Batina je iz raja izasla

sta mislite o ovoj cuvenoj recenici od davnina i nekog vremena kad si mogao da vaspitas dete :D

da li alternativa koja se sad forsira bez batine daje rezultate?

cinejnica je da su deca sve agresivnija.
Moju generaciju su lemali samo tako. Djevojčice bi čupali za kosu ili po dupete, a dječake bogami i vojnički kaiš smirivao.
Treba ih nekada ,,srediti,, samo ne po glavi.

IMG_9965.jpeg

Moju generaciju su lemali samo tako. Djevojčice bi čupali za kosu ili po dupete, a dječake bogami i vojnički kaiš smirivao.
Treba ih nekada ,,srediti,, samo ne po glavi.

Ако хоћеш ред и поредак.

--
Ако направиш из позиције моћи неред и непоредак, стварајући сиротињу, све да би суверено крао, онда добијеш анархисте студенте као одговор на самовољног Владаоца

Nije tacna za decu.

Tacna je za teroristicke i diktatorske mafijase, ubice i bandite na vlasti.

Takvi likovi jedino i samo razumeju silu.
Kakve veze ima vlast, mafija i ubice, sa načinom vaspitanja dece, ili smo toliko zatrovani politikom da ne vidimo dalje od nosa?

@tema
Sve je lepo, bajno, sjajno, ali roditelji, sem prijateljstva, treba da budu koliko - toliko autoritet svojoj deci, takođe vaspitači, učitelji, nastavnici.
Ne batinama, ali jedan prutić da uvek bude u blizini.

Политика породице, је највиша политика свих друштава, хоће ли друштво бити разуздано , сиромашно, богато, утегнуто и сл...

Васпитање је основ

Dete vaspitavam bez batina.
I za sada je super, zadovoljan sam.
Ne vidim negativnu stranu.

Sa druge strane, vidim da su deca, istog uzrasta kao moje, koje roditelji tuku, sklona nasilju, odnosno da su deca usvojila model ponasanja da nasiljem resavaju konflikt.

Zakljucak je lak: batina jeste iz raja izasla - da je dobra, ostala bi u raju.

Батине уче децу да само избегавају батине и уче их да буду насилна. Онај ко као дете добија батине касније губи вољу и самопоуздање и нема ништа од њега у животу, цео живот ће живети као сиротиња и бедник.

Батине уче децу да само избегавају батине и уче их да буду насилна. Онај ко као дете добија батине касније губи вољу и самопоуздање и нема ништа од њега у животу, цео живот ће живети као сиротиња и бедник.
Pa sada.... Od moje generacije su ispali divni ljudi. Uspješni, porodični, prijateljski naklonjeni, pošteni...
Moja tetka nikada nije tukla sina. Znala je po 2 sata da ga ubjeđuje u nešto, da mu priča, priča, objašnjava, dokazuje...
Eno ga već 6. godina u zatvoru.

Pa sada.... Od moje generacije su ispali divni ljudi. Uspješni, porodični, prijateljski naklonjeni, pošteni...
Moja tetka nikada nije tukla sina. Znala je po 2 sata da ga ubjeđuje u nešto, da mu priča, priča, objašnjava, dokazuje...
Eno ga već 6. godina u zatvoru.
Има пуно оних који имају 40 година без радног стажа зато што немају петљу да нађу посао или да оду у иностранство зато што су изгубили и вољу и самопоуздање које је за то потребно, јер су били кажњавани.

Има пуно оних који имају 40 година без радног стажа зато што немају петљу да нађу посао или да оду у иностранство зато што су изгубили и вољу и самопоуздање које је за то потребно, јер су били кажњавани.
Daj molim te, šta pričaš?
Zbog šljage nisu sigurno izgubili samopouzdanje i propustili poslove. Nešto drugo je tu po srijedi kao npr. ono ,,pa neću ja to da radim, ja sam išao u školu,,! Ok, škola i sve to, ali završiti fakultet i čekati da ti neko dođe na kućni prag i zamoli te da dođeš raditi kod njega je iluzija.
Prihvataj skoro sve, radi kao konobar, turistički vodić, građevinu.... to je onda veliko životno iskustvo i doći će sazrijevanjem i upoznavanjem ljudi i tvojih 5 minuta. Borba je cijeli život, cijeli radni vijek, pa i penzionerski dani.

I ti misliš da je to razlog zašto je u zatvoru? :D
Naravno. Vidjelo se od malena da je ,,krivo nasađen,,! Trebalo je to kažnjavati i po potrebi zviznuti s vremena na vrijeme, a ne kao ,,dođi da ti mama objasni da to ne valja,,!
Nama kao dijete od bijesa razbio TV. Kaže tetka ,,Bobo, vidjećeš kada dođeš kući,,! Šta kući, lemaj momentalno.

A evo, ja imam primer gde su jednog istog takvog batinama vaspitavali, mislili da će sa ga batine smire. Čovek je moje godište, i proveo je više od polovine svog života u zatvorima, uključujući i ubistvo.

Na osnovu toga, zaključak je da su batine od njega napravile samo još većeg nasilnika.
Dobro. Imaš i slučajeva gdje se dijete jednostavno rodi takvo ,,nakaradno,,! Slažem se da je teško to mijenjati, možda stručno lice da učini nekakve pomake, ali kad tad će te osobine doći do izražaja.
Koliko imaš primjera da su dvoje djece iz iste porodice totalno različiti. Jedno propalitet, drugo kvalitet.

Dobro. Imaš i slučajeva gdje se dijete jednostavno rodi takvo ,,nakaradno,,! Slažem se da je teško to mijenjati, možda stručno lice da učini nekakve pomake, ali kad tad će te osobine doći do izražaja.
Koliko imaš primjera da su dvoje djece iz iste porodice totalno različiti. Jedno propalitet, drugo kvalitet.

Ima puno, ali vidi, postoji na stotine istrazivanja i desetine disertacija koje pokazuju negativne strane batine u vaspitanju.
Ne postoji nijedna studija koja pokazuje pozitivne strane.

Deca uce gledajuci sta radimo a ne sta im kazemo da radimo.
I to je ono sto svaki roditelj zna.

Ja sam izabrao bez batina. I siguran sam, 100%, da sam dobro izabrao.
A imam izuzetno aktivno i emotivno dete, tako da je rad sa njim 24/7.

Smatram da roditelji koji tuku decu su lenji roditelji. Izmedju ostalog.
Jer udariti je lako. Pricati satima je tesko.

Ima puno, ali vidi, postoji na stotine istrazivanja i desetine disertacija koje pokazuju negativne strane batine u vaspitanju.
Ne postoji nijedna studija koja pokazuje pozitivne strane.

Deca uce gledajuci sta radimo a ne sta im kazemo da radimo.
I to je ono sto svaki roditelj zna.

Ja sam izabrao bez batina. I siguran sam, 100%, da sam dobro izabrao.
A imam izuzetno aktivno i emotivno dete, tako da je rad sa njim 24/7.

Smatram da roditelji koji tuku decu su lenji roditelji. Izmedju ostalog.
Jer udariti je lako. Pricati satima je tesko.
Da, da. I amerikanci tako puste. Nema povišenog tona, kazne šibe i šta onda. Udaju im se sa 13 godina, pa alkohol, droga, odlaze od kuće još upišani...

Back