbolje upravo one serije koje su svojevrsna mešavina različitih žanrova i koje funkcionišu dobro kao celina.(kao BSG i Lost z:) )
(Ne znam zašto sam sve ovo napisala, niti kakve to ima veze sa temom...z:D)

Meni su likovi omiljeni aspekt ove serije (mislim da je u pitanju jedna od najboljih ansambl postva u kojoj su čak i sporedni likovi genijalno napisani ). Naravno, interesuje me i mitologija serije i nadam se da će do kraja razjasniti sve „misterije“. Npr, mene najviše zanima f-ja virtuelnih likova i zašto su baš određeni likovi izabrani da budu Sajlonci (mislim na ovih pet poslednjih tj. četiri za sada, pošto ne znamo tog famoznog petog :roll:) i još, koja je priča sa Starbak tj. sa njenom "sudbinom"...i još gomila stvari, da ne nabrajam...
Inače, nisam čitala spoilere pa nemam nikakvu ideju u kom smeru će se dalje razvijati radnja.

Što se tiče likova, meni su omiljeni : naravno Baltar :heart:, Tyrol (savršen primer lika koji se vremenom razvijao i dobijao sve važniju ulogu), Tigh (za ovo mi se svi čude, ali ja sam vremenom počela da ga obožavam :lol:), onda Sajlonci: Six & Leoben. A kada sam radila onaj glupavi test na buddy tv ispalo mi je da sam D'Anna :eek: (ona mi je vremenom postala zanimljiva, u početku me je nervirala)
bsgcylon-danna-1.jpg
Adama mi je u početku bio među najomiljenijima, sada manje-više.:neutral:
Roslin me je uvek nervirala.
Nikada nisam mogla da se preterano uživim u lik Boomer/Athena & ostale 8, nekako mi je gluma Grace Park neubedljiva (posebno u prvoj sezoni).
Starbak gotivim, ali mi i često ide na nerve.
Lee mi samo ide na nerve uglavnom, iako sam primetila da ga ljudi baš gotive :roll:
Dualla je savršen primer sporednog lika koji je obećavao, ali su ga scenaristi žrtvovali zarad neizbežnog ljubavnog četvorougla i učinili je užasno dosadnom.:thumbdown:
Cally se malčice iskupila pošto je umrla na zanimljiv način :mrgreen:
Čak mi je i Tory postala zanimljiva. :P
Pa i Anders mi je od početka bio OK, a u poslednje vreme mi je sve interesantniji (iako mi se svi zbog toga čude a i čula sam komentare da je Michael Trucco katastrofalno loš glumac, ja to stvarno ne primećujem :dontunderstand:)

I mene je iznenadilo to što ne postoji aktivna BSG tema...:eek:

Što se tiče gledanosti/popularnosti & nekih ustaljenih reakcija na seriju, primetila sam da postoje uglavnom 2 grupe ljudi tj, krajnosti (napomena - ovo se odnosi na ljude iz mog okruženja!) : sa jedne strane, u pitanju su ljudi koji imaju neku iracionalnu odbojnost prema SF-u, a onda iz toga proizilaze i brojne predrasude koje vezuju za BSG (očekujući da je valjda u pitanju nekakva space opera ili tako nešto, samo se pitam kako ljudi izvlače ovakve zaključke a da nisu ni pogledali seriju?!) npr. "jedna moja drugarica" je duuugo odbijala da pogleda BSG baš iz tog razloga, ali onda je (nakon mog veštog ubeđivanja z:mrgreen: )popustila i sada je obožava. A sa druge strane su okoreli ljubitelji SF-a koji non-stop zameraju kako seriji manjkaju SF elementi, kako BSG i nije SF (pa šta?!z:hm:) već je to samo maska bla bla bla i tako gunđaju ali je i dalje gledaju...:roll:
Meni je oduvek bilo bzvz to ukopavanje u rovove jednog žanra i uvek su mi bile najbolje upravo one serije koje su svojevrsna mešavina različitih žanrova i koje funkcionišu dobro kao celina.(kao BSG i Lost z:) )
(Ne znam zašto sam sve ovo napisala, niti kakve to ima veze sa temom...z:D)
Pa ima... z:)

Da, i ja sam to primetila, mada više ovo prvo... postujem na jednom SF forumu i tamo se niko ne žali da BSG "nije dovoljno SF", ali zato sam bila i na jednom našem SF forumu, i tamo je bilo dosta ljudi koji obožavaju BSG, ali je bilo i par tih "okorelih SF fanova" koje pominješ, jedan je čak pokrenuo temu pod naslovom "Zašto je BSG loša naučnofantastična serija" sa tezom da je BSG dobra serija, ali loš SF (?!) :eek: :rolleyes: Uvek je na forumu bilo mnogo prepucavanja između te grupe i grupe ljudi koja je tvrdila da im je baš BSG vratio veru u SF... Smučilo mi se to pa tamo i ne idem više...

Iste takve gluposti sad vidim i u vezi sa Lostom, jedni tvrde kako serija nije SF ili nije "dovoljno SF" a drugima je "postala previše SF" - a to su naravno, oni koji SF poistovećuju sa trešom. :rolleyes: Upravo me pre par dana iznervirao tako neki lik na jednom lost forumu koji je napisao da je 4. sezona loša zato što, citiram, uveli su te "SF, comic book, cornball" elemente. Šta reći za osobu koja misli da su SF i comic book sinonimi, i da je ijedno od toga sinonim za "cornball". Kako me nerviraju te neznalice pune predrasuda. :poludeo: Pa ja mogu da nabrojim mnogo više dobrih SF serija nego dobrih na pr. bolničkih ili advokatskih serija, a da ne pričam o sitkomima, od kojih je 80:% njesra i zahtevaju ni mininalno naprezanje moždanih vijuga, ali opet dobijaju Emije i Zlatne globuse, dok se od SF-a beži ko đavo od krsta. Emiji i slični ignorišu BSG zato što ima to ime i što je na SciFi kanalu. Producenti/scenaristi Losta su zato bili lukavi pa su navukli ljude, ne pokazujući odmah da se radi o SF-u... to su i otvoreno rekli ove godine na jednoj konvenciji scenarista.

A to da je SF u BSG samo maska, a u kojoj to popularnoj SF seriji pa nije? Sigurno je 100 puta više SF nego recimo Firefly, koja je čisti vestern, samo smešten u svemir, i čak to i ne krije. Pa uostalim, šta je bio Babylon 5, nego politička drama kojoj je SF ambijent samo maska? Isto važi i za najveći deo epizoda Deep Space 9... Mnoge od epizoda su SF samo po tome što glumci nose maske i nose imena fiktivnih vanzemaljskih rasa, a zapleti se svi vrte oko okupacije, rata, rasizma, terorizma, ratnih zločinaca, disidenata itd. da daš nekome ko nije gledao transkript epizode tipa "Duet" ili "Necessary Evil", ne bi ni provalili da je SF, mada bi se pitali što su imena čudna.

Zato mi je i glupo kad neko kaže da BSG ili Lost nije SF zato što se to ne primećuje već posle 5 minuta gledanja serije. To je po meni vrlo površno gledanje na celo pitanje - pa zar se "SF element" svodi na to da li glumci nose maske vanzemaljaca (iako uglavnom neverovatno liče na ljude a i ponašaju se slično)?! :rolleyes:

U suštini, većina dobrih SF serija koristi SF element kao "masku" da se pozabave nekim etičko-filozofskim problemima... Star Trek serije su bile zasnovane na tome, zar ne.

Meni su likovi omiljeni aspekt ove serije (mislim da je u pitanju jedna od najboljih ansambl postva u kojoj su čak i sporedni likovi genijalno napisani ). Naravno, interesuje me i mitologija serije i nadam se da će do kraja razjasniti sve „misterije“. Npr, mene najviše zanima f-ja virtuelnih likova i zašto su baš određeni likovi izabrani da budu Sajlonci (mislim na ovih pet poslednjih tj. četiri za sada, pošto ne znamo tog famoznog petog :roll:) i još, koja je priča sa Starbak tj. sa njenom "sudbinom"...i još gomila stvari, da ne nabrajam...
Inače, nisam čitala spoilere pa nemam nikakvu ideju u kom smeru će se dalje razvijati radnja.

Što se tiče likova, meni su omiljeni : naravno Baltar :heart:, Tyrol (savršen primer lika koji se vremenom razvijao i dobijao sve važniju ulogu), Tigh (za ovo mi se svi čude, ali ja sam vremenom počela da ga obožavam :lol:), onda Sajlonci: Six & Leoben. A kada sam radila onaj glupavi test na buddy tv ispalo mi je da sam D'Anna :eek: (ona mi je vremenom postala zanimljiva, u početku me je nervirala)
bsgcylon-danna-1.jpg
Adama mi je u početku bio među najomiljenijima, sada manje-više.:neutral:
Roslin me je uvek nervirala.
Nikada nisam mogla da se preterano uživim u lik Boomer/Athena & ostale 8, nekako mi je gluma Grace Park neubedljiva (posebno u prvoj sezoni).
Starbak gotivim, ali mi i često ide na nerve.
Lee mi samo ide na nerve uglavnom, iako sam primetila da ga ljudi baš gotive :roll:
Dualla je savršen primer sporednog lika koji je obećavao, ali su ga scenaristi žrtvovali zarad neizbežnog ljubavnog četvorougla i učinili je užasno dosadnom.:thumbdown:
Cally se malčice iskupila pošto je umrla na zanimljiv način :mrgreen:
Čak mi je i Tory postala zanimljiva. :P
Pa i Anders mi je od početka bio OK, a u poslednje vreme mi je sve interesantniji (iako mi se svi zbog toga čude a i čula sam komentare da je Michael Trucco katastrofalno loš glumac, ja to stvarno ne primećujem :dontunderstand:)
Neverovatno, voliš sve iste likove kao i ja. z:) Jedino što su meni Boomer i Athena bile simpatične u prve dve sezone, ali sad su oba lika stvarno upropastili. I meni je Adama sada mnogo manje simpatičan nego ranije... predsednicu sam baš počela da mrzim negde od 2. sezone ili možda još ranije, ali opet mislim da je jako dobar lik... mada je u poslednjih par epizoda nisam mrzela. A kad pominjem mržnju, Cain mi je bila baš "love to hate"... slično je i sa Cavilom.

Tigh je jedan od najpopularnijih likova među fanovima BSG, čudo da ti ne znaš nikog ko ga gotivi. A što se tiče Lee Adame, znam da ima onih koji ga gotive (posebno devojke koje se lože na njega), ali ja znam mnogo ljudi koji ga ne podnose, najčešće ga pjuju da je "whiney", "wimp", "wishy-washy" itd... Ne bih se baš složila u potpunosti sa hejterima, ali je i meni on manje bledunjaviji i manje zanimljiv lik. A i nije moj tip. z:p
Ne mislim da je iko u BSG katastrofalno loš glumac, samo su neki fantastični a neki OK. Ne sećam se da sam za nekog pomislila dok sam gledala "Jao, stvarno loše glumi". Trucco je sasvim OK, posebno kad mu daju bolji materijal.

Nadam se da ćeš pomoći Chiefu u SF turniru, ali mislim da nema šanse da prođe u drugi krug, od 4 koji su dosad glasali, samo ja sam glasala za njega. z:(

Zanimljivo je da sam i ja ispala D'Anna, što me začudilo pošto se ne identifikujem sa njom kao sa nekim drugim likovima... ali, s druge strane, taj opis zaista odgovara meni, sem ovoga da volim da zapovedam, to nije tačno. z;)

Smešna mi je teza tog lika ( očigledno žanrovskog čistunca :thumbdown:) :“ BSG je dobra serija, ali loš SF“ – pa ako je serija dobra i ako se po žanru već mora negde svrstati i ako je ta etiketa SF , onda je samim tim dobra SF serija! z:D
Eto, problem rešen! z:p
Uostalom, ne vidim šta je tu problematično ako serija obuhvata više žanrova, a i glupo je meriti u kojoj meri pripada kom žanru i sl....:roll:
Nije kao da određena žanrovska uniformnost garantuje kvalitet, niti da je poželjna kao dominantna karakteristika.

Na ove komentare za Lost da "nije sf "/ili da je "odjednom postao suviše sf" (bilo ih je i ovde na Lost temi) mogu samo da se nasmejem....z:D

A što se tiče glume & likova :ne mislim da je gluma Grace Park „katastrofalno loša“, samo je neki moj doživljaj da je za nijansu slabija od ostalih. Npr. kada se uporedi sa Triciom Helfer koja je barem meni u svakoj verziji 6ice uverljiva...
Lee & Roslin me nerviraju, ali ne mislim da su loši likovi,čak naprotiv, to je jednostavno neka moja reakcija na određene tipove karaktera.
(sličan slučaj kao i sa Džekom u Lost-u...dobro, ne nerviraju me koliko i Džek....:poludeo: :lol:)
Nisam znala da je Tigh toliko popularan...:eek:,
mada i slabo posećujem BSG forume, jedino čitam neke blogove i sl.
Moj "uzorak javnog mnjenja" je neko moje društvo koje takođe prati seriju.
I zaključila sam da ga većina ne podnosi (čast izuzecima)
Isto tako mi je par njih reklo za Andersa da ih nervira, da Trucco loše glumi, ali kapiram da to proizilazi iz toga što su pristalice Starbuck&Lee frakcije...:lol:

Upravo sam odgledala novu epizodu, 4.11. Sometimes A Great Notion...

Mnogo novih otkrica u ovoj epizodi... Uvek sam tvrdila da ono "ko je 5. Sajlonac" uopste nije vazno pitanje u odnosu na ostala... Sad izgleda da je jos besmislenije nego sto sam mislila. Zato su otkrivene stvari koje su mnogo, mnogo vaznije. :)

Skida se,skida:D
jos malo pa cu i ja znati o cemu pricas:)

Mračna & depresivna epizoda – baš kako i dolikuje...:mrgreen:
I dalje sam pod utiskom, pa ne mogu da baš najjasnije artikulišem šta mislim o svemu što se dogodilo, ali mi se generalno dopala epizoda. I drago mi je što nisu odmah nastavili sa radnjom (po principu : Frak Earth! :lol: Idemo dalje!), već su se zaustavili da nam dočaraju anarhiju, očaj i različite reakcije likova na poražavajuća nova saznanja o Zemlji.

Ipak mislim da je nedovoljno obrađena reakcija nedavno "sajlonizovanih" likova (Tory, Tigh, Tyrol, Anders) na Zemlju i da tu i dalje nedostaje mnogo objašnjenja. A imam i jednu nedoumicu: scena kada Tyrol i Anders razgovaraju i kada im se Tory pridružuje i kaže nešto kao: "you played it for all of us" , ne razumem na koga se odnosi ovo "us"?? da li su se oni međusobno poznavali na Zemlji?

Ni mene nikada nije preterano interesovalo ko je poslednji Sajlonac, tako da nisam ni bila razočarana niti oduševljena otkrićem . Ali ipak me zanimaju posledice ...(Čak mi je ta poslednja scena jedna od najboljih u celoj epizodi, nevezano za otkriće - "It's okay. It's okay. Everything's in place. We'll be reborn -- again. Together." :dash::think: ). Ali zato su mi super otkrića vezana za Zemlju & 13. pleme iako iz toga ponovo proizilazi gomila pitanja....

Dopala mi se i scena Starbak samospaljivanja i sve scene sa njom i Leobenom, posebno kada se on izbezumljeno udaljava...:eek:
(neću ni da pokušavam da nagađam o čemu se tu radi...)

Što se tiče Dee, ona je za mene još odavno mrtva, ali ipak mi je bila više nego efektna scena samoubistva i njena odluka i priprema za taj čin. Mada sam se u početku bila uplašila da pokušavaju da ožive Lee & Dee romansu....

Da li još neko ima predosećaj da će Gaeta u nekoj od narednih epizoda počiniti nekakv pokolj ili masovno ubistvo?:mrgreen:...

Mračna & depresivna epizoda – baš kako i dolikuje...:mrgreen:
I dalje sam pod utiskom, pa ne mogu da baš najjasnije artikulišem šta mislim o svemu što se dogodilo, ali mi se generalno dopala epizoda. I drago mi je što nisu odmah nastavili sa radnjom (po principu : Frak Earth! :lol: Idemo dalje!), već su se zaustavili da nam dočaraju anarhiju, očaj i različite reakcije likova na poražavajuća nova saznanja o Zemlji.

Ipak mislim da je nedovoljno obrađena reakcija nedavno "sajlonizovanih" likova (Tory, Tigh, Tyrol, Anders) na Zemlju i da tu i dalje nedostaje mnogo objašnjenja. A imam i jednu nedoumicu: scena kada Tyrol i Anders razgovaraju i kada im se Tory pridružuje i kaže nešto kao: "you played it for all of us" , ne razumem na koga se odnosi ovo "us"?? da li su se oni međusobno poznavali na Zemlji?

Ni mene nikada nije preterano interesovalo ko je poslednji Sajlonac, tako da nisam ni bila razočarana niti oduševljena otkrićem . Ali ipak me zanimaju posledice ...(Čak mi je ta poslednja scena jedna od najboljih u celoj epizodi, nevezano za otkriće - "It's okay. It's okay. Everything's in place. We'll be reborn -- again. Together." :dash::think: ). Ali zato su mi super otkrića vezana za Zemlju & 13. pleme iako iz toga ponovo proizilazi gomila pitanja....

Dopala mi se i scena Starbak samospaljivanja i sve scene sa njom i Leobenom, posebno kada se on izbezumljeno udaljava...:eek:
(neću ni da pokušavam da nagađam o čemu se tu radi...)

Što se tiče Dee, ona je za mene još odavno mrtva, ali ipak mi je bila više nego efektna scena samoubistva i njena odluka i priprema za taj čin. Mada sam se u početku bila uplašila da pokušavaju da ožive Lee & Dee romansu....

Da li još neko ima predosećaj da će Gaeta u nekoj od narednih epizoda počiniti nekakv pokolj ili masovno ubistvo?:mrgreen:...
Gaeta će sasvim sigurno igrati veliku ulogu u nastupajućim događajima, sudeći po promo klipovima... a i navodno su zato pravili vebizode, da mu daju više motivacije za postupke u 4.5. Već iz nekih promoa imam ideju šta će otprilike biti njegova uloga...

Epizoda mi se veoma dopala (na sreću, izbegla sam većinu spoilera, sa izuzetkom onog o Starbuck...), jedino mi je otkriće o poslednjem Sajloncu bilo bezveze, dobro su uradili scenu, ali mi je bilo baš antiklimaktično da je Ellen generalno, a posebno pokojna Ellen, poslednji Sajlonac. Bilo je i sasvim predvidljivo, ona je uvek bila jedan od glavnih osumnjičenih, a ja sam uvek mislila da bi to bilo bezveze, ukolio žele da to ima neki veliku značaj za radnju i da bude dramatično... i moja reakcija na tu scenu nije bila "Au, ovo nisam očekivala" ili "Ah, kako genijalno!" nego "A, ipak je ona... pih". Ne vidim šta će to uopšte da promeni u priči. Ali, ionako sam mislila da je to pitanje poslednjeg Sajlonca precenjeno, i da će otrkiće biti antiklimaks, ko god da je u pitanju. A i ko god da je bio poslednji Sajlonac, to ne bi dalo odgovor ni na jedno od važnih pitanja u seriji.

Uostalom, koga je briga ko je tzv. poslednji Sajlonac, kad smo saznali nešto mnogo važnije, da je celo 13. pleme navodno bilo sajlonsko? Šta to znači za priču? Šta u stvari znači biti "Sajlonac"? Koja je uopšte razlika između Sajlonaca i ljudskih bića, ako je uopšte ima? Jedino što znamo je da Zemljani imaju sličnu DNK kao Sajlonci iz Kolonija, i da im se DNK razlikuje od one Kolonijlanih ljudskih bića, mada ne znamo tačno po čemu. Ispada da je jedina razlika ta što se Sajlonci ponovo rađaju posle smrti... ali i to je dovedeno u pitanje, s obzirom na to šta sad znamo o Starbuck. Kaprikina izjava iz Miniserije "Postoji 12 modela" nema sad više nikakvog smisla. I ako su svi ovi iz 13. plemena/sa Zemlje bili Sajlonci, po čemu su to baš ovih 5 posebni? Zašto su baš oni povezani sa 5 sveštenika iz hrama? Šta je bilo sa ostalima, zašto se oni nisu ponovo rodili - ili jesu?

Dopala mi se mračna i depresivna atmosfera u epizodi, dobro je što su prikazali očaj i depresiju... Zaista su me iznenadili sa Dee, mada u retrospektivi ima smisla da se samoubica tako ponaša, sa mirnoćom i radošću koja odudara od ponašanja svih ostalih (jer je već bila odlučila da će se ubiti, pa je htela da joj poslednji trenuci budu lepi) , ali i mene su navukli na pomislim da to oživljavaju Lee/Dee romansu... taman sam pomislila "O, ne, ne opet..." i onda, bam, bukvalno i figurativno!

Da, ispada da su se poznavali na Zemlji... Ko je bila žena koju je Anders voleo na Zemlji, da li je Tory ili neko drugi? Delovalo je kao da je ona kad je rekla "I remember", ali onda je dodala "You played it for all of us".

Nema smisla ona izjava Caprice da ima 12 modela al i nema smisla da je celo 13.pleme bilo cyloncko...
Koliko onda tu ima modela?
Mnogo njih za koje ne znamo..
To mi nikako nema smisla,kad objasne bolje,videcu sta da mislim:).
Ja imam utisak da je Dee nesto nasla ili shvatila sto je bitno uticalo na njen cin,koji me je uzgred bas potresao.Ne znam dal ima veze sa onim medaljonom...
Al njeno ponasanje mi je bilo cudno,bas pomislih-ova je prsla i isto sam se zgrozila pri pomisli da ce da patetisu sto se nje i Adame tice.
Najbolja je scena sa Starbuck i Leobenom,mislim da je ona vise od cylonca i kad je cuo reci hibrida koje su njoj upucene da je to i shvatio i zato je onako izbezumljeno otisao.
Kad njenu pricu objasne,mnogo toga ce biti jasnije.
Andres je tu melodiju svirao njima trima,Tory i ostalim cyloncima..ja makar tako mislim.
I nekako mislim da je bas Tory ta koju je voleo.
A ko zna,mozda i Starbuck.
U celoj toj prici je verovatno zbunjujuce pojava drugih cylonaca,i samo neznanje ovih prvih o njima.
Mada se ne mogu nazvati prvim kad je proslo 2000 godina od istrebljenja ovih drugih na zemlji.
To je najcudnije i ,barem meni,najmisterioznije.
Nikako ne mogu da povezem odkud oni toliko ranije postoje.
I da kazes da je nekolicina njih pobegla sa Zemlje i pridruzila se Caprici i co.,nemoguce je jer je opet veliki vremenski period u pitanju.
A i da nije,valjda bi neko od te dve vrste znao.
Svidja mi se bas to sto se sve ponavlja,jedan veliki karmicki krug koji se nastavlja u nedogled verovatno dok obe vrste nesto ne nauce.
Lupetam,al stvarno su zakomplikovali i mnogo toga otkrili u ovoj epizodi.
I pored svega toga opet ne znas sta da mislis.

Spojleričan intervju sa Trišom Helfer:

http://blogs.usaweekend.com/whos_news/2009/01/exclusive-trici.html#more

Ovo šta kaže o Tigh/Caprica vezi meni nema baš mnogo smisla... Ako je to zaista priča koju su smislili, moje nade da će sezona 4.5 biti fantastična su upravo manje-više pale u vodu. Mada se ionako nisam nadala da će od tog zapleta nešto dobro ispasti. :roll:

Are they going to explain how two Cylons can reproduce?
It was always because the Cylons needed true, honest love to procreate biologically. And Tigh is certainly in love with Caprica.

But sometimes Tigh thinks he sees his dead wife, Ellen, when he talks to Caprica Six.
That brings up another point: What makes you fall in love? Maybe he fell in love with Caprica because she reminded him of his wife, even if it’s through these mental lapses or hallucinations.

:eek: Ma da. Samo im je ljubav potrebna. :roll: A najveća ljubav između dvoje Sajlonaca je veza zasnovana na tome što on halucinira da vidi svoju pokojnu ženu, a pa se vezala za jedine osobu koju ju je posećivala svakodnevno, makar to bio i njen islednik?! Kako romantično. z:hm: Kao, on nju stvarno voli, pošto ona liči na njegovu pokojnu ženu...Po čemu, po tome što su obe plave i slične visine? Zaista odlična osnova za vezu.

Što nisu dete napravili Saul i Ellen, kad su se zaista voleli? Ili Boomer i Tyrol (mada su njih dvoje možda koristili kontracepciju).

U stvari, čak ni ona ne pominje Kaprikina osećanja, samo Tajeva! Jedino što je rekla je da Kaprika ima osećanja prema bebi. Kao da je svima potpuno nevažno šta ona oseća/ da li nešto oseća prema njemu, i koja je uopšte bila njena motivacija u svemu tome... Sem ako nije samo to da joj neko napravi dete. z:hm:
:roll: :kletva:

Spojleričan intervju sa Trišom Helfer:

http://blogs.usaweekend.com/whos_news/2009/01/exclusive-trici.html#more

Ovo šta kaže o Tigh/Caprica vezi meni nema baš mnogo smisla... Ako je to zaista priča koju su smislili, moje nade da će sezona 4.5 biti fantastična su upravo manje-više pale u vodu. Mada se ionako nisam nadala da će od tog zapleta nešto dobro ispasti. :roll:

Are they going to explain how two Cylons can reproduce?
It was always because the Cylons needed true, honest love to procreate biologically. And Tigh is certainly in love with Caprica.

But sometimes Tigh thinks he sees his dead wife, Ellen, when he talks to Caprica Six.
That brings up another point: What makes you fall in love? Maybe he fell in love with Caprica because she reminded him of his wife, even if it’s through these mental lapses or hallucinations.

:eek: Ma da. Samo im je ljubav potrebna. :roll: A najveća ljubav između dvoje Sajlonaca je veza zasnovana na tome što on halucinira da vidi svoju pokojnu ženu, a pa se vezala za jedine osobu koju ju je posećivala svakodnevno, makar to bio i njen islednik?! Kako romantično. z:hm: Kao, on nju stvarno voli, pošto ona liči na njegovu pokojnu ženu...Po čemu, po tome što su obe plave i slične visine? Zaista odlična osnova za vezu.

Što nisu dete napravili Saul i Ellen, kad su se zaista voleli? Ili Boomer i Tyrol (mada su njih dvoje možda koristili kontracepciju).

U stvari, čak ni ona ne pominje Kaprikina osećanja, samo Tajeva! Jedino što je rekla je da Kaprika ima osećanja prema bebi. Kao da je svima potpuno nevažno šta ona oseća/ da li nešto oseća prema njemu, i koja je uopšte bila njena motivacija u svemu tome... Sem ako nije samo to da joj neko napravi dete. z:hm:
:roll: :kletva:

Caprica Six i njena priča su totalno zapostavljeni u poslednje vreme. :poludeo:
Nije mi toliko smetalo što su je povezali sa Saulom, ali sam očekivala da će to kratko trajati i da neće biti toliko važno. Ovo što Tricia priča mi nema nikakve logike. :confused:
A zanima me i kako planiraju da vrate Ellen & kakve će to posledice imati?
Čitala sam neki intervju sa Kate Vernon i ona kaže da se Ellen vraća ...

Youtube video: Worst Commercial Placement Ever

scena samoubistva u kombinaciji sa reklamom i veselom pesmicom "I just want to celebrate, another day of livin!" :eek::dash::eek:
:eek: Posebno scena sa crvenom supom koja pljušti na sve strane... :eek: :eek:

Ovo je skoro nadmašilo onu reklamu tokom Razora: "It has been revealed: Cain and Gina were lovers. Brought to you by Quiznos. Mmm, toasty." :eek: :dash:

Poslednja izmena:
:eek: Posebno scena sa crvenom supom koja pljušti na sve strane... :eek: :eek:

Ovo je skoro nadmašilo onu reklamu tokom Razora: "It has been revealed: Cain and Gina were lovers. Brought to you by Quiznos. Mmm, toasty." :eek: :dash:

Boleština.
Samoubistvo, prosipanje mozga & crvena gusta supa koja se razliva svuda.
Sve to u kombinaciji sa bljutavo-optimističnim refrenom....:eek:

Ne znam za tu reklamu tokom Razora...
Je l' imaš slučajno neki link gde mogu da pogledam?

Boleština.
Samoubistvo, prosipanje mozga & crvena gusta supa koja se razliva svuda.
Sve to u kombinaciji sa bljutavo-optimističnim refrenom....:eek:

Ne znam za tu reklamu tokom Razora...
Je l' imaš slučajno neki link gde mogu da pogledam?
Eto šta se događa kad se ubacuju reklame a ne razmišlja se gde. Lik koji to radi verovatno samo zna da posle tog i tog minuta treba da ubaci tu i tu reklamu. Ali ispalo je savršeno, skoro kao da je neko namerno pravio neukusnu crnohumornu šalu...
Evo još sličnih primera krajnje nesrećno plasiranih reklama, samo na Internet stranama / bilbordima. (Nije vezano za BSG, ali je zabavno na bolestan način...)

A evo te čuvene (tj. ozloglašene) reklame koja je išla na SciFi kanalu tokom Razora. O tome se mnogo pričalo po BSG forumima, svi su bili iznervirani glupošću.

Većina čak ni ne zna kako je do ovog uopšte došlo - u stvari, izgleda da je pre prilazivanja Razora na SciFi sajtu bio neki glupi kviz u fazonu, pogodite šta se dešava u Razoru, da li su tu bile neke nagrade, šta li, a pitanja su bila recimo "Šta je mladi Adama našao", "U kakvom su odnosu bile Admiral Cain i Gina" itd., a sponzor svega toga je bio proizvođač sendviča Quiznos, koji ima reklamni slogan "mmm, toasty". Onda su u pauzama za reklame išle reklamne poruke vezane za taj kviz: "It has been revealed: Helena Cain i Gina Inviere are lovers", što je već u startu bilo za nerviranje, ljudi su naravno reagovali, pa nismo idioti da nam objašnjavate ono što smo gledali, a u ovom slučaju je ispalo još gluplje i delovalo kao senzacionalizam - u fazonu Jao, zamislite, lezbejke!!! :roll: - a da sve bude još luđe i debilnije, nastavak poruke je... vidi i sama. z:D Likovi iz Quiznosa verovatno nisu pojma imali šta u BSG žargonu značli toaster.

Je li još neko gledao novu epizodu ("The Disquiet That Follows My Soul")? Nemam sad vremena da pišem detaljno o utiscima...ukratko, evo šta mi se sviđa: kako se kreće cela glavna priča
posle građanskog rata među Sajloncima, dobićemo i građanski rat među ljudima...
a šta mi se ne sviđa:
ovo što rade sa svom ovom silnom decom, te polusajlonska, te skroz sajlonska, te nisu... :roll: Ovo sa malim Nikijem je tako očigledan primer retcona, i liči na lošu sapunicu. Eto šta se dešava kad se serija piše usput, bez dugoročnijeg plana čak i za najvažnije zaplete (a nije tajna da se BSG tako piše, Ron Moore uvek to govori u podkastima i intervjuima). Sto posto su odlučili da Chief bude Sajlonac a da nisu dobro razmislili kako će to da se uklopi u priču o hidbridnim bebama. Sad se čupaju na stvarno glup način. z:hm: Baš me zanima kako će da razreše celu stvar sa Herom i snovima, sad kad Kaprika treba da rodi sopstveno, skroz sajlonsko dete.

Gledala sam i malo me je smorila epizoda. :neutral:

Verovatno zato što nisam očekivala da će da se bave preljubom, decom i sl u tolikoj meri
sada kada je ostalo malo epizoda do kraja, a toliko je neodgovorenih pitanja.
Ako su već hteli da se sada vade za nepromišljene zaplete, mogli su barem manje vremena da utroše na to.
Kao i ona scena sa Six & Saulom - sad mi kao treba da verujemo da su oni zaljubljeni jedno u drugo. :roll:
Sviđa mi se atmosfera zagrevanja i prpreme građanskog rata, ali i to mi je ostalo nekako nedorečeno.
Super mi je bio Tyrol kada je pokušavao da objasni prednosti saveza sa Sajloncima
(Tigh: “Maybe you’d like a chart to keep it all straight” :lol:)
Roslin me i dalje nervira.
A Adama mi deluje kao da je nešto bolestan. :think:
Baltara su totalno gurnuli u pozadinu i nisam baš sigurna da znaju šta će sa njim :(
Mada iako se na kratko pojavio oduševio me je...:D
....toliko za sada, verovatno ću kasnije dodati još koji komentar kada se slegnu utisci

Gledala sam i malo me je smorila epizoda. :neutral:

Verovatno zato što nisam očekivala da će da se bave preljubom, decom i sl u tolikoj meri
sada kada je ostalo malo epizoda do kraja, a toliko je neodgovorenih pitanja.
Ako su već hteli da se sada vade za nepromišljene zaplete, mogli su barem manje vremena da utroše na to.
Kao i ona scena sa Six & Saulom - sad mi kao treba da verujemo da su oni zaljubljeni jedno u drugo. :roll:
Sviđa mi se atmosfera zagrevanja i prpreme građanskog rata, ali i to mi je ostalo nekako nedorečeno.
Super mi je bio Tyrol kada je pokušavao da objasni prednosti saveza sa Sajloncima
(Tigh: “Maybe you’d like a chart to keep it all straight” :lol:)
Roslin me i dalje nervira.
A Adama mi deluje kao da je nešto bolestan. :think:
Baltara su totalno gurnuli u pozadinu i nisam baš sigurna da znaju šta će sa njim :(
Mada iako se na kratko pojavio oduševio me je...:D
....toliko za sada, verovatno ću kasnije dodati još koji komentar kada se slegnu utisci
Da, Baltarova scena mi je bila :super: zaboravila sam to da pomenem. Trebalo je inače da bude u prošloj epizodi, kao deo reakcija svih redom na otkriće o Zemlji, ali su je onda pomerili u ovu i iskombinovali sa ovom tučom :roll:
Ron Moore je prošle godine na Comic Conu u San Diegu pričao kako će Baltar i Six imati neke mnogo zanimljive priče na samom kraju ("they had the most interesting beginning, and they will have most interesting ending...I think they would be surprised where they will end up"), ali videćemo...
A nije mi problem što se bave decom, svo vreme od te dece prave najvažniji zaplet, kao Hera je The Shape Of Things To Come i sve to, nego što su sve to toliko zapetljali i sad ni sami ne znaju kako da se ispetljaju, pa naknadno izmišljaju ovako besmislene zaplete, kao sad mi otkrivamo da Chiefovo dete nije Chiefovo, nego da je Cally pre nego što se udala za Chiefa imala neku vezu sa Hotdogom, sa kojim je nismo tokom cele serije valjda videli ni u istoj sceni. z:hm: Eto, to se zove retcon.
Adama nije bolestan, samo mu se sve smučilo... a i u prošlim epizodama se dosta družio sa flašom... Ko bi očekivao da će jednom (kao što se desilo u prošloj epizodi) Saul biti stabilniji i trezveniji (u svakom smislu) od njih dvojice! z:lol:
Zašto te je Roslin sad nervirala? Mene nije u poslednjih nekoliko epizoda.
Jadnu Capricu već odavno koriste samo kao sredstvo za pokretanje zapleta... Mislim da mi kao ne bi trebalo ni da razmišljamo da li su oni "zaljubljeni", nego kao, jao super, dobiće dete, eto ti odmah razloga za sreću! :roll: z:hm: Bezveze mi je to, stvarno. Kao da su deca dovoljna da veza/brak bude srećan. (Uostalom, njegov najbolji ortak admiral to valjda najbolje zna.)
A kako me samo nervira što su na tako glup način ubili Natalie i onda potpuno zaboravili na to. Kao, ama baš niko se ne seća da se Athena pre samo nekoliko dana ponašala poremećeno i ubila nekog na sred Galaktike samo zato što joj je ta osoba ličila na nekoh iz njenog sna/vizije? I ona je sad kao opet sasvim normalna?! :roll: Baš me zanima hoće li iko to pomenuti do kraja serije... da li je i Sajloncima potpuno svejedno? Čemu to sve - je li zato što je Natalie odigrala svoje, pa su hteli da se Lucy Lawless vrati i u par epizoda bude vođa Sajlonaca?

Poslednja izmena:

Back