Jesi čitao Hamsuna, nacistu?
Glad je do jaja. Ali Down hoće da kaže da je u međuvremenu ispolitizovana nagrada.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Volim kad me objektivno informišu!
![]()
Mada, ne zna se do četvrtka to jest danas, Gedža je to!![]()
Zašto smešna?Pa ne Prizi, sve bila je navlaka od početka.
Mada bi bilo da jaja da je dobio.
Usledla bi neverovatno smešna nedelja u Srbiji.[/B]
kako izgleda sat panike kod njih? jel se svi onako uspanice?
Glad je do jaja. Ali Down hoće da kaže da je u međuvremenu ispolitizovana nagrada.

Nije dobio dobrica Nobela...na žalost!Neko drugi je dobio.Malo je falilo da dobije dobrica.A vala i zaslužio je!Ko je čitao njegove knjige,taj može znati o kakvom se piscu radi.Ko nije pročitao njegovu nijednu njegovu knjigu,nema apsolutno prava da iznosi zlonamerne kritike na račun Dobrice Ćosića.
Zašto smešna?
dobio je on nobela pre nego što je nacistička partija uopšte nastala. bolje bi bilo da si sartra naveo kao primer, samo ne znam čega, da potvrdiš da je politička institucija ili mi je poenta promakla?
Ovo što kaže Miki, hitna pomoć bi imala pune ruke posla.
Nada Macura bi morala primi svu kvazigrađansku elitu na reanimaciju od šoka izazvanog spoznajom da je Dobrica laureat.
Zaista ne razumem zbog čega......Misliš, njegovi politički protivnici? .Zar je tolika ljubomora,zavist u pitanju, šta....Daj objasni mi o čemu se radi..
E, vala za njih je izmislio pisanje...![]()
Narocito za Pamuka, al' kada bi se zezali.
Dobio neki svedski pjesnik. Upravo sam gledao prenos uzivo.
Nije dobio dobrica Nobela...na žalost!Neko drugi je dobio.Malo je falilo da dobije dobrica.A vala i zaslužio je!Ko je čitao njegove knjige,taj može znati o kakvom se piscu radi.Ko nije pročitao njegovu nijednu njegovu knjigu,nema apsolutno prava da iznosi zlonamerne kritike na račun Dobrice Ćosića.
Eto u čemu je glavna razlika izmedju Srba i Hrvata.......
Ni jedan Hrvat neće nikad reagovati ovako zlobno, nikad !

Kami živ si!
Ja mislio i tebe strefilo kad si vido!

Nije tema književni talenat Gedžin već profesionalnsot medija koji su perjanica petooktobarske hunte.
Danas su dodelili Nobela Gedži, juče su optuživali Mladića da je pobio gardiste, da ne navodim milion drugih primera.
Ako nas Javni servis i wannabe Javni servis ovako obmanjuju šta očekivati od ostalih?
Znam....
Mogla sam da navedem i Selina, isto nacistu, koji nije dobio Nobela, ali ga nacija nije ni pljuvala, ni branila, niti ga se odrekla zbog toga...A, nisu ga,vala, ni ismejavali zbog svojih političkih ideja, kao što to mi radimo.
Drugi deo posta, izvini, ne razumem....
dakle nisi naveLA selina, koji je sa nacizmom imao zajedničko judeofobiju - trice za jedan masakr - a za hitlera je rekao da je jevrejin. zbog svega toga morao da pobegne iz francuske jer mu je pretila zatvorska kazna. političke prilike su bile takve da npr. čerčil koji nije bio pisac dobije nagradu za svoje memoare baš iz razloga koji su navedeni u halixovom postu, prema rečima samog Nobela "proizveo najbolje delo idealističkih tendencija" kao kriterijum koji podrazumeva političku ispravnost i nagradu kao njenu potvrdu, a ne potvrdu literarnog umeća.Tako imamo besmislicu da je Andric dobio Nobela
Pre neki dan, u Jutarnjem programu, pazi, u isto vreme, voditeljka govori da je tog dana Dan žalosti zbog pogibije radnika u Zemunu, i dok ona to govori po ekranu ide vest o radosti zbog osvajanja zlatne medalje u odbojci. Jedno potire drugo....Ebem li ga šta je mislio taj dok je slagao priloge...valjda samo da otalja posao, a ne o profesionalnosti.