B I I X I I I + 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, ja sma baš skeptik povodom promena ponašanja, bez promena dubljih struktura ličnosti
Nisam fan kognitivno- bihejv. pristupa
Ne verujem da dublje strukture uopste mogu da se promene, nisam to bas vidjala na ljudima.
Ali usvojeni, nepotrebni obrasci, da uvidis gde falsiras..cak i ne boli..al to je zato sto nije u dubljem dodiru sa emocijama.
Vesna bi isto ko ti rekla da mora da se sidje u podrum..al brate, u podrumu je mrak i zive cudovista :lol:

daj mi nesto da procitam na tu temu?
Uh, ne znam odakle bih krenula

Recimo, baci pogled na CDC-Kaiser Permanente ACE studiju i njene zaključke
Odatle se razvio čitav novi psihoterapijski pravac koji prepoznaje uticaj traume na emocionalnu i fiziološku regulaciju (dublje od kognitivnog i bihejvioralnog nivoa)
Neka imena su Peter Levine i Gabor Mate.
Meni je bio super i Artur Janov sa Primalnim krikom, ali je to hardkor terapijski modalitet i danas prevaziđen/zaboravljen, po mom mišljenju nepravedno
Ali to ni malo ne znači da su ljudi odustali od hardkor terapijskih modaliteta, već samo da su prešli na ajahuasku i drogiranje otrovom kambo žabe

Uh, ne znam odakle bih krenula

Recimo, baci pogled na CDC-Kaiser Permanente ACE studiju i njene zaključke
Odatle se razvio čitav novi psihoterapijski pravac koji prepoznaje značaj traume i na emocionalnu i fiziološku regulaciju (dublje od kognitivnog i bihejvioralnog nivoa)
Neka imena su Peter Levine i Gabor Mate.
Meni je bio super i Artur Janov sa Primalnim krikom, ali je to hardkor terapijski modalitet i danas prevaziđen/zaboravljen, po mom mišljenju nepravedno
Ali to ni malo ne znači da su ljudi odustali od hardkor terapijskih modaliteta, već samo da su prešli na ajahuasku i drogiranje otrovom kambo žabe
hvala ti, istrazicu malo :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back