Bakšiš

taksi je jako tesko naci u beogradu..

svi kukaju ali zato bez problema placaju visoke cene taksi usluga.

Ако у датом тренутку добијем услугу која ми треба и за пет минута стигнем кући уместо што чекам аутобус у недоба, платићу шта кошта без имало жаљења.

Ако у датом тренутку добијем услугу која ми треба и за пет минута стигнем кући уместо што чекам аутобус у недоба, платићу шта кошта без имало жаљења.
ma da, ali je cinjenica da taksi sad u beogradu tesko nalazis.

na kraju sam poceo da koristim ovaj yandex i on jos najcesce dolazi.. na ulici je gotovo nemoguce naci ga a i preko telefone je sve teze naci slobodan.

ma da, ali je cinjenica da taksi sad u beogradu tesko nalazis.

na kraju sam poceo da koristim ovaj yandex i on jos najcesce dolazi.. na ulici je gotovo nemoguce naci ga a i preko telefone je sve teze naci slobodan.

Такси станица ми је у непосредном комшилуку ако ми треба за нешто у граду. Иначе га баш ретко заустављам.

kako nije ako toliko ljudi korsiti taksi da ga ne mozes naci kad ga trebas.

kazem ti lepo da su bezobrazni preko svake mere.

Nemozes da ih nahvatas ne zato sto ih koriste drugi ljudi, nego zato sto NECE da rade kad je najpotrebnije, a ako ipak hoce da te odvezu, onda te pritom oderu, perfidno.

Tek sam se sa Yandexom napljuvao pre jedno godinu dana, oko arbitrarnog naplacivanja vremena.

Jos sam ja u svom 'izlaganju' bio blag po pitanju taksista, mogao sam jos da 'opletem'. ;)

Beogradski taksi treba ukinuti kao organizaciju - oni su metastaza ovog grada.

Realna anegdota - Yandex.

Jednom prilikom odlucim da pozovm Yandex da me odveze kuci. Dodju oni uredno.
Sednem, dovezu me kuci.
Krenem da izlazim iz taksija - a on ce: e, cekaj, nisi mi platio.
Ja se lupim po celu - jbt zvao sam yandex - zaneo se. Skandal.
Reko: izvini, navikao sam da je automatski placeno sa kartice, zaboravio sam - koliko sam duzan?
I dok razmenjujemo pare, kazem ja: treba da se potrudim da namestim karticu za placanje kad vas zovem da ne upadnem opet u ovako neprijatnu situaciju.

A on meni doslovce kaze ovo: Nemoj, uvek narucuj kes, jer na karticu ti vecina nece ni odgovoriti na poziv.

toliko...

Poslednja izmena:
Mislim da je jasno zašto se bakšiš daje u uslužnom poslu, a ne gde god stigneš, jer tip u opštini što ti lupi pečat tu sedi pa sedi, nije se iscimao nikako, oštampao je nešto na štampaču koji mu stoji na stolu i lupio pečat.

Konobar te ipak uslužuje, donosi, odnosi, gleda da ti je čisto, menja pepeljare i slično. Frizer ipak stoji oko tebe i trudi se, ti menjaš u toku, zadovoljan si ovim, nisi onim, stoji tu praktično ceo dan, ostaviš mu preko... Ostavljam u proseku 200, dostavljačima, konobarima, frizerima, čoveku što sedi na parkingu ispred restorana i čuva kola.

Realna anegdota - Yandex.

Jednom prilikom odlucim da pozovm Yandex da me odveze kuci. Dodju oni uredno.
Sednem, dovezu me kuci.
Krenem da izlazim iz taksija - a on ce: e, cekaj, nisi mi platio.
Ja se lupim po celu - jbt zvao sam yandex - zaneo se. Skandal.
Reko: izvini, navikao sam da je automatski placeno sa kartice, zaboravio sam - koliko sam duzan?
I dok razmenjujemo pare, kazem ja: treba da se potrudim da namestim karticu za placanje kad vas zovem da ne upadnem opet u ovako neprijatnu situaciju.

A on meni doslovce kaze ovo: Nemoj, uvek narucuj kes, jer na karticu ti vecina nece ni odgovoriti na poziv.

toliko...

Meni su to rekli u taksiju, kako ako platiš sa kartice oni moraju nešto posle razduživati sa udruženjem, ovako keš ide njima i ćao. Ne odgovaraju na te zahteve.

Kao što taksi neće da te vozi kratku relaciju, onda ga samo pozoveš do koje adrese i odatle kažeš da ti treba kratko i ćao.

Obavezno ostavljam ako sam bila zadovoljna uslugom i ljubaznošću u restoranu, kafiću. Frizeru ne ali dam djevojkama koje su mi oprale kosu.
Ostavim i taxisti.
Bilo šta da plaćam, dam više. Majstorima za sve, radniku u autopraonici, dostavljaču čak i ako ne naplaćuje ono što je dostavio, ako je online plaćeno, dam mu "na kafu".
Šta znam zašto, tako naučena valjda posmatrajući starije u mom okruženju.
a jel das baksis vozacu autobusa kad izadjes zato sto te dobro vozio............jel das pilotu aviona baksis jer se let zavrsio bez pada aviona................jel das baksis Vucicu kada ti poveca platu.............?
Renomirani ugostitelji na zapadu zabranjuju svom personalu da primaju baksis. Baksis bi trebao biti sramota za ozbiljne hotele, restorane, barove............Kada dajem baksis osecam se bedno......ko da na ulici stavljam 100 dinara slepcu u sesir ....stidim se jer kada udjem u neki otmen restoran hocu i da se osecam ko gospodin a ne ko neka sirotinja koja "razume" sirotinju pa zato i daje baksis.
Dno dna od ljudskih gluposti.

a jel das baksis vozacu autobusa kad izadjes zato sto te dobro vozio............jel das pilotu aviona baksis jer se let zavrsio bez pada aviona................jel das baksis Vucicu kada ti poveca platu.............?
Renomirani ugostitelji na zapadu zabranjuju svom personalu da primaju baksis. Baksis bi trebao biti sramota za ozbiljne hotele, restorane, barove............Kada dajem baksis osecam se bedno......ko da na ulici stavljam 100 dinara slepcu u sesir ....stidim se jer kada udjem u neki otmen restoran hocu i da se osecam ko gospodin a ne ko neka sirotinja koja "razume" sirotinju pa zato i daje baksis.
Dno dna od ljudskih gluposti.
Prije bih umrla nego od Vučića primala platu, to prvo.
Drugo, ne vozim se busom pa vozačima ne dajem bakšiš.
Treće i najbitnije, ne jedem u otmjenim restoranima, jedem u trovačnicama u koje zalaze fukare poput tebe i mene ;)
A jedino šta je dno dna u ovom svemu je tvoj kurčeviti gard.
Pa pa.

Treće i najbitnije, ne jedem u otmjenim restoranima, jedem u trovačnicama u koje zalaze fukare poput tebe i mene ;)
Pa pa.
hteo sam reci da od socijalnog statusa zavisi odnos prema baksisu. Oni koji najmanje imaju, daju baksis..........valjda zato sto razumeju sta znaci besparica. Kod bogatijih to ide malo teze. Daju i oni, ali samo ako ce to biti objavljeno u medijima.

Pa pa.
Al vakcine od Vucica mogu? 😂😂😂
Ko te ne zna,skupo bi te platio.
Ako si ti fukara,ima i onih koji nisu pa te "slatke"uvrede,"ispod žita", ostavi za svoju kucu.
Hinja si za sve pare,mora se priznati.

Slične teme

Back