Battlestar Galactica stigla i u Srbiju

Ja sam razumela da se Lucy Lawless neće više vraćati, je l to tačno? :(

Roslin me je oduvek nervirala, tako da je vrlo moguće da me i sada nervira bez razloga
ali hajde da pokušam da to malo racionalizujem....:mrgreen:

Mislim da je u pitanju njen "Let’s Have Some Fun/Quality Time" stav, dok se sve oko nje bukvalno raspada.Nije to nikakav moralna osuda sa moje strane i razumem da na njene postupke najviše utiče činjenica da joj se bliži smrt, nego jednostavno se slažem u tom delu sa Zarekom : ona je ipak predsednica i snosi veliki deo odgovornosti za sve što se dogodilo. Ona i Adama jesu očuvali gole živote većini ljudi u floti, ali isto tako su ih i doveli u ćorsokak u kome se sada nalaze. I ona je svojim odlukama velikim delom za to zaslužna. Ipak, Roslin se sada ponaša kao da je baš briga šta će se dalje desiti i kao da živi u nekoj drugoj realnosti....

Gaeta mi takođe sve više ide na živce. Mogu da razumem šta ga motiviše na osnovu onoga što smo videli u vebizodama, ali to ne menja činjenicu da se ponaša nerazumno i da je rasista.
Meni je ipak smisleniji postupak da naprave savezništvo sa Sajloncima, koji bi im pritom za džabe unapredili ftl tehnologiju. :lol:
Ali ne, ljudska glupost & mržnja će ipak prevladati i na kraju će se međusobno poubijati. :roll:

Očigledno - ova epizoda je filler + set up za ono što će uslediti.
Mislim da je moglo i bez toga (s obzirom da se bliži kraj serije)tj. da se drugačije sve to izvede ali ajde, sačekaćemo sledeću...:neutral:
Čak i kada bih pokušala da je posmatram kao epizodu koja je skoncentrisana samo na likove - ponovo mi je razočarenje.
Mislim, u prethodnoj epizodi je bilo toliko šokantnih otkrića a sada ih niko ni ne spominje.:eek:

Kao i to sa Natalie & Athenom - kao da se nije ni desilo.
Nema posledica, ništa...:confused:

Ja sam razumela da se Lucy Lawless neće više vraćati, je l to tačno? :(

Roslin me je oduvek nervirala, tako da je vrlo moguće da me i sada nervira bez razloga
ali hajde da pokušam da to malo racionalizujem....:mrgreen:

Mislim da je u pitanju njen "Let’s Have Some Fun/Quality Time" stav, dok se sve oko nje bukvalno raspada.Nije to nikakav moralna osuda sa moje strane i razumem da na njene postupke najviše utiče činjenica da joj se bliži smrt, nego jednostavno se slažem u tom delu sa Zarekom : ona je ipak predsednica i snosi veliki deo odgovornosti za sve što se dogodilo. Ona i Adama jesu očuvali gole živote većini ljudi u floti, ali isto tako su ih i doveli u ćorsokak u kome se sada nalaze. I ona je svojim odlukama velikim delom za to zaslužna. Ipak, Roslin se sada ponaša kao da je baš briga šta će se dalje desiti i kao da živi u nekoj drugoj realnosti....
Meni je sasvim razumljivo njeno ponašanje... sasvim ljudsko i realno - to je ono što sam uvek najviše volela kod BSG, što se likovi ponašaju kao stvarni ljudi, a ne veliki heroji ili veliki negativci. Nije u pitanju samo to da joj se bliži smrt... ona odavno to zna, ali je već skoro 4 godine sve podredila svojoj ulozi predsednice i vođe koji treba da spase ostatak čovečanstva i da odvede svoje ljude u obećanu zemlju... U početku su i ona i Adama samo koristili priču o Zemlji da bi ljudima dali nadu, ali onda je ona počela da veruje u Pitijina proročanstva i poverovala je da ima ulogu Dying Leader... bila je potpuno opsednuta tom ulogom, počela je da se ponaša sve više makijavelistički, hladno i bezobzirno, čak i kad je saznala da joj je rak vratio nastavila je tako da se ponaša...a kad pogledaš, ona i nije imala skoro ništa drugo u životu, sve je podredila tome, nije pokušavala da stekne prijatelje - brinula se samo za Čovečanstvo, a nije joj bilo stalo do pojedinačnih ljudi... otkad je Bili poginuo, ni sa kim nije bila bliska niti joj je do ikog bilo posebno stalo, sem Adame, ali su njih dvoje dugo ipak ostali na distanci i se do skora nisu napravili taj korak da priznaju jedno drugom šta osećaju. u epizodi je i sama sebi morala da prebaci to što se promenila otkad je postala predsednica i što je postala tako hladna i bezobzirna (Ron Moore i Jane Espenson su potvrdili da je Eloša u toj epizodi bila samo oličenje njene s(a)vesti). Sad kad se ispostavilo da je Zemlja to što je, ona je zaključila da nije bila u pravu, da je pogrešno verovala u proročanstva, da ništa od svega toga nije imalo smisla, i oseća da je izneverila sve. Zato je u prošloj epizodi delovala kao da vidi više razlog da živi. Sad joj izgleda da je još jedino što ima nekog smisla malo lićne sreće, koju je ranije stalno odlagala ili ignorisala zbog važnijih stvari. Ja ipak očekujem da će se prenuti u sledećim epizodama, i početi da se ponaša više kao predsednica, kad počne haos i građanski rat u floti. I ovo sad je napredak u odnosu na ponašanje u prošloj epizodi, kad je delovala depresivno i skoro suicidalno.

A mislim da nije pošteno kriviti nju i Adamu i reći da su doveli flotu u ćorsokak. Ja se često nisam slagala sa nekim stvarima koje su radili, ali u ovom slučaju, šta je bila alternativa? Nisu mogli da se vrate u Kolonije, Nova Kaprika je mogla da bude podnošljivo mesto za živpt, ali sve to nije dobro ispalo pošto su se Sajlonci vratili... nisu, koliko znamo, pronašli nijednu drugu planetu pogodnu za život, a Sajlonci su ih i dalje proganjali - savez sa Sajloncima-pobunjenicima je najbolje što im se desilo (to bi trebalo pitati ove budale što se bune protiv saveza - zar bi bilo bolje da su u sukobu sa njima i dalje? Šta bi im, to, pobogu, donelo, osim još rata i pogibije?!) ali i dalje nisu bezbedni, i ovako i onako, pošto je Kavilova flota još tamo negde i može da ih nađe. Zemlja je u početku bila samo sredstvo da se ljudima pruži nada, ali ako je postojala ikakva mogućnost da nađu plodnu planetu pogodnu za život i naseljenu velikim brojem ljudi među kojima bi mogli da žive i koji mi mogli da im pomognu, naravno da je trebalo potražiti tu planetu! Greška je samo bila u tome što su svi toliko polagali nade u Zemlju, kao da će im ona rešiti sve probleme... (a uvek sam mislila da je to glupo, postojala je uvek velika mogućnost da Zemlja ili nije naseljena, ili da stanovništvo nije prijateljski raspoloženo, ili da nije dovoljno tehnološki napredno da im pomogne kad/ako dođu neprijateljski raspoloženi Sajlonci, itd.) Sad im se to obilo u glavu pošto su se previše nadali, pa su svi očajni, razočarani i depresivni. Što kažu, "Don't put all your eggs in one basket".

He, nikad ne bih pogodila da ću braniti Roslin... z:p

Uzgred budi rečeno, pretpostavljam da si primetila (logičnu i očekivanu) promenu u tekstu glavne špice - po prvi put od početka serije)?

Da, Lucy Lawless je uvek trebalo da se pojavi samo u 4 epizode 4. sezone.

Poslednja izmena:
Izgleda da je iz ove epizode isecena scena sa Head 6 (kao, uostalom, i iz prosle).z:((

http://www.bearmccreary.com/blog/?p=1122#more-1122

Baltar’s religious transformation continues and so his gamelan-inspired religious theme, new to Season 4, makes several appearances in the episode:

In the second half of the episode, he takes a darker turn. His sermon is now brimming with atheistic rage, as he questions the existence of God and tries to understand the tragic revelations of Earth.

I collapsed the augmented major harmonies of his religious theme into dissonant, diminished and minor chords. The gamelan arpeggio of his theme is still present and unaltered, but it is now accompanied by darkness, frustration and ambiguity.

As he riles the crowd into a frenzy, a fight breaks out between Tyrol and Hotdog. A battery of taikos kicks in, accompanying the energetic membrane flute solo played by Chris Bleth.

The music is an obvious and intentional homage to my rousing boxing music, “Fight Night,” from Season 3’s Unfinished Business.

In the middle of the brawl, Head Six appears and attempts to comfort Baltar. The pounding taiko drums momentarily give way as I shift gears to address their conversation. I re-state Baltar’s religious theme in the gamelan, but now with the proper major harmonies restored, and a simple harmonium drone underneath. For this brief moment, the Baltar Religious theme sounds like it did throughout the first half of Season 4
.

bg414j.jpg

Syrin…

“I’ve rewatched this scene a couple of times and we never get to see Head Six. Was the scene perhaps cut from the aired version? Was there anything important in this conversation?”

You might be right. The version I scored was the director’s cut. To be honest, I’ve never even seen the shorter version that went on the air! So, yeah, I’ll bet that wasn’t in the episode last night. Too bad, too, it’s a great musical moment.

And to answer your question, obviously nothing incredibly important was spoken, but it was great dialog reinforcing Baltar’s despair and the idea that Head Six disapproves of his blasphemy. There was also an incredible scene cut out between Gaeta and Tigh (at least I think it was cut out), where Tigh tries to put him in his place and you can see the anger broiling up in Felix. Just a wonderful moment that I was sad to see cut out. Oh well, you’ll see them on the DVD.

Promo fotka za proslu epizodu - ocigledno iz izbacene scene:

hi_ep411_015.jpg

Jos jedna promo fotka za proslu epizodu iz scene koju nismo videli (izbacuju scene sa Tighem i Capricom, a onda ocekuju da naglo prihvatimo da su postali srecni par? :roll:)

hi_ep411_009.jpg

Poslednja izmena:
Je li još neko gledao poslednju, 13. epizodu, "The Oath"? Neću mnogo da pišem zasad, samo da kažem da je odlična. :ok: Mnogo bolja od prošle, ali u prošloj epizodi se sve zakuvalo, a sad je eksplodiralo! I kakav cliffhanger kraj - nisam sigurna šta se ono desilo, vrtela sam nekoliko puta, ali još ne mogu da provalim.

Dobri su bili sa kontinuitetom u ovoj epizodi - videli smo i dosta poznatih faca za koje sam se odavno pitala gde su, posebno ovih sa Pegaza... z:((

Gaeta, Gaeta... :thumbdown:

Poslednja izmena:
Super epizoda zaista :D
A i očekivala sam da će posle onako metiljavog prošlonedeljnog izdanja uslediti jedna ovako napeta epizoda
Taman kad pomisliš da situacija ne može da bude gora - eto novih nivoa raspadanja!
Možda sam bila malčice iznenađena ko je sve na strani pobunjenika,,,mada kad malo bolje razmislim npr, Racetrack mi je oduvek bila debil, a za Seelix se izgleda ispostavilo da je gadna psiho kučka, ali oni silovatelji sa Pegaza su mi ubedljivo najogavniji :poludeo:
Super su mi bile sve Adama&Tigh scene, kao i Roslin&Baltar. Roslin mi je bila podnošljiva u ovoj epizodi, čak zanimljiva.
A gledala sam i promo za sledeću u kome ona nešto ludački urla:
"“I’m coming for all of you!"
To će biti zanimljivo :mrgreen:

Nije mi jasno zašto nikome ne pada na pamet da potraže ove zarobljenike(Helo, Athena, Six...) i da ih izbave?!?Mada, imam utisak da će neko od njih biti mrtav u sledećoj, možda Helo ili Anders, a možda i Adama (mada teško) ili Tigh..:(

Super epizoda zaista :D
A i očekivala sam da će posle onako metiljavog prošlonedeljnog izdanja uslediti jedna ovako napeta epizoda
Taman kad pomisliš da situacija ne može da bude gora - eto novih nivoa raspadanja!
Možda sam bila malčice iznenađena ko je sve na strani pobunjenika,,,mada kad malo bolje razmislim npr, Racetrack mi je oduvek bila debil, a za Seelix se izgleda ispostavilo da je gadna psiho kučka, ali oni silovatelji sa Pegaza su mi ubedljivo najogavniji :poludeo:
Super su mi bile sve Adama&Tigh scene, kao i Roslin&Baltar. Roslin mi je bila podnošljiva u ovoj epizodi, čak zanimljiva.
A gledala sam i promo za sledeću u kome ona nešto ludački urla:
"“I’m coming for all of you!"
To će biti zanimljivo :mrgreen:

Nije mi jasno zašto nikome ne pada na pamet da potraže ove zarobljenike(Helo, Athena, Six...) i da ih izbave?!?Mada, imam utisak da će neko od njih biti mrtav u sledećoj, možda Helo ili Anders, a možda i Adama (mada teško) ili Tigh..:(

Mislim da su zasad jedva u situaciji da spasavaju glavu, a kamoli da upadaju i spasavaju zarobljenike. :(

Nadam se da cemo sledeci put videti i Sajlonce, tj. ove sa basestara (a ne ove iz Kolonijalne flote), odavno ih nije bilo.

Da, videli smo puno faca kojih odavno nije bilo u seriji, ukljucujuci i silovatelje sa Pegaza :poludeo: Tu je i Connor, koji je poslednji put kad smo ga videli pokusao da ubije Baltara, a pre toga je bio deo onog prekog suda iz "Collaborators" (kada su zamalo kao izdajnika pogubili bas Gaetu), a pre toga se borio sa Andersom kao deo pokreta otpora na Kaprici... interesantno bi bilo videti neki susret njih dvojice sad - on bi valjda najbolje trebalo da zna sta je Anders radio tamo, pa ako i on sad pocne optuzuje Sama za holokaust, e pa to je stvarno samo rasizam. I Lee mi je isao na zivce ono kad je poceo da se pro*e*ava i govori Tighu nesto u fazonu "tvoji su bombardovali Kolonije" :roll: z:hm:

A ubise jednog od retkih simpaticnih likova sa Pegaza, onog jadnika Lairda (koji je bio jedan od onih civila sa onog broda, sto ih je admiralica Cain na silu regrutovala i po svojoj prilici pobila mu porodicu). :(

Poslednja izmena:
U pravu si, totalno je bilo neizvodljivo pokušati spašavanje u onom trenutku...:rumenko:

A i podsetila si me koliko me je Lee iznervirao kada je krenuo da drži svoj "pravični" govor - zaista bih volela da je u tom trenutku neko mogao da ga ošamari ala Sojer :lol: da se sabere i prestane da baljezga :roll:. Ako ništa drugo, Tigh je uvek bio lojalan Adami, Tyrol takođe, a i sada im je mnogo pomagao, da ne pominjem šta je Anders sve preživeo i uradio (ne kapiram otkud toliki hejt prema njemu i to od ljudi sa kojima je bio u pokretu otpora na Kapriki :eek:), ipak se računaju njihovi postupci. Što me samo dovodi do zaključka da je Lee užasno zadrt i glup...:lol:
Bilo mi je super kada je Tigh u tom trenutku rekao: "No,Let the great statesman talk" :p

I ja se nadam da ćemo u sledećoj videti Sajlonce sa basestara, verovatno će Roslin i Baltar otići tamo. A nadam se i da će se u narednim epizodama pozabaviti onime što je otkriveno na Zemlji, objasniti specifičnost Sajlonaca ( final five), šta je Starbak itd,itd....pošto to se sada ništa ne spominje. :roll:..valjda ne čuvaju sve za poslednju epizodu.

Zanima me i šta Gaeta namerava da radi sa zarobljenicima?
I gde je Cavil - sad mu je idealan trenutak da se pojavi?

e da, Alessandro Juliani mi je bio baš fenomenalno ubedljiv u ovoj epizodi , moram da ga pohvalim. :super:

Poslednja izmena:
Wow!:D
Odgledah epizodu kao i uvek sa zakasnjenjem u odnosu na vas dve..Kazem vas dve jer koliko vidim nas tri jedino diskutujemo na ovoj pustoj temi od pisljivih pet strana...
Ova serija zasluzje mnogo vise!!!Pobuna....:mafijas:
Jos uvek pod utiscima..:)
Najzad se vratio onaj dobar stari adrenalin,prosla epizoda je bila samo uvod,ovo je prava stvar.
Imala sam utisak da ce neko bitan poginuti u ovoj epizodi,izgleda da to ostavise za drugi deo naravno.
Ne bih volela da to budu Tigh i Adama,u stvari ne bih volela da iko bude ubijen,ali odavno se nismo oprostili od nekog bitnog lika.
Kad razmislim,mozda bi bilo vreme da se nesto tako desi jer postoje mnogo bitnh likova koji su tu od pocetka.Adama je bio ranjen-preziveo,Kara je vaskrsla...
Kad sam kod nje drago mi je da se vratilo u svoje staro ''give me some action'' stanje,najefektnija scena kad je raznela glavu onom liku i ustrelila drugog,navijala sam da ih sve poubija ali trazim previse.
Druga scena kad Tigh i Adama sredjuju onu trojicu,ne bih bila zadovoljna da su se samo prepustli,to im je u krvi,brane svoju cast.Bez starca nema udarca:D.
Gaeta mi je delovao cudan jos u prvoj epizodi,u drugoj je bio ocigledan al nekako nisam verovala da ce bas ostati pri svome do kraja.Jos kraj kad naredjuje da uniste letelicu gde su Baltar i Roslin,cudo na sta su sve ljudi sposobni.
Nervira me ali mislim da nije los u sustini,ozlojadjen i obogaljen u svakom smislu al Zack je mnogo gori od njega.
Kad sve bude gotovo,kako god se bude zavrsilo,sumnjam da se nece pokajati.
Zack je druga prica,gladan vladavine i pobune oduvek.
Mada Geata je postao fin manipulator,celu opraciju je sam sproveo tik pored admiarala,na njegove oci.
Trebace im cudo da ih izvuce iz ove situacije,deluju mi nadbrojani,i sigurno nadjacani sto se tice municije.
Ako se budalama ne ohlade glave,neki srecan zavrsetak al sa mnogo gubitaka ne mozemo da ocekujemo.
Ili ako im Cylonci ne priskoce u pomoc.:P
Sve sto se desava je tako ljudski prikazano,i sama ta glupost je ljudska koja uvek vuce ka destrukciji bez obzira sto nije ni vreme ni mesto.
Meni deluje sitaucija jasna,oni nemaju mnogo mogucnosti,ili da se ujedine sa cyloncima ili eto da rade to sto rade-da se poubijaju.
Zemlja je bila iluzija ali ko je to mogao znati,svi su se nadali,i Roslin koja ih je vodila(a njoj je cini mi se najteze),i sam admiral,cela flota pa najzda i sami Cylonci.
To je i jako razumno sto su uradili,verovali su da je tamo spas,svakako je bilo vredno pokusaja.
Ali realno je da niko nece sa zadovoljstvom prihvatiti da se udruzi sa nekim ko ih je i doveo u tu situaciju,unistio im dom,poubijao najblize,ratovao s njim toliko dugo i odjedanput su na istoj strani.
Kao sto je Lee za cudo pametno rekao ''That's all they left us''.
Ali objektivno,to im je jedini izlaz.
Nadam se da ce u sledecoj epizodi fokus vise staviti i na Cylonce,da polako neka pitanja krecu da se pojasnjavaju.

Utisci o poslednjoj epizodi, "Blood On The Scales"?

Generalno mi se dopala... Mada sam mislila da će pobuna/udar duže trajati... Najbolji momenat - Kelly/Tyrol...

Ali, dok je deo sa Kolonijalcima dobar, jako me nervira to što su sajlonski likovi (ne računam ono četvoro) tako gurnuti u stranu i pretvoreni u nezanimljive i jednodimenzionalne likove koji se ponašaju kao deca. Ne mogu da verujem kakvo đubre od dijaloga/karakterizacije daju glumcima kakva je Tricia Helfer ili Callum Keith Rennie. Što se ne vrati Toni Graphia (koja je pisala "Flesh and Bone" a sad piše za The Sarah Connor Chronicles) da Leoben konačno dobije neku dobru epizodu u kojoj nije potpuno sporedan i bezbojan lik... A šta reći za Šestice? Head 6 se potpuno izgubila, prošle godine ubiše Natalie (you bastards!) a od Caprice su napravili nešto što i ne prepoznajem... I sad ona postoji samo kao buduća mamica Tajovog deteta, i kao njih dvoje se sad super slažu i vole, mogu misliti :roll: pri tom su potpuno zaboravili i na njenog Head Baltara, gde je on?! A sad kao vrhunac, uvode još jednu Šesticu (po intervjuu Michael Angelija, zove se Lida), koja se ponaša detinjasto, kao Baltarova groupie, i jedina funkcija joj je.... šta? Da se kresne sa njim da bi mi kao shvatili da ni seks sa 6 neće sprečiti Baltara da se vrati "svojim ljudima" prema kojima oseća odgovornost... Baš su mogli i bez toga... "Lida" opasno podseća na comfort woman-android stereotip. :thumbdown: Želela sam da vidim neku scenu između Baltara i 6, kao i mnogi drugi, ali ovo sigurno nije ono što smo želeli. Hoću da vidim Baltara i Capricu ili Head 6, ili Capricu i Head Baltara, a ne Baltara i neku bezveznu sporednu Šesticu koja se ponaša kao jedna od njegovih grupi riba. :evil:

Meni je "Blood On The Scales" odlična epizoda, mada se slažem sa tobom u vezi sa zamerkama iznetim na račun toga kako su Sajlonci prikazani i njihovo ponašanje u ovoj epizodi mi je bilo ...hmmm...čudno.:confused:
Šesticu su skroz degradirali i gurnuli u zapećak u ovih par poslednjih epizoda.
A Leobenov potencijal je takođe u potpunosti zapostavljen :thumbdown:

Drago mi je što pobuna nije još potrajala, jer je ostalo još mnogo stvari koje treba da dobiju razrešenje. A i jedini način da još potraje je bilo da ima drugačiji ishod, mada je u tom smislu rasplet bio krajnje očekivan. Sve to verovatno ima veze sa onom filozofijom da se sudbina svakog prevrata odluči u prvim momentima i da ne sme da se okleva u donošenju i izvršenju teških odluka. Zato mi je i bilo apsurdno što je Zarek pristao na suđenje Adami (iako samo formalno, pošto se ishod znao unapred) koje je po mom mišljenju presudilo jer je kupilo vreme Adaminim pristalicama da se organizuju. Kao, pristao je na to zbog Gaete (koji je idealista i slično) ali opet, strah da će izgubiti Gaetinu podršku ga nije sprečila da pobije kvorum...:eek: Malo sam u svemu tome razočarana Zarekovim ishodom, nekako mi njegovo ponašanje nije baš bilo u svim trenucima najdoslednije. Sa druge strane, Gaetina priča mi je savršeno zaokružena i baš je kompleksna i tragična . Najbolja scena mi je Baltar & Gaeta razgovor.

Gledala sam promo za sledeću i
Anders očigledno nije mrtav, ali izgleda da je imao neko onostrano iskustvo pa je spoznao svrhu svog sajlonskog života...:confused:
I da, Ellen se vraća, baš me zanima kako će to da objasne.
Izgleda da slede odgovori na mnoga pitanja. :super:

A sada malo totalno nebitnih informacija :malopre sam radila neki Cylon Detector Test (koji izgleda odavno postoji )
http://www.battlestargalactica-wiki.com/page/Cylon+Detector+Test?t=anon

i rezultat mi je....
213jhtv.jpg

You are SCAR
You're not just a Cylon, you're a Cylon spaceship! And you're also their very best fighter, with more human kills than any other raider in the Cylon armada. You're a crafty (and rather mean) devil, and every fighter pilot in the human fleet has it in for you. No worries, though: floating around space waiting for hapless vipers to fall into your trap means you get to skip all those annoying Cylon staff meetings
:eek:...pošto sam bila zapanjena rezultatom (spaceship?!) reših da ponovim test, ovoga puta odgovarajući malo ozbiljnije na pitanja...:D....i opet mi je ispalo da sam Sajlonac, samo sam ovoga puta :

You are SAM ANDERS.
First you were a hero on the pyramid court. Then you were a hero of the Caprican resistance. Then you were a hero of the New Caprica insurgency. Then you became a heroic viper pilot. Turns out you've also been a Cylon all along. Go figure :lol: .

Eh, ja sam tajno priželjkivala da ispadnem Baltar ili Leoben, al dobro nije loše ispalo...(bolje nego Scar u svakom slučaju ili Cally, Racetrack i slično...)

A sada malo totalno nebitnih informacija :malopre sam radila neki Cylon Detector Test (koji izgleda odavno postoji )
http://www.battlestargalactica-wiki.com/page/Cylon+Detector+Test?t=anon

i rezultat mi je....
213jhtv.jpg

:eek:...pošto sam bila zapanjena rezultatom (spaceship?!) reših da ponovim test, ovoga puta odgovarajući malo ozbiljnije na pitanja...:D....i opet mi je ispalo da sam Sajlonac, samo sam ovoga puta :

Eh, ja sam tajno priželjkivala da ispadnem Baltar ili Leoben, al dobro nije loše ispalo...(bolje nego Scar u svakom slučaju ili Cally, Racetrack i slično...)
Ja nisam bila sigurna kak oda odgovorim da prvo pitanje, pa sam uradila test dvaputa... prvo sam ispala D'Anna, a zatim Baltar.

Wow!:D
Odgledah epizodu kao i uvek sa zakasnjenjem u odnosu na vas dve..Kazem vas dve jer koliko vidim nas tri jedino diskutujemo na ovoj pustoj temi od pisljivih pet strana...
Ova serija zasluzje mnogo vise!!!Pobuna....:mafijas:

Slazem se, ali posto nisam jos pocela da gledam poslednji serijal, nekako nisam ravnopravni clan za diskusiju. Inace serija mi se od starta svidela, pogotovo sto se ja secam i stare Galaktike i stari Apolo mi je :zaljubljena: Kad sam ga videla kao Zareka odusevila sam se, mada steta sta cine godine :(. Trebalo je i starog Starbaka da ubace nekako.
Serija je dosta realna, cuje se ono pucketanje u radio komunikaciji sa brodovima, spavaonice su skucene i deluju zagusljivo, likovi nisu nimalo idealizovani, imaju vise mana nego vrlina, sto se i moze ocekivati jer je to manje od 50000 prezivelih. Ne bih mogla da izdvojim neki lik da mi se posebno svidja, mozda Starbak zato sto je toliko luda i na svoju ruku, ali odana. Apolo mi je mlakonja i nije mu mesto u politici (a i ono odelo mu ruzno stoji ;)). Adama se nije pokazao bas kao pravi vojskovodja u ratnoj situaciji, dopustio je da mu politicari usred rata odredjuju sta da radi, posle se to malo popravilo. Steta sto admiralica Kejn nije ostala duze u seriji, ona je jedina znala sta i kako se radi u ratu i koji su prioriteti. Ona bi mi bila omiljeni lik verovatno. Baltar me je od pocetka nervirao, ta stetocina je morala da bude kaznjena i svaka cast Gaeti kako je svedocio protiva njega. Roslin mi je nekad simpaticna nekad ne, nekako sve te politicke igre koje se vode mi ne idu u tim okonostima kada je rat i kada je opstanak u pitanju.
Ali jedva cekam da pocnem sa gledanjem cetvrtog serijala, da vidim sta su uradili nama Zemljanima :) Ili smo mi mozda Sajlonci ;)

Serija je dosta realna, cuje se ono pucketanje u radio komunikaciji sa brodovima, spavaonice su skucene i deluju zagusljivo, likovi nisu nimalo idealizovani, imaju vise mana nego vrlina, sto se i moze ocekivati jer je to manje od 50000 prezivelih. Ne bih mogla da izdvojim neki lik da mi se posebno svidja, mozda Starbak zato sto je toliko luda i na svoju ruku, ali odana. Apolo mi je mlakonja i nije mu mesto u politici (a i ono odelo mu ruzno stoji ;)). Adama se nije pokazao bas kao pravi vojskovodja u ratnoj situaciji, dopustio je da mu politicari usred rata odredjuju sta da radi, posle se to malo popravilo. Steta sto admiralica Kejn nije ostala duze u seriji, ona je jedina znala sta i kako se radi u ratu i koji su prioriteti. Ona bi mi bila omiljeni lik verovatno.
Da, ako misliš da su prioriteti voditi samoubilački rat iz osvete, i pobiti civile ili ih ostaviti da umru. :thumbdown: Cain je bila loš oficir jer nije shvatala ni najelementarnije pravilo: cilj vojske je da zaštiti civile. Vojska i postoji zbog naroda, ne obrnuto. Da je ona vodila glavnu reč i da Adama nije slušao Roslin, ne bi od ljudske rase ostalo ni ovo što je ostalo.

A Lee jeste mlakonja, to se slažem. :P

Poslednja izmena:
Da, ako misliš da su prioriteti voditi samoubilački rat iz osvete, i pobiti civile ili ih ostaviti da umru. :thumbdown: Cain je bila loš oficir jer nije shvatala ni najelementarnije pravilo: cilj vojske je da zaštiti civile. Vojska i postoji zbog naroda, ne obrnuto. Da je ona vodila glavnu reč i da Adama nije slušao Roslin, ne bi od ljudske rase ostalo ni ovo što je ostalo.

A Lee jeste mlakonja, to se slažem. :P

Pa ovo je diskusija za vojna lica, sto ja nisam, ali ne mislim da je Cain bila los oficir (njoj definitivno prioritet nije izbor predsednika i ocuvanje demokratije, to je u takvim okolnostima vise nego smesno), niti mislim da politicari narocito drugorazredni kao sto je Roslin u ratu treba da iskusnim komandantima odredjuju taktiku. Mozda bi ih i vise ostalo u zivotu.

Pa ovo je diskusija za vojna lica, sto ja nisam, ali ne mislim da je Cain bila los oficir (njoj definitivno prioritet nije izbor predsednika i ocuvanje demokratije, to je u takvim okolnostima vise nego smesno), niti mislim da politicari narocito drugorazredni kao sto je Roslin u ratu treba da iskusnim komandantima odredjuju taktiku. Mozda bi ih i vise ostalo u zivotu.
Predsednici i ne odredjuju vojnu taktiku, ni u ovoj seriji kao ni inace. Ali odredjuju generalna pitanja rata i mira itd... To je normalno u svakoj drzavi u kojoj ne vlada vojna hunta.

To kakva je Cain sa takticke strane je diskutabilno (mada posle "Razora" rekla bih da se nije bas proslavila ni na tom planu), ali sasvim je ocigledno da upravo zbog nje ogroman broj ljudi nije preziveo. Da nije na silu uzela FTL onim civilnim brodovima (uz pretnje i masakr) i ostavila sve te ljude da umru, sad bi mozda bilo desetak hiljada prezevelih vise (ko zna koliko je ljudi bilo na tim brodovima)... a da se ona pitala, ne bi ni onih 30-tak hiljada civila prezivelo. Namena vojske je da zastiti civile, a za Cain su civili bili znacajni samo utoliko ukoliko mogu da se upotrebe u vojne svrhe. To je dovoljnio da je ucini sustinski losim oficirom. Adama je bio dovoljni pametan da shvati na vreme da prioritet nije rat, vec prezivljavanje ljudske rase, a ratovanje je samo jedno od sredstava da se dodje to tog cilja...za Cain je bilo obrnuto. Ona nije imala nikakav pozitivan cilj, isljucivo ju je zanimalo da nanese sto vise gubitaka neprijatelju, a to sto se taj rat ne moze dobiti, i sto ce ljudska rasa da propadne... nema veze. :roll:

Poslednja izmena:
Predsednici i ne odredjuju vojnu taktiku, ni u ovoj seriji kao ni inace. Ali odredjuju generalna pitanja rata i mira itd... To je normalno u svakoj drzavi u kojoj ne vlada vojna hunta.

To kakva je Cain sa takticke strane je diskutabilno (mada posle "Razora" rekla bih da se nije bas proslavila ni na tom planu), ali sasvim je ocigledno da upravo zbog nje ogroman broj ljudi nije preziveo. Da nije na silu uzela FTL onim civilnim brodovima (uz pretnje i masakr) i ostavila sve te ljude da umru, sad bi mozda bilo desetak hiljada prezevelih vise (ko zna koliko je ljudi bilo na tim brodovima)... a da se ona pitala, ne bi ni onih 30-tak hiljada civila prezivelo. Namena vojske je da zastiti civile, a za Cain su civili bili znacajni samo utoliko ukoliko mogu da se upotrebe u vojne svrhe. To je dovoljnio da je ucini sustinski losim oficirom. Adama je bio dovoljni pametan da shvati na vreme da prioritet nije rat, vec prezivljavanje ljudske rase, a ratovanje je samo jedno od sredstava da se dodje to tog cilja...za Cain je bilo obrnuto. Ona nije imala nikakav pozitivan cilj, isljucivo ju je zanimalo da nanese sto vise gubitaka neprijatelju, a to sto se taj rat ne moze dobiti, i sto ce ljudska rasa da propadne... nema veze. :roll:

Tesko da se moze pricati da je zbog nje ogroman broj ljudi nije preziveo (ako se dobro secam jer sam gledala jos 2006 god. prve epizode, veliki broj ljudi je izginuo jer nije imao brodove sa skokom, pa nisu mogli da pobegnu kad se flota prvi put okupila pod vodjstvom Adame), ali dobro. Mozemo se do sutra preganjati da li je ona ispravno postupila ili ne, za mene jeste za tebe nije i neka na tome ostane. Jer niti ces ti mene ubediti u tvoje vidjenje, niti cu se ja truditi da ti delis misljenje sa mnom. Ja sam iznela svoje misljenje i izvinjavam se sto sam time verovatno narusila monolog ili povremeno dijalog koji vlada na ovoj temi.

Poslednja izmena:
Ja sam iznela svoje misljenje i time verovatno narusila monolog ili povremeno dijalog koji vlada na ovoj temi
Pa nije kao da smo ja, Šargarepa ili Gargamela zabranile ostalima da učestvuju na temi?! :eek:

Bilo bi lepo da se još ljudi uključi i da bude više prave diskusije... Lepo što si ti sad tu, daj bože da je još ljudi koji postuju ovde, ali ako ne gledaju seriju ili ih ne zanima tema, šta ja tu mogu?

Ti si iznela svoje mišljenje. Ja sam iznela svoje. Ne razumem u čemu je problem?

(A može se još kako pričati o tome koliko ljudi nije preživeo zbog nje - pitanje je samo koliko je ljudi bilo na brodu Scylla, da li je broj zaista ogroman ili ne, i šta je uopšte ogroman broj u uslovima u kojima je od ljudske rase ostalo 40-tak hiljada ljudi. Po meni, i da je bilo ne više od hiljadu-dve ljudi, a moguće je da je bilo mnogo više, u tim uslovima je to ogroman broj.)

Poslednja izmena:
Ja sam iznela svoje misljenje i izvinjavam se sto sam time verovatno narusila monolog ili povremeno dijalog koji vlada na ovoj temi.

Ovaj komentar je stvarno suvišan i uopšte nije fer, s obzirom da je ova tema bila na deponiji ovog pdforuma, pre nego što je par nas počelo da je ponovo koristi za komentarisanje poslednjih BSG epizoda.Valjda nije neophodno da bilo ko naglašava da svako može da ostavi svoj komentar i da je to čak i poželjno. A ako se mišljenja razlikuju, to je sasvim prirodno i to pokreće diskusiju, nema potrebe za dramom.

Što se tiče ove poslednje epizode "No Exit", morala sam da je dva puta pogledam, a čak sam došla i u iskušenje da hvatam beleške da bih razumela i povezala nove informacije (a bilo ih je puno) sa onim što već znamo...:lol:
Inače, meni je ovo sasvim solidna epizoda i ne kapiram sve negativne komentare na koje sam uglavnom nailazila. Ne vidim na koji su drugi (i bolji) način mogle da se iznesu sve ove informacije?! :confused:

E sjajno za te beleshke, aj' pomoc iz njih... =)
Sad sam odgledao epizodu, negde mi je promaklo, sta reche Sem, sta se dogodilo sa ljudima 13te Kolonije? Istrebljeni od strane svojih Sajlonaca... totalno, jel?

U 13. Koloniji nije bilo ljudi, to pleme je u potpunosti sajlonsko i vodi poreklo sa Kobola tj. tamo su stvoreni ; odatle putuju na Zemlju i zatim, u nekom momentu su napravili svoje metalne Sajlonce „centurione“, koji su se pobunili i odlučili da ih sve pobiju; ali FF su bili upozoreni na predstojeću katastrofu (kako Anders kaže on je video neku ženu koju niko drugi nije mogao da vidi, a Tory je videla nekog muškarca; možda oni imaju veze sa tzv. „head“-likovima kao head six, head baltar itd.???). Pošto su se Sajlonci na Zemlji prirodno razmnožavali i nisu koristili resurrection mehanizam (koji je ipak postojao, koliko sam shvatila i nastao je na Kobolu), njih petoro je radilo na reinvenciji ovog sistema; kada je katastrofa usledila downloadovali su se u nova tela na svemirskom brodu koji su smestili u Zemljinu orbitu; zatim su se uputili ka 12 kolonija da ih upozore na stvaranje centuriona, ali su zakasnili, Prvi Sajlonski rat je već bio počeo; FF su saznali da ovi Sajlonci pokušavaju da stvore sopstvene humanoidne Sajlonce, ali da ne uspevaju (osim hibrida), pa su se nagodili sa njima da preikinu rat a oni će im pomoći oko toga; prvo su stvorili Cavila, koji im je pomogao oko stvaranja ostalih, a zatim je on uništio model 7 (nekakav umetnik, Danijel) kao i FF i smestio ih u tela sa sećanjima slično kao Bumer i poslao ih među ljude...
To je otprilike suvoparno objašnjenje onoga kako sam ja skapirala priču o FF..:confused:

Nego, zanima me da li sam dobro razumela ovaj deo:koncept monoteizma je potekao od Centuriona?
I takođe, da li je moguće da je Cavil onda programirao ostale modele da nikada ne pričaju i ne razmišljaju o FF?

U 13. Koloniji nije bilo ljudi, to pleme je u potpunosti sajlonsko i vodi poreklo sa Kobola tj. tamo su stvoreni ; odatle putuju na Zemlju i zatim, u nekom momentu su napravili svoje metalne Sajlonce „centurione“, koji su se pobunili i odlučili da ih sve pobiju; ali FF su bili upozoreni na predstojeću katastrofu (kako Anders kaže on je video neku ženu koju niko drugi nije mogao da vidi, a Tory je videla nekog muškarca; možda oni imaju veze sa tzv. „head“-likovima kao head six, head baltar itd.???). Pošto su se Sajlonci na Zemlji prirodno razmnožavali i nisu koristili resurrection mehanizam (koji je ipak postojao, koliko sam shvatila i nastao je na Kobolu), njih petoro je radilo na reinvenciji ovog sistema; kada je katastrofa usledila downloadovali su se u nova tela na svemirskom brodu koji su smestili u Zemljinu orbitu; zatim su se uputili ka 12 kolonija da ih upozore na stvaranje centuriona, ali su zakasnili, Prvi Sajlonski rat je već bio počeo; FF su saznali da ovi Sajlonci pokušavaju da stvore sopstvene humanoidne Sajlonce, ali da ne uspevaju (osim hibrida), pa su se nagodili sa njima da preikinu rat a oni će im pomoći oko toga; prvo su stvorili Cavila, koji im je pomogao oko stvaranja ostalih, a zatim je on uništio model 7 (nekakav umetnik, Danijel) kao i FF i smestio ih u tela sa sećanjima slično kao Bumer i poslao ih među ljude...
To je otprilike suvoparno objašnjenje onoga kako sam ja skapirala priču o FF..:confused:

Nego, zanima me da li sam dobro razumela ovaj deo:koncept monoteizma je potekao od Centuriona?
I takođe, da li je moguće da je Cavil onda programirao ostale modele da nikada ne pričaju i ne razmišljaju o FF?
Moraću da pogledam još koji put epizodu da pohvatam sve informacije. I da pregledam opet one fleševe koje je Sam imao... videlo se i nešto što izgleda kao zgrada Opere na Kobolu...

Nadam se da ne ubijaju Sama samo zato da bi otvorili put da Starbuck i Lee završe zajedno. z:hm:

Vidi se da su se baš potrudili da nekako naknadno daju smisao stvarima tipa, gde je broj 7, zašto se ovih 5 zovu "poslednjih 5" (valjda zato što su poslednji preživeli iz 13. plemena, sajlonskog plemena)... Ovo za 13. Sajlonca je već odavno popularna teorija. Taj "Daniel", br.7, mora da je Karin otac... Ellen je pomenula da je bio umetnik, a Karin otac je bio pijanista.

Ellen je Cavilu/Johnu tako reći mama na neki način, a on je stvoren po uzoru na njenog oca?! :eek:

Da, ovo za "upozorenja" koja su primili jako podseća na virtuelne likove.

Moram da priznam da se u meni probudio skriveni shipper, i shippersko mi srce zaigralo kad je Boomer rekla "Koga?! Koga imam da volim?!" a onda rez: i koga vidimo na Galaktici? Možda ima nade da scenaristi još nisu zaboravili na to dvoje. ChiefnBoomer4eva :heart::cmok::cmok2::super::lol:

Ovo je zvučalo tako detinjasto, ali morala sam. :lol:

Nadam se da ne ubijaju Sama samo zato da bi otvorili put da Starbuck i Lee završe zajedno. z:hm:

Nisam baš razumela kraj...:confused:
Da li je Sam mrtav ?
Ako su ga stvarno ubili da bi raščistili put za Starbuck & Lee, to je onda najgori mogući razlog da se neki lik eliminiše (mada, već su ubili Dee, tako da me ne bi iznenadilo), ako im je već cilj da njih dvoje završe zajedno (što je po mom mišljenju nekako suviše očekivano-šablonski ishod, a i njih dvoje su mi ljigavi zajedno u tom romantičnom smislu) nema potrebe da ubijaju druge likove, onda mi to deluje previše usiljeno...:thumbdown:

Ellen je rekla Cavilu, ako sam dobro skapirala, da jedino njih petoro zajedno mogu da ponovo osmisle resurrection mehanizam (naravno, ako nije lagala), a ako je Sam mrtav onda će to verovatno biti nemoguće...

Vidi se da su se baš potrudili da nekako naknadno daju smisao stvarima tipa, gde je broj 7, zašto se ovih 5 zovu "poslednjih 5" (valjda zato što su poslednji preživeli iz 13. plemena, sajlonskog plemena)... Ovo za 13. Sajlonca je već odavno popularna teorija. Taj "Daniel", br.7, mora da je Karin otac... Ellen je pomenula da je bio umetnik, a Karin otac je bio pijanista.

Videla sam da se dosta spekuliše oko toga ko je taj Daniel.
Čak sam i pročitala neku teoriju da je to u stvari Starbuck - valjda zato što se očekuje neko uvrnuto objašnjenje njene priče, a i ona je umetnička duša (voli da slika i tako to...:lol: ).
A možda jednostavno ne postoji neki neočekivani obrt u vezi sa njegovim identitetom.

Moram da priznam da se u meni probudio skriveni shipper, i shippersko mi srce zaigralo kad je Boomer rekla "Koga?! Koga imam da volim?!" a onda rez: i koga vidimo na Galaktici? Možda ima nade da scenaristi još nisu zaboravili na to dvoje. ChiefnBoomer4eva :heart::cmok::cmok2::super::lol:

Ovo je zvučalo tako detinjasto, ali morala sam. :lol:

"shippersko mi srce zaigralo " :hahaha:

I ja sam pomisila u tom trenutku da ima nade za neki Boomer&Tyrol reunion...nadam se da nisu baš slučajno nakon te scene prikazali baš njega, mada dugo se nisu bavili njihovim odnosom, pa sam pomalo skeptična...:neutral:

I da. Sam je roknut. Ako se ispostavi da nij ebice bez veze.

A poslednji Sajlonac je Kara po svemu sudeci al da vidis kad obrnu pricu lopovi.

Ono sto je bitno je da je pobuna ugusena sad i sad se postavlja pitanje sta dalje. Mislim da bi najbolje bilo da upgradeuju FTL sa sajloncima i da krenu dalje u potragu za pravom Zemljom. Jer ovo sto su nasli nije Zemlja.

Poceo je da me iritira admiral Adama, puci ce koliko se udebljao kao vepar.

Back